It is currently Thu Mar 28, 2024 7:24 pm



Post new topic Reply to topic  [ 23 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: TV 2 treffer blink med bind for øynene
PostPosted: Sun Feb 12, 2017 5:31 pm 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 906
Slik som en blind høne også kan treffe et korn innimellom.

Barnevernet tar 200 barn i året fra foreldre som har lærevansker eller lett utviklingshemming

http://www.tv2.no/nyheter/8920289/

Men i det store og det hele er de statstro og på viddene. De to TV2 journalistene mener nærmest at lettere psykisk utviklingshemmede er et unntak som bekrefter regelen om at barnevernet tar for få barn.

Men de er ellers på sporet: De mener at mange lettere psykisk utviklingshemmede kan ha barn med litt hjelp. En forsker som intervjues via Skype påpeker at denne gruppen får hjelpetiltak som er for dårlig tilpasset. Og at den manglende effekten av tiltakene deretter brukes som et argument for omsorgsovertakelsene.

Gratulerer TV2!

Dere har egentlig avslørt barnevernet. Men dere forstår det ikke selv. Dere forstår ikke at det er et system dere har avslørt, og ikke bare feil inn mot en enkelt brukergruppe.

Vi har alle vært utsatt for dette. Et barnevern som bruker påskudd, og ikke begrunnelser. Et barnevern som blåser opp alt negativt, bevisst skjuler det positive og som vrir og vender på sannheten. Og som gir oss hjelp vi ikke har bedt om og som ikke står i noe logisk forhold til familiens eventuelle problemer.

Derfor blir reportasjen til TV 2 likevel bare et skip som nærmer seg i horisonten, men som så fjerner seg igjen før det kan høre ropene fra de skipbrudne.

TV2 skal likevel ha poeng for at de i det minste søker i rette farvann.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TV 2 treffer blink med bind for øynene
PostPosted: Mon Feb 13, 2017 8:07 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Det var et stort nyhetsinnslag på TV2 Nyhetskanalen som jeg så i går kveld. Det var faktisk tilløp til at noen journalister og andre virket harme over barnevernet; det er bra.

*

Så hadde de vært i Sverige (det er jo dit alle norske forståsegpåere ser når de vil "sammenligne".) Der hadde de funnet noen kasus og noen sosialarbeidere som sa at nei da, hos dem satte de inn ekstra hjelp og ville ikke drømme om å ta barna fra mødre med læringsvanskeligheter e.l.
   Det kan godt være noen i Sverige opptrer på den måten. Men det er ikke det generelle bildet, naturligvis. Slikt er derimot oppfatninger media oftest får, fordi de kun vil henvende seg til offentlige, politisk korrekte kilder. I eget land kan de til dels "grave" litt mistenksomt mot myndighetene, eventuelt gå til bedre kilder: folk som selv opplever systemet på nært hold. Men når de går over gjerdet til andre land, er de hjelpeløse og tror troskyldig på offentlig propaganda. TV2s ideer om Sverige her minner meg om juristen Trude Hauglis tro på Sverige i sin doktoravhandling. Der hevdet hun at i Sverige la man stor vekt på biologisk samhørighet. Da jeg spurte henne i telefonen hvor hun hadde det fra, sa hun at avhandlingen vel hadde en litteraturhenvisning. Så langt gikk hennes sjekking av vederheftigheten av offentlig propaganda.
   En slik fokusering som TV2s her, på presumtivt idylliske tilstander i Sverige, kan naturligvis tenkes å skade arbeidet mot et feil-ideologisert barnevern på noe sikt (på lignende måte som feilaktige, spekulative "forklaringer" på Norges handlemåte i utlandet – påstandser om at Norge har for mye innavl og tar utenlandske barn for å skaffe seg "friske" gener, osv – gir norske myndigheter lett spill mot kritikk).
   Sverige har i alle år vært enda langt verre enn Norge mht omsorgsovertagelser og påstander om at foreldre er "ditt og datt", ofte nettopp av samme type som det tv2-reportasjen handler om. Sverige har langt flere dommer mot seg ved menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, og har systematisk unngått å prøve å gjøre skaden god igjen eller å forandre politikk. Barnevernet i Sverige er ytterst grotesk også i hvordan de behandler barn og foreldre i disse sakene. Den aller mest kjente saken er nok fremdeles Olsson I og II, hvor de påsto at foreldrene var tilbakestående, og ble dømt 2 ganger i Strasbourg. Cf alle Siv Westerbergs saker:

Siv Westerberg:
Norway and Sweden – where inhuman rights prevail
The Folly of Sweden's State Controlled Families
Children as the Primary Losers When Sexual Abuse is Falsely Alleged: Two Swedish Cases
Gjesteskribent Siv Westerberg
Fosterbarn som god butikk

Også særdeles mye om groteske barnevernssaker i Sverige:
Nordiska Komittén för Mänskliga Rättigheter
Göran Grauers:
Sverige, rättsstat i fritt fall

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TV 2 treffer blink med bind for øynene
PostPosted: Mon Feb 13, 2017 1:34 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Barnevernet vurderte aldri familiens nettverk
tv2 (tv-sending), 13 februar 2017

"Gikk inn for tvangsadopsjon uten å vurdere besteforeldrenes omsorgsevner."

Innslaget begynner med at nyhetssenderen sier "Barnevernet brøt loven ..."

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TV 2 treffer blink med bind for øynene
PostPosted: Wed Feb 15, 2017 7:16 am 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 906
Jeg har bare tilgang til TV2 på internett, men det ser ut til at kanalen følger opp. Denne kom i går:

Åtte barnevernsaker i Strasbourg:
– Et ekstremt alvorlig varsel til Norge

http://www.tv2.no/nyheter/8928710/

Det er tidligere menneskerettsdommer Gro Hillestad Thune som er sitert i overskriften.

Dette også gjelder en sak der mor skal være psykisk utviklingshemmet, mens faren ifølge barnevernet er for gammel.

(Tidligere var psykisk utviklingshemmet noe man assosierte med personer som fremsto som åndssvake eller tilbakestående. I dag brukes denne betegnelsen åpenbart om mennesker som virker helt normale, og hvor verken de selv eller familien rundt nødvendigvis kjenner til utviklingshemmingen).

Igjen ser vi at barnevernet bruker påskudd istedenfor begrunnelse. Her brukes (til dels tynne) diagnoser for det de måtte være verdt og mere til. I andre saker passer det barnevernet å fornekte medisinske opplysninger, fordi barnevernet opererer med sin egen forståelse av det meste.

Når det konvensjonelle helsevesenet, fastleger m.m. ikke kan gå god for barnevernets forståelse, engasjeres isteden sakkyndige. De koster penger, men er som regel enige med barnevernet. De har en "barnevernfaglig forståelse" som ingen andre har. Og som ingen andre heller forstår særlig mye av.

Denne eksklusiviteten er en forutsetning for at barnevernet kan operere som de gjør. Begreper som tilknytning, samspill og blikkontakt er stikkord i dette faget. Uten at vi har noen som helst beviser for at vurdering av denne typen parametre bidrar til at barn får et bedre liv. Tvert imot viser det seg at alle blir mer fornøyd når kommunene begynner å bruke hodet, istedenfor barnevernsfaget. (Røyken og Kongsberg).

Vi kan holde på slik fordi det gjelder en gruppe individer som i liten grad kan kjempe for sine egne rettigheter: Barna.

Barnevernet fremstår selv som en villstyring av et barn som ingen vil grensesette. Og myndighetene praktiserer fri oppdragelse: Ingen kan kommentere noe. Ingen kan gripe inn. Da må det bare gå galt.

Behandlingen av såkalt psykisk utviklingshemmete er bare en liten flik av denne virkeligheten. TV 2 begynner kanskje å forstå det, men kvier seg fremdeles for å felle en dom over barnevernsetaten som sådan.

Likevel; sannheten er i ferd med å bli eksponert, og de viktigste avsløringene kommer fra barnevernet selv: Når litt justeringer og dialog med familiene ser ut til å kunne begrense antall omsorgsovertakelser til en brøkdel, har vi å gjøre med et system som har spilt fallitt. (Røyken og Kongsberg).

Når skal journalistene begynne å se de store linjene?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TV 2 treffer blink med bind for øynene
PostPosted: Wed Feb 15, 2017 10:14 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  
Man kan lure på om TV2 har latt seg inspirere av Stavanger Aftenblads lange serie om Glassjenta og annet barne"vern", inspirere til å gjøre en langvarig innsats UTEN å la myndighetenes og barnevernets propaganda dominere. Intet ville være bedre.
   
Mer om den "psykisk utviklingshemmede":

Aimee (37) ble fratatt sønnen fordi barnevernet mener hun er psykisk utviklingshemmet
Barnevernet mente Aimee (37) aldri ville kunne bli en god nok mor.
tv2, 14 februar 2017

"Aimee Hansen Løland og mannen Arne Løland hadde vært samboere i 14 år før de bestemte seg for å få barn. For tre år siden fikk de en etterlengtet sønn. De giftet seg og alt var lykke for moren, som har jobbet i barnehage, og faren, som har drevet et maskinverksted."

"«Når det gjelder far, er det av stor betydning at han allerede har en høy alder.»
   – Det ble jo nevnt i retten at jeg var gammel og kunne dø, og at gutten kanskje ikke hadde sin far så lenge, sier Arne."

"Foreldrene ønsket i forkant av rettsaken en sakkyndigvurdering av egne omsorgsevner, men fikk nei. Derfor fikk de, etter tingrettsdommen, selv inn psykologspesialist Ester Solberg. Hun skulle observere familien under et lenge planlagt samvær.
....
   – Så fikk jeg vite at barnevernet avlyste samværet fordi jeg skulle komme.
   – Hva er det de er redde for?
   – Ja, hva er det de er redde for at kan skje. Mine observasjoner blir jo gjenstand for en rettslig gjennomgang, så hva er de redde for da?"

"Omsorgsovertakelsen ble anket til lagmannsretten, men avslått. At den gamle diagnosen ikke stemte, ble ikke sett på som avgjørende nye opplysninger."


  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TV 2 treffer blink med bind for øynene
PostPosted: Wed Feb 15, 2017 10:29 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

En svikt i barnevern
leder
Haugesunds Avis, 15 februar 2017


Har Haugesunds Avis og Haugesunds-distriktet slått om? Her er avisens leder også blitt kritiske til barnevernets behandling av "psykisk utviklingshemmede" foreldre. Det kunne avisen gjerne ha blitt for 20 år siden (jf Ikke sjokkert overs barnevernet). Men det er vel saken om Glassjenta som har fått dem til å bli litt urolige. (Jeg lærer stadig mer om det "intelligenteste" dyret på kloden.)

"TV 2 har nylig vist noen mildt sagt urovekkende eksempler, blant annet hvor barnevernet oppsøker nybakte mødre på fødestuen og tar med seg den nyfødte – kanskje for godt. Vi har sett foreldrepar som etter forventning og lykke måtte ut på lange runder i fylkesnemnd og rettsapparat – kanskje forgjeves. Og diagnostiseringen som dannet grunnlag for vedtakene, virket i de aktuelle tilfellene mer enn tvilsom."

"Og i TV-dokumentaren erkjente Bufdir-direktør Marit Trommald, med rene ord, at det fremdeles «på mange områder er kompetansesvikt i norsk barnevern». Hun fastslår at man er opptatt av å bedre kvaliteten i denne etaten. Da styrker det ikke tiltroen – til Bufdir – at så lite synes å ha skjedd på de to og et halvt årene. Men en ganske ramsalt kritikk fra NTNUs side ble imøtegått med at det nå er innført et opplæringsprogram for foreldre med kognitive vansker."


Men det har ikke gått to og et halvt år, Haugesunds Avis. Det har gått flere tiår, med unnskyldninger og bortforklaringer, OG med stadige forverringer i lovgivning og mere omseggripende annen behandling av familier som barnevernet ønsker å angripe. Og Haugesund har i likhet med resten av Norge hatt full mulighet for å interessere seg for det, på et hvilket som helst tidspunkt før nå.

Lederens overskrift er særs misvisende. Dette skyldes ikke svikt i et velferdssystem. Vi bør huske en enslig, treffende uttalelse fra Stortinget, sitert i Stavanger Aftenblad: Det er svik satt i system.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TV 2 treffer blink med bind for øynene
PostPosted: Wed Feb 15, 2017 10:54 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Jan Pedersen:
Barnevernet bryter loven
Tar barna på fødeklinikken og tvangsadopterer dem.
Norge IDAG, 14 februar 2017

"Det er ikke få barn som fjernes innenfor gruppen av «lette utviklingshemmede» foreldre: det er 200 barn pr.år! Tenk på alle tragediene som skjuler seg bak disse tallene."

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TV 2 treffer blink med bind for øynene
PostPosted: Wed Feb 15, 2017 12:03 pm 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Wed May 05, 2010 12:41 am
Posts: 698
Disse sakene åpner flere alvorlige spørsmål. Hvem har satt feilaktige lett psykisk utviklingshemming-diagnoser, og i hvilken forbindelse? Og hvor i byråkratiet finnes disse diagnosene, og hvorfor er ikke pasienten/barnet/foreldrene blitt informert?

Det er svært alvorlige brudd på rettssikkerheten til den/de som rammes. De vet ingenting. Ikke før barnevernet tar barna deres.

_________________
Never, never, never give up!
"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life." (Churchill)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TV 2 treffer blink med bind for øynene
PostPosted: Wed Feb 15, 2017 3:26 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Det ruller på tv-nyhetene på tv2 i dag også – mer om saken til Aimee og Arne.

Ekteparets advokat, Are Lövenörn Svendsen, sier noe helt riktig: Hvis noen fratas et barn bare på grunnlag av en diagnose om lettere psykisk utviklingshemning, er det diskriminerende og et brudd på menneskerettighetene. Hvis diagnosen i tillegg ikke stemmer, sier det seg selv at barnevernets handling er gal.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TV 2 treffer blink med bind for øynene
PostPosted: Thu Feb 16, 2017 7:27 am 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 906
MH Skånland wrote:
  

Jan Pedersen:
Barnevernet bryter loven
Tar barna på fødeklinikken og tvangsadopterer dem.
Norge IDAG, 14 februar 2017
  


En må jo lure på den omsorgen mor og barn får ved fødeavdelinger og mødrehjem. Man skulle i utgangspunktet tro at barn- om noen steder- var trygge der. Men når man erfarer at barn hyppig fjernes fra disse stedene gjennom akuttvedtak, må vi vel slå fast at så ikke er tilfelle?

Lovverket krever at barn skal bli "vesentlig skadelidende" i hjemmet for at man skal kunne anvende akuttvedtak. Men er det strengt tatt lovlig å hente barn akutt ut av situasjoner hvor barnet overhodet ikke er i fare? Og er det lovlig å hente barn akutt når barnevernets frykt dreier seg om barnets omsorg på lengre sikt?

Mødrehjemmene lever jo en slags symbiose med barnevernet. Jeg forventer ikke mye kritisk tenkning derfra. De ser ikke ut til å ha noen som helst etiske betenkeligheter med å observere familier som befinner seg i en tvangssituasjon, og som lever i frykt for å miste barna.

Fra helsearbeidere burde vi imidlertid kunne forvente noe mer refleksjon. Jeg forstår egentlig ikke at ansatte og ledere ved fødeavdelinger ikke problematiserer at barnevernet griper inn i situasjoner hvor mor og barn tilsynelatende har det bra. At diende spedbarn tas fra mors bryst, uten at moren utgjør en umiddelbar fare for barnet. Er det ingen som diskuterer helseetikken rundt dette?

Selv ble jeg presset til å flytte ut fra min kone og mine barn, da advokaten vår sa at barnevernet antagelig ville fatte akuttvedtak om jeg ikke gjorde det. Ett år senere fikk jeg beskjed om å flytte tilbake til mor og barn, da advokaten min sa at vi risikerte akuttvedtak om jeg ikke gjorde det.

Akuttvedtak er en praktisk måte å hente barn på. Trussel om akuttvedtak er en egnet måte å ta kontroll over familiene på. Fødeavdelinger og mødrehjem letter på sin side logistikken rundt beslagleggingen av barn.

På hjemmesidene til et advokatkontor hevdes det også at barnevernet kan fatte akuttvedtak dersom man mistenker at en familie tenker å rømme ut av landet.

Men det jeg beskriver ovenfor var vel neppe intensjonen bak akuttvedtakene?

Joda. Loven om akutt invervensjon i familier kan tøyes til å være et praktisk instrument i Mari Trommalds "verktøykasse". Det er enkelt å hente barna på fødestuer og på mødrehjem, hvor personale er lojale mot enhver vurdering fra barnevernet. Men det er vel strengt tatt ikke lovlig å fjerne barn fra sammenhenger hvor de er trygge og får god omsorg? Eller har jeg misforstått lovens intensjon?

Det står i lovverket at både påtalemyndigheten og barnevernssjefen har myndighet til å fatte akuttvedtak. Stryker man barnevernssjefen fra loven, og overlater til politiet å fatte vedtak og til å gjøre en politifaglig vurdering om hvorvidt barnets liv og helse er i umiddelbar fare, vil dette i seg selv antagelig spare mange familier for unødig lidelse.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TV 2 treffer blink med bind for øynene
PostPosted: Thu Feb 16, 2017 11:39 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  
familien-er-samlet wrote:
Men det er vel strengt tatt ikke lovlig å fjerne barn fra sammenhenger hvor de er trygge og får god omsorg? Eller har jeg misforstått lovens intensjon?

Nei, du har naturligvis ikke misforstått. Ironien ligger i at alt er "omvendt".

Det er ytterst klart hva som foregår av manglende hjelp og av direkte plaging på mødrehjem / familiesentre, trass i at de later som om barna er spesielt trygge der. Vi vet nok om f.eks Aline, om Viktoriasenteret i Trondhjem (les John Hollens bok Formynderterror).

Om fødeavdelinger vet vi minst like mye. Personalet, ikke minst jordmødre, er opplært i barnevernsideologi, med "tilknytningsteori" sentralt. Den prediker som kjent at tilknytning er noe som oppstår gjennom samvær og stimulering (behaviorisme, miljø-determinisme). Virkeligheten er ikke slik, jf for eksempel her, her, her, her og her.

Bak fjerninger av barn fra fødeavdelingene ligger derfor en forestilling om at det er arbitrært for barnet hvem det læres opp til å "knytte seg" til, især hvis kontakten med de virkelige foreldrene brytes "tidlig nok".

Men det finnes iallfall én dom ved EMD som fordømmer det å ta et barn allerede fra sykehuset, og som kan brukes i retten (ikke at det spiller noen rolle overfor norske nikkedukke-dommere, men det bør gjøres, og gjøres offentlig at man henviser til den (eller eventuelle andre like gode) og at retten ignorerer det). Det vil si: det er to dommer, én ved domstolens første instans, og så én ved Grand Chamber (hvor det dømte landet anket saken inn). Det gjelder K og T mot Finland. Finland ble dømt i begge instanser. Hele saken har vært presentert grundig på en konferanse vi hadde i Sverige for ca 15 år siden; den som la den frem, var den dyktige psykologen / sex-terapeuten som hadde drevet saken for foreldrene helt frem til Strasbourg. (Hun engasjerte en advokat til å føre prosessen i Domstolen, men hun hadde drevet den egenhendig.) – Konklusjonen var: Så lenge barnet og moren var på sykehuset, var det ingen fare, og ingen som helst grunn til å tvangsfjerne barnet, og derfor en krenkelse av menneskerettighetene å gjøre det.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TV 2 treffer blink med bind for øynene
PostPosted: Fri Feb 17, 2017 6:12 pm 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 906
Og når TV 2 har svingt riset over barnevernets ømme bak, trår de nå til med litt lindrende salve, som for å unnskylde seg og si "jammen dere er jo flinke også!" De formidler en sak der barnevernet tilsynelatende har gjort noe riktig:

Vern barnet, ikke foreldrene!
http://www.tv2.no/nyheter/8931542/

Og siden en selvstendig presse knapt finnes lenger, henger andre seg på med den samme historien, uten at jeg aner hvem som var først:

Bergens Tidende:

Vern barnet, ikke foreldrene!
http://www.bt.no/btmeninger/debatt/Vern ... 0426b.html

Og nrk:

-Takknemlig for at de tok barnet mitt fra meg
https://www.nrk.no/norge/_-takknemlig-f ... 1.13381697

Det gjelder en kvinne som har blitt fratatt barnet sitt på grunn av alvorlig psykisk sykdom. Barnet ble isteden plassert hos faren, som var psykisk frisk. Med andre ord en barnevernssak som har blitt håndtert på en aldeles fornuftig måte, og som få antagelig er uenig i.

Kanskje er det så spesielt at det legitimerer oppslag i alle medier.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TV 2 treffer blink med bind for øynene
PostPosted: Mon Feb 20, 2017 10:34 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Dette har jeg også lagt i seksjonen Kvasivitenskapen bak "barnevernets" surrealistiske verden:


******

Over stokk og sten: Man IQ-tester en baby?

Babyen var halvannen måned. Og dette brukes til å få igjennom tvangsadopsjon.

Babyen til Sylvia og Trond (44) ble IQ-testet før tvangsadopsjon
tv2, 19 februar 2017

Så kommer det utvilsomt påstander fra barnevernet om at det testen viste, var at babyen var "sårbar" eller "skjevutviklet" pga omsorgssvikt. Osv osv. Barnevernet og deres håndlangere er åpenbart fullstendig hysteriske nå. Det er utmerket at det offentliggjøres hvordan de driver på.

TV2 eksponerer nå en rekke saker hvor barnevernet tvangsfjerner barn fra såkalt psykisk utviklingshemmede foreldre. Det er særdeles bra; TV2 ser ut til å være kommet på hugget.

Også i denne saken sies det at selve diagnosen som psykisk utviklingshemmet er gal:
Trond Rikard (40) og Sylvia Ensby (44) på Hønefoss ble fratatt babyen sin etter at det hadde kommet en anonym bekymringsmelding om at hun var lett psykisk utviklingshemmet, noe som er dokumentert feil.
(jf TV2's tidligere saker:
Barnevernet tar 200 barn i året fra foreldre som har lærevansker eller lett utviklingshemming,
Natasha, Erik og tvillingene deres)

Og det er uhyre bra at kvakksalveriet i barnevernets diagnoser og bruk av diagnoser kommer frem.

*

Men det er ikke nok. Vi må håpe at TV2 nå går videre i resonnementene (så mange andre enn TV2 fins det knapt å håpe på for tiden).
   Det må også gås alvorlig løs på selve den forestillingen av barn problemfritt kan tas fra foreldre som er "defekte". HVIS en diagnose av moren eller faren er riktig, hva så? Jf
Skal foreldre og andre slektninger "vurderes" som om de søker jobb?
Avsnittet "Sykdom og handikap" her: Barnevernet – dessverre en skadevolder – 2

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TV 2 treffer blink med bind for øynene
PostPosted: Sat Feb 25, 2017 9:51 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
 

TV2 følger opp: BUP med "lettere psykisk utviklingshemmet"
(Jeg tror tv2 har tatt av det øyenbindet? - jf denne trådens overskrift)


Kjemper for å få slettet diagnosen:
Meretes «utviklingshemmede» datter fikk fem i norsk muntlig
Barne- og ungdomspsykiatrien i Stavanger nekter å slette diagnosen som ble satt på Merete Henriksens datter.
tv2, 25 februar 2017

"Merete Henriksen forstod ingenting da datteren hennes som 13-åring fikk diagnosen lett psykisk utviklingshemmet, etter en slik IQ-test.
    Det skjedde etter at barne- og ungdomspsykiatrien (BUPA) hadde IQ-testet datteren."


"Merete har gjentatte ganger de siste sju årene bedt om at diagnosen må slettes, men BUPA i Stavanger sier nei.
... ..
    – Diagnoser er ferskvare, sier avdelingssjef ved BUPA, Stavanger universitetssykehus, Lars Conrad Moe.
    – Så jeg mener den kartleggingen vi gjorde da stemte på det tidspunktet hun var inne hos oss, sier han."


"En forskningsrapport fra NTNU viser at minst 200 barn årlig tas fra foreldre med diagnosen lett psykisk utviklingshemning eller store lærevansker.
    Dette er ikke en problemstilling avdelingslederen ved BUPA kjenner til.
    – Jeg vet jo det er en stigmatiserende diagnose.
    – Er du klar over at opp mot 50 prosent av de med den diagnosen som får barn blir fratatt barna?
    – Det tallet kjenner jeg ikke konkret, nei.

Frykter konsekvenser
I sju år har Merete Henriksen kjempet for å få slettet diagnosen, uten å lykkes.
..... – Så lenge diagnosen står, så ligger det jo inne sånn at i det for eksempel hun får barn, så vil jo sykehuset kunne tenke at dette er en mor som er psykisk utviklingshemmet og tenke at man kan melde en bekymring til barnevernstjenesten."


  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TV 2 treffer blink med bind for øynene
PostPosted: Sun Feb 26, 2017 9:28 am 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 906
Når en mor og en datter ønsker å få slettet en diagnose, går kritikken i første omgang mot barne- og ungdomspsykiatrien. Men denne saken viser kanskje aller mest en familie som har null tillit til barnevernet. Man ønsker en diagnose fjernet av frykt for at barnevernet vil bruke den for det den måtte være verd senere.

Saken reflekterer en families forventning om at barnevernet vil og kan opptre så rabiat og urimelig som overhodet mulig. Og at det ikke vil være anledning til å appelere til fornuften hvis og når barnevernet en gang i fremtiden skulle bli involvert i familien.

Kanskje noen bør "forklare" mor og datter at barnevernet i all hovedsak hjelper barn og familier, og at "åtte av ti er fornøyd" med barnevernet?

Problemet er at mange ikke tror på slik propaganda lenger.

Det er selvsagt absurd at man skal lage så mye bråk for en gammel og sannsynligvis feil diagnose. Men denne familien vet at barnevernet kan bli livsfarlig for dem, og agerer deretter.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 23 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]