It is currently Thu Mar 28, 2024 2:21 pm



Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Merkverdighet: Rumensk delegasjon i Sogn og Fjordane
PostPosted: Sat Aug 27, 2016 8:38 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

En merkverdighet: Rumensk delegasjon i Sogn og Fjordane i april
skryter av hvor storartet Norge er?



Noreg sett frå Romania – kva kan vi lære?
fylkesmannsbloggen, Fylkesmannen i Sogn og Fjordane, 29 juni 2016

"fylkesmannsbloggen" for Sogn og Fjordane har en solskinnshistorie og en øyensynlig imponert delegasjon fra Romania. Ikke et ord om barnevernet, mengder av ros og fløte om hvor storartet åpent Norge er. Det virker ganske påfallende, særlig når det finner sted i april i år, midt i all publisiteten om Bodnariu-saken, og med verdensomspennende demonstrasjoner den 16 april. Litt spesielt virker det også at denne artikkelen først kommer 29 juni, etter at Bodnariu-barna endelig har fått komme hjem.
    (Denne delegasjonen hadde NEPPE noen med forbindelse med parlamentariker-delegasjonen som kom ens ærend for å få Bodnariu-barna tilbake til foreldrene, og som ble avspist av Fylkesmannens kontor med et halvannen times "foredrag" om "hvordan norsk barnevern virker". De var temmelig rasende over Fylkesmannens folk.)


"Ein delegasjon frå den rumenske tenketanken Expert Forum vitja Noreg i april for å lære meir om korleis offentleg forvaltning fungerer i det som ofte vert omtala som «verdas beste demokrati».
    Dei var innom Fylkesmannen, Difi og Sogndal kommune her i fylket, og blant andre Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD), Sivilombudsmannen og Transparency International Norway i Oslo."


Det virker som et propagandatiltak fra Norges side.
    Pussig nok har denne delegasjonen her altså vært innom Sogndal, som vi vet fra andre kilder har stygge barnevernssaker på seg, først og fremst 13-åringen som døde i fosterhjem.

"Rumenarane legg stor vekt på kor open og gjennomsiktig offentleg verksemd i Noreg er, samanlikna med heimlandet. «Noreg brukar eit interessant elektronisk verktøy som ser ut til å vere unikt i verda», er innleiinga på eit avsnitt om Offentleg elektronisk postjournal (OEP). Dei skildrar prosessen rundt innsynskrav, og nemner at i overkant av 1 million slike krav har vortne handsama sidan 2010."

"Rumenerane er også opptekne av medverknad i offentlege prosessar, altså om innbyggjarane vert høyrde. Her tek dei utgangspunkt i den brennaktuelle kommunereformdebatten, og skildrar korleis det i nokre tilfelle kan bli aktuelt å slå saman kommunar på tross av folkemeininga.
    Eit slikt besøk er nyttig for begge partar. Medan dei lærer om oss, lærer vi meir om oss sjølve. Hovudlærdomen for oss kan vere å ikkje ta for gitt at vi lever i eit (stort sett) velfungerande demokrati med openheit og tillit."


Jaså, gitt! Tillit! Så er det spørsmål om tilliten er noe offentlige instanser, ikke minst fylkesmannskontorer, pådytter oss at befolkningen ha, eller om tillit til dem er berettiget.

*

Artikkelen har kommentarfelt, så skriv gjerne innlegg! Advarsel medfølger: "Vi gjer merksam på at sjikanerande innlegg vert fjerna." Så da er det et spørsmål om hva Fylkesmannen i Sogn og Fjordane betrakter som sjikanerende, da.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Merkverdighet: Rumensk delegasjon i Sogn og Fjordane
PostPosted: Tue Oct 04, 2016 8:18 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Erstatninger betalt i konflikten i Sogn barnevern
(som visst ble presentert for den rumenske delegasjonen som så utmerket)



Betalte erstatning for mobbing
Då tre barnevernstilsette truga med søksmål etter å ha vortne mobba av sjefen, svara rådmann Jostein Aanestad med å betala kvar av dei 50.000 kroner i erstatning.
Sogn Avis, 3 oktober 2016


"Kommunen vedgår på si side skuld for at desse tre tilsette i barnevernet vart utsette for mobbing og trakassering."

"Dei tre fekk også tilbod om å «bearbeide og leggje bak» seg sine opplevingar med tidlegare tenesteleiar, der – me siterer: «målsettinga er at du ikkje skal ha ugreie reaksjonar ved møte med tidlegare tenesteleiar, samt førebyggje andre eventuelle etterreaksjonar»."

Du verden, psykologer skal trylle bort følelser når de møter tidligere barnevernsleder.


"– Sogn Avis har kjennskap til at du, som rådmann har betalt ut 50.000 kroner i erstatning til tre tilsette i Sogn barnevern fordi dei vart mobba og trakasserte av sin tidlegare leiar. Kvifor betalte du ut denne erstatninga?
    – Det verken kan eller vil eg kommentera, svarar rådmann Aanestad.
    – Kvifor ikkje?
    – På begge spørsmåla er det svaret eg kan gje at om det er inngått slike avtalar og eventuelt innhaldet i dei kan eg ikkje kommentera sidan dette eventuelt vil vera teiepliktige opplysningar.
    – Kvifor er det eit punkt i denne avtalen om at du skulle «bestille» eit intervju i Sogn Avis for å framsnakka tilsette i Sogn barnevern?
    – Eg vil på generelt grunnlag seia at det er viktig for meg å få fram informasjon om den kommunale tenesteytinga som gjev kommunen eit godt omdøme. Sogn barnevern yter gode og viktige tenester til barn og unge og deira familiar. Det har vore og er viktig for meg å få fram, svarar Jostein Aanestad."


??  Mon tro hva som har foregått i landet og distriktet som den rumenske delegasjonen beskrev slik (ihvertfall ifølge fylkesmannsbloggens fremstilling):
"Rumenarane legg stor vekt på kor open og gjennomsiktig offentleg verksemd i Noreg er, samanlikna med heimlandet."

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Merkverdighet: Rumensk delegasjon i Sogn og Fjordane
PostPosted: Wed Oct 05, 2016 6:02 pm 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Wed May 05, 2010 12:41 am
Posts: 698
Betalte erstatning for mobbing
Firda 5. oktober 2016

"SOGNDAL: Tre tilsette i barnevernet ville saksøke kommunen. I staden tilbydde rådmannen dei involverte erstatning for å ikkje gå til rettslege steg."


"Avtalen skal ha blitt underteikna i mars 2015. Bakgrunnen for avtalen var at tilsette i Sogn barnevern hadde truga med rettssak etter mobbing og trakassering frå ein tidlegare tenesteleiar for Sogn barnevern i tida før 2014."

Litt mer om selve avtalen:
"Sogn Avis skriv at advokatar til både LO og Fagforbundet hadde gått igjennom det materialet som var tilgjengeleg, og alle konkluderte med at det var juridisk grunnlag for eit søksmål mot kommunen.

Rådmann Jostein Aanestad fekk utarbeidd ein avtale der dei tre tilsette fråskreiv seg retten til å gå til rettslege steg mot kommunen og/eller tidlegare tenesteleiar om denne saka. Kommunen vedgår si skuld for at dei tre tilsette vart utsette for mobbing og trakassering.


Mobbing og trakassering av barnevernsansatte skal ha foregått i tiden før 2014.

Jeg legger merke til at de barnevernsansatte ved utbetaling av erstatning samtidig fraskriver seg muligheten for å gå til rettslige skritt mot den tidligere barnevernlederen. Personlig.

Fosterforeldre anmeldt for uaktsomt drap
Dagbladet 17. februar 2016 (NTB-artikkel)

Oppslag om jenta som omkom i fosterhjem i Sunnfjord på 13-årsdagen sin.

Barnevernstjenesten og fylkesnemnda mente foreldrene ikke hadde god nok omsorgskompetanse da de for to år siden plasserte henne i fosterhjemmet.

Den mobbende og trakasserende barnevernlederen var muligens ansvarlig for omsorgsovertakelsen for to år siden? Tidsangivelsene er unøyaktige.

(Jeg poster en kopi av dette innlegget i tråden om jenta som omkom i Sunnfjord også)

_________________
Never, never, never give up!
"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life." (Churchill)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]