It is currently Tue Mar 19, 2024 12:00 pm



Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: Statsrådens villedende seminar om barnevernet
PostPosted: Thu Oct 18, 2018 7:36 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Statsrådens villedende seminar om barnevernet

Mndag 22 oktober har statsråd Helleland innkalt spesielt innbudte til:

Seminar om norsk barnevern sett med internasjonale øyne
Regjeringen.no, 17 oktober 2018


Seminaret har bare plass til disse inviterte gjestene. Noen barnevernskritikere har ringt Departementet og spurt om de kan komme, men er blitt avvist (selvfølgelig). KIB, som tross alt har en del kritiske medlemmer, ble fortalt at bare 3 av deres medlemmer kan få være til stede.

Når vi studerer regjeringens pressemelding, kan vi kanskje i at det eksponerer statsråd Helleland, barnevernet og vår regjering som nervøse, og som helt hjelpeløse i å gjøre noe effektivt for å få barnevernet satt i noen bedre tilstand.
    Jeg gjetter på at Helleland har invitert pressen – for at de skal skrive om et "svært vellykket seminar som alle har lært mye av, mye som vil være til stor nytte i videreutviklingen av barnevernet"?

Jeg tillater meg å gjengi programmet:

"Det norske barnevernet er stadig tema for debatt, både i Norge og internasjonalt. Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) ønsker en nyansert, informert og kunnskapsbasert debatt om barnevernet.

Derfor inviterer hun til seminar der målet er å få fram hva som kjennetegner norsk barnevern og hvilke styrker og forbedringspunkter som finnes.

Tid: Mandag 22. oktober 15.00-17.00
Sted: Amalie Skram, Litteraturhuset, Oslo
Pressekontakt:
Kommunikasjonsrådgiver Line Torvik, tlf. 99 21 83 21, lto@bld.dep.no

PROGRAM:
Åpning ved statsråden

Norsk barnevern og det internasjonale perspektivet
Mari Trommald, direktør i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, ønsker velkommen og etablerer dagens problemstilling.

Ungdommer om synet på barns rettssikkerhet og barnevernets rolle
Innlegg fra ungdommer fra Forandringsfabrikken.

Hva med foreldrene?
Merethe Løland, leder i Organisasjonen for barnevernsforeldre, snakker om foreldreperspektivet i barnevernssaker.

Barnevern over landegrenser
Siri Sletner – nylig tilbakevendt ambassadør ved den norske ambassaden i Praha – vil formidle sine erfaringer fra å stå i mediestorm og kritikk i Tsjekkia.

Barnevernet i internasjonale medier
BBCs Tim Whewell, reporteren bak Norway’s Silent Scandal, Maciej Czarnecki, forfatter av boken Norsk barnevern sett utenfra og Tone Tveøy Strøm-Gundersen, nyhetsredaktør i Aftenposten, deltar i debatt som bl.a. vil belyse framstillinger av norsk barnevern, kildekritikk og hensynet til personvern og informasjon om substansen i barnevernssaker.

Hva kjennetegner norsk barnevern, og hva skiller Norge fra andre land?
Professor Marit Skivenes fra Universitetet i Bergen snakker om hva som kjennetegner norsk barnevern basert på egne sammenlignende studier av barnevern i ulike land. Katre Luhamaa fra Universitetet i Bergen snakker om barnerettigheter og menneskerettighetsdomstolens avgjørelser om barn og barnevern.

Når ambassaden ringer – å kommunisere barnevern med utlandet
Gunnar Toresen, barnevernsjef i Stavanger snakker om arbeidet med utenlandssakene i barnevernstjenestene.

Hvordan kan rettssikkerheten i barnevernet styrkes?
Innledning fra Barneombudet om hva hun mener må gjøres for å styrke rettssikkerheten.

Debatt: Inga Bejer Engh (barneombud), Marit Skivenes (UiB), Jan Storø (OsloMet), Thea Totland (BARNAS- Stiftelsen barnas rettigheter og Barneadvokatene) og Pernille Pettersen Smith (fylkesnemnda).

Ordstyrer er Siri Lill Mannes."


Det er som å lese et program for et seminar holdt i Øst-Tyskland om Stasis suksessfulle aktiviteter. Hvis det ikke var så velkjent for meg fra før, tror jeg jeg ville ha synes det var uvirkelig. Som en familie rasert av barnevernet sa til meg i 1994-95: "Men dette er jo Norge!"

*

Her har Jan Aage Torp og Einar Salvesen gitt en ganske treffende beskivelse:
Jan-Aage Torp:
Norway's deceptive "Barnevernet"-seminar
(Norges bedragerske barnevernsseminar)
Christian Coalition World, 17 October 2018

"- Norway is attempting to deceive the world about «Barnevernet», states Einar C. Salvesen, psychology specialist and initiator of KIB, the nation´s only professional network of psychologists, lawyers and other specialists within the field of CPS, that is actually presenting a concerted and longterm criticism of the scandalous «Child Protection Services»."
(– Norge forsøker å narre verden om barnevernet, sier Einar Salvesen, psykologspesielist og grunnlegger av KIB, nasjonens enestes profesjonelle nettverk av psykologer, advokater og andre spesialister innen feltet barnevern som faktisk fremkommer med en samlet og langsiktig kritikk av det skandaløse "barnevernet".)

"The outrage of Salvesen and numerous other professionals that have contacted KKN this week is directed at the seminar that Ms. Linda Hofstad Helleland, the Minister of Children & Equality in Norway´s government, is having in Oslo on Monday. October 22nd about «Barnevernet viewed with International Eyes»."
(Forargelsen til Salvesen og mange andre profesjonelle personer som har kontaktet KKN denne uken er rettet mot seminaret som Fr. Linda Hofstad Helleland, statsråd for Barn og Likestilling i Norges regjering, skal avholde i Oslo på mandag 22 oktober om "Barnevernet sett med internasjonale øyne".)

"A SETUP!
    - All the speakers are pro-Barnevernet. This is a setup to mislead and decieve the international opinion. and KIB wants the world to know that this is the case! maintains the reknown psychology specialist Einar C. Salvesen in a conversation with KKN."

(EN FELLE!
    – Alle talerne er på barnevernets side. Dette er lureri for å villede og narre den internasjonale opinionen, og KIB vil at verden skal vite at slik er det! fastholder den kjente psykologspesialisten Einar C. Salvesen i en samtale med KKN.)



 

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Statsrådens villedende seminar om barnevernet
PostPosted: Thu Oct 18, 2018 9:02 am 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 906
Dette seminaret eksponerer egentlig myndighetenes syn på barnevernskritikerne. Helleland tar kort og godt ikke kritikerne alvorlig. Å ta kritikerne på alvor, ville bety at Helleland inviterte representanter for facebookgrupper, KIB, Einar Salvesen og andre profilerte grupper eller individer til en dialog.

Helleland kunne like gjerne sagt at hun ikke tar kritikken seriøst. Det er i grunnen det dette seminarprogrammet forteller oss.

Det er både avslørende og greit å vite.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Statsrådens villedende seminar om barnevernet
PostPosted: Thu Oct 18, 2018 9:30 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Olav Bergo:
Barne- og likestillingsdepartementets tåkeleggende seminar mandag

Statsråd Linda Hofstad Helleland (H) har invitert til et seminar om utenlandsk kritikk mot norsk barnevern kommende mandag.

Barnevernministeren har ikke invitert barnevernets skarpeste internasjonale kritikere til å innlede. Hun har heller ikke invitert de skarpeste nasjonale kritikerne, folk som Einar Salvesen, Gro Hillestad Thune, Ragnhild Elisabeth Pettersen, Sverre Kvilhaug, Rune Fardal eller Marianne Skånland. Eller Trudy Lobben, med fersk erfaring fra møte med statens åtte advokater i Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg. Kanskje vinner Trudy likevel, tross statens overmakt.

Merethe Løland, leder av Organisasjonen av barnevernsforeldre, skal snakke om foreldreperspektivet i barnevernsaker. Det er bra. Men organisasjonen er nesten usynlig i den offentlige debatten om barnevernet.

Organisasjonen Kvalitet i barnevernet (KIB), som i 2015 leverte en grundig, saklig bekymringsmelding om norsk barnevern til departementet, som 260 fagfolk har stilt seg bak, er ikke invitert til å innlede på seminaret. De kunne få høre på, med maks tre deltakere. Mange familier, med mye å fortelle om hvorfor det er en kritikkstorm mot norsk barnevern, har fått avslag.

Noen kritiske røster slipper departementet til: BBC-journalist Tim Whewell, forfatteren Maciej Czarnecki og advokat Thea Totland. Men de pakkes inn av innledere som statsråd Helleland, Buf-direktør Mari Trommald og ungdommer fra Forandringsfabrikken. Thea Totland slipper først til som en av fem i en avsluttende paneldebatt.

Statsråd Hellelands seminar overser og usynliggjør barnevernets skarpeste kritikere i innland og utland, dyrker et uriktig bilde av kritikerne, og innholdet i deres kritikk. De som bruker slike metoder, forsvinner som oftest æreløse ut av politikken. Modige politikere møter sine skarpeste kritikere, lytter interessert og oppmerksomt på det de sier, og blir klokere.

Politikere som isolerer seg fra sine kritikere og stritter imot å forandre det som ikke fungerer, kan overleve en stund. Men før eller senere er det slutt på folks tålmodighet med et barnevern som åpenbart ikke fungerer.

Norge trenger en barneminister som er realitetsorientert, som lytter til kritikk og rydder opp. Vi trenger ikke en minister som klager over barn og foreldres raseri, men ikke gjør noe med årsakene til dette raseriet.

*

Innlegget er fra før publisert på facebook, og er kopiert hit med forfatterens tillatelse.

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Statsrådens villedende seminar om barnevernet
PostPosted: Tue Oct 23, 2018 8:23 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  
  
Klikk på nett-tv her for å se hele seminaret.

Barne- og likestillingsdepartementet:
Seminar om norsk barnevern sett med internasjonale øyne
Regjeringen, 17 – 23 oktober 2018

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Statsrådens villedende seminar om barnevernet
PostPosted: Thu Oct 25, 2018 8:45 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 9:48 am
Posts: 3979
Location: Sosialdiktaturet Norge
Hellelands teaterforestilling

Hellelands seminar mandag om den internasjonale kritikken av barnevernet ble som forventet en teaterforestilling. Vår overordnede kommentar er at kritikk ble fremført, Hellelands teaterforestilling

Hellelands seminar mandag om den internasjonale kritikken av barnevernet ble som forventet en teaterforestilling. Vår overordnede kommentar er at kritikk ble fremført, men den ble ikke tatt i mot. Det var ingen i området foran mål som kunne ta imot sentringene. Kampen endte 1-0 til myndighetene. Barna tapte.

Uten å gå i detalj: de som representerte barnevernet eller myndighetene har med respekt å melde ikke forstått problemet. De har heller ikke forstått kritikken.

For å ta det siste først: Samfunnets håndtering av barn som har det vanskelig har vært utsatt for kritikk siden før vergemålsloven kom i 1896. I 1938 skrev Gabriel Scott boka «De vergeløse», en ramsalt kritikk av fattigvesenet og datidens utgave av barnevernet. Barnevernloven av 1953 var et produkt av etterkrigstidens kritiske røster. Den «nye» barnevernloven av 1992 ble ikke utarbeidet og vedtatt fordi alt var så bra med omsorgen for barn i Norge på den tiden, den kom fordi systemet ble kritisert og fordi tilstrekkelig mange så at mange barn trengte et bedre vern mot overgrep.

I langt over hundre år har gode nordmenn gått i bresjen for at samfunnet skal ta vare på barn som trenger det, drevet av medfølelse og rettferdighetssans.

Barnevernet har ikke forstått at grunnen til at de kritiseres, er at så mange ser så tydelig i så mange saker og tilfeller, at barn ikke behandles slik de burde av det samme samfunnet.

Helene Sørbu fra Dokka, som i mange år har hjulpet barnevernsutsatte og dermed fått innsikt i mange saker, etablerte i en kronikk i Oppland Arbeiderblad i mars 2017 en god kategorisering av barnevernssaker, sitat: «Jeg liker å dele opp barnevernssaker i tre grupper:

1. Familier/barn som trenger hjelp og bør få hjelp, får det.

2. Familier/barn som ber om hjelp og bør få hjelp, men får det ikke.

3. Familier/barn som ikke trenger hjelp, men som etaten bruker store ressurser på å finne feil ved, for å produsere saker.

Min erfaring er at den siste gruppen er den absolutte største (…)».

Det er dette kritikken bunner i. Det har åpenbart verken Helleland, Storø eller Trommald forstått. En lang serie offentlige utredninger, rapporter og undersøkelser bekrefter kritikkens berettigelse.

Bejer Engh viste en veldig overflatisk forståelse av barnevernsfeltet, men hadde tross alt fått med seg at det fantes noen nyanser i dette. Hun hadde lagt merke til at der saken dreide seg om rus og kriminalitet var det lite kritikk mens der saken dreide seg om omsorgsevne og foreldreferdigheter var det mer kritikk. Det er korrekt. Der det er en «ordentlig sak» med en god grunn, gjør barnevernet ofte en god jobb og blir heller ikke kritisert. Foreldrene i disse sakene skjeller ikke ut barnevernet, de jobber med seg selv i det stille. De opplever også å bli behandlet på en OK måte av barnevernet. Kritikken kommer i saker hvor det offentlige inngrepet ikke står i forhold til sakens faktiske grunnlag.

Foreldrene kritiserer systemet fordi de ser at barna lider og skades. De forsvarer barna sine instinktivt slik alle foreldre gjør, slik vi er evolvert til som dyreart. Formen på kritikken skyldes graden av fortvilelse over måten samfunnet møter kritikken på; med uforstand, med avvisning og med motangrep som å frata kritikerne troverdighet på gruppenivå, med latterliggjøring, devaluering, respektløshet, tåkelegging, feil fremstilling av fakta (om det kan kalles løgn eller ikke er en ren definisjonssak) og udokumenterbare beskyldninger. Tolga-saken tok et år fra VG begynte å jobbe med den, til saken ble publisert. Fra saken ble publisert til sentrale elementer var løst, tok det fem dager. Etterspillet vil vedvare noen måneder eller år. Det oppleves urimelig at barneminister og barneombud proklamerer at de på grunn av formen på enkeltpersoners nåtidige kritikk av barnevernet, har bestemt seg for å utelukke all kontakt med kritikere slik vi oppfatter dem.

Med basis i over hundre år med berettiget, om ikke alltid høflig og velformulert, kritikk av et mildt sagt mangelfullt system, hvilke krav er det rimelig å stille til beskjeden og høvisk opptreden fra mennesker som er i en tilstand som gjerne kan sammenlignes med alvorlig psykisk mishandling? Er en slik avvisning, på det grunnlaget, til barnas beste?

At «kritikken kommer i saker hvor det offentlige inngrepet ikke står i forhold til sakens faktiske grunnlag» er en påstand som vil bli forsøkt underminert av barnevernets forsvarere. Vårt ønske er derfor at det opprettes en uavhengig granskingskommisjon som i sammensetning, mandat og arbeidsmetode har solid troverdighet på begge sider, og som kan foreta en gransking av alle tvungne omsorgsovertakelser, såkalte 4.12-saker. Det finnes ingen argumenter som er gode nok til å avslå dette forslaget, som trumfer barnas beste om så bare ett barn blir funnet å ha opplevd en uriktig omsorgsovertakelse. Vi påstår at det er langt flere. Med en granskning vil problemene bli avdekket og vi kan begynne å snakke om løsninger. den ble ikke tatt i mot. Det var ingen i området foran mål som kunne ta imot sentringene. Kampen endte 1-0 til myndighetene. Barna tapte.

Uten å gå i detalj: de som representerte barnevernet eller myndighetene har med respekt å melde ikke forstått problemet. De har heller ikke forstått kritikken.

For å ta det siste først: Samfunnets håndtering av barn som har det vanskelig har vært utsatt for kritikk siden før vergemålsloven kom i 1896. I 1938 skrev Gabriel Scott boka «De vergeløse», en ramsalt kritikk av fattigvesenet og datidens utgave av barnevernet. Barnevernloven av 1953 var et produkt av etterkrigstidens kritiske røster. Den «nye» barnevernloven av 1992 ble ikke utarbeidet og vedtatt fordi alt var så bra med omsorgen for barn i Norge på den tiden, den kom fordi systemet ble kritisert og fordi tilstrekkelig mange så at mange barn trengte et bedre vern mot overgrep.

I langt over hundre år har gode nordmenn gått i bresjen for at samfunnet skal ta vare på barn som trenger det, drevet av medfølelse og rettferdighetssans.

Barnevernet har ikke forstått at grunnen til at de kritiseres, er at så mange ser så tydelig i så mange saker og tilfeller, at barn ikke behandles slik de burde av det samme samfunnet.

Helene Sørbu fra Dokka, som i mange år har hjulpet barnevernsutsatte og dermed fått innsikt i mange saker, etablerte i en kronikk i Oppland Arbeiderblad i mars 2017 en god kategorisering av barnevernssaker, sitat: «Jeg liker å dele opp barnevernssaker i tre grupper:

1. Familier/barn som trenger hjelp og bør få hjelp, får det.

2. Familier/barn som ber om hjelp og bør få hjelp, men får det ikke.

3. Familier/barn som ikke trenger hjelp, men som etaten bruker store ressurser på å finne feil ved, for å produsere saker.

Min erfaring er at den siste gruppen er den absolutte største (…)».

Det er dette kritikken bunner i. Det har åpenbart verken Helleland, Storø eller Trommald forstått. En lang serie offentlige utredninger, rapporter og undersøkelser bekrefter kritikkens berettigelse.

Bejer Engh viste en veldig overflatisk forståelse av barnevernsfeltet, men hadde tross alt fått med seg at det fantes noen nyanser i dette. Hun hadde lagt merke til at der saken dreide seg om rus og kriminalitet var det lite kritikk mens der saken dreide seg om omsorgsevne og foreldreferdigheter var det mer kritikk. Det er korrekt. Der det er en «ordentlig sak» med en god grunn, gjør barnevernet ofte en god jobb og blir heller ikke kritisert. Foreldrene i disse sakene skjeller ikke ut barnevernet, de jobber med seg selv i det stille. De opplever også å bli behandlet på en OK måte av barnevernet. Kritikken kommer i saker hvor det offentlige inngrepet ikke står i forhold til sakens faktiske grunnlag.

Foreldrene kritiserer systemet fordi de ser at barna lider og skades. De forsvarer barna sine instinktivt slik alle foreldre gjør, slik vi er evolvert til som dyreart. Formen på kritikken skyldes graden av fortvilelse over måten samfunnet møter kritikken på; med uforstand, med avvisning og med motangrep som å frata kritikerne troverdighet på gruppenivå, med latterliggjøring, devaluering, respektløshet, tåkelegging, feil fremstilling av fakta (om det kan kalles løgn eller ikke er en ren definisjonssak) og udokumenterbare beskyldninger. Tolga-saken tok et år fra VG begynte å jobbe med den, til saken ble publisert. Fra saken ble publisert til sentrale elementer var løst, tok det fem dager. Etterspillet vil vedvare noen måneder eller år. Det oppleves urimelig at barneminister og barneombud proklamerer at de på grunn av formen på enkeltpersoners nåtidige kritikk av barnevernet, har bestemt seg for å utelukke all kontakt med kritikere slik vi oppfatter dem.

Med basis i over hundre år med berettiget, om ikke alltid høflig og velformulert, kritikk av et mildt sagt mangelfullt system, hvilke krav er det rimelig å stille til beskjeden og høvisk opptreden fra mennesker som er i en tilstand som gjerne kan sammenlignes med alvorlig psykisk mishandling? Er en slik avvisning, på det grunnlaget, til barnas beste?

At «kritikken kommer i saker hvor det offentlige inngrepet ikke står i forhold til sakens faktiske grunnlag» er en påstand som vil bli forsøkt underminert av barnevernets forsvarere. Vårt ønske er derfor at det opprettes en uavhengig granskingskommisjon som i sammensetning, mandat og arbeidsmetode har solid troverdighet på begge sider, og som kan foreta en gransking av alle tvungne omsorgsovertakelser, såkalte 4.12-saker. Det finnes ingen argumenter som er gode nok til å avslå dette forslaget, som trumfer barnas beste om så bare ett barn blir funnet å ha opplevd en uriktig omsorgsovertakelse. Vi påstår at det er langt flere. Med en granskning vil problemene bli avdekket og vi kan begynne å snakke om løsninger.

_________________
“ Whoever may be guilty of abuse of power, be it Government, State,
Employer, Trade Union or whoever, the law must provide a speedy
remedy. Otherwise the victims will find their own remedy. There
will be anarchy.” Lord Denning (1899-1999)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Statsrådens villedende seminar om barnevernet
PostPosted: Thu Oct 25, 2018 6:57 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Rune Fardals vurderinger er litt optimistisk. Men det var sikkert blandet drops, og det var kanskje egentlig beregnet å skulle være en ren propagandaforestilling.


Rune Fardal:
Fra debattmøte til BLD og minister Helleland i Litteraturhuset i Oslo
Rune Fardal, Familiekanalen, på facebook, 22 oktober 2018

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Statsrådens villedende seminar om barnevernet
PostPosted: Sun Oct 28, 2018 4:52 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Merethe Løland, Organisasjonen for barnevernsforeldre (OBF):
Innlegg holdt ved BLD's seminar "Norsk barnevern sett med internasjonale øyne" i Oslo 22 oktober 2018
OBF's nettsted, 26 oktober 2018

"Bare se på Trude Lobben, hun og hennes advokat mot STATEN NORGE med sine 9 advokater og rådgivere, i tillegg en hel delegasjon på «studietur». Så har dere Merethe Løland, her i dag på vegne av alle barnevernkritiske foreldre, mot alle dere som skryter hemningsløst av det flotte barnevernet vi har som redder så mange barn. Vi finner igjen ubalansen gjennom hele behandlingen i fylkesnemnda, mor og far med sin altfor under betalte advokat mot hele barnevernet, en mye bedre betalt kommune advokat, en konkluderende og skråsikker sakkyndig, en talsperson, alle de innhentede opplysningene dere verken kan tyde eller har bruk for men som dere samler inn bare fordi det kan hende dere finner noe grums, svært godt betalte og selvsagt helt uavhengige fosterforeldre og selvsagt nemndleder. Alle skjønt enige om at barnet bør tas fra sine foreldre og vokse opp blant fremmede i et fosterhjem, totalt avskåret fra familie og nettverk."

"Når barnevernet stadig driver og tolker loven og betydningen av barnets beste slik det passer dem, er det da så rart at foreldre landet over raser, hyler ut i media eller rømmer til utlandet? Når rettssikkerheten til barn og foreldre er så dårlig som den er, kan dere ikke forsøke å forstå hvorfor utenlandske medier blir kontaktet som et siste rop om hjelp. Det er ikke uten grunn at 9 saker har havnet i EMD.
    Barnets beste ja, sett med hvem sine øyne og fra hvem sitt ståsted? Når mor og far går fra hverandre, er det viktig at barnet får god kontakt med begge foreldrene, til og med kanskje delt bosted. Men når det er snakk om omsorgsovertakelse, da må barnet skjermes til de grader, fordi barnet ikke evner å ha flere omsorgsbaser. Hvis barnet/ungdommen vil se sine foreldre mer er de enten blitt manipulert eller ikke i stand til å se konsekvensen av det. Dersom barnet ikke ønsker kontakt, da er det viktig å lytte til barnet. Er det rart vi reagerer?"


  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Statsrådens villedende seminar om barnevernet
PostPosted: Sun Oct 28, 2018 9:24 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Jan Simonsen:
Norsk ambassadør beskylder tsjekkiske politikere for å være populister og kynikere
Resett, 28 oktober 2018

Jf egen tråd:
J Simonsen: Norsk ambassadør mot tsjekkiske politikere

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Statsrådens villedende seminar om barnevernet
PostPosted: Tue Oct 30, 2018 1:06 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
    

Utfordret statsråden om barnevern
Se video av Marit Skivenes presentere forskning på seminar med barneminister Linda Helleland.
https://www.uib.no/admorg/121485/utfordret-statsråden-om-barnevern
University of Bergen, 29 October 2018

"Norsk barnevern fungerer godt om man sammenligner med andre land, og Norge er høyt rangert på internasjonale indekser over barnevelferd. Likevel er det klart forbedringspotensial når det kommer til utdanning, involvering av barn og regulering av skjønnsutøvelsen.
    Dette var hovedbudskapet til professor Marit Skivenes under et seminar arrangert av Barne- og likestillingsdepartementet i lys av kritikken mot norsk barnevern i norske og internasjonale medier (se video lenger ned i saken).
    Barneminister Linda Helleland deltok sammen med en rekke andre viktige beslutningstakere og interesseorganisasjoner fra barnevernsfeltet, i tillegg til et stort pressekorps."


"Hun påpekte at det norske barnevernet fungerer godt om man sammenligner med andre land, og at Norge ligger godt an når det gjelder rettssikkerhet."


Marit Skivenes' innlegg var knapt noen utfordring til statsråden. Som man måtte vente fra Skivenes, fant hun at norsk barnevern er meget godt, og hennes anbefaling om mere utdannelse etc er akkurat det statsråden ønsker seg. Alt sammen hjelper til å sementere den praksis som allerede er veletablert.
     Det er mulig at et stort pressekorps kan ha vært til stede, men det har vært lite å høre/se fra dem i pressen, for eksempel i form av omtale av de få hvasse og klare innvendinger mot barnevernet som faktisk hadde fått plass på seminaret, slik som Merethe Lølands innlegg.
    Sannsynligvis er det mange tusen familier som ville utfordre Skivenes' oppfatning når det gjelder hvordan deres rettssikkerhet er og har vært. Løland hadde rett da hun sa at dette seminaret knapt reflekterte omfanget av meget alvorlig kritikk det faktisk har vært.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]