It is currently Mon Jul 26, 2021 6:57 pmPost new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Sjokkert statsråd?
PostPosted: Tue Mar 24, 2015 10:36 am 
Offline
Rang: Ivrig bruker

Joined: Sat Feb 02, 2013 11:46 pm
Posts: 76
Det er avslørt at 76% av barn under barnevernet har psykiske lidelser.Statsråden var ikke klar over at det var et så stort antall."Rapporten «Psykisk helse hos barn og unge i barneverninstitusjoner», som ble publisert mandag, viser at så mange som tre av fire unge i barnevernet har hatt en psykisk lidelse de tre siste månedene. Samtidig svarer kun en av fire at de har fått hjelp av spesialhelsetjenesten.<p>Horne: – Alvorligere enn jeg hadde regnet med</p>

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) er en av mange som er overrasket over tallene i rapporten. Hun sier til VG at hun ikke trodde tallene ville være så høye.

– Vi vet at vi har utfordringer med oppfølgingen av barns helse i barnevernet, allikevel er disse tallene alvorligere enn det jeg hadde regnet med, sier hun.
Horne lover nå at tilbudet til disse barna skal forbedres.

– Vi må erkjenne at tilbudet til disse barna og ungdommene ikke har vært godt nok. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier hun til VG."

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/nors ... /23419837/

Hva om de hadde fått bo hos sine bestefreldre framfor å bli kasteballer?

"– Øker tryggheten Straks barnevernet får en bekymringsmelding, bør de undersøke hvilken støtte som fins i nettverket rundt barnet, mener Holtan. – På den måten kan man klare å hindre at barnet må flyttes fra foreldrene. Samtidig er man i beredskap, slik at hvis noe skulle skje, så vet man hvem som på kort varsel kan ta hånd om barnet, sier Holtan. Forskeren er redd nedgangen kan skyldes gamle fordommer i barnevernet. – Man tenker at der foreldre har problemer, så har det gjerne vært et problematisk miljø i utgangspunktet. Man setter en klistrelapp på det miljøet de er vokst opp i, sier Holtan.

TRYGT: – Fosterbarn som får vokse opp hos egne slektninger får en tryggere barndom og klarer seg bedre i voksenlivet, sier forsker Amy Holtan. Barnevernet må selvsagt forsikre seg om at de som skal ta seg av barnet er skikket til det, enten de er i slekt med barnet eller ei, understreker Holtan. – Men selv i de mest håpløse sakene viser det seg ofte at det likevel finnes en som har vært der for barnet, og som er skikket til å ta hånd om det, sier hun. – For barna betyr dette en anerkjennelse av at de også kommer fra noe som er bra. Fosterbarn kan ikke være sikre på at de får bli boende i fosterhjemmet barnevernet har plassert dem i. Fosterhjemsavtalen er en kontrakt med barnevernet som kan sies opp når som helst av begge parter. Barn som blir plassert hos fremmede må oftere flytte, og mange får et ustabilt og rotløst liv."

http://www.nrk.no/hordaland/stadig-faer ... 1.12003230

Barnevern skal være en rettighet. Barn har rett på beskyttelse.

Vi har et såkalt barnevern som skal sørge for disse rettighetene, men er disse kompetente?

Er det virkelig en "rettighet" å bli fremmedgjort fra sin egen familie fordi to saksbehandlere fra barnevernet har klart å "avdekke omsorgssvikt", og vi har systemlojale dommere både i fylkesnemd og tingrett som skal avgjøre hva som er "barnets beste", hvor man også sitter med sakkyndige som skal være godkjent av barnesakkyndigkommisjonen og dermed o...gså deler en visjon om at "utviklingsfremmende tilknytning" i fosterhjem er bedre enn å vokse opp blant mennesker som elsker sine barn høyere enn selve livet?


Det går prestisje i å "vinne" i retten, og det er ikke noen som kontrollerer sannhetsgehalten i rapporter som skrives.

"skjønn" kan ikke etterprøves rettslig. Men det får konsekvenser for barn som blir holdt i fangenskap borte fra sin egen familie.

Ja, er det annet enn fangenskap? Er det barnets vilje? Barn som protesterer og ønsker å følge med sine foreldre hjem etter samvær opplever å få redusert samværene til de har innfunnet seg med situasjonen og aller helst glemmer sine egne. De skal jo tilknyttes sine nye "omsorgspersoner", og læres til å kalle disse mamma og pappa, og ikke sjelden får de også lære at deres foreldre er dårlige mennesker som de helst bør avsky. Hva da? Da må barnet også oppgi sin egen identitet eller se på seg selv som et produkt av sine foreldre som bør avskys.
Disse historiene får vi ikke høre, fordi noen tolker barnets protester og kaller det lojalitetskonflikter.

"Fastleggelsen og avveiingen av barns beste i konflikt med statens interesser, faller innenfor forvaltningens såkalte frie skjønn, og er derfor unntatt fra domstolskontrollen."


"Artikkel 3 var ment å være en gjennomslagsgaranti, som skulle sikre virkeliggjøringen av de konkrete rettighetene, når disse kom i konflikt med andre interesser.

Juridiske rettigheter har (minst) to sider. Noen må «eie» rettighetene og de må stå seg i konflikt med andre(s) interesser. Domstolenes sentrale oppgave er nettopp å sikre borgernes tilgang til sine rettigheter, der disse ikke i tilstrekkelig grad realiseres av forvaltningen.

En rettighet uten et slikt vern, har for svak posisjon til å oppfylle det grunnleggende kravet.

Barnet forvalter ikke sine egne rettigheter. Gjennom FN-konvensjonen har staten påtatt seg denne forpliktelsen. Hvem har da ansvaret for at staten lojalt, oppfyller sitt ansvar? I Norge er det sørgelig få."
Hva ser vi når det gjelder tilsyn med barn i fosterhjem? Har vi her systemlojale tilsynsførere, eller er disse oppdragene utført av mennesker som samvittighetsfullt virkelig ser barnet og lytter til det?

http://www.dagbladet.no/2014/11/12/kult ... /36191809/
I dag er det ganske vanlig at barna blir tatt fra sin egen familie før de er gamle nok til å ha minner, men selv disse barna lider. Hvordan er det å vokse opp i en "familie" du ikke har den biologiske tilknytningen til?

https://www.youtube.com/watch?v=725aZn5oBW4

_________________
sannheten skal ropes ut over hustakene


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]