It is currently Wed Sep 19, 2018 2:32 pmPost new topic Reply to topic  [ 48 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Author Message
 Post subject: Re: Artikler om barnevern i Norge IDAG
PostPosted: Sat Aug 11, 2018 4:24 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6733
Location: Oslo
  

Marianne Haslev Skånland:
Å skille barna fra foreldrene – er Norge bedre enn USA?
Norge IDAG, 8 august 2018

"Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide besøkte nylig De Forente Stater. På TV-nyhetene her hjemme gjorde hun et spesielt poeng av at hun hadde kritisert USA for den nye praksisen med å skille migrantbarn fra foreldrene mens familiens søknad om asyl/innreise blir behandlet."

Ine Eriksen Søreide: "Men dette er noe vi ikke ville gjort i Norge."

"For ikke å ta opp de tallrike sakene hvor norsk barnevern driver tvangsskilling av norske barn fra deres foreldre, og amerikansk barnevern tilsvarende, så la meg bare kort beskrive et eneste tilfelle der en liten familie har «krysset grensen» inn til Norge:
.... ...
I en slik sak opplevet moren først store påkjenninger i sitt møte med UDI. Det førte til en barnevernssak. Så fikk moren avslag og skal utsendes. Barnevernet har villet gjøre det påtvungne bruddet med datteren permanent, og myndighetene holder for tiden på med å tvangsadoptere datteren bort til et homofilt par fosterfedre. Det tas intet hensyn til at dette for moren og hennes familie i Nigeria, som hun har god kontakt med, oppleves som en ytterligere uhyrlighet, idet homofili i Nigeria er straffbart med flere års fengsel. I sin iver etter ikke å diskriminere på basis av seksuell legning, har våre myndigheter intet til overs av menneskerettigheter eller humanitet for biologisk familie."


  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Artikler om barnevern i Norge IDAG
PostPosted: Sat Sep 15, 2018 11:14 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6733
Location: Oslo
  

Etterlyser vilje til å gå barnevernet etter i sømmene
– Hvorfor vil vi ikke vite mer om barnevernet, når vi får høre så mye kritikk? Spurte bergenspolitiker Marita Moltu (PDK) i debatt på Protestfestivalen. Hun har fått gjennomslag for en granskning i hjembyen sin, men forteller om stor motstand langs veien dit.
Norge IDAG, 14 september 2018


De aller fleste av deltagerne høres ut til å ha gjort en fin innsats, kommet med informasjon som samfunnet rundt oss absolutt trenger å høre.

"– Det vi har gjort i Bergen, vil jeg si er et mirakel. Jeg har aldri møtt tilsvarende motstand og ekstreme reaksjoner i bystyret, men det gikk gjennom og etter mye om og men er arbeidet nå i gang, sa Moltu på Protestfestivalen i Kristiansand.
Der deltok hun torsdag 13. september i debatt med temaet: «Trenger barn et vern mot barnevernet?»"


Men Moltu godtok den meget skadelige ordningen man har laget seg i Norge: at politikerne, som jo er de ansvarlige, ikke kan gå inn i enkeltsaker? Dette betyr at de fraskriver seg ansvar. Det politikerne da må gjøre, er å stille noen andre til ansvar.

"De andre som deltok i debatten var Yngve Nedrebø, bestefar og tilknyttet gruppen «Fokus på barnevernet», Øyvind Håbrekke, KrF-veteran og faglig leder av tankesmien Skaperkraft, Aline Lima, som selv har vært barnevernsbarn og i dag er 23 år gammel, og Siren Winjor, sosionom som jobber i fosterhjemsavdelingen i barneverntjenesten for Kristiansandsregionen."

"– Levealdersforventningene til ei jente går ned fra 83 til 60 år når hun blir tatt av barnevernet, sa Nedrebø."

"Aline Lima, som selv har vokst opp som barnevernsbarn, svarte ja på spørsmålet om barn trenger et vern mot barnevernet."

Øyvind Håbrekke:
– Noen ganger skal unger tas ut av hjemmet. Men hva slags alternativ tilbyr vi da? Hvis vi sender dem gjennom institusjoner og flere fosterhjem, kan vi begå en slags ny omsorgssvikt i det offentliges regi etterpå.

Det som sies av sosionomen Siren Winjor, ansatt i barnevernets fosterhjemsavdeling i Kristiansand, er et faresignal om hva det fører til å la barnevernsfolk som holder på i dag, fortsette. Det er knapt mulig å få dem ut av den forestillingsverden de er opplært i:
"Barnevernsarbeider Siren Winjor hadde ikke forståelse for de som mener at barn trenger et vern mot barnevernet.
– Jeg er fryktelig stolt av å jobbe i barnevernet. Vi skal være barnets vern når de som egentlig skal verne barnet, ikke klarer det. Det er barnevernets jobb å løfte frem barnestemmen når de voksne snakker høyest, sa hun."


Det er en tilsnikelse som barnevernet har drevet med i årevis, dette å late som om det er de som gir uttrykk for barns interesser og vilje (fra 1995: "omsorgsarbeidarar sin bruk – eller mangel på bruk – av media for å bringe barnas røyst ut i samfunnet").

Winjor bagatelliserer de katastrofene barnevernets "feil" fører til:
"– Vi kaller oss en tjeneste, men jeg vet ikke om folk opplever at vi er en tjeneste, sa hun."
Det vet hun utmerket godt hvorvidt de gjør.

Hun er innbakt i tilknytnings-ideologien: "– Jeg har sett barn som ikke knytter seg til det nye hjemmet."

Og hun bekrefter, antagelig uten å vite det, at det statsråd Helleland & co hevder: at det er vold som står sentralt når barn fjernes fra sitt hjem, ikke er sant, men at de driver på med "foreldreferdigheter": "– Men noen ganger kan foreldre henge seg opp i håndgripelige detaljer uten å få med seg og ta innover seg den alvorlige delen av tilbakemeldingene våre til dem, det som går på foreldreferdighetene."

Det er behov for noe slags opphold i inngjerdede omskoleringsleirer før disse folkene som arbeider i barnevernet i dag slipper ut igjen i samfunnet. Barn og familier bør de aldri ha makt over.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Artikler om barnevern i Norge IDAG
PostPosted: Tue Sep 18, 2018 8:11 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6733
Location: Oslo
  

Jørgen Høgetveit:
Hjelpeløse barn, traumatisert til separasjonsangst av Barnevernet?
Barnevernets operasjoner, særlig ved å fjerne barna bak foreldrenes rygg ved akuttplassering, kan få forferdelige fysiske og mentale konsekvenser.
Norge IDAG, 18 september 2018

"Alt etter ressursene familiene og barna har fysisk og mentalt, hva de har vært utsatt for fram til den dagen de blir tatt av Barnevernet, og måten de behandles på etterpå, kan gi mer eller mindre fatale konsekvenser. Dette kan en lese seg til i bl.a. materiale som adv. Kvilhaug har vist til. Men heller ikke dette synes å bekymre Bv. det minste, men stort sett skyldlegges foreldrene. Selve rettssystemet som krenker og oppløser basis for det norske folkestyret - hjem og familie - og som minner ikke lite om totalitære regimers familiepolitikk med angiveri og sprer redsel, reagerer heller ikke «eliten» på. Det og mer til peker i at det som driver, ikke er gammel norsk rett - men farlige ideologier."

"Nå bør politikere fra lokal, til Stortingsplan, samt organisasjonsfolk sette seg skikkelig inn i det som foregår mot Guds første skaperordningen og de tusen hjem, «det første riket» som alltid er totalitære ideologiers sentrale angrepspunkt."

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 48 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]