It is currently Thu Mar 28, 2024 10:54 pm



Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: 5- årig utdanning - en effektiv avsporing
PostPosted: Tue May 08, 2018 6:15 pm 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 906
Et kompetent barnevern handler også om kompetente fagfolk
https://khrono.no/uia-barnevern-femarig ... olk/222751

Det nye bedraget, som skal gi håp til de håpefulle. Lengre utdannelse. Bachelor-tittel. Det kan roe noen av gemyttene en stund?

Jo, det høres flott ut.

Men de som skriver denne artikkelen vet jo ikke at deres eget fag - barnevernsfaget - er et falsum.

I dette faget doseres det utifra om babyen ser til høyre eller strekker seg mot venstre. Med utgangspunkt i dette verdensbildet har jeg selv en flat inntoning og et keitete samspill. Med dette faget som basis, kan man sette barn og foreldre i studiekamre, observere og kategorisere dem. Nåde deg om du fomler med bleien eller sluntrer med blikkontakten! Pedagogene kan vurdere hvor god "tilknytningen" mellom en far eller mor og et barn er.

Er samspillet gøyalt og livlig, eller nedtont og kjedelig? Du kan gjerne gjøre litt spillopper med barna. Men vær forsiktig, blir du for ivrig kan de si at du overspiller! Videoen av deg og barna vil bli vurdert av spesialister som ser alt det du ikke selv ser, mens du selv ikke klarer å tenke på annet enn ditt siste farvel med barna. Men i russisk rullett må man uansett satse.

For ordens skyld, vi er i 2018 og ikke i 1938.

På bakgrunn av ovenstående vurderinger kan kommunalt ansatte pedagoger og sosionomer avgjøre familiens eksistens. Ta stilling til liv og død for familien. Disse vurderingene - som i tillegg til at de er umulige krever at man minst har overnaturlige evner og et professorat i psykologi - er delegert til mennesker som har de færreste forutsetninger for å kunne gjøre dem.

Barnevernsfaget er sammenlignbart med kvakksalveri. Det er selvsagt ingen som kan kvalitetskontrollere eller etterprøve disse barnevernfaglige vurderingene. Langt mindre bevise at avgjørelser gjort på denne typen grunnlag gjør barna noe godt.

Resultatene bryr man seg kort og godt ikke om. Dersom resultatene var viktig, måtte både barnevernet og dets fag avvikles. Og det har ingen i systemet interesse av.

Så 5-årig utdannelse vil gjøre underverker med barnevernet?

Fem år med kvakksalveri er bedre enn tre års utdanning i kvakksalverfaget?

Det er selvsagt meningsløst. Det er jo selve faget - ideologien, de falske tesene og den manglende bevisførselen for effekten på barna- som er problemet.

Men alt pratet om en 5-årig utdannelse er effektivt som en avsporing fra endringer som virkelig kunne gjøre en forskjell. Og de to ekstra årene vil gi saksbehandlerne en tro på at de virkelig fortjener å skalte og valte med mennesker som Gud selv.

Det er denne typen avsporinger - som gir bedre selvbilde for de barnevernsansatte og mer meningsløs aktivitet rundt barna - systemet selv elsker.

Nytteverdien for barna er imidlertid null.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 5- årig utdanning - en effektiv avsporing
PostPosted: Mon Jul 16, 2018 6:30 pm 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 906
5-årig utdanning handler ikke om å forbedre noe som fungerer. Om så var, ville det være en god ide.

5-årig utdanning handler om å sprøyte mer ressurser inn i noe som ikke fungerer. Det handler om å liksom-intellektualisere et fag som ikke har noen substans. Og substans mangler det fordi det ikke oppfyller de mest basale kriterier fra vitenskapsfilosofien; - at det beviselig virker!

Barnevern er på sitt beste gode intensjoner satt i system. På sitt verste er det et maskineri som ødelegger familier, drevet av en næring hvor der finnes mange aktører og egeninteresser, og hvor ingen har noe profitt av minimal intervensjon.

Ikke en eneste politiker, og ikke en eneste fylkesnemndsleder krever noen dokumentasjon for at tiltak og inngrep faktisk virker.

Derfor er det meningsløst. Og derfor fortsetter galskapen.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]