It is currently Thu Mar 28, 2024 12:38 pm



Post new topic Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Artikler om barnevern i Norge IDAG
PostPosted: Sat Jun 17, 2017 8:25 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

At to sentrale politikere kom fra Romania for å være til stede ved overrekkelsen av familievernpris til Bodnariu-familien var uhyre verdifullt. Det de har å si, er viktig for nordmenn å forsøke å forstå. Når det gjelder barnevern, er Norge stort sett så gjennom-ideologisert at vi må ha kraftige stemmer fra utlandet til å støtte kampen mot det uføret barnevernet er i. Titus Corleatan og Ben-Oni Ardelean fortjener vår takk, for å si det enkelt.


Toppolitikere fra Romania sjokkerte over det norske Barnevernet og politikernes unnfallenhet
– Det er noe som skurrer når ingen vil snakke i Norge
Norge IDAG, 15 juni 2017


[color=#4004080]"– Ut fra både en profesjonell, politisk og personlig synsvinkel har jeg sett på Norge som den perfekte modellen. Det var noe vi ønsket å ligne som nasjon. Jeg var derfor sjokkert da jeg oppdaget at inne i dette vakre landet, var det beviser for klare brudd på fundamentale menneskeretter, samvittighetsfrihet og religionsfrihet, den fundamentale retten til beskyttelsen av privatliv og familieliv."[/color]

De er lite informert om Norge unntatt på et overfladisk plan. Hvordan norske politikere og myndigheter opptrer internasjonalt, gir intet godt bilde av hvordan de opptrer overfor egen befolkning. Tvert imot vil myndighetene ikke skjemmes ut i utlandet ved å godta at våre egne borgere skal tale for høyt om hva "systemene" her hjemme forårsaker for oss.

"De har mange viktige saker å engasjere seg i. Likevel rørte Bodnariu-saken dem på en helt spesiell måte.
    – Da vi fikk høre om saken, trodde vi først at den ville bli løst i løpet av noen dager, sier Ardelean. – Men så fikk vi høre at barna ble plassert i fosterhjem, og det ble til og med snakk om å starte adopsjonsprosess. Dette var sjokkerende for oss."


Det er flere grunnleggende fakta utlendingene ennå ikke forstår. Kanskje det viktigste er at man i Norge ikke tror foreldre er av spesiell betydning for barn og at deres kjærlighet til barna er verdiløs for barna; "miljøet" og praktiske, materielle goder er det viktige, og det sees ikke som noe sentralt behov for barna å være hos sine egne hvis barna har "problemer" der eller ellers i sin tilværelse. Av dette følger også at man synes foreldre må gjøre seg spesielt fortjent til å ha barn og til å ha sine egne barn hos seg.

"– Dere var en imponerende delegasjon som kom til Norge. Hva tror dere de tenkte i Norge når det kom en slik delegasjon på toppnivå fra Romania?
    – Det var helt klart ganske uvanlig for dem at det kom en slik viktig parlamentariker-delegasjon fra et annet land, smiler Corlatean og legger til at det var et enormt trøkk på saken hjemme i Romania:
    – Det som var interessant, det skjer ikke vanligvis i mitt land, var at alle de ulike politiske partiene stod sammen om dette. Det var en massiv reaksjon av solidaritet fra det rumenske samfunn, både fra de kristne kirkene og på politisk nivå. Så vi nølte ikke med å dra til Norge, for ærlig talt var vi helt sjokkerte."


"– For oss rumenere var Norge standarden for demokrati og frihet. Vi har hatt veldig høye tanker om Norge. Det var sjokkerende for oss å finne ut at i et offisielt dokument fra rektor på skolen som ble sendt til Barnevernet, står det på papiret at de mistenker kristen indoktrinering. Senere fant vi ut at i avhørene, om og om igjen, var det spørsmål om religion. Og det var spørsmål om foreldrene oppdro barna sine religiøst. Om slike spørsmål hadde kommet fra Kina eller et annet kommunistland, kunne vi forstå det. Men ikke fra Norge, sier Ben-Oni Ardelean og fortsetter:
     – Det var også sjokkerende at Barnevernet er noe man ikke skal snakke om. Det blir sett på som et perfekt intakt system, hvor ingen noen gang kan gjøre en feil. Til og med politikerne var veldig tilbakeholdne da vi kom, og ville ikke snakke med oss. De så på oss som noen som ville ødelegge et perfekt system. Samtidig var det veldig interessant å se hva saken gjorde med samfunnet vårt i Romania."


"... fra et kommunistland": Jf Nils Morten Udgaard: Norge og det "sivile samfunn". Det gjengse norske synet på saker og ting er en umåtelig stolthet og selvros. Ikke minst ligger politikerne under for dette. Ingen skal komme og lære oss noe, vi er best i verden. I kultur-historisk perspektiv kan man spørre om denne selvbevisstheten egentlig er et oppkomling-fenomen. Vi har vært et fattig og skrint befolket land, lillebror i vår avhengighet av Danmark og Sverige, men en nokså tynn kultur sammenlignet med omtrent hva som helst.

Men at ingen vil snakke? Her er ikke rumenerne godt nok informert. De som styrer Norge, har utstyrt seg med lover som på én og samme tid befrir overordnede for ansvar for hva de underordnede gjør OG gjør det ulovlig for dem å undersøke hva de underordnede gjør. Fint tricks.
    Det er mengder av mennesker som gjerne vil snakke om barnevernet i Norge, og som ikke er hjernevasket av propagandaen og mest av alt ønsker å fortelle om forferdelighetene. Men de er selv skadeskutte av barnevernet, eller har sett det på nært hold, og er redde for å snakke tydelig – de har gjerne prøvet det, men har møtt overveldende forakt og blitt beskyldt da for ikke å være "nyansert" i sitt syn. Utstøting er vanlig, barnevernsofre blir betraktet som de laveste av lave, og de som prøver å hjelpe dem, som uvitende, tåpelige, asosiale eller gale. Lovgivningen er de senere årene blitt hardere og hardere både mot familier i barnevernets grep eller søkelys, og mot deres ytringsfrihet.
    De utenlandske politikerne og delegasjonene har liten tid, de har stort sett holdt seg til å kommunisere med politikere og offentlige etater, og brukt det meste av den tid de kan ofre på norsk barnevern til å skaffe informasjon fra offentlige kilder. Det skulle være unødvendig å fortelle folk som har levet under kommunismen hva offentlig propaganda er verdt i et system som er løgnaktig fra grunnen, og som bygger på lang, tidligere historie av samme kaliber.


"Det er et ansvar, at den norske staten og det politiske etablissement, når de ser at mange familier lider og barn fortsetter å bli tatt fra foreldrene, så må de se på systemet. For å stille et enkelt spørsmål: Er alle disse foreldrene gale og voldelige mot sine egne barn? Eller er det noe galt med systemet? Og det er politikernes plikt å granske det, poengterer den tidligere rumenske utenriksministeren."

Helt riktig. Men det hjelper ikke å fortelle det til tilstrekkelig selvfornøyde mennesker med offentlig finansiering. Det er gode grunner til at politikerne vegrer seg mot å granske enkeltsaker: Det ville trekke alle de andre enkeltsakene med seg. Og det er de selv som er ansvarlige for å ha latt et slikt system leve, i mange mange tiår. De vil ikke se i øynene at noe er grunnleggende galt.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Artikler om barnevern i Norge IDAG
PostPosted: Mon Sep 18, 2017 11:02 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Tar opp kampen for barns rett til kontakt med besteforeldre
En ny interesseorganisasjon skal ta opp kampen for å få lovfestet at barn og besteforeldre skal ha rett til samvær med hverandre.
Norge IDAG, 18 september 2017


"Etter at Odd Egil Nordanger tok initiativ til en Facebook-gruppe med navnet «Barns rett til besteforeldre», er Britt Hagesæter og Synnøve Engeset, sammen med Nordanger, nå i ferd med å registrere en interesseorganisasjon som skal ta opp kampen overfor politikerne. Gjennom Facebook-gruppen opplever de allerede stor pågang fra fortvilte besteforeldre som er blitt nektet kontakt med sine barnebarn. Organisasjonen kommer til å ha samme navn som Facebook-gruppen."

'Vi vil arbeide for en lovendring så Norge kommer på linje med Frankrike, England, Belgia, Nederland og USA. Barns beste er en forutsetning, og fare for misbruk og mishandling av barn utelukker selvsagt for samvær.' "


Det har funnets slike grupper tidligere som spesielt har fokusert på barn og besteforeldre. Det er bra hvis det kommer i gang igjen.

Første del av artikkelen dreier seg om barnebarn og besteforeldres manglende rettigheter der (en av) barnas foreldre legger vanskeligheter i veien for kontakt. Den siste delen dreier seg derimot om barnevernets sabotering av kontakt:

"Kritiske til barnevernet
Både Brit Hagesæter og Synnøve Engeset er også veldig kritiske til Barnevernet i Norge. Etter deres erfaring blir bekymringsmeldinger fra besteforeldre ikke alltid fulgt opp."


Mens barnevernet er svært glade for bekymringsmeldinger fra gud-og-hverman ellers.
    Et spørsmål her må imidlertid være hvorvidt besteforeldre som melder fra til barnevernet om bekymringer, f.eks i situasjoner hvor barnas foreldre har skilt lag og det er den ene forelderens slekt som ikke får se barna, er klar over at det lett kan resultere i at barna fratas begge sine foreldre? Det bør også ropes varsko når en del svigerforeldre er langt mere ukritiske overfor barnevernets meninger om en forelder enn når barnevernets dom rettes mot dem selv eller mot den forelderen som er deres eget barn.

"Brit Hagesæter mener at i mange omplasseringssituasjoner så blir ikke den biologiske storfamilien regnet med.
    – Familien blir ofte ignorert med stor arroganse, fordi barnevernet kun har fokus på at barna må plasseres bort hos fosterfamilier. Barnevernet mangler relasjonskompetanse, og altfor få av dem som jobber i etaten er fagpersoner, mener Hagesæter."


"Hagesæter går så langt at hun kaller barnevernet som institusjon for et diktatur i demokratiet.
    – De har vernet seg mot innsyn, og de bruker taushetsplikten som alibi for å unngå ethvert innsyn."



Også Barneombudet avslører seg (egentlig som ventet, men det kommer kanskje litt uventet klart frem):
"Engeset forteller at hun også har forsøkt å få hjelp fra Barneombudet, men at det endte i ytterligere skuffelse.
    – Vi fikk en klar beskjed om at dette ikke var noen sak for dem. Kanskje er ikke våre utfordringer noen sak for dem, men hva med barnas rettigheter og utfordringer?"


  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Artikler om barnevern i Norge IDAG
PostPosted: Mon Sep 18, 2017 4:19 pm 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 906
Tillat meg å være en surpomp:

Et genuint barnevern vil selv kjempe for barnas tilhørighet og samvær med slekt, besteforeldre og sågar foreldre. Men i dag må vi altså slåss mot barnevernet for å verne om barnas interesser.

Interesseorganisasjoner må opprettes for å minne barnevernet på noe som skulle være naturlig og endel av barnevernets egen målsetning; å forhindre at barn vokser opp uten tilhørighet, slekt, mål og mening.

Det er ganske håpløst.

Dette temaet er bare nok et eksempel på vårt bakstreverske barnevern som må pålegges alt som er naturlig og godt for barn. De klarer ikke å suge denne kunnskapen ut av sitt eget fag, som oftest konkluderer imot fornuften innenfor mange problemstillinger.

Vi har et barnevern som må tvinge familiene. Og som selv må tvinges til å gjøre det som er bra. De forstår det jo ikke selv.

Det blir som å ha et brannvesen som må detaljstyres og pålegges å slokke branner. Når det brenner, må noen ringe brannvesenet og fortelle dem at de må komme til åstedet, rulle ut brannslangene og skru på vannet. Eller et helsevesen som spesifikt må instrueres om å behandle sykdom. Pasienten må be legen om å skrive ut antibiotika fordi han har lungebetennelse, og påpeke at myndighetene har lovfestet at legen må gjøre dette.

Fordi verken brannvesen eller helsevesen forstår det mest basale selv.

Stakkars barn, som har fått utlevert dette systemet for å ivareta sine interesser. Det er selvsagt en stor vits. Men den er ikke morsom.

Det er vel ikke så rart at noen av oss ønsker dette barnevernet kassert, og et helt nytt system bygget opp på basis av en ideologi og et fag som ønsker det beste for barn og familier.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Artikler om barnevern i Norge IDAG
PostPosted: Fri Oct 06, 2017 7:43 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Ellinor Nerbø, NBBO Norsk Bistand for Barnevernsofre:
Fokus barnevern
De to siste årene har fokuset på barnevernets handlingsmønster vært gjenstand for noe oppmerksomhet. Jeg mener vi nå har et barnevern i Norge som har stor mangel på empati og mellommenneskelig forståelse.
Norge IDAG, 5 oktober 2017

"John Alvheim la frem «ti bud» som også norsk barnevern mislikte sterkt. Hvem var barneminister da disse ble til? Tar jeg ikke så fryktelig feil så var det Svarstad Haugland som innehadde denne stillingen på det tidspunktet. Ble det bedre etter det?
    Jeg vil si at den gangen så hadde KrF en gylden anledning til å sette stopper for det jeg vil kalle barnehandelsindustri, men gjorde de det?"


"Anniken Huitfeldt foreslo tvangsadopsjon."

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Artikler om barnevern i Norge IDAG
PostPosted: Wed Oct 11, 2017 1:44 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  


Lars-Toralf Storstrand, offer for barnevernets overgrep:
Hva skal du gjøre når barnevernet banker på?
Forsøk å tenke deg inn i denne situasjonen: Det er grytidlig (eller alternativt etter midnatt). Du har lagt deg. Det banker på døren. Hardt. Du trekker på deg en slåbrok og står opp for å se hva det er? Kanskje det er presten kommer med dødsbud?
Norge IDAG, 11 oktober 2017

"Utenfor døren din står to-fire-seks-åtte-eller flere uniformerte politimenn. Bevæpnet og kledd i anti-terrorutstyr: Skuddsikker vest, hjelm og full pakke.

De er kommet for å hente barna dine.

Kanskje du har fått et varsel du ikke har tatt alvorlig? Eller kanskje du ikke har tenkt over hvor alvorlig varselet du fikk, var? Kanskje du ikke har fått noen form for advarsel i det hele tatt, for det er ikke alltid slik.

I utlandet har man alt flere ganger trukket sammenligninger mellom måten politiet går barnevernet til hende med østtyske Stasi, sovjetiske KGB, rumenske Securitate, endatil nazitidens Gestapo. Ingen av dem er langt fra sannheten."



Forfatteren opplyser at det er redaksjonen som har satt "når barnevernet banker på" inn i tittelen. Selv om det er helt forståelig at avisen vil gjøre det klart i tittelen hva det gjelder, så mener Storstrand at når barnevernet banker på døren, da er det allerede for sent! :

"Få ektefelle og barn ut av landet. Men hold kjeft.

Ikke si noe til noen om det. Ikke engang til dine foreldre/svigerforeldre.

Kanskje det endatil er lettere å finne seg en jobb i utlandet? Søk gjerne politisk asyl. Muslimer fra den tredje verden har ikke enerett på å være flyktning eller bli kvotert inn i NAVs systemer. Det fins nok av land å velge mellom. Det viktigste er at dere kommer dere bort fra Norge – før noen form for rettslig prosess blir påbegynt fra barnevernets side.

Straks en rettslig prosess blir påbegynt, er du nemlig kriminell hvis du tar barna med deg ut av landet.

Hører du meg? Dette er hva du skal gjøre, dersom du kjenner lukten av barnevernet i din nærhet:

Ta din ektefelle og barna med deg. Kom deg ut av Norge!"

  
  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Artikler om barnevern i Norge IDAG
PostPosted: Wed Oct 11, 2017 4:04 pm 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 906
Meget klar, innsiktsfull og modig tale fra Lars-Toralf Storstrand. Applaus!

Det er nemlig ikke noen hjelp å få av noen når man opplever urett og overgrep fra barnevernet. Alle ordninger som er laget for å sikre sannhet og rettferdighet i disse prosessene fremstår for meg som bedrag.

I siste instans er klage- og tilsynsordninger en del av et byråkrati som først og fremst er lojalt mot systemet selv.

At flukt fra Norge skal være nødvendig for å redde en familie og barn er selvsagt en skam. Men like fullt en realitet.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Artikler om barnevern i Norge IDAG
PostPosted: Mon Oct 30, 2017 9:23 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Jan Pedersen, Søgne:
Rettsak mot barnevernet? Har det begått straffbare forhold?
Barnevernet er ute i store problemer igjen. Denne gang er det barnevernet i Ålesund som overlot en jente til en fosterfamilie som ikke var godkjent. Her ble piken utsatt for seksuelle overgrep av fosterfaren i 3 år. fra hun var 12 til hun var 15 år.
Norge IDAG, 27 oktober 2017

"Jeg har henvendt meg til Riksadvokatembetet om saken, for å få greie på om påtalemyndigheten kan reise sak mot barnevernet.
    Svaret jeg har fått fra vedkommende statsadvokat er opplysende. Statsadvokat
    Birgitte Istad svarer i en mail til meg, den 24.10., at tiltale (mot f.eks.barnevernet) forutsetter brudd på straffebestemmelsene.
    Mitt anliggende er at barnevernet i Ålesund har i domstolen fått kritikk for ikke å ha fulgt de rutiner som skal følges for godkjenning av fosterhjem. Dette førte til at fosterfaren fikk 6.5 års fengsel. Hadde barnevernet fulgt de regler som er påbudt, hadde en kanskje hindret denne fosterfaren i å utføre de grusomme overgrepene mot jenta.
    Det er dette jeg mener bør prøves direkte ved domstolen slik at en får en klar grenseoppgang om lovbrudd fra barnevernet er så alvorlig at det er straffbart. Riksadvokaten bør reise en slik sak, så vet en hvor grenser går i barnevernets lovbrudd, slik at det kan dømmes til straff."


Jan Pedersen har etter mitt syn rett i at det burde reises straffesak mot barnevernet (det burde reises adskillige slike), men det er en avsporing å tro at godkjenning av et fosterhjem er noen som helst garanti. Basis for slik godkjenning er at fosterforeldre lar seg instruere i barnevernets ideologi. Den har som kjent aldri vært til fosterbarns beste, og barnevernet har heller ingen kyndighet i å bedømme hvem som egner seg.

*

Kanskje det like godt burde reises straffesak mot folk på departementsnivå og i regjeringen, fordi de lyver om barnevernet:

Jan Simonsen, tidligere stortingsrepresentant:
Når staten lyver med vitende og vilje
Norge IDAG, 30 oktober 2017

"Blant annet la den norske ambassaden i Bukarest ut en artikkel på engelsk, som sannsynligvis også er benyttet av andre ambassader.
    I Utenriksdepartementets forklaring står det svart på hvitt at barneoverdragelser bare skjer "when the child is subject to serious neglect, maltreatment or abuse" (når barnet er utsatt for alvorlig forsømmelse, mishandling eller misbruk) og det legges til at det kun skjer som absolutt siste utvei."


"Som vi ser: Blank løgn. Noen modige stortingsrepresentanter bør konfrontere de ansvarlige norske myndighetene for måten de forsøker å lyve seg vekk fra realitetene på."

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Artikler om barnevern i Norge IDAG
PostPosted: Wed Dec 06, 2017 9:39 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Jan-Aage Torp:
Et fornyet Dagen og Hanvolds 150.000 seere
Det er en tragedie som brettes ut i avisen Dagen, nesten daglig: Man går systematisk til krig mot evangeliets fanebærere i vår nasjon.
Norge IDAG, 5 desember 2017


Artikkelen tar opp flere forskjellige ting angående avisen Dagen og redaktøren Vebjørn Selbekk.

"Selbekk utfordret på Dagsnytt Atten avisen Norge IDAG til å være en kritisk røst. Men det er jo nettopp Norge IDAGs styrke. Mens Selbekk har fått en etterlengtet rolle i Kringkastingsrådet, så utfordrer Norge IDAG nettopp NRK og Kringkastingsrådet. Mens Selbekk gir uforbeholden støtte til barnevernet, setter Norge IDAG søkelyset på de gruoppvekkende inngrep som gjøres av det sekulærhumanistiske barnevernet."

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Artikler om barnevern i Norge IDAG
PostPosted: Thu Dec 14, 2017 7:37 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Jan Pedersen:
Voldsbølgen og Barnevernet
Det går en voldsbølge over ungdomsgrupper i Kristiansand. Barn fra 13 til 17 år bruker helgene til å ruse seg på alkohol og narkotiske stoffer.
Norge IDAG, 13 desember 2017

"Så roper en på foreldre. De må gripe inn! Men de er jo maktesløse."

"Så kommer de sammen til drøftingsmøte: Politiet og politikerne. De får en situasjonsbeskrivelse av hva den økende ungdomsvolden består i, og hvor den skjer."

".... Barnevernet «verner» mot foreldre som vil bruke fysisk makt."

"Bak all volden står etter min mening angrepet på familien. I flere titalls år har familiens verdigrunnlag blitt ødelagt. Hele den sekulære lære der staten er større enn familien, har ført til voldstilstandene. Guds autoritet er borte, foreldrenes autoritet er bekjempet."


  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Artikler om barnevern i Norge IDAG
PostPosted: Tue Jan 02, 2018 9:55 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Jan Pedersen, Søgne:
Familien blir nyårets største sak - og barnevernet må under kontroll
Den første skaperordning er familien. Derfor er den så viktig! Her er mønsteret for samfunnet- et fellesskap av far, mor og barn.
Norge IDAG, 2 januar 2018

"Og nå er vi nær sakens kjerne. Rettsstaten skal gi lover som sikrer frihet og trygghet. Derfor skal ikke barnvernsstjenesten kunne bruke politi til å bryte seg inn i familier og ta barna med seg, slik det skjedde i den såkalte Naustdal-saken. For å redde familien, har den senere rømt landet og bor nå i Romania! Far, mor og 6 barn! Til Norge tør de ikke komme."

"La oss slå i stykker alt som reiser seg mot familien innen lovgivningen. Det blir nyårets største nasjonale oppgave."


  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Artikler om barnevern i Norge IDAG
PostPosted: Tue Jan 09, 2018 9:02 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
 

Nå skal Barnevernet i Bergen under lupen
- Når kritikken har vært så massiv de siste årene, synes jeg det er oppsiktsvekkende at ikke noen har tatt tak i dette før, sier Marita Moltu (KrF).
Norge IDAG, 8 januar 2018

"Det blir granskning av barnevernet i Hordaland i 2018. Marita Moltu (KrF) mener dette er til barnas beste."

"For å få bedre kvalitet, må man lete etter feil og finne måter å rette opp i disse slik at man unngår at feilen gjentas, mener hun.
- Vi har tidligere brukt flyhavarier som en metafor. Det har vært avgjørende for flysikkerheten at man har undersøkt de flyene som har havarert for å finne feilen og rette opp der det sviktet. På samme måte mener jeg det er helt nødvendig å gå gjennom noen av de enkeltsakene som har vært klaget inn til Byombudet, sier Moltu."


"Moltu forteller at hun jevnlig får høre rystende historier om hvordan familier og barn er blitt møtt av Barnevernet. Hun viser også til at flere historier har vært omtalt i media og at Byombudets årsmeldinger de siste tre årene bekrefter bekymringen. Hun mener kritikken ikke lenger kan ignoreres, selv om mange i Barnevernet gjør en god og nødvendig jobb innen et krevende felt."

"Kan koste karriere
- Det er på høy tid at politikere setter seg ned og er villige til å se på hele Barnevernet. Man snakker ikke om sakene der Barnevernet gjør feil. Da blir det fort taust, og ingen i Barnevernet vil lytte til de historiene. Det er alvorlig. Når kritikken har vært så massiv de siste årene, synes jeg det er oppsiktsvekkende at ikke noen har tatt tak i dette før, sier Moltu."


"- Hvorfor koster det så mye å stå opp i denne saken, tror du?
- Det er ikke politisk korrekt. Du blir fort stemplet som barnevernshater, noe som er helt uforståelig. Jeg er en venn av Barnevernet, men jeg vil at alle skal få rettferdig behandling. Det er en del hersketeknikker i sving når man kommer inn på dette temaet, for å fortie debatten. Man skjuler seg bak taushetsplikten og ønsker ikke å gå inn i enkeltsaker. Jeg opplever at veldig mange politikere er konfliktsky, sier Moltu."


 

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Artikler om barnevern i Norge IDAG
PostPosted: Sun Jan 21, 2018 2:23 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

– Foreldres kamp mot barnevernet er som Davids kamp mot Goliat
Advokat Are Lövenörn Svendsen ser store problemer med rettssikkerheten i måten barnevernet behandler saker om omsorgsovertakelser. – Dette er David mot Goliat, sier han.
Norge IDAG, 18 januar 2018

"– Mye skal være på plass for at man skal være sikre på at retten til en «fair trial» er holdt. Det skal være likeverdige parter, mulighet til å imøtegå motpartens fremstilling, og man skal ha mulighet til å få lese motpartens dokumenter, som vedtak og referat fra møter, på et språk man forstår. Men slik er det ikke i barnevernssaker. Der er det David og Goliat. Forskjellen er at bare at den private part, altså foreldrene, ikke har noen slynge med stein. De må klare seg med advokatene de få utdelt, og det er ikke tilstrekkelig med de verktøyene den private parten har, sier han, og lister opp en serie faktorer han mener utgjør problemer for rettssikkerheten."

"– Kommunen har tre måneder på seg til å forberede seg før de fremmer en begjæring for fylkesnemnda, og flere saksbehandlere kan jobbe på full tid med å mate sin advokat med dokumentasjon som motparten ikke har sett. Når den private part mottar begjæring om omsorgsovertakelse, har man ti dager på seg til å komme med et tilsvar, og man får ikke innsyn i barnevernets referater fra møter, lydopptak og annen dokumentasjon. Når saken kommer opp, kommer alle bevis fra barnevernet, inkludert sakkyndig psykolog oppnevnt av barnevernet. Hvis den private part ønsker å fremme egen psykolog, må man ofte betale for det selv, og denne blir uansett ikke lyttet til, erfarer han.
    – Det gjøres heller ikke lydopptak av nemndsmøtene, selv om det skulle blir begjært av den private parten, påpeker advokaten.
    Han mener nemndene baserer seg på en antakelse av at barnevernstjenesten ikke gjør feil, at de ikke ville startet en sak om omsorgsovertakelse uten god grunn.
    – Det er et kjempeproblem at man har en slik tillit til staten, og at alle som setter seg mot denne oppfatningen, oppfattes som kverulanter. Som «hår i suppa» som ikke forstår barnets beste. Man møter i utgangspunktet den private part med mistillit, sier han."


  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Artikler om barnevern i Norge IDAG
PostPosted: Sun Jan 21, 2018 2:28 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Barnevernet i Haugesund unnlater å bøye seg for en Høyesterettsdom som sier at en toåring skal tilbake til sine foreldre


Barnevernet i Haugesund får holde toåring fra foreldrene på tross av rettskraftig dom:
Fylkesnemnda i Rogaland overprøver Høyesterett

Barnevernet i Haugesund får holde toåring fra foreldrene på tross av rettskraftig dom:
Fylkesnemnda i Rogaland overprøver Høyesterett

Norge IDAG, 19 januar 2018


Erfarne familieadvokater har aldri tidligere opplevd maken:
– Barnevernet bryter med grunnleggende rettssikkerhet

En to år gammel gutt fra Haugesund skal ifølge en retts-kraftig dom tilbakeføres til foreldrene etter å ha vært under barnevernets omsorg. Men barnevernstjenesten nekter å rette seg etter dommen.
Norge IDAG, 17/19 januar 2018


Norge IDAG avslører:
Barnevernstjenesten i Haugesund ba fosterforeldre skjule et barn
Barnevernstjenesten ga råd om at fosterfamilien til en to år gammel gutt gikk i skjul med gutten, kort tid etter at Høyesterett hadde stadfestet at gutten skulle flytte hjem til sine foreldre.
Norge IDAG, 19 januar 2018

"Samtidig stanset barnevernet alle avtaler om samvær mellom barnet og foreldrene, uten forvarsel eller begrunnelse. En uke senere fikk foreldrene beskjeden om at barnevernet fremmet ny begjæring om omsorgsovertakelse.
    Advokat Arnhild Skretting skriver i sin begjæring til Tingretten: «Haugesund kommune boikottet dommen fra samvære 05.11.2017. De oppfordret da fosterfamilien til å flytte ut av hjemmet og oppholde seg på skjult sted slik at dommen ikke kunne iverksettes. Barnevernstjenesten kjøpte fosterfar fri i en 40 prosent stilling slik at han kunne medvirke»."


"Også i tidsrommet rundt Tingrettens dom i mars, finnes det telefonlogger som viser at barnevernet advarte fosterforeldrene om at foreldrene kanskje ville kidnappe gutten og ta alle barna med til et afrikansk land, den ene av foreldrenes hjemland. Den gangen ble de imidlertid ikke oppfordret til å flytte ut av hjemmet, men de fikk vite at politiet var informert og klare til å rykke ut dersom foreldrene skulle dukke opp på døren."

Om så var at foreldrene ville ta med barna og dra til "et afrikansk land", den ene forelderens hjemland, hva så? Her i Norge har familien sandelig ikke hatt det bra, jf at faren har måttet slutte å arbeide midlertidig for å ta seg av ett av barna, som var traumatisert av å være holdt av barnevernet:
"Mistanken i mars skal ha oppstått som følge av at foreldrene søkte om pass fra sitt hjemland til barna sine, og at far sa opp jobben sin. Jobben ble imidlertid sagt opp fordi et av de eldre barna trengte stor grad av oppfølging på grunn av traumene etter å ha vært akuttplassert av barnevernet, forteller familiefaren selv. Han forteller at han gjorde en avtale med arbeidsgiver om å slutte midlertidig for å være til stede for barna da de kom tilbake. Siden skulle han få jobben tilbake. Dette bekreftet arbeidsgiveren da han vitnet i Tingretten."
  
  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Artikler om barnevern i Norge IDAG
PostPosted: Sun Jan 21, 2018 6:47 pm 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 906
Dette er så frustrerende og fortvilende å lese at man kan skrike. Maktmisbruk, helt utilslørt. Her avslører Fylkesnemnda at den ikke er en domstol eller noe som ligner på en domstol, men at den er en del av forvaltningsapparatet og kommunens forlengede arm.

Det er altså Fylkesnemnda som trenerer og setter seg utover rettens kjennelse.

Og folkene i disse fylkesnemndene trygler nå om overflytting til eventuelle familiedomstoler hvor de skal få status som ordentlige dommere?

Skal man le eller gråte?

Dette er skandaløst. Men vi er jo blitt immune mot skandaler i barnevernet.

Familien bør absolutt reise til Afrika ved første anledning!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Artikler om barnevern i Norge IDAG
PostPosted: Mon Jan 22, 2018 9:41 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

– Har bedt Gud om styrke
– Venner støtter og ber for meg, og Gud hjelper meg. Jeg har bedt Ham om styrke, sier moren i familien som kjemper for å få sin yngste sønn tilbake fra barnevernstjenesten i Haugesund.
Norge IDAG, 22 januar 2018


"Dessverre sluttet ikke historien der. Norge IDAG har i andre artikler fortalt hvordan barnevernstjenesten en måned etter at dommen var gjort rettskraftig avsluttet planen om delvis tilbakeføring av sønnen til foreldrene og fremmet en ny begjæring om omsorgsovertakelse til Fylkesnemnda i Rogaland, uten annen begrunnelse enn at gutten er blitt knyttet til fosterforeldrene.
    – Det var helt uforståelig. Vi hadde prøvd å gjøre alt vi kunne. Vi har fullført alle tiltak som den oppnevnte psykologen har foreslått, men barnevernet var ikke fornøyd med det, sier faren."


"Moren har opplevd seg mistrodd, misforstått og mistenkeliggjort gang på gang.
– Alle kan gjøre feil, men barnevernet vil ikke forstå at de har gjort feil, sier hun."


Naturligvis kommer barnevernet med "tilknytning". Det er det mest fiffige svindel-argumentet de har, og de har brukt det lenge, men lært seg å bruke det til fulle de senere årene. Det høres så dypt og betryggende ut, og all verdens snusfornuftige nordmenn har lært at det "er så viktig". Begrepet har en lang, og begredelig historie bak seg.
    Men hvis "tilknytning" skulle bety at et barn ikke kan flyttes fra fosterpersoner det er "knyttet til", så skulle det sandelig være utelukket at barnevernet skulle kunne fjerne barn som er et år eller mere fra foreldre det har bodd sammen med hele sitt liv.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]