It is currently Thu Mar 28, 2024 12:14 pm



Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Forskjellig om lokale barnevernskontorer
PostPosted: Thu Nov 30, 2017 3:52 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Forskjellig om lokale barnevernskontorer

* *

Katrine Berg Tollefsen:
Frykter at kommunalt barnevern bryter sammen
- Ansatte går hjem med dårlig samvittighet hver dag, hevder fagforeningen.
P4, 30 november 2017

Dårlig samvittighet overfor familiene de mener de hjelper? Da har jeg et forslag: Stopp maktbruken. Gi familier den type hjelp familiene vil ha. Vekk med psykobablere. Slutt å "pedagoge" foreldre.Legg vekk det skadelige "faget" dere er opplært i. Gjør praktisk arbeid i hjem som trenger en håndsrekning. Reis dere som én mann og fortell myndighetene at det dere har drevet med hittil, og som utdanningsinstitusjonene driver igjennom, det gjør bare skade.

"I det kommunale barnevernet er det en turnover på 30 prosent årlig."

"At det er så stor gjennomtrekk i det kommunale barnevernet, en tjeneste for barn og familier der det burde være så stabilt som mulig, gir grunn til uro mener FO."


Kanskje det ikke er en tjeneste for barn og familier?

En billedtekst sier imidlertid at det kanskje ikke er bekymring for barn og familier de plages av:
"Det har blitt avholdt en rekke demonstrasjoner i inn- og utland mot norsk barnevern. Press fra media og enorm arbeidsmengde fører til at folk ikke orker å jobbe lenge i barnevernet."

Det er altså kritikken av barnevernerne, fra forargede mennesker i utlandet som skjønner langt mere enn det norske samfunn, og fra familier de silkeblidt hevder å arbeide for men som helst vil se dem over alle haugene, som plager dem i barnevernet? Ikke hensynet til barn og barnas familier. Nei, det kan vi nok tenke.

*

Leder Mimmi Kvisvik i Fellesorganisasjonen (barnevernernes fagforening) mener i artikkelen naturligvis at de har for få folk og må ha langt flere stillinger. Hun frykter at barnevernet "bryter sammen."

Aha, barnevernet mangler folk og hjelpere? Følgende artikkel ligger bak betalingsmur, men det som er synlig sier mer enn nok:

Barnevernet kom på med fire ansatte for å hente datteren. Utenfor ventet to politifolk i en bil.
Bergens Tidende, 30 november 2017

"Nå får barnevernet kritikk av Fylkesmannen for å ha handlet i strid med loven."

De fire hadde vel dårlig samvittighet, da, og måtte støtte hverandre for ikke å bryte sammen? Hva nå, når selv en fylkesmann hevder de gjorde noe lovstridig? Blir de enda mere nedbrutt som de rene martyrer da? De mener sikkert fortsatt at de handlet til pikens beste?

Det sies intet om de to fra politiet. Men jeg minnes en aksjon barnevern og lensmannsfolk gjorde for en ti års tid siden, på Sør-Vestlandet. Det tok sånn på lensmannsfolkene at de måtte få psykoterapi etterpå! Antagelig slik som gikk ut på å berolige dem med at de hadde handlet helt rett, til barnas beste, da de tok dem med makt og mot deres klare og langvarige protester og motstand.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Forskjellig om lokale barnevernskontorer
PostPosted: Thu Nov 30, 2017 8:58 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Hehe, mye komikk i saken nevnt ovenfor fra Bergen. Papirutgaven av Bergens Tidende sier at det var tre grunner til at barnevernet kom fykende, fire mann sterke, og forlangte å komme inn hos mor og datter, og så tok datteren med seg:

1) De var bekymret fordi datteren var fraværende fra skolen på grunn av sykdom;
2) de var bekymret for hvorvidt moren var istand til å kontrollere sine egne følelser – de hadde hatt ett eneste møte med henne året før;
3) de lurte på om moren klarte å ivareta datterens behov i konfliktsituasjoner.


Fylkesmannen observerte at det ikke hadde vært noe som tilsa at det var noen fare på ferde som tilsa akutt-henting av datteren, og at det heller ikke hadde vært noen grunn til å sette to politifolk på vakt utenfor (for å sørge for at datteren ikke fylktet?).

Akk ja, en typisk psykobabbelsak. Barnevernet i Bergen har nok ikke, med slike "alvorlige" saker, tid til å ta seg av alle de gjerne vil hjelpe. Ikke rart at Kvisvik mener barnevernet trenger flere folk og mye, mye mere penger.

Det må være en sykdom ute og går hos Norges politikere. Slikt som dette, og andre like ille varianter, dukker opp igjen og igjen. Men politikerne "skjønner" ikke at den etaten vi har med navn "barnevern", og hele Bufetat og fylkesnevndene og bv-utdannelsen ved høyskolene, og all den dype forskningen ved NOVA, og opplæringen i barnevern i politiet og i jusstudiet, og all konfidensialiteten som rådmenn og ordførere tviholder på – alt sammen er en narreri av klasse. Det er jo rene barnaktigheter som serveres som "barnefaglig ekspertise". Hvorfor ler ikke politikerne dette vrøvlet ut, nedlegger det, og setter noen – nær sagt hvem som helst – som ikke har latt seg bløffe av "tilknytningsproblemer", "blikkontakt", "å se barnet", "barnets behov" - til å utføre litt jordnært barnevern i landet inntil man kan få skyllet ut all galskapen.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]