It is currently Thu Mar 28, 2024 9:57 am



Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Kristenfolk som tjener på barnevern
PostPosted: Thu May 26, 2016 7:57 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Kristenfolk som tjener på barnevern


Her dukket sannheten og hestehoven frem, naturligvis uten at redaktør Gilje forstår at han avslører hvorfor kristne svikter barnevernets ofre så lettvint og ofte som de gjør:
"Redaktør Tarjei Gilje opplyste at Dagen knapt har mottatt så mange enkelthenvendelser om noen sak i nyere tid som i Naustdal-saken. Han hadde behov for å nyansere det bildet som er skapt internasjonalt:
    – Jeg tror det er flere barn som får en kristen oppdragelse i fosterhjem enn motsatt, fordi mange kristne er fosterforeldre. Det betyr ikke at det ikke er gjort feil i denne saken, men en del av reaksjonene har vært uheldige, sa Gilje ifølge Sambåndet."

– Barnevernssak truer sivilisasjonen
http://www.dagen.no/Nyheter/naustdal-saken/–-Barnevernssak-truer-sivilisasjonen-345166
(Lenken må kopierer i sin helhet og limes inn i adressefelt.)
Dagen, 26 mai 2016


  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kristenfolk som tjener på barnevern
PostPosted: Thu Jul 28, 2016 11:30 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Mer fra herr Gilje (innlegget ligger også i seksjonen "Internasjonale konflikter, i tråden "De fem barna i en rumensk familie tatt i Norge):


Uttalelser fra politisk korrekte kristne kretser i Norge

*

Norwegian Christians “happy” for Bodnariu but “disappointed” after harsh criticism of the country (Norske kristne "glade" for Bodnarius men "skuffet" etter skarp kritikk av landet)
One month ago, the five Bodnariu children were finally returned to their parents. But what have been other consequences of the case? Norwegian Christian journalist Tarjei Gilje shares his views.
(For en måned siden ble de fem Bodnariu-barna endelig returnert til sine foreldre. Men hvilke andre konsekvenser har saken hatt? Norsk kristen journalist Tarjei Gilje deler sitt syn.)
Evangelical Focus, 11 juli 2016


Meningene herr Gilje uttrykker er akkurat som de har vært fra statstro kristne kretser hele tiden. Gilje gjentar irrelevante ting og viser selvsentrerthet, han er på tidspunkt 11 juli ikke kommet lenger enn før, selv etter at avgjørelsen i fylkesnevnden er kommet.

Sammenlign dette, i kontrast, med det Bjarne Ystebø i Norge IDAG (som ikke har statsstøtte) skrev betydelig tidligere:
Full seier for Naustdal-familien.

    Forskjellen illustrerer at når en konvensjonell avis i Norge, slik som Dagen, har bestemt seg for hva de ønsker å tro og å forsvare, så tar stahet plassen for undersøkelse og læring. De over 6 månedene Bodnariu-familiens verste påkjenninger har pågått, har ikke vært tid nok til å få Gilje til å undersøke norsk barnevern generelt. Han holder fast på offisielle kilder til 'informasjon' (les: ideologisk sterkt anløpet propaganda) og oppfatning.

   Det nærmeste han kommer til noen 'nye' tanker er å si:
"I think many Christians have a feeling that Barnevernet needs to be looked after more closely." (Jeg tror mange kristne har en følelse av at barnevernet trenger å bli passet på nærmere.)
    Tenk det. Kristne burde ha laget stort oppstyr for å få det gjort i mer enn 30 år – vel, faktisk i over hundre år: Kristne har nemlig vært sentrale i mishandlingen av flere ut-grupper i Norge så langt tilbake som vi har dokumentasjon, alt sammen gjort i navn av det beste for barn og foreldre. Det er en grusom historie hele veien. I våre dager er de ivrig aktive som barnevernets fosterforeldre og andre typer hjelpere.
    Først og fremst gjentar Gilje den velkjente kritikken av reaksjoner i utlandet, og sier at utlendingene ikke kjenner Norge. Hva så? Hvilken relevans? Som Jan Simonsen sa ved demonstrasjonen i Oslo den 28 mai 2016 (ved tispunkt 37:15, E. Dyakonovs Video 1):
"Han [Kai Morten Terning] hadde vondt i magen av den usaklige kritikken av den norske barnevernet, sa statssekretæren. Det bør han ikke ha. Den usaklige kritikken er det bare til å lukke ørene for. Den trenger han ikke lytte til. Men det er den saklige kritikken av barnevernet, den bør han virkelig få vondt av."
    Virkeligheten med forfulgte familier i Norge er ikke herr Gilje interessert i. Han er bare opptatt av å benekte at det foregår noen religiøs forfølgelse av kristne i Norge, ikke i hvordan barnevernet skader barn og foreldre:
" – Jeg tror det er flere barn som får en kristen oppdragelse i fosterhjem enn motsatt, fordi mange kristne er fosterforeldre. Det betyr ikke at det ikke er gjort feil i denne saken, men en del av reaksjonene har vært uheldige, sa Gilje ifølge Sambåndet."
Kristenfolk som tjener på barnevern
    Disse 'feilene' er visst bagateller? Faktisk høres Tarjei Gilje svært lik ut norske ambassadører rundt i verden når de blir intervjuet om barnevernet.    

*

Artikkelen i Evangelical Focus har kommentarfelt, og artikkelen burde kommenteres, inngående kritisk og analyserende. Men det er nesten for stor en jobb. Evangelical Focus ser ikke ut til å ha gjort noe bakgrunnsarbeid men gjentar bare slikt som konvensjonelle media sier. Det meste i artikkelen kunne trenge å bli beriktiget på grunnlag av det barnevernets ofre i Norge vet. Man må rett og slett forbigå de konvensjonelle media. De driver med egennyttig propaganda, ikke informasjon som gir innsikt. Jf Den skjulte nyheten i Køln.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kristenfolk som tjener på barnevern
PostPosted: Thu Jul 28, 2016 9:11 pm 
Offline
Rang: Ivrig bruker

Joined: Wed Dec 16, 2015 7:14 pm
Posts: 82
Det å ta til seg barn for å lære dem opp i "rett tro" , er vel det eldste trikset i boka. Selvfølgelig gir slik adferd stjerne hos resten av menigheten.

Og selvfølgelig er det da vanskelig å se at barnevernet gjør feil. Menighetens gjennomsnittsinntekt ville ha blitt dramatisk mindre om familiene skulle ha fått hjelp i form av rene pengeoverføringer for å øke livsstandarden, eller husmorvikar om en 5 barnsmor ikke ville greie og rekke over alt som kreves av foreldre i dag.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kristenfolk som tjener på barnevern
PostPosted: Tue Nov 08, 2016 8:55 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Jobbutlysning:

Forsterket fosterhjem
Styve Gard, Kirkens Sosialtjeneste, 7 november – 7 desember 2016

Her kan man se hvor millionene dirigeres:
"Hos oss vil dere få tett oppfølging, jevnlig veiledning, kurs og fagdager.
Vi kan også nås 24 timer i døgnet.
Alle våre fosterhjem er frikjøpt på hel- eller deltid.
Vi tilbyr pensjonsordning og yrkesskadeforsikring"


Arbeidssted: Bergen, Kvam, Voss, Fusa, Samnanger, Os, Sund, Fjell, Askøy, Vaksdal, Modalen, Austevoll, Osterøy, Meland, Øygarden, Radøy, Lindås, Austrheim, Fedje, Masfjorden


Om organisasjonen:
STYVE GARD – Bransje: Sykepleie- og omsorgtjenester

Man kan merke seg:
Antall ansatte: 20

De viser også til et nettsted med tittelen "Fosterhjemshelter".

*

Det er egentlig intet mysterium at den store majoritet av kristenfolket støtter barnevernet ukritisk og ufortrødent, og motarbeider både barn og foreldre som er rammet av barnevernet og fortvilet søker tilbake til hverandre. Hos kristne, som hos andre, er åpenbart pengene et sterkt motiv. De er kanskje også preget av den gamle tankegangen at sykdom, fattigdom og ulykke skyldes synd – synd hos den syke, fattige, ulykkesrammede. Det fører til fordømmelse, og til selvtilfredshet hos de "bra".

Det skal etisk bevissthet og mot til å gå imot "det utmerkede, samfunnsstøttende, samfunnsledende".

Jeg tror vi ofte finner en kilde til kristelige kretsers fiendtlighet mot barnevernets ofre her, i den utbredte virksomheten de samme kretser driver for å gjøre "godt" mot stakkars barn. Den enkelte prest, kristelige journalist, medlemmer av kristelige grupper, er ikke nødvendigvis selv "frikjøpt på hel- eller deltid" som "fosterhelter" for barnevernet, men mange av dem har venner, slektninger, egen nær familie som er det, eller som er tlsynsførere, eller engasjert i barnevernsnær helsevirksomhet, eller arbeider i barnevernet. Solidaritetsfølelsen går i retning av disse egne forbindelsene, ikke i retning av mennesker som tilhører "ut-gruppen". Svanviken, og beslektet virksomhet, ligger ikke fjernt i fortiden.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kristenfolk som tjener på barnevern
PostPosted: Sat Jan 07, 2017 7:04 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Her har vi trolig en av viktigste grunnene til at kristelige kretser er valne og svikter familiene når disse utsettes for barneverns-ødeleggelser:

"Bærø er også formannskapsmedlem for KrF og han eier et aksjeselskap med millionomsetning innen barnevern og hybelutleie. Han er også aktiv i stiftelsen Mulighetens hus som også driver private omsorgstjenester."

Bærø slutter med tungt hjerte – lei av kritikk
KrF-politiker Raymond Bærø har sagt opp sin stilling i Vennesla kommune. Den populære ungdomslederen orker ikke flere runder med spørsmål rundt habilitet og ulike roller.
Fædrelandsvennen, 6 januar 2017

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]