It is currently Thu Mar 28, 2024 10:08 pm



Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Sjømannskirkene / Norske kirker i utlandet
PostPosted: Wed Jul 20, 2016 10:07 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Sjømannskirkene / Norske kirker i utlandet

Barnevernsivrige folk har i mange år nå vært sterkt aktive ved sjømannskirkene - nå ofte kalt norske kirker i utlandet, eller med nær tilknytning til dem.

Norsk barnevern på ferde i Spania i 2004 – og senere
Juni 2006 – juli 2007

Myndighetene på ferde igjen med barneverns-trusler
Juli 2007

Vi bør også ha i minne ...
Juli 2012

Etablere seg trygt i utlandet - -
August 2015

Sender barn hjem fra Spania
Juli 2016

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Sjømannskirkene / Norske kirker i utlandet
PostPosted: Thu Jul 21, 2016 1:41 pm 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 906
Vi flyktet ut av Europa og ut av Haag. Vi har hatt tett kontakt med nordmenn og norske miljøer hele veien. Vi har også vært åpen om hvorfor vi flyttet fra Norge. Det har sine fordeler. Men også ulemper. Nordmenn har en blind og barnslig tro på norske systemer. Vi har selv truffet personer som mener at vi ikke trenger å frykte barnevernet om vi reiser tilbake. Det hjelper ikke at jeg forteller i detalj hvordan norsk hjelpeapparat gjorde alt de kunne for å knuse oss gjennom et par-tre år.

Mye kontakt med nordmenn kan også bremse barnas integrering i sitt nye hjemland, og kanskje vedlikeholde en urealistisk og forstyrrende lengsel etter å komme tilbake til Norge før barna er myndige. Nordmenn kan faktisk av og til gjøre oss utrygge, mens det er i kontakt med lokalbefolkningen at vi senker våre skuldre.

Mitt ståsted beveger seg derfor mer og mer i retning av at man ikke bør ha for mye og for nær kontakt med norske miljøer når man flykter til utlandet. Især gjelder dette land som er tilsluttet Haag eller har nære forbindelser til Norge.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Sjømannskirkene / Norske kirker i utlandet
PostPosted: Thu Aug 25, 2016 7:06 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Sjømannskirken registrerer stadig flere sosialsaker
http://www.dagen.no/Nyheter/sosialsaker/Sjømannskirken-registrerer-stadig-flere-sosialsaker-366261
Dagen, 20 juli 2016

"Sjømannskirken i Albir-Villajoyosa på Costa Blanca har opprettet Familieveiviseren, som er et eget kontor for familiesaker. I fjor hadde kontoret 50 saker på bordet, og i 12 av dem ble barnevernet involvert. Seks barn og unge ble sendt hjem.
    – I saker med høyt konfliktnivå, eller hvor spansk barnevern er involvert, anbefaler vi familiene å flytte hjem igjen til Norge, sier daglig leder i Familieveiviseren, Sølvi Madsen, til avisen."


Det var et særs uklokt råd: å dra fra asken til ilden. De er antagelig langt fornuftigere i spansk barnevern enn i norsk. Folk burde isteden komme seg vekk fra de trolig usunne, norske miljøene rundt norske kirker i utlandet.

  

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Sjømannskirkene / Norske kirker i utlandet
PostPosted: Thu Aug 25, 2016 9:12 am 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 906
MH Skånland wrote:
     – I saker med høyt konfliktnivå, eller hvor spansk barnevern er involvert, anbefaler vi familiene å flytte hjem igjen til Norge, sier daglig leder i Familieveiviseren, Sølvi Madsen, til avisen. 


Selv har vi fått hjelp i utlandet som vi tryglet og bad om i Norge, men som ingen ville gi oss. Man bør ikke mistro hjelp man kan få i andre land. Selv ikke langt mindre utviklede land enn Norge. Når omsorgsovertakelse ikke er et alternativ, er også hjelperen interessert i at hjelpen skal hjelpe.

Hos barnevernet i Norge mottok vi hjelp som ikke kunne hjelpe. En flaskeåpner er ganske nyttig til å åpne en brusflaske med. Men fungerer ikke dersom man skal åpne en boks med hermetisk frukt. I vårt tilfelle virket det ikke som om barnevernet var interessert i å gi reell hjelp.

Nordmenn som anbefaler familier å returnere til Norge, vet kanskje ikke at faren for omsorgsovertakelse er stor. Dessverre er det kanskje enda mer sannsynlig at de vet at nettopp dette vil skje, men at de er så ødelagt av det norske tenkemønsteret at de rett og slett ikke forstår at denne løsningen er en tragedie i de aller fleste situasjoner.

Barn har det best hos mor og/eller far, også når det er problemer i familiene. Det er unntaksvis at omsorgsovertakelse bør komme på tale.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]