It is currently Thu Mar 28, 2024 4:40 pm



Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Disse "melderne" gjør det lettvint for seg selv
PostPosted: Tue Jun 23, 2015 8:35 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Disse "melderne" gjør det lettvint for seg selv


— Ta omsyn til borna
For dei fleste betyr ferie sol, varme, fridagar og glede. Men fleire barn enn før går inn i denne tida med vond klump i magen, for mor og far er blitt veldig glade i promillen.
Grannar, 23 juni 2015


Ja, rus er et problem. Men her er hva som foregår:

"Helsesøster Maren Tjelmeland Hustoft opplyser at i 2014 var talet på bekymringsmeldingar til barnevernet frå utlandet rekordhøgt.
— I lyset av fjoråret der mange bekymra foreldre opplevde å vera vitne til andre foreldre som drakk seg frå sans og samling i Syden, med ungane til stades, må me setja litt lys på denne problemstillinga, seier ho."


Og her er hva helsesøstrene & co synes skal foregå:

"Om ein skulle enda opp i ein situasjon der ein ser rusa foreldre og utrygge barn, er det aller første bodet å ta kontakt med barnet. Snakk med det, og om ein er riktig bekymra må ein ta kontakt med reisebyrået."

"• Om du ser at barn har det vanskeleg på grunn av andre vaksen sitt alkoholforbruk – ta kontakt med barnet!
• Ta kontakt med hjelpeapparat som til dømes barnevernsvakten, dersom du observerer omsorgssvikt. Alarmtelefon for barn og unge i Noreg er: 116 111. Om ein er i utlandet må ein ringja: 0047 954 11 755"



Er alle anonyme godtfolks "observasjoner" saklige og riktige, mon tro?

Åpenbart går man utenom å snakke direkte med foreldrene. Disse barnefaglige anbefalerne ville sikkert hevde at når det gjelder mennesker som drikker seg sanseløse, er det til ingen nytte. Kanskje, kanskje ikke, men det slår meg i alle fall å være uvoksent og feigt at nordmenn i utlandet øyensynlig villig har latt seg lokke til å være anonyme angivere og ikke selv ta ubehaget ved å snakke direkte med foreldrene.

Og så å anbefale å gå direkte til barnet! I min barndom het det at man ikke skulle fritte ut barn. Nå er det snudd helt på hodet, og på denne måten påfører man barn et ansvar som godtfolk og barnevernet samtidig sier at barn ikke skal ha. Det er en gjenganger i barnevernssaker at man beskylder foreldre for å bringe barna inn i "voksne problemer og voksnes problemer". Aha, men det er altså ikke noe å bebreide anonyme meldere at de påfører andres barn voksne problemer og voksnes problemer. Etter barnevernets og allierte barnefaglige profesjoners syn?

Er nordmenn en nasjon av uvoksne, selvgode, ynkelige mennesker som ikke tør å stå for ubehageligheter men som gladelig og anonymt skaper det som kan bli katastrofer? For det kan det, det vet man når man vet hva barnevernet er. Det er nettopp en av tragediene når det gjelder barnevernet: Man er langt fra sikret realisme eller fornuftige tiltak der hvis man går til dem med virkelige bekymringer. Det kan ganske mange tusen foreldre berette om som har bedt barnevernet om enkel hjelp.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Disse "melderne" gjør det lettvint for seg selv
PostPosted: Wed Jun 24, 2015 3:43 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Feb 05, 2006 7:18 pm
Posts: 7442
Location: Mosjøen, Vefsn kommune på Helgeland.
-rom-
Nå kan jo ikke barnevernet dokumentere å ha høyere prognoser for barn enn hva foreldre med rusproblemer har. Dermed er problemstillingenen barnevernsfantastene fremmer regelrett toskete. Hvorfor skal en ødelegger liksomredde fra mindre ødeleggelse?

_________________
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
.
"Vårt" lysebrune-mørkerøde såkalte barnevern stjeler mennesker
> Radikalt forum mot familiedestruksjon: http://forum.r-b-v.net/<


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Disse "melderne" gjør det lettvint for seg selv
PostPosted: Mon Nov 16, 2015 9:17 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Ytterligere tvang, allerede fra før fødselen

– Barnevernet må kunne gripe inn
SKIEN (NRK): I dag kan ikke barnevernet foreta seg noe som helst før barnet er født, dersom ikke mor selv samtykker til dette. Nå krever fagfolk lovendring
nrk Telemark, 16 november 2015

Det er neppe riktig oppfattet at barnevernet ikke kan bry seg før barnet er født. Der er tallrike saker hvor barnevernet venter på gangen på fødeavdelingen mens fødselen pågår, og de har jo naturligvis vært varslet lang tid i forveien og har forberedt omsorgsovertagelsen.

Men at de skal gis enda større makt enda tidligere, var ikke uventet.

Spørsmålet er, som så ofte når det gjelder barnevernet og deres eksperter, om de foretar realistiske vurderinger. Denne spesialkonsulenten Liv Drangsholt har stor tillit til barnevernets vurderinger og til gode resultater av totalt formynderi:

"Av hjelpetiltak som kan settes inn viser Drangsholt til at foreldrene kan komme på et familiesenter eller at mor kanskje må få hjelp til å velge mellom en kjæreste og barnet, eller at far må overta ansvaret. I andre tilfeller må en helt ny familie stå klar.
    – Da er det viktig at det blir planlagt i god tid på forhånd hva som skal skje, sier hun.
    Drangsholt mener barnevernet også bør gis muligheten til å se på strafferegisteret for å sjekke ut om foreldrene har vært involvert i alvorlig voldskriminalitet, seksuelle overgrep eller barneprostitusjon."


Slik tillit er det neppe grunn til å ha.

Om forholdene på familiesentre, jf Viktoria-senteret i Trondhjem gitt i John Hollens bok (Averøy-saken), og for eksempel Aline-senteret i Oslo, nevnt blant annet her, her og her.

Se forøvrig Åge Simonsens artikkel Barnevern og narkomane, og de danske undersøkelsene det vises til i Holtas innlegg etter artikkelen.

Nok en gang: Det gjelder ikke bare hvorvidt foreldre opptrer kritikkverdig eller ei. Enda viktigere er det å være oppmerksom på de alarmerende resultatene av at barnevernets folk opptrer kritikkverdig og uvitende om hva de selv forårsaker.
  
  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]