It is currently Thu Mar 28, 2024 9:40 pm



Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Noen barnevernsrelaterte forslag på Stortinget
PostPosted: Wed Mar 18, 2015 7:28 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  


Noen barnevernsrelaterte forslag på Stortinget


Det kommer stadig lovforslag og spørsmål til statsråder som vedrører barnevernet. Få av dem går i riktig retning, og en del er direkte farlige.


  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Noen barnevernsforslag på Stortinget
PostPosted: Wed Mar 18, 2015 7:40 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Innstilling fra familie- og kulturkomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Terje Breivik, Trine Skei Grande, Abid Q. Raja og Ola Elvestuen om å gjøre barnevernloven til en rettighetslov
Dokument 8:31 S (2014–2015)
Stortinget, 17 mars 2015


"Forslagsstillerne mener det er viktig at barn og unge får rett til hjelp selv om foreldrene ikke samtykker."

Forslaget ser ut til å være kjemisk fritt for tilsvarende forslag om at det er viktig at barn som ønsker å være hos sine foreldre, eller å få komme hjem til dem hvis de holdes under tvang av barnevernet – ikke minst alle de barn og unge som flykter fra institusjoner og fosterhjem, respekteres og får rett til å komme hjem selv om barnevernet ikke samtykker.

*

Terje Breivik er den samme som arbeider for bedrifter som tilbyr private omsorgstjenester (manuset det er lenket til er muligens endret nå (25.09.2017)), og som dagen før (16. mars 2015) stilte et alarmerende spørsmål til statsråd Horne – et spørsmål som innebar et forslag om at barn skal diagnostiseres og ha årelang behandling (se nedenfor).

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Noen barnevernsrelaterte forslag på Stortinget
PostPosted: Wed Mar 18, 2015 7:42 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Skriftlig spørsmål fra Terje Breivik (V) til barne-, likestillings- og inkluderingsministeren
Dokument nr. 15:754 (2014-2015)
Stortinget, 16.03.2015

"Terje Breivik (V): Vil statsråden vurdere å opprette egne behandlingsinstitusjoner til barn med seksuelt overskridende atferd, og på hvilke andre måter vil statsråden sørge for at behandlingstilbudet til denne gruppen barn styrkes?"

Dette er noe av det verste jeg har sett på svært lenge. Det bekrefter at vi er inne i en bølge av sex-hysteri like farlig og like urealistisk som i tiden før og under Bjugn-saken.

*

"Når det gjelder barn med seksuelt overskridende atferd arbeides det lite systematisk for å utvikle utrednings- og behandlingstilbud i Norge. Dette til tross for at omfanget av problemet er stort. …. det antas at opptil halvparten av alle seksuelle overgrep mot barn begås av andre barn."

Hva slags pålitelige kunnskaper tror han han har om omfang og forekomst i forskjellige grupper og aldre?
    Man kan lett tenke seg hvem som skal diagnostisere HVA som er "seksuelt overskridende atferd". Denne typen 'diagnostisering' vil utvilsomt ramme barn som viser interesse for og utforsking av seksualitet, og seksuelt betonet lek med andre barn, som er helt normal i barnealder.

*

"F.eks. har de egne behandlingsinstitusjoner i Sverige med godt utdannede fagfolk."

Ja, Sverige er kommet enda lenger på denne galskapens vei enn Norge, på samme måte som hele det svenske barnevernet er enda verre enn det norske. Å kopiere Sverige er noe nordmenn er vant til, uten å stille kritiske spørsmål og uten å undersøke realitetene.

"De mest traumatiserte barna er dårlig fungerende og trenger ofte omfattende terapi, både i grupper og individuelt. De trenger også å trene på å regulere følelser og å «normalisere» sosiale relasjoner. Mange av barna må lære om normalt samliv og seksualitet. Dette er ofte behandling som er tidkrevende og som krever tett oppfølging. Noen av barna vil kanskje ha behov for intensiv behandling og opphold på institusjon hvor målet er å gjøre dem i stand til å leve et normalt liv, sosialt, relasjonelt og seksuelt. Med tett og riktig behandling reduseres faren drastisk for at de forgriper seg igjen. Anslag tyder på at minst 1 av 10 trenger langvarig behandling."

Vi kan jo gjette hvem som skal 'behandle'.
    Breivik hevder her ganske skråsikkert en innsikt i normalitet, og har en kullsviertro på behandling, som jeg ikke kan huske noe politi eller helsevesen verden rundt har demonstrert å ha dekning for. (Hadde de kunnet vise det, ville det vært en verdenssensasjon, og ha brakt rettspleien et meget langt skritt fremover.)

*

"Barna har ofte selv erfaring med overgrep, vold og annen omsorgssvikt…"

Her er vi tilbake til overtroen på 'tegn' på sexovergrep – at barn som viser seksuell interesse skal ha vært utsatt for overgrep (og 'hjelpe'etatenes yndlings-gjerningsmenn er naturligvis egne foreldre). Jeg har selv vært sakkyndig vitne i en barnevernssak hvor barnevernet prøvet seg med en slik påstand.

Faktisk fører Terje Breivik og partiet Venstre oss her ikke bare tilbake til tidligere hysteriske bølger av overtro om sex og adferd. Dette overgår til og med alt vi, så vidt jeg vet, har sett fra det puritanske Amerika. Der har man satt folk i fengsel for alt fra onani til ubeviste sexovergrep som noen påstår de 'husker' gjennom psykoterapi ('fortrengte minner'). Men selv ikke der tror jeg de har tvunget barn til årelang 'terapi' for fullstendig normal adferd.

*

Dette er så alarmerende som noe kan bli. At slike forslag som dette, og den tenkemåte som ligger til grunn, kan legges frem på Stortinget, skyldes at Norge aldri har tatt noe oppgjør med alle de justismordene slikt sex-hysteri har produsert, og med de kretser som har produsert, og produserer, dem. Befolkningen må leve med resultatene av denne unnlatelsen.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Noen barnevernsrelaterte forslag på Stortinget
PostPosted: Wed Mar 18, 2015 2:19 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Her kommer det – et forslag om enda et forbud rettet mot biologisk familie, og det var ventet:

Skriftlig spørsmål fra Jenny Klinge (Sp) til justis- og beredskapsministeren
Stortinget, 4. - 5. februar 2015

Og justis- og beredskapsminister Anders Anundsen er positiv.

Altså enda sterkere kriminalisering av foreldre: Regjeringen foreslår at forbud mot å fjerne et barn fra barnevernet også skal omfatte barn tatt på akuttvedtak som ennå ikke er bekreftet av fylkesnevnd eller domstol. Jf fra denne litauiske saken:
Punkt 3, 4 og 5   fra 3. februar.

   

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Noen barnevernsrelaterte forslag på Stortinget
PostPosted: Wed Mar 18, 2015 2:20 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Her kommer forslaget i Stortinget om straff for å hente barn tilbake fra akuttvedtak


Representantforslag 71 S (2014-2015) (Midlertidig)
Stortinget, 12 mars 2015


Det har en tid vært klart at dette ville komme, jf i forbindelse med saken om den litauiske gutten Gabrielius:
særlig punkt 4 og 5 her og
Skriftlig spørsmål fra Jenny Klinge (Sp) til jusis- og beredskapsministeren, 4. - 5. februar 2015. Legg merke til forslagsstilleren Jenny Klinges formulering om at mangel på hjemmel for å straffeforfølge foreldre når barna er tatt på akuttvedtak, "innebærer at mindreårige som er omfattet av et akuttvedtak truffet av barnevernet, har et dårligere strafferettslig vern enn andre barn".


Dette vil også kunne være av betydning i Eva Michalákovás sak, skjønt der er saken allerede forbi et midlertidig vedtak.

Hvor mange naïve sjeler i Norge er det fortsatt som tror at barnevernet bare griper inn når det er helt nødvendig og etter lang dialog med foreldrene og etter at hjelpetiltak har vært prøvet … osv osv osv ?

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Noen barnevernsrelaterte forslag på Stortinget
PostPosted: Fri Mar 20, 2015 6:44 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Et nytt utrolig forslag fra Venstre


Representantforslag fra stortingsrepresentantene Terje Breivik, Trine Skei Grande, Ola Elvestuen, og André N. Skjelstad om å styrke retten til ettervern i barnevernet
Dokument 8:76 S (2014–2015)
Stortinget, 18.03.2015


"Forslagsstillerne mener at det på samme måte for en ungdom som strever, kan være vanskelig å skulle ønske seg, eller for den saks skyld få tilbud om ettervern fra et barnevern som kanskje ikke tidligere har oppfylt sine forpliktelser."

Så den allmektige etat som 'kanskje ikke har oppfylt sine forpliktelser', skal nå fortsette å blande seg i ungdommenes liv, vil Venstre.


"Barnevernets mandat er å sikre gode livsbetingelser gjennom barnevernfaglige tiltak, som ofte går ut på å styrke ungdommenes relasjoner og nettverk. Barnevernet kjenner ungdommens historie og behov, og kan sammen med Nav, som har et annet mandat og andre oppgaver overfor ungdom, gi helhetlig støtte og hjelp til ungdommene. Det er også viktig at andre instanser, slik som helsetjenestene i kommunene, spesialisthelsetjenesten, pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT) og andre gis kunnskap om og forpliktes inn i samarbeid rundt ungdom med barnevernerfaring, slik at de også ut fra sitt ståsted kan bidra best mulig."

"Forslagsstillerne vil i denne sammenhengen vise til at Uteseksjonen i Oslo kommune rapporterer at svært mange av unge mellom 18 og 25 år de kommer i kontakt med i det åpne rusmiljøet har hatt erfaring fra barnevernet. Hele 80 pst. av ungdommen hadde slik erfaring, mens bare 10 pst. mottok oppfølging fra barnevernet. Dette understreker behovet for at både sosial- og barneverntjenesten legger til grunn en helhetlig tenking om familie, nettverk, bolig og skole for å finne frem til en felles forståelse med ungdommen, og at det aktivt må arbeides for at ungdommen får ettervernstiltak."

Kanskje bedre å anta at det er i barnevernet mange barn og ungdommer får kontakt med rus, og til å fjerne ungdommene fra utløseren av dette: barnevernet selv?


"Forslagsstillerne viser til forskning der det tydelig framgår at barn og ungdom som har mottatt støtte fra barnevernet, også har vesentlig større utfordringer i overgangen til voksenlivet."

Så kanskje ikke denne 'støtten' har vært positiv? Venstre ser ut til å være ute av stand til å tenke tanken.


"Mange har heller ikke fått bygge varige relasjoner, som er en viktig grunnpilar for å mestre voksenlivet. Forslagsstillerne er også kjent med at mange ungdommer opplever klageadgangen som vanskelig fordi de ofte står alene."

Nei, det har de nok ikke. De er gjerne blitt rykket vekk fra sin familie, og hele familien ødelagt av barnevernets aksjoner. Det legger intet godt grunnlag hverken for å orke å konsentrere seg om utdannelse, eller for å danne nære, gode relasjoner til andre mennesker. Foster'foreldre'? Vi kan se hva forslagsstillerne innrømmer om dem:

"Det er heldigvis slik at mange fosterforeldre lar barnet være en naturlig del av fosterfamilien også etter 18 år, men forslagsstillerne mener det offentlig ikke kan gjøre seg avhengig av eller kan forvente at privatpersoner i fosterhjem eller institusjoner er motiverte nok til å yte ekstra omsorg for en ungdom, uten noen form for offentlig støtte, til han eller hun er godt etablert i eget voksenliv."

De er med andre ord betalte arbeidstagere. Få ting er så ødeleggende for barn som å måtte være hos mennesker som ikke ville stille opp hvis de ikke fikk rundelig betalt for det. Dette er virkeligheten bak skjønnmalingen vi ellers ser om hvor 'glade' de blir i fosterbarna. Ubetinget, evig kjærlighet, slik ekte foreldre alltid har? Snarere ekte, ubetinget næringsvett.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Noen barnevernsrelaterte forslag på Stortinget
PostPosted: Fri Mar 20, 2015 3:58 pm 
Offline
Rang: Ivrig bruker

Joined: Sat Feb 02, 2013 11:46 pm
Posts: 76
Dessverre så er dette igjen et resultat av at man ikke erkjenner hvor det tidligere har feilet. Det er bare snakk om "gode intensjoner", mens man ikke tar lærdom av resultatene fra tidligere.

Vi skal selvsagt sørge for at barn har en god oppvekst, og legge til rette for at alle barn i landet får muligheter, men dessverre er det ikke barnevernet i dagens form som er kompetente til å gi rett barn rett hjelp til rett tid.

Hadde vi hatt et fungerende barnevern, så hadde jeg takket ja til et oppfølgingstilbud til de familiene som var i behov av slikt, men når det faktisk er denne etaten som er med på å skape behovet ved å ødelegge barns framtidsutsikter, så må man være meget kritisk.

Det må en erkjennelse til før man kan få til forbedringer.

_________________
sannheten skal ropes ut over hustakene


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Noen barnevernsrelaterte forslag på Stortinget
PostPosted: Mon Mar 23, 2015 7:43 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Barneminister Solveig Hornes svar på Terje Breiviks spørsmål om behandling for 'seksuelt overskridende atferd' foreligger:

Skriftlig spørsmål fra Terje Breivik (V) til barne-, likestillings- og inkluderingsministeren
Dokument nr. 15:754 (2014-2015)
Besvart: 20.03.2015 av barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne
Stortinget, 20 mars 2015


Det må sies at svaret ikke virker spesielt uventet. At Horne i likhet med spørsmålstilleren har stor tro på behandling, er knapt overraskende.

Det er ingen opplysninger om hva som ansees som "seksuelt overskridende", og om hvem som skal definere eller utrede dette. Det er nok fare for at både spørsmålsstiller og svarer anser at det meste ved barne-seksualitet er unormalt. (Det er særlig vanlig hos folk som mener/tror at seksualitet er målrettet mot forplantning og intet annet.)

Svaret inneholder en gjennomgående tanke om at barn som utviser slik seksuell adferd, selv har vært utsatt for det. Slikt resonnement var også merkbart i Breiviks spørsmål. Det kan nok være fare for at det er velkjente tanker om mekanisk, nærmest deterministisk videreføring av overgreps-adferd (jf Killéns kjente påstand, som Kjell Magne Bondevik ivrig videreførte, at 'barndommen varer i generasjoner'). Det er ikke riktigere i dag enn det var i tidligere tiår. Det kan føre både til justismord og til skadelig 'behandling'.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Noen barnevernsrelaterte forslag på Stortinget
PostPosted: Tue Mar 24, 2015 7:30 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Her kommer et skriftlig spørsmål om hvorvidt barneministeren vil fremme Stortingets syn: at flere fosterbarn skal bortadopteres oftere (og tidligere):

Skriftlig spørsmål fra Sonja Mandt (A) til barne-, likestillings- og inkluderingsministeren
Dokument nr. 15:766 (2014-2015)
Innlevert: 17.03.2015
Besvart: 23.03.2015 av barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne

Stortinget, 23 mars 2015

Spørsmål
Sonja Mandt (A): Kan statsråden bekrefte at hun vil være pådriver for å følge opp Stortingets syn på at adopsjon som barnevernstiltak bør kunne benyttes oftere?



Grunnlaget for denne oppfatningen hos stortingsrepresentanter er jo at de tror tvangsfjerning fra foreldrene er godt for barn. I de mange, mange tilfellene (antagelig majoriteten) at det gjøres på basis av barnevernets forfeilede "analyser" og "vurderinger", og til dels beroende på direkte løgn om foreldrene og barna, er det jo en stor tragedie, kanskje den største som Norge har skapt for seg selv på mange tiår – eller lenger.

Statsrådens svar er denne gangen bedre enn gjeldende tendens er:


"Adopsjon er et inngripende og irreversibelt tiltak, som krever særlig tungtveiende grunner. …. At barnet får riktig hjelp så tidlig så mulig er helt avgjørende for barnets utvikling. I tillegg vil tidlig hjelp til barn og foreldre bidra til færre omsorgsovertakelser."

Det hjelper bare så lite når hun og departementet samtidig mener:

"Jeg er kjent med innstillingen, Innst. 395 L (2012-2013), og at komiteens flertall uttrykte at adopsjon som barneverntiltak bør kunne benyttes oftere. Jeg legger flertallsmerknaden til grunn i det videre arbeidet.
    Barneverntjenesten fremmer i større grad enn tidligere saker om adopsjon for fylkesnemnda.
….  
Fylkesnemnda skal på samme måte som tidligere foreta en konkret vurdering av hva som er til barnets beste."


Igjen, som vi kunne vente: Fullstendig passivitet overfor fylkesnevnd, domstoler, barnevernets "vurderinger" når de "fremmer" forslag om bortadoptering.
  
  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Noen barnevernsrelaterte forslag på Stortinget
PostPosted: Sat Jun 20, 2015 8:30 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  


Stortinget om obligatorisk "hjelp" –
den totale tvang vedtas


Den fulle teksten fra debatten er gjengitt.

Blant alt familien skal tvinges til, kan man merke seg:

" I kategorien mellom kompenserende tiltak og omsorgsovertagelse finnes omsorgsendrende tiltak som foreldreveiledning og opphold i sentre for foreldre og barn. Dette kan være gode og nødvendige tiltak for mange familier. Et opphold på et foreldre/barn-senter kan forhindre at barnet påføres alvorlige skader, enten ved unødig adskillelse fra foreldre eller ved at observasjon og veiledning hindrer at barnet påføres skade av foreldrene. I noen tilfeller kan omsorgsovertagelse forhindres, og i andre tilfeller vil omsorgsovertagelse være anbefalt. I begge fall vil oppholdet på et slikt senter ha en svært viktig funksjon.

Stortinget vedtar i dag at et opphold i senter for foreldre og barn kan pålegges når det er nødvendig for å sikre barnet tilfredsstillende omsorg,"


  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Noen barnevernsrelaterte forslag på Stortinget
PostPosted: Sat Jun 20, 2015 9:15 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Feb 05, 2006 7:18 pm
Posts: 7442
Location: Mosjøen, Vefsn kommune på Helgeland.
-rom-
Uten å viter om noe virker, så kjører de på med tvang. Negative menneskerettigheter, den europeiske tradisjon og arven fra opplysningstiden er glemt. Galne mennesker.
MH Skånland wrote:
" I kategorien mellom kompenserende tiltak og omsorgsovertagelse finnes omsorgsendrende tiltak som foreldreveiledning og opphold i sentre for foreldre og barn.
  

_________________
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
.
"Vårt" lysebrune-mørkerøde såkalte barnevern stjeler mennesker
> Radikalt forum mot familiedestruksjon: http://forum.r-b-v.net/<


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Noen barnevernsrelaterte forslag på Stortinget
PostPosted: Sun Aug 02, 2015 10:19 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Norske myndigheter skjerper lovverk om barnebortføring
De siste ti årene er 495 barn tatt ulovlig ut av landet. I de aller fleste sakene er det en av foreldrene som står bak. Nå foreslår regjeringen endringer i en rekke lover.
Framtid i nord (NTB), 2 august 2015


"Lovforslaget er per i dag til behandling i justiskomiteen på Stortinget."

"Blant annet skal barnebortføring fra barnevernet gjøres straffbart."



Meldingen kommer fra NTB, og står i en rekke aviser. Noen av dem har kommentarfelt.

   

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Noen barnevernsrelaterte forslag på Stortinget
PostPosted: Sun Aug 02, 2015 11:14 am 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 906
"I kategorien mellom kompenserende tiltak og omsorgsovertagelse finnes omsorgsendrende tiltak som foreldreveiledning og opphold i sentre for foreldre og barn. Dette kan være gode og nødvendige tiltak for mange familier."

Jeg mottok selv veiledning av en person i barneverntjenesten. Jeg ønsket å benytte anledningen til å forsøke å forbedre meg som far. Imidlertid fikk jeg etterhvert en følelse av at min positive innstilling, der jeg også var åpen for mine egne feil og mangler, ikke falt i god jord. Barneverntjenesten hadde jo sendt begjæring om omsorgsovertakelse, og da blir det jo vanskelig for en veileder i barnevernets kontorer å formidle at far fremstår på en tillitsfull måte. Sånn sett kommer vel også de ansatte i lojalitetskonflikter i saker der de kanskje ikke synes at foreldrene er så håpløse som man må fremstille dem i Fylkesnemnda. Det viste seg at informasjon jeg gav under veiledningstimene, ble brukt til å tegne et negativt bilde av meg som person og far. Veilederen skrev referater fra møtene vi hadde, men avslo å skrive også det positive som vi hadde snakket om. Da hun besøkte oss hjemme var hun opptatt av at jeg ikke hadde sett sønnen min da han kom inn i stuen.

I forbindelse med mine egne forberedelser til forhandlinger i nemnda, var det spesielt ett referat fra veiledningssamtalene jeg ønsket å få oversendt. Dette ene referatet var forsvunnet uten at barneverntjenesten kunne gi meg en forklaring på hvorfor.

Dobbeltrollen som barnevernet skal fylle, med å hjelpe familien til å gi bedre omsorg, og samtidig samle bevis for å fremme omsorgsovertakelse, er en selvmotsigelse.

Hjelpetiltakene bør flyttes til institusjoner som rendyrker hjelperollen, og hvor evnen til å skape et tillitsfullt samarbeid med familiene sees på som bærebjelken i arbeidet.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Noen barnevernsrelaterte forslag på Stortinget
PostPosted: Sun Aug 02, 2015 11:56 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Bør ikke også 'hjelp' virkelig være hjelp? Og kunne vises klart og offentlig å være til hjelp?

Og virkelig hjelp er ofte av praktisk art: sosialarbeideren ville måtte hente medisiner for en enslig mor som lå syk, hente datteren på skolen og følge henne til svømmeundervisning, lage middag til dem, vaske kjøkkengulvet.

Ellers er det nok et høyt antall familier som rett og slett har behov for penger. Det er ikke uproblematisk hvis samfunnet skal dele ut penger – som kommer fra skatter innbetalt av alle dem som arbeider og klarer seg innfor det de har råd til – til hvem som helst som har barn. Men det blir ikke mindre problematisk hvis samfunnet bruker enorme summer til å skulle 'lære opp' disse hvem-som-helst i tøys og selvfølgeligheter, og enda verre: til å betale fosterforeldre.
Jf denne saken:
En far hvis kone dør sitter igjen med tre mindre barn. Han har vanskelig for å klare alt alene, både det praktiske stellet og økonomien, så han ber om hjemmehjelp. Nei, det vil barnevernet ikke gi ham. De tvangsfjerner hans barn. Fosterfamiliene til disse barna får store ytelser til ekstra ditt og datt. Da faren sier til barnevernet: "Hvorfor i all verden gir dere ikke meg bare en brøkdel av dette og lar barna være hjemme hos meg?", svarer de fiendtlig og fordømmende: "Jaså, synes du ikke det er bra, kanskje, at vi bruker penger på ungene dine?" (sak (d) her: Barnevernet – dessverre en skadevolder. 2: Innhold, omfang, årsaker og mekanismer i barnevernets virksomhet)

La oss se det i øynene: Det dere har opplevet: at 'hjelpetiltakene' skulle tjene barnevernet i deres leting etter flere ting å beskylde familien for, det er faktisk vanlig. Såpass avsporet foregår barne'vern' i dagens samfunn.

".. opphold i sentre for foreldre og barn" bringer straks tankene hen på hva en god del foreldre, og noen barn som har vært gamle nok til å oppfatte hva som foregår, kan fortelle: Tvangsplasseringer - mødrehjem, familiesentre.
Det best dokumenterte er kanskje hva John Hollens bok Formynderterror kan berette om Viktora-senteret i Trondhjem, som sammen med Averøy barnevern drev moren til dødens port (hun ble heldigvis til slutt akuttinnlagt på sykehus). Se Ad John Hollens bok Formynderterror.

"Sånn sett kommer vel også de ansatte i lojalitetskonflikter i saker der de kanskje ikke synes at foreldrene er så håpløse som man må fremstille dem i Fylkesnemnda."
Jf
Dere må skrive helt annerledes dersom vi skal få igjennom at barnet blir overført til barnevernets omsorg. [Sagt av en lærer for en klasse studenter som skulle bli sosionomer. I opplæringen hadde de fått som en oppgave å lese saksdokumentene i en sak og skrive en rapport som oppsummerte informasjonen, som en forberedelse til videre saksbehandling. De hadde skrevet en realistisk rapport, som tok med i vurderingen både gode og dårlige ting i familiens situasjon.]
(punkt (43) her: En uavsluttet liste ..)


  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Noen barnevernsrelaterte forslag på Stortinget
PostPosted: Sun Aug 02, 2015 5:00 pm 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 906
Så var det tiltaket besøkshjem. I begynnelsen opplevde jeg dette positivt. Barna fikk komme til det som lignet på en bondegård en helg med noen ukers mellomrom. Jeg kjørte dem til og fra.

Plutselig ønsket imidlertid ikke barneverntjenesten at jeg skulle kjøre dem lenger. Besøkshjemmet rapporterte ifølge barneverntjenesten at barna "virket mer urolig" når jeg hadde kjørt dem. Slik familiesituasjonen var da, var bilturene med barna der jeg hadde mest kontakt med ungene, og denne kontakten ville barneverntjenesten på det tidspunktet åpenbart ha mindre av. Jeg begynte å skjønne hvordan barneverntjenesten arbeidet, og sa til saksbehandler at jeg opplevde at barneverntjenesten brukte besøkshjemsordningen for å prosedere sin egen sak, og sa også at det ikke var aktuelt å slutte å kjøre dem.

Dessuten ble ting barna hadde sagt i besøkshjemmet presentert som "avsløringer" om hvor dårlige foreldre vi var, og mest at jeg var en dårlig far. Selv om informasjonen var kjent fra før. Jeg konfronterte barneverntjenesten med dette på et møte:

"Her har jeg vært åpen og ærlig med dere, og fortalt nøyaktig hvordan vi har det hjemme, og jeg har ikke lagt skjul på ting jeg selv kan ha gjort feil. Og så må dere likevel presentere negative ting barna sier, som om det er noe vi har forsøkt å holde skjult, og som om det er viktige avsløringer dere har gjort. De opplysningene dere her kommer med, har jeg selv fortalt den sakkyndige om, de finnes i den sakkyndiges rapport, og jeg har selv uoppfordret fortalt barneverntjenesten om det. Når jeg selv forteller om dette, bryr dere ikke dere om det engang. Men når dere kan presentere det som en "avsløring", blåser dere det opp til en stor sak. Dere opptrer uredelig!"

Man skulle kanskje tro at det å være åpen og ærlig var en god ting. Imidlertid medførte det at barneverntjenesten ikke fikk avslørt noe selv. Barneverntjenesten påsto derfor i saksdokumentene at jeg som far hadde en "føre var-holdning" og at jeg var "manipulerende".

Jeg er blitt fortalt at den beste måten å takle barneverntjenesten på, er å late som om de er flinke, kanskje skryte litt av dem, og ikke vise at man har forstått at arbeidet de utfører ikke holder mål. Det er jo likevel et håpløst utgangspunkt for en familie som skal ha hjelp.

Jeg opplevde etter hvert at besøkshjemmet ikke bare var et tiltak for barna, men like mye et tiltak for å samle negativ informasjon, og for å drive saksforberedende arbeid inn mot en eventuell fylkesnemndsak.

Igjen: Hjelp bør komme fra instanser som ikke samtidig har en påtalelignende funksjon der fokus er å finne flest mulige momenter som kan felle tiltalte.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]