It is currently Fri Apr 19, 2024 4:16 pm



Post new topic Reply to topic  [ 30 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Litauisk gutt? – uklare meldinger
PostPosted: Mon Jan 26, 2015 10:30 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
 

Litauisk gutt? – uklare meldinger

I dag 26 januar 2015 er det meldt i nyheter i nrk radio og tekst-tv at en 7-årig gutt er forsvunnet fra Molde. Flere politi-enheter, folk fra Røde Kort og andre leter intenst etter ham.

Først heter det at det er hans mor som har meldt ham savnet. I en senere nyhetsmelding står det at han hadde vært på en tur med "en representant for barnevernet", og var forsvunnet da han skulle en tur på toalettet. Etter hvert mener man nå at han er "kidnappet", men uten at det sies av hvem. Nå røper man også at han er litauisk.

Foreløpig er saken uklar. Men det ligner norske myndigheter å komme med kun uklare meddelelser når barnevernsbarn unnviker eller reddes fra barnevernets grep, så det er jo mulig at det dreier seg om en planlagt redningsaksjon fra familie.

 *

Endelig er det en rapport på internett også.

Sjuåring savnet i Molde
Gutten forsvant klokken 16, da han var på bowling sammen med en barnevernsansatt. Politiet utelukker ikke at gutten er bortført mot sin vilje.

Politiets pressekontakt sier at det lå an til omsorgsoverdragelse (åpenbart til barnevernet). Politiet gjentar flere ganger at han kan være bortført mot sin vilje. De nevner ikke den muligheten at han IKKE har vært negativ til å komme bort fra barnevernet og til sin egen familie - - norske myndigheter babler så mye "ny-tale" i barnevernsspørsmål.


Her:
Frykter sjuåringen er kidnappet
nrk Møre og Romsdal, 26 January 2015

Det blir sagt at politiet har varslet alle grenseoverganger etc, så de kan like godt slutte å late som om de ikke først og fremst er ute etter guttens familie.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Litauisk gutt? – uklare meldinger
PostPosted: Tue Jan 27, 2015 3:27 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
     

27 januar 2015, klokken 09.30:


Gutten er ikke funnet i Norge

Gutten er ikke funnet. Det intensive søket i Molde ble avsluttet i går kveld. Politiet tror nå at han er blitt "kidnappet", muligens tatt ut av Norge allerede. De har varslet Kripos og Interpol og sendt ut en internasjonell etterlysning.

Det var et kort innslag om saken på tv klokken 09 i morges. Det var også et foto av gutten, utvilsomt for å få nordmenn til å se etter ham og rapportere til politiet. De oppgav også hans navn – Gabrielius Bumbulis.

Nyhets-rapporten sa at han hadde vært på besøk i bowlinghallen med sin mor pluss en barnevernsrepresentant. Det, sammen med en tidligere rapport om at det gikk i retning av omsorgsovertagelse, betyr sannsynligvis at gutten har vært tatt av barnevernet på et hastevedtak og at moren så har fått lov å ha samvær med ham ved denne utflukten til bowlinghallen.

Politimesteren i Molde fortsetter å gjenta at de "frykter" at han ble "kidnappet mot sin vilje". Politiet "vil ikke kommentere hvorvidt de har noen anelse om hvem som står bak en mulig bortføring".

Når politiet sier at de tror han allerede kan være ute av landet, betyr det at det er ganske sannsynlig, ellers tror jeg de ville vært enda ivrigere fortsatt til å gjøre den norske befolkning til detektiver for å få fatt i ham.

Nyhetsmeldingen står nå i mange aviser, fra nord til syd. Pressen er sjelden like interessert i den måten familier legges øde på av barnevernet, men plenty interessert i å hjelpe myndighetene å få gutten tilbake fra sin familie?


Politiet etterlyser savnet sjuåring internasjonalt
Troms Folkeblad, 27 januar 2015

Politiet etterlyser savnet sjuåring internasjonalt
Framtid i nord, 27 januar 2015

Politiet etterlyser savnet sjuåring internasjonalt
Bergens Tidende, 27 januar 2015

Politiet etterlyser savnet gutt internasjonalt
Stavanger Aftenblad, 27 januar 2015

Litauisk sjuåring kidnappet fra bowlinghall
StavangerAvisen, 27 januar 2015

Savnet gutt i Molde (7) fryktes kidnappet
Fædrelandsvennen, 27 januar 2015

Gutt savnet i Molde
Klar Tale, 27 januar 2015

Politiet etterlyser savnet gutt internasjonalt
abc nyheter, 27 januar 2015


Lokalt:

Sjekker bil i samband med savnet gutt
nrk Møre og Romsdal, 27 januar 2015

Gutten hadde forlatt bowlinghallen i bowlingsko og uten jakke. Det er relativt kaldt i Molde, særlig sist natt.

Moren sies å bo i Eide, mens gutten "bor hos en fosterfamilie i Rauma". Politiet er usikker på hvor faren bor. Moren "blir tatt vare på" av helsepersonell og politi.

Politiet bekrefter at de har mottatt tips som de nå sjekker.

En tysk-registrert Audi sies å ha kjørt mot lysene inn i Øksendalstunnelen. Da den støtte på folk som arbeidet i tunnelen, snudde den hurtig og kjørte mot Nesset, nabokommunen til Molde.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Litauisk gutt? – uklare meldinger
PostPosted: Tue Jan 27, 2015 10:40 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

27 januar 2015, klokken 15:


Videoopptak viser at savnet sjuåring følges til en bil
Politiet er svært sikre på at gutten er bortført.
Dagbladet, 27 januar 2015

  
- Første forsvinning i sitt slag her
Den mulige bortføringen av sjuåringen fra Molde Bowling mandag ettermiddag er den første i sitt slag i Nordmøre og Romsdal.
Romsdals Budstikke, 27 januar 2015

"Mer sentrale deler av Norge har hatt flere saker der barn av utenlandsk opprinnelse har blitt bortført under samvær med sine biologiske foreldre de siste årene."


Denne lenken fungerer ikke, da den inneholder "å":
Politiet etterlyser savnet sjuåring internasjonalt
Dagen, 27 januar 2015

"150 personer deltok natt til tirsdag i letingen etter gutten. Nordmøre og Romsdal politidistrikt fikk bistand fra Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret, redningshunder og frivillige"
….
    "– Vi er i ferd med å kontakte flere familiemedlemmer for å få informasjon, men har ikke klart å få kontakt med guttens far, sier pressevakt Alf Stormo i politiet til NTB." ….
    "Politiet har innhentet videobilder fra overvåkingskameraer, men de har foreløpig ikke gitt noe svar på hva som har skjedd.
    Et tips om en gutt som passet til beskrivelsen på et fly fra Molde er sjekket ut. Mandag ble det også observert en tyskregistrert bil som kjørte på rødt lys i Øksendalstunnelen og bråsnudde."

Utrolig aktivitet for å hindre at et barn får være hos sin mor. Hun har altså hatt overvåket samvær med sin sønn. Alt dette kunne iallfall vært unngått hvis barnevernets skadelige omsorgsovertagelser hadde vært sendt søtten-i-vold.
  
  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Litauisk gutt? – uklare meldinger
PostPosted: Tue Jan 27, 2015 10:47 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
    

27 januar 2015, senere:


Dessverre, gutten er funnet og tatt av politiet, øyensynlig i Norge. Artikkelen sier dette lyktes gjennom nært samarbeid mellom politiet og barnevernet.

Savnet sjuåring funnet i god behold
Bergensavisen (BA), 27 January 2015 at 6:46 pm

Det står at han bor hos en fosterfamilie på sperret adresse, et typisk tegn på at barnevernet er redd foreldrene eller andre vil prøve å kontakte ham og muligens ta ham unna barnevernet.

Artikkelen sier også at moren ikke har vært villig til å la seg avhøre av politiet. Allikevel har hun ikke status som siktet.

Politiet sier de vil foreta en stor etterforskning for å finne ut "om noe kriminelt har funnet sted, og hvis så, hvem som har vært delaktig i det.

Så de vil utvilsomt bruke store ressurser på undersøkelser og gjerne rettssaker for å holde barnevernet i deres allmektive posisjon, i tillegg til at de altså brukte 150 mennesker til å søke rundt i Molde etter gutten, pluss politi over hele landet og internasjonale politistyrker også.

Utlendinger som fortsatt tror de kan gjøre som de vil angående sine barn og at de selv kan bestemme hvordan barna deres skal behandles og oppdras, bør våkne. Hvor mange slike saker må de se før de ser virkeligheten i øynene? Mange barnevernsofre, både nordmenn og andre, argumenterer med at "systemet skulle ikke være slik". Helt riktig, men de befinner seg midt i systemet som det er. De kan ikke diskutere seg ut av det.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Litauisk gutt? – uklare meldinger
PostPosted: Fri Jan 30, 2015 10:16 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

En del artikler som er kommet etter at gutten ble tatt, er ganske interessante i de implikasjoner de har og i mange detaljer som viser hvordan Norge går frem i slike saker. Artiklene er fra Molde og nærområdet:

a)
Politimesteren: - Det er fortsatt svært mange ubesvarte spørsmål
Den savnede eidegutten er funnet i god behold.
Tidens Krav, 27 januar 2015

b)
- Nå har vi fullt fokus på guttens beste
Det har vært to lange dager for barnevernsleder, Yngve Brakstad Cappelen.
Romsdals Budstikke, 27 januar 2015

c)
– Ikke grunnlag for straffesak
Mora er fortsatt siktet for falsk forklaring, men siktelsen av en mann for bortføring, vil falle bort.
Romsdals Budstikke, 29 januar 2015

  


3 februar 2015:

Hele serien av hendelser/tiltak, og uttalelser, viser klart det som mange uvitende nordmenn ikke ønsker å ta inn over seg og som utlendinger ofte nekter å tro.


1

Det sies ikke i disse artiklene, men er blitt nevnt i noen nyhetssendinger (så vidt jeg husker var det på radio eller tv), at gutten ble funnet ved 'internasjonalt samarbeid'. Når 'bortførere' har hatt til hensikt å ta gutten fra Norge til Litauen, gjør det det temmelig sikkert at det internasjonale politiet som tok gutten, var svensk. Det bekreftes her:

News reports from Lithuania in Russian (Nyhetsreportasjer fra Litauen på russisk)

kvikk oversettelse til engelsk her:
Postering i tråden "Child kidnapping by the Norwegian State"


2

Gutten ble overlevert av det svenske politiet til det norske politiet. Dette sies også i de ovennevnte News reports from Lithuania, skjønt det norske politiet og barnevernet i de tre artiklene over ikke ville besvare spørsmålet om hvor han er nå.

For dem av oss som kjenner norsk og svensk barnevern og andre myndigheter i de to landene, er dette det som naturligvis ville komme til å skje. Av rapportene fra Litauen skjønner vi at de litauiske ambassadene i Sverige og Norge har bedt om at gutten blir overlevert til Litauen, og de er forbløffet over at svenskene har sendt ham tilbake til Norge, og meget opprørt for hva som skjer med gutten og hans familie.
    Gabrielius' mor har vært uvitende: i News reports from Lithuania kan vi lese:
"… the woman cannot believe what had happened.
    She repeated that she had no hope to [get back] her son. 'Half an hour ago I found out that he was in Norway, and for a long time. They did everything quietly. Why did not they inform the embassy of Lithuania?' - questions the woman."

( … kvinnen kan ikke tro at det kunne skje.
    Hun gjentok at hun ikke hadde noe håp om å [få tilbake] sin sønn. 'For en halvtime siden fant jeg ut at han var i Norge, og [hadde vært der] i lang tid. De gjorde alt i stillhet. Hvorfor informerte de ikke Litauens ambassade?' - spør kvinnen.)

    Svarene er enkle: Barnevernet og norske myndigheter og den norske pressen holder tett om de brutale realitetene i norsk barnevern fordi de vil fortsette uten motstand. Og grunnen til at de ikke informerte den litauiske ambassade er at de ønsker å holde på barnet – uten å forstyrres av litauere. Grunnen til at de aldri noensinde vil gi slipp på et barn, er at hvis selv ett eneste tilfelle av en slik saksutvikling – hvor foreldre kunne få sitt barn tilbake og ta det med til et annet land – skulle finne sted og bli kjent, så ville det dra mange tusen andre med seg i kjølvannet, OG ytterligere titusener ville ha mulighet for å forlange erstatning fra staten for å være blitt holdt i fosterhjem da de var barn. Norges måte å insistere på å 'gi barnevernshjelp til alle barn, uansett nasjonalitet (jf uttalelsen til den norske ambassadøren til Litauen som 'talks milk and honey' (snakker som melk og honning), referert til rett nedenfor), ville slå tilbake som en bumerang: Denne muligheten ville være åpen for nordmenn like så vel som for andre nasjonaliteter. Barneverns-systemet, med sitt store skyskraper-system av kvakksalver-bedømmelser, nytteløs 'hjelp', forferdende resultater, ville bryte sammen, fordampe. De bokstavelig talt tusener av mennesker som er aktive i systemet: som barnevernsarbeidere, psykologer, terapeuter, foster'foreldre', ansatte på barne-institusjoner, private foretagender som tilbyr vurderinger, plasseringer, terapi osv, lærere ved de mange høyskolene som tilbyr barneverns-utdannelse og opplæring, – ingen av dem ville ønske at noe sånt skulle skje.

    Litauerne, iallfall litauiske myndigheter, har ingen grunn til å være overrasket, for dette er det de nordiske landene (og svært ofte andre Vestlige land) gjør, og Litauen må ha visst om det allerede, ha visst at når barnevernet har overtatt å bestyre 'omsorgen' for et barn, så betraktes barnevernet som den som sitter med den 'lovlige omsorgen' som gir total makt over barnet. Hvis Litauen ikke har opplevet desperate litauiske foreldre som trygler om hjelp fra sine egne ambassader i Norge, Sverige, Finland, Storbritannia eller andre land før, så må i det minste litauiske ambassader i de nordiske land være oppmerksom på de mest kjente russiske og polske sakene? De kjenner vel også de kjærlige ordene til den norske ambassadøren til Litauen om hva Norge stadig gjør:
Norway talks milk and honey in Lithuania about our child protection (Norge snakker som melk og honning i Litauen om vårt barnevern).
    Den best kjente saken mellom Polen og Norge viser tydelig at Norge alltid gjør sitt ytterste for å få tilbake barn hvis familier forsøker å unnslippe med dem til utlandet; Norge starter til og med en rettssak i Polen:
Dom i Polen: 9-årig pike skal IKKE utleveres til Norge

    Så har vi saken hvor en brasiliansk mor måtte søke tilflukt med sin datter i Brasils ambassade i Oslo – det tok lang tid før Norge til sist måtte gi etter og la dem dra til Brasil:
Brasils ambassade hjelper mor og barn mot barnevernsovergrep

    Det er også den viktige saken Malaysia/Sverige, hvor den malaysiske statsminister og en vise-utenriksminister lyktes – som en gest av spesiell velvilje fra Sverige til Malaysia – i å få Sverige til å gi slipp på fire barn som Sverige hadde satt i et svensk fosterhjem. Foreldrene var fengslet i påvente av straffesak, og det hadde blitt forklart dem tydelig at selv hvis de ikke ble dømt, eller etter at de hadde sonet sine straffer, hadde de ingen rett til å få sine barn tilbake: barna ville det svenske barnevernet beholde hvis barnevernet 'fant at det var til barnas beste' (hvilket de utvilsomt ville finne at det var) og foreldrene ville bli utvist:
Malaysisk familie i Sverige – barna tatt
En barnevernssak Malaysia / Sverige
    Den litauiske ambassade i Sverige hadde all mulighet til å kjenne til denne prominente saken og skulle tatt lærdom av den. Nyhetsreportasjen sier: "Lithuania and Sweden have signed an agreement on cooperation in the field of child protection, so if the child is not returned to Lithuania, but to the temporary guardians in Norway, this agreement will be violated." (Litauen og Sverige har signert en avtale om samarbeid på området barnevern, slik at hvis barnet ikke returneres til Litauen, men til de midlertidige omsorgsgiverne i Norge, vil det være et brudd på denne avtalen.) Dette er gjennomført naïvt. Ethvert 'samarbeid' om barnevern med de nordiske land vil bli tatt av disse til å bety at vi skal få de samarbeidende lands praksis til å bli lik vår egen. Estland har allerede ønsket Norge velkommen inn, for å 'lære' dem hvordan man skal 'beskytte' barn i norsk stil:
Norsk barnevern skal lære opp i Estland?

    Angående å holde munn: Storbritannia er verst. Der risikerer foreldre fengsel hvis de så mye som snakker om hva barnevernet har gjort mot familiene deres:
The facts about child snatching can be reported in Norway - but not here (Fakta om barnestjeling kan rapporteres i Norge – men ikke her)
Important court verdict in England at last SUPPORTS freedom of info in CPS cases (Viktig dom i England STØTTER endelig ytringsfrihet i barnevernsaker)
    Det betyr ikke at Norge er noen prinsippfast forsvarer av ytringsfrihet i barneverns-spørsmål: vårt barnevern, sosialarbeidernes fagforening og forskjellige andre har gjentatte ganger forsøkt å få politiet og lovgiverne til å ta aksjon mot mennesker som publiserer åpent og i detalj om barnevernet. En vakker dag lykkes de nok. Norge er blitt dømt flere ganger ved Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg for krenkelse av retten til fri ytring og informasjon. Norsk samfunn fortsetter allikevel som før, og lanserer stadig den mening at det er så mange andre rettigheter som er enda viktigere, slik som retten til privatliv! Som om de beskytter barn og foreldre som er unødvendig skilt fra hverandre ved ikke å snakke om det!
    Flere av oss har skrevet i flere år om den norske stats iver etter å undertrykke virkelig informasjon om barnevernet. Artikler og reportasjer er absolutt tilgjengelig på internett; litauere må bare begynne å søke, og lære.

Men i det minste ser litauiske ambassader ut til å være blitt skikkelig instruert hjemmefra om at de ikke skal regne sine vennskapelige, diplomatiske forbindelser med Norge som så verdifulle at de svikter sine egne borgeres mest fortvilede, grunnleggende behov. Det dreier seg IKKE bare om foreldres behov for å ha sine barn hos seg, det dreier seg enda viktigere om barns behov for ikke å berøves sine foreldre og bli gjort til lukrative pengemaskiner for norske barneverns-aktører og foster'foreldre'.
    La oss håpe Litauen allerede er i kontakt med tsjekkerne som arbeider for å få Norge (muligens også de andre nordiske land og Storbritannia) fordømt i EU-parlamentet for den måten de praktiserer 'barnevern' på. Det ville være en begynnelse.
Tsjekkisk familie hardt rammet av det norske barnevernet




  
Fortsettes.



  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Litauisk gutt? – uklare meldinger
PostPosted: Tue Feb 03, 2015 3:43 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Fortsettes



3

Politiet og barnevernet snakker i artiklene abc ovenfor om fortsatt, stor etterforskning, for å finne ut om 'noe ulovlig er foregått'. Fra artikkel a:

"- Det gjenstår nå en stor etterforsking for å finne ut om det har skjedd noe straffbart, og hvem som eventuelt har vært med på det, sier han til Tidens Krav."

Det som er i deres tanker er naturligvis å gjøre sitt ytterste for å finne ulovlige handlinger som gutten Gabrielius' mor, far, og muligens andre slektninger og venner og hjelpere måtte ha gjort. Dette er klart helt fra tidlig.

Hvis barnevernets fjerning av barnet hadde blitt gjort, eller bekreftet, ved et vedtak i Fylkesnemnda for sosiale saker, eller av en domstol, da ville det å ta barnet vekk fra stedet hvor barnevernet har besluttet at barnet skal være, være en straffbar handling. Hvis utøveren blir tatt, vil han/hun bli stilt for strafferett, vanligvis vil aktoratet kreve fengselsstraff. Myndighetene ville med sikkerhet lage en stor sak av det, for å skremme alle fra slike forsøk. De lange listene av artikler her kan gi en idé om omfanget av slike tiltak fra myndighetenes side:

Barn og familier på flukt fra barnevernet
Barn og foreldre som blir straffet for opprør mot barnevernet

Hvis familien i den foreliggende saken hadde vært norsk, og hadde flyktet til utlandet etter at et fylkesnevndvedtak eller en dom i retten hadde gitt omsorgen til barnevernet, ville Norge ha funnet flyktningene ved å varsle Interpol og andre; når de ble funnet, ville Norge ha forlangt utlevert både foreldre og barn, de ville ha sendt dit ned omtrent 4-6 politifolk og 4 sosialarbeidere for å få dem tilbake til Norge, barna til fosterhjem eller institusjoner, foreldrene til fengsling og straffesak. For norske statsborgeres vedkommende ville Norge ikke ha møtt innvendinger fra det andre landet; alt Norge har å gjøre er å presentere de norske dommene eller fylkesnevndsvedtakene, så blir familien overlevert til nordmennene.

Flere slike flyktninger har trodd at hvis de har lykkes i å komme seg til et annet land med sine barn og situasjonen ser ut til å ha roet seg etter noen måneder, så har barnevernet og andre myndigheter avskrevet saken. Så vender flyktningene hjem, i den tro at alt er glemt. – Absolutt ikke. Navnene deres og opplysningene om dem er kjent ved grense-overgangene, hos politiet i alle deler av landet, i alle offentlige institusjoner, slik som NAV, skole-administrasjon, helsevesenet, flyselskaper. Alle disse instansene har plikt til å krapportere til politiet / barnevernet hvis familien dukker opp, og barnevernets myndighet over barnet og siktelsen mot familien for å ha flyktet er fremdeles i full kraft.
    Slik er det for utenlandske familier også. Det eneste stedet hvor de har håp om å ikke bli utlevert til Norge, er i deres eget land, hvis de har eller kan få tilbake sitt statsborgerskap der.

Norske aksjoner mot flyktninger fra barnevernet er standard. Man trenger ikke å være geni for å ha forutsett at dette ville være et sentralt spørsmål for politiet og barnevernet, det er deres mest effektive disiplin mot befolkningen. Jevnfør hva jeg skrev den 22 januar om en annen flyktende litauisk familie:
Hva kommer nå?


4

I de tidligste artiklene snakker politiet gjentatte ganger om sin 'frykt' for at gutten er blitt bortført mot sin vilje. Dette er en litt uvanlig ordbruk fra politiets side, for hverkan barnevernet eller politiet nevner vanligvis hva et barn vil – de prøver alltid å gi inntrykk av at barnevernet er de som uttrykker hva barnet vil og iallfall hva barnet trenger, og at barnevernet er engelen som hjelper barnet.

Så den gjentatte 'bekymringen' for at barnet muligens kunne vært tatt mot sin vilje er spesiell. Men grunnen til dette fikk vi da de siste artiklene gjorde det klart at omsorgssaken om gutten ikke ennå hadde vært til behandling i fylkesnevnden. Han har vært tatt på et midlertidig vedtak (disse blir gjort som akutt-vedtak: det sies å være så farlig for barnet å fortsette å være hos foreldrene at det måtte fjernes øyeblikkelig).

Én slik sak gjaldt en mor til to barn som var blitt tatt av barnevernet basert på en midlertidig, akutt beslutning. Hun hadde tatt barna ut av barnevernets omsorg, og moren var blitt fengslet for dette i påvente av straffesak. Fengslingen ble anket til Høyesterett som uriktig tolkning av loven. Høyesterett var enig i dette og beordret henne løslatt: En midlertidig omsorgsovertagelse på akutt-grunnlag betyr ikke at barnevernet formelt har fått overført omsorgen til seg. Derfor er det ikke et lovbrudd å ta barna ut av slik midlertidig barneverns-omsorg. Høyesteretts-kjennelsen:
Barnevernsrelatert kjennelse fra Høyesterett avsagt 22.januar 2013

Siden da har politiet måttet la være å arrestere folk på en slik basis. I tilfellet med Gabrielius vet politiet at plasseringen av ham var midlertidig, ennå ikke bekreftet gjennom et fylkesnevndsvedtak om omsorgsovertagelse. Derfor er politiet ekstra aktive for å få tak i gutten, for de vet at de ikke så lett kan få ham tilbake hvis han slipper ut av landet; det at Gabrielius har vært tatt fra barneverns-omsorg av noen i sin familie gir i seg selv ingen å arrestere eller forsøke å få utlevert med begrunnelse i noe lovbrudd.

Det ville være en måte å få plassert en forbrytelse på familien allikevel hvis de kunne vise at gutten hadde blitt tatt fra bowlinghallen mot sin egen vilje. Det kunne være kidnapping.

Så det er dette politiet gjør: Først kaller de det "barnebortføring": "Politiets pessetalsmann Alf Stormo sa tirsdag at det trolig var snakk om en barnebortføring". Så, når det ikke kan opprettholdes, begynner de kvikt å snakke om at gutten kan være tatt ufrivillig.

Så når videokameraer har vist at gutten er blitt ført til en bil (News reports from Lithuania sier ar det var av guttens onkel), har politiet måttet gi opp også denne muligheten – antagelig har videoopptakene vist at han slett ikke var uvillig. Artikkel c sier:
"Siktelsen mot mannen som ble pågrepet sammen med gutten vil ikke bli opprettholdt.
– Er det mulig med tiltale for «alminnelig kidnapping» etter straffelovens paragraf 223?
– Det har vært et tema under etterforskningen, men vi kom til at den ikke rammet dette forholdet. Det har med måten han ble bortført på og omstendighetene for øvrig."



5

Politiet var fra tidlig av aktive for å finne guttens far. De fant ut hvor han er, men ville ikke si hvor – kanskje det var negativt for deres sak? – men sa at han ikke var hoved-mistenkt.

Til å begynne med sa de det samme også om moren: Hun ble 'tatt vare på' av helse-personell og politi; de hadde snakket med henne og ønsket å gjøre det igjen; så avslo hun å komme med noen uttalelse til politiet; så til slutt: Moren er siktet for å ha gitt usanne opplysninger til politiet. Ganske sannsynlig har hun konferert med guttens onkel om hvordan de kunne få Gabrielius fri.

Norge har fått barnet tilbake til barnevernet, og står igjen med dette enslige lovbruddet: moren har ikke fortalt politiet sannheten. Påtalemakten vil trolig gjør det meste ut av det ?

Men journalisten i artikkel c og politiadvokat Laura Havdal er i tillegg øyensynlig skjønt enige om fremtidige tiltak:
"Hull i lov
….. [Når midlertidig plassering trekker ut ] – Da forsvinner av og til barn, forteller politiadvokaten, men straffeloven knytter dem ikke til ulovlig bortføring. ….. Vår oppfatning er at dagens lovverk ikke gir tilfredsstillende beskyttelse av barna. Det er signalene fra dem som jobber med dette, og det er derfor satt i gang arbeid med å vurdere om lovbestemmelsen skal endres. Da må man vurdere om også midlertidig omsorgsovertakelse skal inn i bortføringsparagrafen, sier Havdal.


Og barnevernslederen sier: "– Generelt så ønsker jeg alle lovendringer som styrker barns rettigheter og trygghet velkommen."

Så nå vet vi hva vi kan vente oss i ikke altfor fjern fremtid. En mulighet til for familier til å holde sammen vil bli eliminert. Er det flere igjen? Ikke så vidt jeg kan se. Helt fra tidlig på 1990-tallet har det vært forandringer, en rekke skritt – små og større – i retning av å gjøre barneverns-systemet og statens eierskap til hvert eneste barn komplett.

Velkommen til den perfekte velferdsstaten.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Litauisk gutt? – uklare meldinger
PostPosted: Wed Feb 04, 2015 11:14 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
    

Lithuanian diplomats ask Norwegian authorities to allow to see child that was taken from mother (Litauiske diplomater anmoder norske myndigheter om å få besøke barnet som ble tatt fra sin mor)
Delfi, av The Lithuania Tribune, 4 februar 2015

"Swedish diplomats have said that Lithuania was not informed about the return of the child because his place of residence has not been declared in Lithuania."
(Svenske diplomater har sagt at Litauen ikke var informert om at barnet ble sendt tilbake fordi hans bosted ikke har vært erklært som Litauen.)

"Jens Eikaas, representative of the Norwegian Ministry of Foreign Affairs, said that Norway's Child Welfare Services (Barnevernet) first of all cares for a child's well-being and closely follows legal principles of confidentiality. He …. promised to take every effort to find out whether the child is actually in Norway."
(Jens Eikaas, representant for det norske utenriksdepartementet, sa at Norges barnevern først og fremst er opptatt av at barnet har det bra, og nøye følger de juridiske prinsippene om konfidensialitet. Han …. lovet å gjøre alt for å finne ut om barnet faktisk befinner seg i Norge.)


De falske tonene i alt dette!
Svenskene kommer med en formell unnskyldning (som ventet), og norske myndigheter prøver å gjøre inntrykk på folk om hvor opptatt de er av barnets velferd (som ventet), ved å tilby å 'finne ut om gutten befinner seg i Norge'? Du verden, det skal kanskje regnes som sjenerøst? Og så fremkaster man at Haag-konvensjonen vil hjelpe! Se på hvordan Norge prøvet å bruke Haag-konvensjonen mot den polske familien for å få deres barn utlevert til Norge til fosteromsorg!:
Dom i Polen: 9-årig pike skal IKKE utleveres til Norge

Det er en sementert norsk oppfatning at barn er så trygge og har det så bra, og naturligvis er så lykkelige, når barneverns-folkene og deres foster'foreldre' har hånd om dem og foreldrene holdes borte. Stakkars gutt!

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Litauisk gutt? – uklare meldinger
PostPosted: Wed Feb 04, 2015 10:07 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  


En petisjon som kan signeres


Det er kommet en petisjon for å få Gabrielius hjem (på samme nettsted som den for de tsjekkiske brødrene). Petisjonen har et stort antall underskrifter allerede.


Meile S., Danmark:
Lietuvos Seimui bei atsakingoms institucijoms: Grąžinkite Gabrielių Bumbulį į Lietuvą!
30 januar 2015


Her er teksten stort sett på litauisk, men det står litt på engelsk nederst. Jeg oversetter litt fritt, for jeg tror ordvalget i engelsken er litt uheldig et par steder.

"We demand to return a child to Lithuania and let him live with his family. Recently the child was stolen from Norway where he was separated from his family. Child was stopped in Sweden and is waiting for Lithuanian Goverment to take a stand.
Lithuanian institutions don't let us down."

(Vi forlanger at man lar et barn returnere til Litauen og leve sammen med sin familie. Nylig ble barnet tatt fra Norge hvor han var skilt fra sin familie. Barnet ble stanset i Sverige og venter på at den litauiske regjering skal vise hodning.
Litauiske institusjoner: Ikke svikt oss.)

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Litauisk gutt? – uklare meldinger
PostPosted: Wed Feb 11, 2015 3:55 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Litauisk tolk Neringa Ozolina leder demonstrasjon mot barnevernet i Ålesund
og uttaler seg klart til litauiske media


Tolken ledet aksjon mot barnevernet
Romsdals Budstikke, 11 februar 2015

Teksten under bildet sier som vi ser: "Demonstrerte: Tolk Neringa Ozolina deltok i markeringen utenfor fylkesnemndas møte i Molde mandag."

Hun har en modig og oppreist holdning, synes jeg:
"Til litauisk media har tolken omtalt Norge som korrupt, og at barnevernets omsorgsovertakelser drives fram av et profittmotiv, med litauiske barn som attraktiv gevinst.
… Den litauiske tolken har engasjert seg i flere litauiske barnevernsaker som har gått i fylkesnemnd og domstol, sist saka med 7-åringen som ble bortført fra Molde i januar."


Naturligvis nærmest skremmer norske myndigheter med at "– En tolk er avhengig av tillit fra alle parter, på samme måte som domstolene er det. Så får man sjøl avgjøre om dette styrker tilliten eller ikke, sier Karterud."
(Terje Karterud er seniorrådgiver i Domstoladministrasjonen.)

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Litauisk gutt? – uklare meldinger
PostPosted: Thu Feb 19, 2015 10:24 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
    

Her kommer det – et fotrslag om enda et forbud rettet mot biologisk familie, og det var ventet:

Skriftlig spørsmål fra Jenny Klinge (Sp) til justis- og beredskapsministeren
Stortinget, 4. - 5. februar 2015

Altså enda sterkere kriminalisering av foreldre: Regjeringen foreslår at forbud mot å fjerne et barn fra barnevernet også skal omfatte barn tatt på akuttvedtak som ennå ikke er bekreftet av fylkesnevnd eller domstol. Jf fra denne litauiske saken:
Punkt 3, 4 og 5   fra 3. februar.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Litauisk gutt? – uklare meldinger
PostPosted: Sat Feb 21, 2015 10:21 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Noen tidligere artikler:


Norway's ambassador to Lithuania speaks out on child custody controversy involving Norwegian child services (Norges ambassadør til Litauen snakker ut om barneomsorgs-kontroversen som norsk barnevern er involvert i)
Delfi, av The Lithuania Tribune, 11 februar 2015

Den nåværende norske ambassadør forsikrer at alt er bra med barnevernet og domstolene i Norge, at de kun tvangsfjerner barn i de aller ytterste tilfellene av gjentatte overgrep, og at det "bare" har vært 13 barnevernssaker som har involvert litauere i Norge, av en litauisk befolkning her på ca 60.000. Av de 13 sier han at 10 ble "avgjort" i favør av foreldrene.

Det er naturligvis som å høre Departementet selv snakke. Intet av dette forklarer jakten på den 9-årige piken og hennes mor, som heldigvis klarte å unnslippe. Og intet av dette forklarer jakten på den lille gutten og at de forlangte ham tilbakelevert til Norge fra Sverige. Hvorfor ikke bare underrette en litauisk ambassade og la Litauen ta hånd om ham? Svaret er klart: Fordi det ville være et avslørende nederlag for hele den norske barnevernsindustrien om Litauen da i ro og med gutten hos seg kunne undersøke hva gutten selv ville og om hans slekt var så ille at gutten var tatt "i et ekstremt tilfelle av gjentatt mishandling eller overgrep".

*

Polish investigator who kidnaps Lithuanian children from Norway's child services: We did things we cannot talk about (Polsk etterforsker som kidnapper litauiske barn fra norsk barnevern: Vi gjorde ting vi ikke kan snakke om)
Delfi, av The Lithuania Tribune, 6 februar 2015

Denne artikkelen gir mye informasjon om den polske privatetterforskeren Krzysztof Rutkowski, som har hjulpet flere desperate foreldre å redde deres barn ut av norsk fosterbarns-tilværelse.

*

Lithuanian foreig[n] minister and Norwegian ambassador discuss children's rights protection(Litauisk utenriksminister og norsk ambassadør diskuterer vern av barns rettigheter)
Delfi, av The Lithuania Tribune, 6 februar 2015

Øyensynlig en meget "diplomatisk" diskusjon, som ikke vil føre Gabrielius en centimeter nærmere å bli gjenforenet med sin familie.
    Norge uttaler at dets tilslutning til Haag-konvensjonen om internasjonale barne-konflikter vil "hjelpe til å avgjøre uenigheter på dette området".
    Dette er en meget lumsk tankegang og utvilsomt fremsatt med hensikt fra Norge. Å kjøre slike saker etter Haag-konvensjonen vil tvert imot gi "den eller de som har den juridiske omsorgen" overtaket. I saker hvor familier flykter fra norsk barnevern, er det – helt klart etter norsk lovgivning iallfall – den norske stats barnevern som har den juridisk gyldige omsorgen. Jevnfør innlegget ovenfor av 4 februar, likeså min kommentar i et innlegg i tråden om den tsjekkiske Michaláková-saken, og spesielt Dom i Polen: 9-årig pike skal IKKE utleveres til Norge, som beskriver en sak hvor Norge forsøkte å bruke akkurat Haag-konvensjonen til å sette til side alle hensyn til barnet, foreldrene, og et annet lands forståelse av anstendighet og human oppførsel.

*

Tensions peak as Norway takes Lithuanian children (Spenningen eskalerer når Norge tar litauiske barn)
True Lithuania, 3 februar 2015

En meget lang og meget informativ artikkel, tydelig basert på god og rikholdig informasjon. Mye av historikken er også bra, skjønt det stemmer ikke at barnevernet bare "etter hvert" begynte å slå ned på uønsket oppdragelse. Det har de bestandig gjort - inklusive at de (før de fikk navnet barnevern) tvangsfjernet barn av fattige familier "fra gatene i Oslo" til fengsels-type institusjoner. De erstatningene som er blitt utbetalt de siste årene til tidligere barnevernsbarn, som artikkelen også nevner, er blitt utbetalt for tidligere saker, aldri dagens, skjønt grensene for hva som er "fortid" har heldigvis krøpet nærmere og nærmere nåtiden.

Et sted gjengir artikkelen noe den litauiske ambassade i Norge sier, hvor ambassaden tilsynelatende tror på hva Norge sier:
"In a recent interview even the Lithuanian first secretary to Norway suggested that the parents "could leave Norway and [should] do so quickly" if their child is with them at the time despite the recent problems with Barnevernet and the embassy confirms that leaving the country would not be impeded."
(I et intervju nylig foreslår til og med den litauiske førstesekretær til Norge at foreldrene "kunne forlate Norge og [burde] gjøre det hurtig hvis deres barn er hos dem på det tidspunktet trass i de aktuelle problemene med Barnevernet, og ambassaden bekrefter at de ikke ville bli hindret i å forlate landet.")
    Realiteten er at hvis norsk barnevern får greie på at de tenker på å ta med seg barnet og dra, vil barnevernet med meget stor sannsynlighet ta barnet umiddelbart, "midlertidig", på såkalt akuttvedtak, og plassere barnet på sperret adresse hvis det er fare for at foreldrene ellers kan finne det og ta det med seg. – Hittil har det ikke vært ulovlig å ta sine barn fysisk tilbake fra slik midlertidig plassering og dra med dem, men nå kommer det (se ovenstående innlegg i denne tråden) – et lovforslag om at også det skal kriminaliseres. Allerede i dag er det imidlertid slik, som vi ser i denne saken om Gabrielius, at norsk politi og Interpol blir mobilisert og tar barnet tilbake til barnevernet med makt hvis de får tak i det, også hvis barnevernets plassering er midlertidig (jf også punkt 4 i innlegget av 3 februar ovenfor).

Et feil-resonnement viser seg også i enkelte setninger, som antyder at barnevernets omsorgsovertagelser kun skjer når foreldrene har brutt lover om hvordan barn skal behandles og oppdras. Det er meget langt fra å være tilfelle. Psykobabbel-saker florerer, særlig basert på uholdbare prognoser om at barn kan tenkes å bli mishandlet av sine foreldre i fremtiden hvis de får lov til å være hos dem, eller luftige påstander om at barnet vil få det bedre "med nye foreldre" fordi de biologiske foreldrene "ikke ser barnets behov" (ingen solide eksempler behøver å gis domstolene på hvilke behov det dreier seg om og hvordan foreldrene ikke ser eller tilfredsstiller dem). Eller rett og slett fordi barnevernet "mener" noe.


Men dette er uperfektheter som man ikke kan vente at reportere kan være immune mot før de har undersøkt emnet i langt større omfang. Det at det norske barneverns-systemet er så utrolig ille som det er, gir myndighetene en fordel: det er vanskelig for dem som ikke er rammet selv å tro at det kan være galt.

Alt i alt er dette en usedvanlig verdifull artikkel.

*

    

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Litauisk gutt? – uklare meldinger
PostPosted: Sat Feb 21, 2015 11:35 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
   

Meget bra: Noen parlamentsrepresentanter i Litauen er bra sinte på Norge:

Group of MPs want Lithuanian government to pick a fight with Norway over children's welfare (Gruppe parlamentsrepresentanter vil at den litauiske regjering skal gå hardt ut mot Norge angående barns velferd)
Delfi, av the Lithuania Tribune, 18 februar 2015

"Seven MPs have registered a resolution in the Lithuanian parliament, the Seimas, that might very likely lead to diplomatic rows with Norway."
(Syv parlamentsrepresentanter har innlevert en resolusjon i det litauiske parlamentet Seimas, som ganske sannsynlig kan føre til disputter med Norge.)

"The group does not stop at that, however. They suggest that Lithuania take leadership in the EU on the issue. According to the proposed resolution, the Lithuanian government should "start a debate in EU institutions and initiate changes in EU legislation to provide for protecting the rights of under-aged EU citizens who reside in the territory of the Kingdom of Norway and other non-EU states".
(Men gruppen stopper ikke med dette. De foreslår at Litauen skal ta lederskapet i EU om spørsmålet. Ifølge resolusjons-forslaget bør den litauiske regjering "starte en debatt i EU-institusjoner og innlede endringer i EUs lovgivning for å muliggjøre vern av rettighetene til umyndige EU-borgere som bor i Kongedømmet Norges territorium og i andre stater utenfor EU.)

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Litauisk gutt? – uklare meldinger
PostPosted: Mon Feb 23, 2015 10:03 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Dette er særs uheldig for Litauen – de lar nordmenn lære dem barnevern:

From institutional care for Lithuanian children to family and community-based alternatives (Fra institusjons-omsorg for litauiske barn til familie- og lokalmiljø-baserte alternativer)
NGO Norway - Norwegian Helsinki Committee (Ikke-offentlig organisasjon Den norske Helsingfors-komité), ingen dato

"To support them in their project they have allied themselves with a Norwegian organisation. Oslo Sanitetsforening Brusetkollen AS kindly agreed to contribute with its know-how of provision of community-based social services, Norwegian child care system and benefits of deinstitutionalisation for children and society. They got in touch with this partner through the assistance of SOS Children's Villages Norway.
… Experts from Brusetkollen introduced to the participants good practice in provision of services and examples of community-based social services in Norway.
    Next year, the Norwegian partner will return to Lithuania to participate in further advocacy activities. In the concluding project conference for state and municipal authorities and NGOs BRUSETKOLLEN will present Norwegian children care system, best practices and challenges for foster parents and benefits of deinstitutionalisation for children and society."

(For å støtte dem i prosjektet har de alliert seg med en norsk organisasjon. Oslo Sanitetsforening Brusetkollen AS har vennlig sagt seg villig til å bidra med sine kunnskaper om lokalsamfunns-baserte sosialtjenester, norsk barnevernssystem og fordelene ved av-institusjonalisering, for barn og for samfunnet. De tok kontakt med denne partneren ved hjelp av SOS Barnebyer i Norge.
… Eksperter fra Brusetkollen presenterte deltagerne for god praksis ved tjenesteyting og eksempler på lokalsamfunns-baserte sosialtjenester i Norge.
    Neste år vil den norske partneren dra tilbake til Litauen for å delta i videre rådgivnings-aktiviteter. I den avsluttende prosjektkonferansen for statlige og kommunale myndigheter og ikke-offentlige organisasjoner, vil Brusetkollen presentere det norske barnevernssystemet, den beste praksisen, og utfordringene for fosterforeldre og fordelene ved av-institusjonalisering, for barn og for samfunnet.)


Denne artikkelen bringer øyeblikkelig tankene hen på siste del av Petr Mach's tale nylig i Praha, der han anbefalte tsjekkerne å ikke akseptere norske bevilgninger, fordi de kommer med et ivrig påtrykk fra Norge som ønsker å "lære" tsjekkerne barnevern.

Skjønt omsorg for hjemløse og mishandlede barn i Litauen kanskje er svært dårlig, kan det å starte å gå "den norske veien" meget sannsynlig føre fra galt til verre. Man skal for eksempel være oppmerksom på at det ikke er noe behov for SOS Barnebyer i Norge, og litauere bør derfor spørre seg selv hva grunnen kan være til at de likevel finnes i Norge.
    Litauere bør komme til forståelse av at den måten det norske systemet presenteres på og plasseres i en ideologi, dekker over en virkelighet hvor det å frata barna foreldrene gjøres med grusomhet og slett ikke er forsvarlig i et land med Norges økonomiske ressurser. Man bør merke seg resultatene av foster-omsorg i Vestlig stil, enten det nå er i institusjoner, "lokalmiljø"-arrangementer eller private fosterhjem (jf Politisk program for barnevern på lokalplan):

&&&&&
Å være under barnevernets omsorg gir barn sterkt forhøyet sannsynlighet for:
• manglende opplevelse av lykke og mening under oppveksten, fordi barnet ikke får leve sammen med dem det har en naturgitt, gjensidig kjærlighet til og samhørighetsfølelse med,
• manglende deltakelse i slektens familieliv, med høytidsdager og begivenheter som gir fellesskap og naturlig basis for eget familieliv,
• manglende familie- og slektssamhørighet i voksen alder,
• skilsmisse og annen oppløsning av egen stiftet familie,
• aksjoner fra barnevernet som fjerner deres egne barn,
• å bli utsatt for mishandling og overgrep i fosterhjem / institusjon,
• dårlig utdannelse,
• arbeidsløshet,
• hjemløshet,
• tidlig uføretrygding,
• fysisk og psykisk sykdom,
• tidlig død, blant annet gjennom selvmord,
• alkoholmisbruk og stoffmisbruk,
• kriminalitet og fengselsstraff,
• generell opplevelse av mistilpasning og fiendtlighet overfor samfunnet.
&&&&&


     

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Litauisk gutt? – uklare meldinger
PostPosted: Tue Feb 24, 2015 2:29 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

En meget viktig rapport kommer fra Europarådet

Her, i foreløpig form, er en rapport med anbefalinger fra en komité i Europarådet. (Det er viktig å huske at Europarådet ikke har noe å gjøre med EU; en større gruppe land er medlemmer av Europarådet, blant dem Norge.)

Utkastet til resolusjon er blitt vedtatt enstemmig av komitéen, og blir, så vidt jeg vet, behandlet av Den Parlamentariske forsamling.

Social services in Europe: legislation and practice of the removal of children from their families in Council of Europe member States (Sosialtjenester i Europa: lovgivning og praksis ved fjerning av barn fra sine familier i Europarådets medlemsstater)
Report - Provisional version (Rapport - Foreløpig versjon)
Januar 2015

Rapportøren, som har ledet arbeidet med å utarbeide rapporten, er russisk. Fra vårt synspunkt er det et hell, fordi Russland har åpne øyne for alle overgrepene utført av barnevernstjenestene i Vestlige land.



(Noen kortere sitater med oversettelser vil bli lagt til her.)

  
   

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Litauisk gutt? – uklare meldinger
PostPosted: Thu Feb 26, 2015 9:52 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

En helt ny artikkel på litauisk:

Norvegai Gabrieliaus negrąžins nei šeimai, nei Lietuvai
lrytas.lt, 24 februar 2015

En Google-oversettelse er ikke særlig god, men det ser ut til at den sier at moren har tapt fullstendig i fylkesnevnden i Møre og Romsdal, ikke skal få se sin sønn igjen, er fratatt foreldreansvaret; det skal oppnevnes en verge for Gabrielius, han skal plasseres på sperret adresse, har "spesielle behov" som moren ikke kan ta seg av. Det er også uklare setninger om seksualisert adferd.

Alle disse enkelthetene er sånne som er velkjente fra mange saker, inkludert saker hvor beskyldningene og "tiltakene" er fiktive.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 30 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]