It is currently Thu Mar 28, 2024 6:40 pm



Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Barnevernet hører heller ikke på BUP
PostPosted: Sun Aug 17, 2014 8:21 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Barnevernet hører heller ikke på BUP
når BUP ikke anbefaler tvangsfjerning fra moren



Barna har det best hos mor
Romerikes Blad, 16 august 2014


Seksjonssjef Bjørn Hegde i BUP på Nedre Romerike sier det helt riktige:
"– Vi mener definitivt ikke at barna har best av å komme i fosterhjem. Så lenge de biologiske foreldrene kan fungere så er det alltid det beste".

Barnevernet, derimot, vil ha familien ødelagt, og nå blir det altså uenighet mellom 'fag'etatene. Dette presenteres i avisen som noe frapperende, noe som svarer godt til hvordan majoriteten av den norske befolkning oppfatter det. Tenk, barnevernet er uenig med BUP.


Det burde være noe som alle vet:

Barnevernet er alltid enig med psykologer, psykiatre, barne- og ungdomspsykiatrien (BUP), pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT), og alle mulige andre 'sakkyndige', når disse går inn for fjerning av barna fra hjemmet. Barnevernet har derimot som standard at de aldri er enige med noen av disse instansene når disse andre ikke anbefaler å berøve barna sitt hjem. Barnevernet sier nok at det "ikke er alltid vi er enige med BUP", men det betyr i realiteten ikke at barnevernet gjør sine egne godt begrunnede vurderinger, bare at de ikke er enige når de en sjelden gang møter motstand mot å ødelegge familien.

Intet mysterium at det er slik, for barnevernet sikler alltid etter å knuse hjemmet og sende barna på vidvanke. Det er forutsigbart - barnevernere som mener og gjør noe annet er en dråpe i havet.

At barnevernet er en skadevolder hvis status og innflytelse hviler på at de bruker makt til å sprenge familier, har BUP-avdelinger rundt omkring ingen unnskyldning for ikke å vite. Det som er mest kritikkverdig her, er at BUP ikke tar lærdom av hva de selv har gjort. Det er altså BUP som begynte galskapen, ved å melde familien til barnevernet. Det driver de vel med i andre saker også, vær sikker! Når skal det de har gjort, få konsekvenser for dem? De vite at barnevernet er så ufaglig og uanstendig som de er, ingen tvil om det. Når skal de mere fornuftige menneskene som øyensynlig befinner seg i BUP på Nedre Romerike, manne seg opp til å ta det ansvaret de selv har for hvordan barnevernet har fått lov å utvikle seg? For hvordan det er fatt med den psykologien og psykiatrien både barnevernet og de selv praktiserer? Roper de systematisk opp om hvordan det står til? Neppe. Denne saken presenteres som et unntak, noe den slett ikke er, på annen måte enn at det er relativt sjelden at BUP går imot barnevernet på noe stadium. At BUP melder folk til barnevernet er derimot ikke sjeldent.

Helt riktig som flere av kommentarene under avisartikkelen sier, at man aldri må søke hjelp hos barnevernet. Og helt riktig som de også sier: ikke bare hos barnevernet, men hos "slike instanser". Det gjelder også BUP, for de er dessverre stort sett mye av den samme ulla, alle disse etatene.

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Barnevernet hører heller ikke på BUP
PostPosted: Thu Sep 04, 2014 4:21 pm 
Offline
Rang: Ivrig bruker

Joined: Sat Feb 02, 2013 11:46 pm
Posts: 76
Det er helt riktig at barnevernet ikke hører på BUP.

Et barn som ble plassert hos sin far fikk etter hvert adferdsproblemer og inkontinens og ble henvist til .BUP. Her ble det slått fast at barnet hadde behov for mer tid sammen med mor og hennes side av familien.

Dette er opprinnelig en barnefordelingssak, men her er far som faktisk har en rekke "risikofaktorer" blitt forfordelt på grunn av at han har en tante som jobber i barnevernet.

moren er selvsagt bekymret når hun får vite at barnet begynner å gjøre på seg igjen i en alder av 7-8 år, og i og med anbefalingen fra BUP, så hadde hun håpet på et samarbeid for å gjøre det best mulig for barnet, men i slike tilfeller lytter man ikke til fagfolkene.

Andre ganger er BUP med på å skrive bekymringsmeldinger for å hjelpe barnevernet i å fatte akuttvedtak.

_________________
sannheten skal ropes ut over hustakene


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]