It is currently Thu Mar 28, 2024 11:21 pm



Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Kommende prog NRK tv om bv-saker vedr utenlandske barn
PostPosted: Wed Mar 26, 2014 9:15 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

Kommende tv-program NRK Brennpunkt om noen barneverns-saker vedrørende utenlandske barn

Det er varslet at det blir et tv-program – på Brennpunkt  –  den 8. april 2014. Det skal behandle noen barnevernssaker angående utenlandske barn, blant annet Bhattacharya-saken (India/Stavanger, jf
Indiske barn konfiskert …..
Petisjon: Indere vil at regjeringen beskytter mot barnevern
The Confiscation of the Bhattacharya Children by Norwegian Authorities – A Case Study –
Nye utviklinger, og andre lands begynnende aksjoner mot vestlig barnevern)

OBS: Det som ikke fremgår klart av allehånde artikler om India-saken, er at barna er tilbake hos sin mor permanent. Indiske advokater har forlengst opplyst at ingen rett i India nå under noen omstendighet ville kunne ta dem fra henne. Som før sagt, hun er blitt skikkelig undersøkt og funnet helt normal, hun tar seg utmerket av barna, og er meget aktiv for å få all mulig hjelp som kan tenkes for sønnen, som har en eller annen skade, muligens cerebral parese, som har gjort at han ikke hadde normal språkutvikling. Det var dette som var den opprindelige grunnen til at foreldrene søkte hjelp i Norge, men hjelp fikk de jo ikke, tvert imot ble de tillagt skyld for sønnens tilstand - uten at oppholdet i fosterhjemmet hvor barnevernet holdt ham i over et år hadde noen som helst positiv virkning, tvert imot. Heller ikke de månedene han bodde hos onkelen i India ble det søkt legehjelp for ham, og oppholdet hos onkelen brakte heller ingen fremgang. Nå, hjemme hos moren, går det derimot bedre.

Polen-saken der norsk barnevern første sak i Polen - sikkert til millioner av kroner - for å tvinge tilbake en pike som hadde fått hjelp til å flykte fra Norge hjem til sine foreldre, som hadde returnert til Polen, skal også opp. Jf NRK Vestfolds overskrift:Bortført 9-åring må bli i Polen ! Jf barnevernsleder i Andebu Mona Thormordsrud: "...vi tror ikke hun får noen bedre omsorgsbetingelser i Polen". At piken kom hjem til sine foreldre teller som vanlig null for barnevernet. "Omsorgsbetingelser !"

Riktignok har jeg ingen tiltro til at journalister - aller minst fra Brennpunkt - har skaffet seg noe komplett bilde av saker, ihvertfall ikke Bhattacharya-saken. De har vel intervjuet barnevernssjef Toresen og advokat Svein Kjetil Svendsen, kan jeg tenke meg? Dertil kommer at norske journalister aldri har vært det aller minste modige eller selvstendig tenkende i barnevernssaker; de skader ofte ofrene betydelig.

Når/Hvis Toresen begynner å utbre seg på tv, bør man merke seg særlig den nest siste lenken ovenfor, den til en rapport basert på en full granskning av Bhattacharya-saken gjort i India: "The Bhattacharya care proceedings make for sickening reading." (Hele saksbehandlingen av Bhattacharya-saken er kvalmende lesning.)

Men Brennpunkt-programmet vil sikkert interessere mange og kan jo bli bedre enn pessimistiske meg tror.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kommende prog om noen bv-saker vedr utenlandske barn
PostPosted: Sat Apr 05, 2014 10:25 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  

En annonsering er slik:


Tirsdag 08.04.2014
Brennpunkt
21:30 på NRK 1
«Barnediplomatiet.» (Barnediplomatiet.) Det er tillitskrise mellom innvandrergrupper og barnevernet i Norge. Ministere og diplomater har engasjert seg for å omgjøre barnevernets avgjørelser. Hvordan møter Norge, UD og barnevernet disse henvendelsene - og er noe av kritikken de kommer med berettiget?


Du fredsens! Er noe av kritikken berettiget? Kritikken fra andre nasjoner? Eller fra norske myndigheter og barnevernet selv? - Holdningen lover ikke godt for programmet.

***

Her er nrk1's egen annonsering. Det ser ut til at programmet blir sendt på nettsiden:

Brennpunkt: Barnediplomatiet 08.04.2014
Kategori: Dokumentar og fakta




  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kommende prog NRK tv om bv-saker vedr utenlandske barn
PostPosted: Tue Apr 08, 2014 10:22 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  
Brennpunkt-programmet:

Maken til tøysete program! Som vanlig fikk myndighetene lov å utfolde seg ubegrenset, med all sin vanlige propaganda. Programmet var en ganske sterk sementering av myndighetenes egne påstander.

Fullstendig hoppet man over HVORVIDT det er barnevernet som vet hva som er barnets beste, HVORVIDT de er kompetente til å bedømme noe som helst, HVORVIDT barnevernet lyver (så kraftige løgner at ingen tror det er løgn, slik Goebbels anbefalte), og AT de diagnosene barnevernet - og deres hjelpere sykehuspersonalet - stempler foreldre med for å ta barna (både i India-saken og Nigeria-saken dreier det seg om "tilknytnings-mangel") er rent kvakksalveri.

Jaja, det norske folk vil jo ha dette sludderet som "ekspertise" !

Her hadde man plusset på med folk som sa at det er "manglende kommunikasjon" mellom foreldre og barnevern, grunnet "kulturforskjeller", som er problemet. Saktens et problem å få foreldre til å "forstå" sprø diagnoser og påstander om at barnas beste er å bli tatt fra dem, ja. Men det gjelder jamen heilnorske foreldre også. Det er et sykdomstegn å "forstå" barnevernet.

Toresen fikk naturligvis bred dekning, masser av tid til å fremstå som en snill og godslig bestefar, som "selvfølgelig" visste alt om alle og om barnets beste.

Den eneste som uttalte seg riktig, helt riktig til og med, var den nigerianske utsendingen (så vidt jeg husker fra nigeriansk utenriksdepartement eller parlament), som sa at Nigeria ALDRI vil akseptere at Norge tar nigerianske barn på basis av falske og sludrete påstander. - Så får vi håpe at Nigeria står fast på det, og ikke backer ned.
  
NRK reklamerer jo med at Brennpunkt er deres fremste programserie for undersøkende journalistikk! Ikke særlig nøyaktige undersøkelser der i gården, nei. Full bekreftelse på min oppfatning av journalismens ynkelige svakheter. Og dette er altså en profesjon som hevder at de "ivaretar" ytringsfriheten og behovene for opplysning i samfunnet.

Vi får nok heller fortsette å skrive selv, folkens! Skriv på nettet!

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]