It is currently Fri Mar 29, 2024 12:37 am



Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

Er det riktig å "fengsle" barn og ungdom med såkalte "adferdsproblemer"?
Nei, det gjør bare vondt verre 25%  25%  [ 2 ]
Nei, det blir ofte innledningen til en kriminell livsstil for de unge 50%  50%  [ 4 ]
Ja, de unge mot skjermes fra sine skadelige foreldre 0%  0%  [ 0 ]
Nei, det er rettsløse tilstander innen det såkalte "barnevernet" 25%  25%  [ 2 ]
Ja, offentlige bofellesskap er en god løsning for unge på skråplanet 0%  0%  [ 0 ]
Total votes : 8
Author Message
 Post subject: Ung pike satt i barnevernsisolat
PostPosted: Thu May 04, 2006 7:45 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 9:48 am
Posts: 3979
Location: Sosialdiktaturet Norge
Tre barnevernsbøller straffet en ung pike på 16 år med isolat. Piken ble satt i det såkalte "skjermingshuset" da hun ikke lystret de barnevernsansatte slik de forventet. Tre venner av piken forsøkte imidlertid å frigjøre henne fra "skjermingshuset", men de feige barnevernsansatte ringte til sine venner i politiet. De tre ungguttene hadde lite å stille opp mot brutale uniformerte politifolk, som mer enn gjerne rykker ut for å legge småbarnsmødre i gulvet og denge ungpiker når de de blir oppringt av sine maktlystne barnevernsallierte.

Ungguttene fikk harde straffer for sin ulydighet mot "ordensmakten". Barn som gjør motstand mot barnevernernes strafferegime opplever å bli kriminalisert. Dette ødelegger fremtiden deres, men slik sikrer de ansatte i barnevernet seg at det stadig er "nye varer" på hyllene.

Mange barn og unge vansmekter i barnevernernes lukkede hus. Der blir de overvåket og kontrollert 24/7 av miljøarbeidere. Alle fluktforsøk ender uvegerlig med at de ulykkelige blir ført tilbake til fengselet, som de er idømt uten å ha begått noen straffbare handlinger. Det kan være nok å ha skulket skolen noen dager og spilt på en spilleautomat. Slike "adferdsproblemer" slår barnevernet hardt ned på. Resultatet kan bli årelange opphold i lukkede institusjoner hjemlet ibarnevernslovens § 4.24.

Seriøs forskning viser at slike institusjonsopphold har en negativ effekt på de unges atferd, men norsk barnevernet nekter å endre sin uheldige praksis. Hensynet til barnevernsansatttes arbeidsplasser prioriteres foran hensynet til de unges beste.

_________________
“ Whoever may be guilty of abuse of power, be it Government, State,
Employer, Trade Union or whoever, the law must provide a speedy
remedy. Otherwise the victims will find their own remedy. There
will be anarchy.” Lord Denning (1899-1999)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu May 04, 2006 8:04 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  
Jeg husker noen tidligere artikler om disse ungdommene som prøvet å komme seg fri fra de fengslene de er i.

Artikkelen fra VG er særdeles opplysende. Det er som å lese om torturen på Bjerketun anstalt for "vanartede" unge piker – de forholdene som ble tatt opp i Stortinget i 1950-årene, men som førte til ingen ting (unntatt til at den ene, modige psykologen som reiste kjerringa ble utstøtt av det "gode" selskap, naturligvis). Der brukte de også isolat – tortur – mot dem som prøvet å flykte. Da gjøkene måtte svare for seg overfor offentligheten, ga de minst 3 forskjellige forklaringer: 1: Nei da, det var ikke sant. 2: Jo, det var sant, men det ble brukt til oppdragelse. 3: Jo, det var sant, men det ble brukt som behandling.

Dette burde være en typisk Strasbourg-sak; de har krenket ikke bare én men flere menneskerettighets-bestemmelser. Men intet skjer naturligvis. Hva i all verden er det med advokat Torstrup: er han ydmykt takknemlig for at klienten ikke må sitte 9 måneder i fengsel men allikevel sitter i fengsel = en barnevernsinstitusjon et annet sted?

Allikevel forårsaker denne saken fra Sveio øyensynlig ingen reaksjon blant journalistene selv. VG, ved journalist Katrine Lia, kjører jo i disse dager sjikane av familien Antonsen, som modig har tatt kampen opp mot de usanne påstandene som barnevernet og psykologen og kommuneadvokaten prøver å ødelegge hele familien med (Fredrikstad-saken). Og så hadde VG et rosende oppslag om barnevernsvakten. Så nå skal barn, ungdom og deres familier kjøres i senk av VG også.

  


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]