It is currently Fri Mar 29, 2024 1:15 pm



Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Fiffig ansvarsfraskrivelse for mishandling på barnehjem
PostPosted: Thu Jul 12, 2007 7:00 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  
Redd Våre Barn
12 juli 2007



Fiffig ansvarsfraskrivelse for mishandling på barnehjem

Av Marianne Haslev Skånland


Fiffig fra en Sylvi Listhaug som ser regelrett triumferende ut, og høres sånn ut også:

Nektes erstatning

Fiffig knep, fordi det legger opp til at hvem som helst kan oppføre seg hvordan de vil overfor barn de holder fanget, og så er det bare de som har sendt dem dit som skal ta affære! Fritt frem for en kommune altså, hvis de som har sendt fangene dit ikke protesterer.

Det er jo også den kommunen hvor barnehjemmet ligger som har lettest mulighet til å undersøke forholdene der, det er i nærmiljøet der barnehjemmet ligger, at barna har en mulighet til å si fra til noen – men kommunen mener det ikke er deres bord. Det er Nittedal som har sendt ham dit.

Man skulle tro at det etter hvert var mulig for menneskeheten å lære av Nürnberg: Alle har ansvar. Listhaug er ute på ville veier i sine resonnementer – som hun så ofte ser ut til å være.

Det at det angår alle, det er myndighetene svært så kjappe med når de doserer oss at alle har ansvar for å melde fra til barnevernet, i alle mulige sammenhenger. Men som mottagere av meldinger om at myndighetenes foranstaltninger er torturkammere – de foranstaltninger myndighetene selv har etablert for dem som alle har ansvar for å sende inn i myndighetenes hender – er de ikke like ivrige etter å ha del i noe ansvar. Da er det alltid de andre, ikke en selv, som har drevet med utilbørlige ting.

*

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 13, 2007 1:32 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
*

Bodø kommune er kjent ansvarlig

I Bodø har man hatt en sak med visse paralleller til Oslo kommunes forhold til sine egne barnehjem. I Bodø har det vært installert et lekestativ som har forårsaket at et barn døde.

Først måtte foreldrene gå til privat søksmål, hvilket gav dem medhold mot kommunen. Nå gir kommunen seg, og anker ikke dommen.

Får erstatning etter lekeulykke
Bodø kommune tek ansvar

Jeg vet ikke om jeg vil kalle det å ta ansvar når de bare gir seg ved å unnlate å anke etter å ha fått dom imot seg.

Men kommuneadvokater er seg selv like. I Bodø har vi altså en som sier at dommen er til å leve med for kommunen fordi kommunen ikke er funnet å ha vært grovt uaktsom. Tankegangen er altså at hvis de hadde fått dom for grov uaktsomhet, ville de kjempet imot i høyere instanser. Men hva hvis kommunen hadde vært grovt uaktsom da? Er det i så fall hederlig først å utsette barnets foreldre for at kommunen ikke vil erkjenne erstatningsansvar i det hele tatt, slik at foreldrene selv må reise sak, og så kjempe innbitt mot å erkjenne sin manglende omsorg for innbyggerne?

Offentlige instanser ser ut til å ha som et slags grunnprinsipp at det skal være vanskelig og farefullt for borgerne å forlange at myndighetene skal være borgernes tjenere. Derfor vil man vanligvis anke og anke, for å "få prøvet spørsmålet" helt opp til Høyesterett hvis mulig.

Til sine unnvikende manøvrer bruker man juristeri og økonomisk press mot enkeltmennesker. Å holde opp på halvveien, og ikke pine de skadelidte ytterligere, er altså "å ta ansvar". Kanskje det burde gjøres gjeldende en eller annen form for konsekvens for kommuneadvokater som hisser opp sine kommuner til å kjøre slike saker, og især til å anke?

*

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 16, 2008 12:20 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
   
Redd Våre Barn
16 februar 2008



Sandefjord vrir seg som den bekjente ormen

Her har vi enda en kommune, Sandefjord, som gjennom sin kommuneadvokat Ivar Otto Myhre snor og vrir seg det de kan for å unngå sitt ansvar. Den som tar til motmæle er sosialarbeider Kai Stene fra Rogaland. Ham har vi hørt bra ting om før også; han later til å være et oppreist menneske, og uredd.

Hudfletter Myhre

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]