It is currently Thu Sep 20, 2018 6:36 amPost new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Hva menes med en god far?
PostPosted: Tue Jun 17, 2008 11:11 am 
Offline
Superposter

Joined: Thu Oct 26, 2006 9:47 am
Posts: 1293
Location: Stjørdal
Her er hva George Washington's blog sier om det:


En side ved å være far er å sørge for at barnet mitt har nok å spise, har tak over hodet og er beskyttet mot farer i nabolaget

Dette er den vanlige oppfatningen av faderskapet

Men å være far er mye mer enn det...


Jeg så ikke at det kom

Tenk deg at du er en far som lever i det trettendeårhundres Mongolia. En bonde. Du arbeider hardt, sørger for rikelig med mat på bordet, sørger for et vanntett tak over dine barns hoder og verner dem mot lokale bøller.

Godt nok?

Ikke dersom landsbyen din ligger i veien for Djengis Kahns invasjonshær.
Om du ikke bringer familien din i sikkerhet, eller finner en måte å samordne landsbyene og trene dem i forsvar, vil ikke barna dine få det lett og all din faderlige omsorg vil være forgjeves.


Ok, det var ganske åpenbart, ikke sant?

La oss ta for oss et annet hypotetisk tilfelle. La oss si at du er far i Tyskland i 1930. Som bankmann jobber du hardt og gir barna dine det beste du kan.

Men du ser ikke stormen som er i anmarsj gjennom Adolf Hitlers maktkonsentrasjon og selv etter Riksdagsbrannen og den fascistiske Fullmaktsloven håper du fremdeles at alt vil gå bra til slutt.


Det går ikke bra, og om ikke familien din kommer seg ut av Tyskland eller finner en måte å organisiere motstand mot Naziregimet på, vil familien din få lide tungt.

Ser du det store bildet?

Som de nevnte eksemplene viser, betyr det å være en god far ikke bare å vise omsorg for hjemmet og nabolaget. Det innebærer også å beskytte dine barn mot mektige fiender både innenfor og utenfor landets grenser.


Så la oss tale mann til mann. Vær ærlig med deg selv. Ikke lat som om at bare fordi du følger barnet ditt på fotballtreninga eller noe slikt, er du en ekte familiemann.

Hvis du virkelig brydde deg om barna dine, ville du arbeide for å verne dem mot de store truslene. Du ville kjempe for like muligheter og en sunn økonomi, slik at barna dine kan ha en rimelig sjanse. Du ville kjempe for å avsløre de skjulte historiene om de falske flaggene, slik at nye og større slike ikke blir gjennomført. Du ville kjempe for å restituerere grunnloven og bekjempe lovløsheten i landet vårt, slik at barna dine kunne leve i et rettferdig og fritt samfunn.

Bryr du deg virkelig om barna dine? Når de imperialistiske krigskaperne i Washington, som ikke føler lojalitet til det amerikanske folk, er de nye invasjonsstyrkene. Vi har hatt vår Riksdagsbrann og Fullmaktsloven er innført.

Sitter vi bare rolig og ser på mens vi er opptatt med trivialiteter, eller kjemper vi for å beskytte våre familier?

Vil vi være virkelige menn og sanne fedre? Eller vil vi bare godta at fremmede makter eller de nye hjemmeavlete tyrannene forteller oss hvordan vi skal oppføre oss?

Vi avgjør våre barns framtid med våre valg.


Denne teksten er tilegnet min far, en vellykket mann, som stilte opp for å støtte de undertrykte, som var den mest ærlige mannen jeg noensinne har møtt, og som behandlet selv den minst verdsatte av samfunnets medlemmer med respekt.

_________________
Don't hate the media, become the media!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]