It is currently Sat Sep 22, 2018 12:36 amPost new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Barnehagetrauma - bok bl.a om barnehagens skadevirkning
PostPosted: Wed Sep 24, 2008 1:03 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Feb 05, 2006 7:18 pm
Posts: 7442
Location: Mosjøen, Vefsn kommune på Helgeland.

Barnehagetrauma - bok bl.a om barnehagens skadevirkning


Det er forfatteren av Morgenbladets anmeldelse, som bruker ordet "barnehagetrauma".

Boken heter "Hva skal vi med barn?" og er skrevet av Simen Tveitereid.

Anmelderen, Trond Berg Eriksen, skriver:
Quote:
Galileis kikkert. Men boken kretser om et eget drama: sammenstøtet mellom foreldrene og dem som på statens vegne gjør sitt beste for å frata foreldrene selvtillit. Kostelig er stilstudien av Tora Korsvold fra Norsk senter for barneforskning ved NTNU og hennes møteleder-trakassering av Liselotte Ahnert som presenterte forskning som ikke samsvarte med sosialdemokratiske retningslinjer for samfunnsforskningen. Tora Korsvold har nok ikke skjønt at forskning betyr å være åpen for spørsmål og problemer. Som mange andre på fagfeltet, taler hun om barns oppvekstvilkår med en utilslørt eiermine og stopper til ørene der hvor lyden ikke er som forventet. Til forveksling ligner hun dem som nektet å se i Galileis kikkert fordi de ikke ville ha sine fordommer korrigert. Hos Tora Korsvold er kjærlighet mellom foreldre og barn en vrangforestilling fra 1950-tallet, mener Tveitereid.


Den Norske Bokdatabasen wrote:
Boken tar opp debatten om det er forsvarlig å sende barn helt ned i ettårsalderen i barnehagen. Forfatteren er kritisk til regjeringens retorikk om barnehager og ser på dagens situasjon som et sosialt eksperiment. Han drøfter internasjonal forskning, og mener at barn under tre år ikke har godt av å være fulltid i barnehagen. Har litteraturliste.
Forlaget wrote:
I 2008 begynner 35 000 norske ettåringer i barnehage. Det er bra for samfunnsøkonomien. Men hvordan er det for barna? Mens skolestart for seksåringer var en reform som ble grundig debattert, har barnehage for ettåringer vokst frem som en selvfølge. Uten at politikere, forskere eller medier har interessert seg for hva det innebærer for barna. Hva sier det om vårt samfunns verdier når det mest ambisiøse målet i familiepolitikken er å skille ettåringer fra foreldrene sine store deler av dagen? Journalisten og småbarnsfaren Simen Tveitereid stoler ikke på regjeringens retorikk om barnehager. Han deler mange foreldres følelse av å være med på et sosialt eksperiment. I denne boka drøfter han internasjonal forskning som er lite kjent i Norge. Han gjør foruroligende oppdagelser og venter med å sende sin egen sønn i barnehagen. Levert av © DnBB AS
Kilde

_________________
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
.
"Vårt" lysebrune-mørkerøde såkalte barnevern stjeler mennesker
> Radikalt forum mot familiedestruksjon: http://forum.r-b-v.net/<


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 13, 2008 11:29 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Sun Jul 06, 2008 6:28 pm
Posts: 1530
Tydeligvis en bok foreldre bør lese før di forlater sine ettåringer i barnehage. Ettåringer klamrer seg jo til foreldrene. Hvordan klarer foreldre å sette ettåringer i barnehage åtte timer istrekk vær dag. Forståsegpåerne har vel hjernevaska di med hvor bra barnehage. Det er best hjemme for et så lite barn. Det er bare en baby som driver lære seg å gå og snakke litt.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]