It is currently Tue Nov 13, 2018 6:17 amPost new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

Er det etisk uproblematisk å gi bort embryoer (befruktede egg) til adopsjon?
Ja, det er uproblematisk 0%  0%  [ 0 ]
Nei, barna har rett til å vokse opp hos sine egne foreldre 100%  100%  [ 6 ]
Vet ikke 0%  0%  [ 0 ]
Total votes : 6
Author Message
 Post subject: Sanna og Rune ga bort barn i gave
PostPosted: Sun Oct 30, 2011 4:22 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 9:48 am
Posts: 3979
Location: Sosialdiktaturet Norge
Etter at Sanna Sarromaa og Rune Hausstatter benyttet prøverørbehandling ved en klinikk i Helsinki, ble det flere befruktede egg til overs.

Paret hadde da alt fått tre barn, og da fristet ikke tanken på flere. Derfor besluttet paret å donere halvparten av de befruktede eggene, slik at andre kan få muligheten til å bli foreldre.

Trond Markestad, leder av rådet for legeetikk og professor i barnesykdommer, mener embryodonasjon er problematisk.

- Er det ferdig befruktet er det et problem fordi da gir du bort et foster. Ved donasjon av sæd eller egg, er det meningen at barnet vil vokse opp i en familie der den ene av foreldrene vil være biologisk far eller mor. Gir du bort et embryo, adopterer du bort et foster, sier Markestad.

- Vi har bare gitt bort det biologiske materialet, vi har gitt andre mennesker mulighet til å bli foreldre. 90 prosent av det vi er, er sosialt skapt. Meningen av foreldreskapet konstrueres i sosial interaksjon, sier Sanna Sarromaa, som jobber som kjønnsforsker ved Høgskolen i Lillehammer.


Kommentar: Rune Hausstatter og Sanna Sarromaa valgte å gi bort sine befruktede egg. Dette fordi de mener at "foreldreskap konstrueres i sosial interaksjon". Dette er det samme som det såkalte "barnevernet" mener når det tar barna fra deres egentlige foreldre og gir dem til nye "fosterforeldre". "Barnevernet" tror at det meste er sosialt betinget og ser bort ifra at mye faktisk kan være genetisk betinget. Intelligens er, for eksempel, hovedsakelig genetisk betinget.

Dette foreldreparet synes det er uproblematisk å vite at deres egne biologiske barn vokser opp hos andre. Hva hvis barna skulle bli mishandlet hos "adoptivforeldrene"? Vil Rune og Sanna følge opp barna sine og sjekke hvordan det går med dem eller vil de stole på at alt går bra med fostrene etterhvert som de vokser til?

Jeg synes det er underlig at foreldre er villig til å gi fra seg sine egne barn. Men det er kanskje ikke underligere enn når foreldre velger å abortere sine egne fostre, en praksis som er nokså vanlig dersom barnet melder sin ankomst på et tidspunkt som foreldrene anser ugunstig?

Det kan likevel med rette stilles spørsmål ved om vi går mot en utvikling hvor barn i større og større utstrekning betraktes som "ting". Tingliggjøringen av barna er med på å frata dem grunnleggende menneskerettigheter. Har ikke barna rett til å kjenne sitt eget opphav? Har ikke barna rett til å vokse opp hos sine egne foreldre? Denne retten beskyttes av artikkel 8 i Menneskerettighetskonvensjonen.

Det er ikke uproblematisk at barn flyttes til fremmede. I tidligere tider vokste barn opp hos fremmede kun hvis deres egne foreldre var døde. I våre dager har embryoer (fostre) blitt noe man kan bestille. Etisk er ikke dette problemfritt. Jeg er redd vi alle taper noe når barn blir redusert til objekter. Et barn blir redusert til først og fremst fylle behovene til andre: fosterforeldrenes behov for penger, adoptivforeldrenes behov for et barn. Barnet blir løsrevet fra sitt biologiske opphav, men alle mennesker har behov for å vite hvor det kommer fra. Fosterbarn vil gjennom hele oppveksten savne sine egentlige foreldre, og adoptivbarn vil begynne å lete etter sine røtter når det blir gammelt nok. "Barnevernets" forestillingsverden er kald og kynisk. Barn blir gjort til en vare. Det smitter over på andre deler av samfunnet. Barn blir i stadig større grad betraktet som kjæledyr som skal fylle eiernes behov. "Barnevernet" respekterer ikke barnets tilknytning til foreldrene. Barnet skal sosialiseres til å bli noe som "barnevernet" har bestemt. Foreldrenes fiendeskap mot "barnevernet" skal ikke få smitte barnet, som skal indoktrineres til å bli en harmonisk fremtidig "barnevernsarbeider" som arbeider til nytte for det store fellesskapet hvor indidet underordner seg majoriteten.

_________________
“ Whoever may be guilty of abuse of power, be it Government, State,
Employer, Trade Union or whoever, the law must provide a speedy
remedy. Otherwise the victims will find their own remedy. There
will be anarchy.” Lord Denning (1899-1999)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Sanna og Rune ga bort barn i gave
PostPosted: Tue Jan 24, 2012 11:59 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6860
Location: Oslo
  
"- 90 prosent av det vi er, er sosialt skapt. Meningen av foreldreskapet konstrueres i sosial interaksjon, sier Sanna Sarromaa, som jobber som kjønnsforsker ved Høgskolen i Lillehammer."

Nei. Det er ikke slik. Det er vår tids overtro.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Sanna og Rune ga bort barn i gave
PostPosted: Wed Jan 25, 2012 3:42 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Feb 05, 2006 7:18 pm
Posts: 7442
Location: Mosjøen, Vefsn kommune på Helgeland.
-rom-
"Lykken er medfødt"
http://www.forskning.no/artikler/2007/d ... 8052663.08

80 % av psykisk stabilitet er medfødt. Det viser omfattende norsk tvillingforskning.

"Tore på sporet" viser med all tydelighet at foreldreskap ikke er en sosial konstruksjon.

Begrepet "kjønnsforskere" gir stadig større assosiasjoner til sekter eller lukkede ordener hvor man lærer underlige ting.
-rom-

_________________
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
.
"Vårt" lysebrune-mørkerøde såkalte barnevern stjeler mennesker
> Radikalt forum mot familiedestruksjon: http://forum.r-b-v.net/<


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]