It is currently Mon Aug 21, 2017 11:20 amPost new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: En 14-åring skriver
PostPosted: Wed May 31, 2017 8:42 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 9:48 am
Posts: 3945
Location: Sosialdiktaturet Norge
Jeg håper Tonje på 14 og andre barnevernsfanger holder ut til de fyller 18 år.

"Barnevernet" betyr slaveri og fornedrelse. Barna blir krenket og påført skam. Unge mennesker får livslysten knekket for at tantene skal få viljen sin.

Samtidig er det mange unge som mottar mye penger fra "barnevernet". Det er nok de som er fornøyde. De mottar langt mer enn ungdom som bor med familien.

_________________
“ Whoever may be guilty of abuse of power, be it Government, State,
Employer, Trade Union or whoever, the law must provide a speedy
remedy. Otherwise the victims will find their own remedy. There
will be anarchy.” Lord Denning (1899-1999)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: En 14-åring skriver
PostPosted: Fri Jun 02, 2017 7:15 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 5944
Location: Oslo
  

Tonje:
Mobbing i Sauda
toonje.blogg, 1 juni 2017


"... det ble mye mer skremmende når vi sendte klage på skolen men etter det så sendte rektor bekymringsmelding til barnevernet så fikk vi jo nok med dem å gjøre"

Barnevernet sendte saksbehandlere "hjem til oss og sa jeg husker feil og ville jeg skulle huske skolen sin oppdiktede versjon."

"Det skulle vært sånn at når folk blir mobbet på skolen, samma om det er skjult mobbing, erting, plaging eller at man blir behandlet dårlig enten av andre elever eller voksne, lærere så skal skolen lærerne være voksne nok til og gjøre noe med det.. Det er slettes ikke sånn at barn, unge skal grue seg til å gå på skolen for et eller annet som skjer.
    Det er feil at Barnevernet kom inn i bilde hos oss for det var jo egentlig ikke meningen, det var jo på skolen det skjedde ting på og slettes ikke hjemme men likevel så kommer de hjem til hos med politi og skremmer livet av hos. Hvordan tror du det er for hos og få politi på døren uten og vite hvorfor i hælvete de tar med politi og hvorfor barnevernet og politiet står på døren i det hele tatt?"


"det var jo på skolen det skjedde ting på og slettes ikke hjemme men likevel så kommer de hjem til hos med politi og skremmer livet av hos" - -
Saken høres ut til å være et eksempel på det som dessverre er blitt vanlig: at skoler løser sine problemer med å bedømme elever og ordne opp ved å melde familier som klager til barnevernet. De "psykologiske" forestillingene om at alle livets problemer har utspring i foreldrene og at man derfor kan velte problemene over på dem, og at det er en kur å sprenge familien, har ledet Norge i en tragisk retning.


Andre saker hvor skoler har aksjonert ved å mobilisere barnevernet mot familien:
SFO-læreren savner barna våre og håper de hører om Jesus, 6 mai 2017
  – – Sølekasting, lærer Walbye?, 3 april 2017; "Konklusjonen min er også at skolen kaster bensin på bålet", kommentar fra familien-er-samlet til et nytt innlegg "Barnas beste" fra lærer Arne O. Walbye, 12 april 2017
   – – MH Skånland: I barnevernets fokus: barns egne foreldre, 12 november 2016
   – – Det er som å være i et mareritt, 26 september 2016
   – – Hyperaktiv barnehage i Stavanger, 27 august 2016
   – – Bodnariu-saken: skolen melder fra om kristelig hjem (det kom senere frem at rektor blant annet hadde brukt som argument for "overdreven religiøsitet" i hjemmet at en av småpikene hadde sunget "He's got the whole world in his hand" på skolen, 13 februar 2016
   – – Foreldre mot mobbing anmeldes til barnevernet av skolen, 21 oktober 2012

og så videre og så videre. Eksemplene er mange, og de går over mange år.
Når skoler og barnehager blir en trussel mot familien


  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: En 14-åring skriver
PostPosted: Sun Jun 11, 2017 9:09 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 5944
Location: Oslo
  

Tonje skriver fortsatt flittig og opplysende. Et par nye posteringer:


Systemet i barnevernet / Sauda
toonje.blogg, 9 juni 2017

"Hvor mange triste historier må til før vi klarer å se nødvendigheten av en ny struktur/system som setter barnet først?
   Vi har skapt et barnevern som sliter ut både barn og familier, fremfor å gi dem håp og motivasjon. Når skal de stoppe i og gjøre så mange feil og at de ikke lærer av sine feil det er helt tåpelig og at ingen ser hva konsekvenser det fører til."


"Barnevernet må begynne å lære av sine feil, og ikke gå i forsvarsposisjon hele tiden.
Hva feiler det folk i dag? Nå må faen meg systemet i barnevernet forandre seg. Altså skal barn, familier ha det vondt på grunn av barnevernet som egentlig skal verne barn og ikke gjør livet til et hælvete for folk."*


Historien om Veggli
toonje.blogg, 10 juni 2017

"Samvær med pappa var absolutt ikke noe imponerende og vertfall ikke det Hege Braseth kom med fra starten av for hun mente at jeg bare skulle få 2 timer to ganger i året og heldigvis for det så blei det ikke sånn i stedet sa nemnda at det skulle være 8 timer hver måneden, kan heller ikke bli imponert av det, åhh nei 8 timer i måneden var ingenting for meg. Jeg ville jo se pappa og brødrene mine mye oftere enn det og egentlig så skulle ikke noen ting av dette vært en situasjon for jeg hører til hjemme med pappa og brødrene min og det er den eneste plassen jeg kan føler meg helt trygg, for jeg vet at det er noen som passer på meg og jeg vet at jeg er i trygge hender. Det var jo grævligt langt og reise, ååh herregud det tok jo 10 timer så pappa og brødrene mine måtte reise langt for og se meg for jeg skjønner liksom ikke hvorfor, bv kunne ha funnet en nærmere sted og da hadde ting kanskje blitt litt lettere da hadde jeg hvertfall fått treffe venninnene mine."

Barnevernet er "bekymret" over Tonjes blogg. Interessant nok har de med seg en fra Kongsberg, Kongsberg som jo blir sterkt rost for tiden (jf Familieråd ble redningen for bv i Kongsberg):
"Den 26.04.17 var barnevernet i Sauda Hege Braseth og en fra kongsberg som jeg ikke aner hvem var, var i Veggli hos perulv og stankelbein. De ville snakke med meg men jeg vil absolutt ikke snakke med de og det sa jeg også men de respekterer jo ingenting av det jeg sier. De prøvde å snakke om bloggen min og jeg forventa jo det at de skulle ta det opp men de kan absolutt ikke fortelle til meg hva jeg kan skrive og ikke for jeg skriver det jeg selv vil og det jeg har lyst til. Ingen kan fortelle meg at jeg skal gjøre sånn og sånn for jeg er snart 15 år og jeg klarer å ta mine egne valg takk."

En anonym kommentator som kaller seg "bruker1337" har skrevet en brutal kommentar til Tonje under hennes innlegg – les selv. Jeg har kommentert både noe av innholdet i Tonjes innhold og den anonymes (selvsagt under mitt navn):

Marianne Skånland:
"Kjære Tonje.
Grunnen til at de plasserte deg langt vekk fra familien kan tenkes å være den samme som grunnen til at de kun ville du skulle treffe dem et par timer hvert halvår. Jeg pretenderer ikke å ha røntgenøyne inn i hvordan individuelle barnevernere tenker i hver enkelt sak, men det er vanlig i barnevernssaker at barnevernet tror at uansett hva som er problematisk, så skal det løses ved å sprenge familien. De har nok villet at du skulle glemme familien din, og bli tilfreds med nye omgivelser. Barnevernets ideologi hekter seg svært opp i at de tror et "miljø" slik de planlegger det, hos foster"foreldre" som "veiledes" av dem, er bra, og at biologisk familie er dårlig. Biologisk familie lar seg ikke så lett overtale av barnevernet til å tro "snusfornuftig" at de er skadelige for barnet og at barnet blir glad og fornøyd ved å være "fri" dem."


Marianne Skånland:
"Til slike brutale og nedsettende kommentarer som den fra 1337 ovenfor må to ting sies:
   1. Uansett hva Tonjes familie måtte ha gjort eller ikke gjort, bringer samfunnet seg selv til et foraktelig lavmål når de splitter familien og hindrer en ung tenåring i å holde sammen i det daglige med dem hun hører sammen med og er glad i. Familiens kjærlighetsbånd er skjendet gjennom barnevernets aksjoner, og dermed avsløres samfunnet som noe ganske annet enn hjelpende overfor datteren i familien.
   2. Å være anonym når man skriver som 1337, bringer også hans/hennes "argumentasjon" til et lavmål. Det er foraktelig og ikke troverdig å skrive slik bak anonymitetens beskyttelse."

  
  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: En 14-åring skriver
PostPosted: Wed Jun 14, 2017 3:03 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 5944
Location: Oslo
  

Få opp øynene
toonje.blogg, 13 juni 2017


Tonje har her et mere generelt innlegg om barnevernet i sin almindelighet. Hun løfter blikket og fokuserer ikke bare på sin egen sak.


"Det verserer mange ville historier om barnevernet, mange tror disse historiene er oppspinn. Barnevernet jobber jo for barnas beste, sies det, og mange tror nok også at slik er det,
                  MEN DER TAR DERE FEIL. "


"Grunnen til at jeg går ut med historien min her på bloggen er at nå må folk få opp øynene for hva barnevernet bedriver. En oppfordring til alle andre som har blitt utsatt for et hælvete og uthengt i barnevernet, bare stå frem med historiene deres. La folk få vite hva som skjer."

".... rett før vi skal opp i nemnda for eksempel så kommer det folk på dørene fra barnevernet hele tiden med det så mener jeg konstant altså vær dag for og prøve og bygge noe opp til noe de kan bruke i nemnda men de får ingenting siden det er ingenting de kan bruke."

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: En 14-åring skriver
PostPosted: Wed Jul 26, 2017 10:06 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 5944
Location: Oslo
  

Tonje har skrevet flere nye innlegg. I ett av dem sier hun at de to saksbehandlerne i Sauda barnevern har trukket seg fra saken. Det ser ut til at dette betyr at barnevernet har trukket saken, har gitt opp å ha/få makten over Tonje, slik at hun nå kan bo hjemme fast. En lykkelig slutt på eksilet!

Tonje skriver fortsatt, opplysende og fint.


Lenker fra hovedsiden.

Sliten og tung inni meg   14 juni 2017
Advarsel mot Barnevernet  16 juni 2017
Fredag og helg  18 juni 2017
Saksøke kommunen  21 juni 2017
Jeg vil hjem  23 juni 2017
Vi er sterke og vi gir oss ikke  24 juni 2017
Mine tanker  25 juni 2017
Selvmordstanker  30 juni 2017

Mine tanker i hverdagen  2 juli 2017
Tårene er saltvann  2 juli 2017
Tiden går sent  4 juli 2017
Dyreparken  9 juli 2017
Min erfering med barnevern / konsulent  11 juli 2017
Lover og regler  14 juli 2017
Døgnrytmen  15 juli 2017
Endelig hjemma  16 juli 2017 (Hjemme for godt!)
Mange tanker  17 juli 2017
Stille mobbing  20 juli 2017
Ubehagelig opplevelser rundt helsesøster  22 juli 2017

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: En 14-åring skriver
PostPosted: Sat Aug 12, 2017 6:41 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 5944
Location: Oslo
  

Dette skjer når jeg blir mobbet på skolen  27 juli 2017

Dette gjør barnevernet i Sauda fordi jeg ble mobbet på skolen  28 juli 2017

Drittpakker til jul  28 juli 2017

Austarheim Skole – mobbe Skole  6 august 2017  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]