It is currently Wed Nov 14, 2018 7:53 amPost new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Skriftlig spørsmål på Stortinget fra Bollestad til Horne
PostPosted: Fri Nov 06, 2015 11:20 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6860
Location: Oslo
   

Spørsmål på Stortinget fra Olaug V. Bollestad (KrF) til barneminister Solveig Horne (FrP)


Skriftlig spørsmål fra Olaug V. Bollestad (KrF) til barne-, likestillings- og inkluderingsministeren
Stortinget, 28 oktober 2015

"Spørsmål
Olaug V. Bollestad (KrF): Med hvilken rett kan barnevernet neglisjere en alvorlig medisinsk diagnose, og ikke la familien og barnet få utpekt en medisinskfaglig sakkyndig i en sak hvor det er snakk om omsorgsovertakelse?"


Svaret er det vanlige departementspratet, blant annet sludder om at barnevernet ikke kan ignorere medisinsk diagnose, men at de likevel uavhengig av det kan beslutte omsorgsovertagelse fordi de finner (les: finner på) at barnet lider av omsorgssvikt i tillegg til sykdommen.
    Horne viser også til at barnevernets tjenester og tiltak "skal være forsvarlige", og at fylkesmannen kan klages til hvis man er misfornøyd. Det kjenner jo barnevernsofre landet rundt godt til. Fylkesmannen er statens formalia-kontrollør, og selv i de sjeldne tilfeller hvor fylkesmannen påpeker ett eller annet, behøver ikke barnevernet gjøre noe med det, og de trekker på skuldrene. Å sitte og vente på klagebehandling utført av fylkesmannens kontor er bortkastet tid. Klager til fylkesmannen tar i det hele tatt opp tiden forgjeves og er en ren avsporing, hvis familien ikke samtidig legger ut på nettet kopi av klagen og en forklaring til leserne om saken, og også legger ut fylkesmannens svar, for å vise hvordan myndighetene svikter familiene barnevernet går til angrep på.
    Det er egentlig utrolig hvordan Solveig Horne snakker departementsfolkene etter munnen, men det er jo velkjent.

Olaug V. Bollestad har her et godt spørsmål, og svaret fra Horne er skrikende avslørende for Horne og departementet.
    Men Bollestad selv går ikke så dypt i materien at det gjør noe. Den 14. juli var hun i Dagsnytt 18, i anledning en diskusjon om utenlandske borgere som barnevernet hadde tatt barna fra, og som utlendingsmyndighetene aksjonerte for å sende ut av landet, og hvor disse "noen ganger" fikk med seg barna! Mens de som deltok i programmet, ville at det skulle forhindres, de skulle sendes ut uten barna, altså at barna ble holdt tilbake fortsatt under barnevernets makt (jf Et system som stresser).
    Bollestads innlegg i programmet var temmelig forvirret og uklart, men gikk nærmest i den retning som programmet i sin helhet la opp til: at man for all del ikke måtte la barn unnslippe Norge sammen med foreldre som "manglet omsorgsevne".
    Bollestad:
"…. Og hvis ein etat som UNE skal ta ein avgjørelse på om ein unge skal være i Norge eller ei, og blir sendt ud med foreldre som …. som … e 'kje i stand til det då, så tenke eg atte då ivaretar me ikkje ungen …" (tidspunkt 43:56 etter programstart)
"…. Me må jo ikkje på en måde … eg tenker at barnevernet har … gjør jo en formidabel jobb. Barnevernet sitter på en enorm kunnskab om barnet …." (tidspunkt 47:15)

Så det skorter nok på ett og annet i Bollestads innsikt også. Hun burde kanskje tenke over hvordan hennes utsagn om barnervernets enorme kunnskap om barnet står i forhold til at 50% eller mer av fosterbarn har store psykiske problemer, og at resultatene av fosterhjemsvirksomheten generelt er så dårlige som de er. Men Bollestad har neppe kapasitet til å tenke seg at mye av det faktisk kan skyldes traumer de er påført av et barnevern som har gjort dem foreldre- og familieløse. Bollestads parti er i hvert fall ikke i stand til å tenke seg det eller undersøke det, KrF har med sin barnevernstro i flere tiår vært blant de verste skadevolderne overfor familier, ikke minst under barneministrene Svarstad Haugland og Dåvøy og statsminister Kjell Magne Bondevik.

50% av alle fosterbarn har psykiske lidelser – hvorfor?
Samarbeid med barnevernet?
Bondeviks krenkning av det fjerde bud

  
  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Skriftlig spørsmål på Stortinget fra Bollestad til Horne
PostPosted: Sun Nov 08, 2015 8:36 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 9:48 am
Posts: 3979
Location: Sosialdiktaturet Norge
MH Skånland wrote:
   
 Bollestad:

"…. Me må jo ikkje på en måde … eg tenker at barnevernet har … gjør jo en formidabel jobb. Barnevernet sitter på en enorm kunnskab om barnet …." (tidspunkt 47:15)

Så det skorter nok på ett og annet i Bollestads innsikt også. Hun burde kanskje tenke over hvordan hennes utsagn om barnervernets enorme kunnskap om barnet står i forhold til at 50% eller mer av fosterbarn har store psykiske problemer, og at resultatene av fosterhjemsvirksomheten generelt er så dårlige som de er. Men Bollestad har neppe kapasitet til å tenke seg at mye av det faktisk kan skyldes traumer de er påført av et barnevern som har gjort dem foreldre- og familieløse.


Myten om "barnevernet" angivelige "enorm kunnskab" om barnet lever sitt eget liv uavhengig av fakta. Fakta er nemlig at de opphøyde barnevernslederne ikke en gang har truffet barnet, som de begjærer plassert i fosterhjem. Spør man ansatte i "barnevernet" om de har møtt og snakket med barnet, er svaret ofte nei. Den "enorme kunnskapen" om barnet får de ofte via annenhåndsopplysninger fra fostermor eller hevngjerrig melder. Det fostermor tenker og føler utgis for å være barnets egne tanker. Fostermor er selvfølgelig ikke habil men har egne interesser å ivareta, ikke minst når fosterbarnet er fosterfamiliens hovedinntektskilde. Likevel hevdes det altså feilaktig fra politikerhold at "barnevernet" besitter "enorm kunnskap" om barna, som frarøves retten til familieliv, privatliv og privat korrespondanse. Sannheten er at "barnevernets" såkalte kunnskap om barnet er preget av fordommer og direkte usannheter. Det lager seg sin egen versjon av barnet og barnets familie. Fostermors frykt får stor plass i denne versjonen. Mor blir redusert til en empatiløs psykopat som stalker stakkars fostermor, for fostermor innbiller seg at mor ringer henne og kjører forbi huset. Hvis fostermor tror dette, så er det sant, for "barnevernet" har monopolisert sannheten. Alt tøv som de ansatte kan tenke i sine hoder, blir Sannheten om familien. Og det skorter ikke på onde tanker om familien. På kurs blir de opplært i alt det onde som barnets familie kan finne på å gjøre. Det er "barnevernet" med samarbeidspartnere som er de "snille" mens barnets familie er de "slemme". Denne svart/hvitt versjonen er verden er så primitiv at man skulle tro kompetente dommere ville avvise den, men det gjør de ikke. Så ikke kom og snakk om "enorm kunnskap". Enorm kunnskapsløshet er mer passende, synes jeg. Men nå er jeg bare en fattig galleislave, hvis oppgave i livet er å berike den privilgerte herskerklassen i "velferdsstaten" Norge; Velferd reservert for de velfødde og feite med sugerør inn i statskassen og arverett til landets høyeste embeter.

_________________
“ Whoever may be guilty of abuse of power, be it Government, State,
Employer, Trade Union or whoever, the law must provide a speedy
remedy. Otherwise the victims will find their own remedy. There
will be anarchy.” Lord Denning (1899-1999)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Skriftlig spørsmål på Stortinget fra Bollestad til Horne
PostPosted: Sun Nov 08, 2015 11:27 am 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Wed May 05, 2010 12:41 am
Posts: 698
agrippa wrote:

Sannheten er at "barnevernets" såkalte kunnskap om barnet er preget av fordommer og direkte usannheter. Det lager seg sin egen versjon av barnet og barnets familie.


Dette går så langt at barnevernet kan presentere rene vrangforestillinger som grunnlag for sin monopol-skjønnsutøvelse ved omsorgsovertakelser.

Rene vrangforestillinger som ikke engang er underbygget av de faktaopplysninger og den dokumentasjon som barnevernet har samlet i sine sakspapirer.

Og til tross for at feilene er helt åpenbare, reagerer ikke Fylkesmannsembetet ved klager.

Det rene vanvidd.

_________________
Never, never, never give up!
"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life." (Churchill)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Skriftlig spørsmål på Stortinget fra Bollestad til Horne
PostPosted: Sun Nov 08, 2015 12:48 pm 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 906
Ja, helt enig.

Paradoksalt nok har Fylkesmannen i vår sak vært en av de instansene hvor jeg har møtt mest forståelse - på telefonen. Fylkeslegen har til og med langt på vei gitt uttrykk for barnevernets manglende kompetanse, - på telefonen.

Men i all skriftlig korrespondanse blir jeg avfeiet, da spiller det ingen rolle på hvilket grunnlag barnevernet har gjort sine vurderinger. Inntrykket mitt er at Fylkesmannen vet at dersom de først begynner å gå inn i disse sakene for alvor, så får de ikke tid til å gjøre annet. Så da velger de heller å svare generelt og unnvikende og gir barneverntjenesten medhold. De vet jo at Fylkesmannen selv aldri får kritikk eller irettesettelse av noen, og at de står relativt fritt i sine konklusjoner.


I siste klagesvar fra Fylkeslegen i vårt fylke sto det svart på hvitt at avgjørelsen ikke kunne påklages videre. Ironisk nok gikk min klage ut på at barnevernet ikke hadde håndtert saken vår slik Fylkeslegen på telefonen hadde uttalt at barneverntenesten burde håndtere den.

Både Fylkesmannen og alle andre klageinstanser er i ytterste konsekvens innsatt av fellesskapet for å beskytte den lille mann og hans familie mot overgrep fra systemet.

Men vi som ligger som en forkastet sigarettstump på bakken, opplever isteden å få klageapparatets fot på oss, og knuses fullstendig som de ynkelige og til dels latterlige figurer vi allerede har blitt.

Adskillig mer mot kreves av den klageapparat-byråkrat som bidrar til å avkle et system hvor råten sitter i selve reisverket.

Apropos dette med barnevernsansatte som ikke har møtt barna de ønsker å omsorgsplassere: Vår saksbehandler gjennom siste året og som skulle føre saken i nemnda, hadde faktisk aldri sett meg sammen med barna.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]