It is currently Wed Aug 16, 2017 6:19 pmPost new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: I valgkampen 2017
PostPosted: Tue Aug 01, 2017 12:40 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 5933
Location: Oslo
  

I valgkampen 2017

Mye av det som nå skrives om barnevern av ymse politikere fra ymse partier, er preget av at det skal være stortingsvalg neste måned.

I denne tråden kan man gjerne postere innlegg som ikke passer bedre enten i seksjonen
"Politikk mot barnevernsovergrep" (med undertittel som åpner for både "mot" og "med": "Hvilke politiske rettninger MINSKER barnevernsovergrep? Hvilke politiske rettninger ØKER barnevernsovergrep?"), eller i seksjonen "Politikere som vil øke antall barnevernsovergrep".

  

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I valgkampen 2017
PostPosted: Tue Aug 01, 2017 12:45 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 5933
Location: Oslo
 

Morten Wold (FrP) tror systemet blir stadig bedre under FrP

Mye må bli bedre
pressreader, 31 juli 2017

Kommentarer nedenfor i tråden.

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I valgkampen 2017
PostPosted: Tue Aug 01, 2017 1:04 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 5933
Location: Oslo
  

Vidar Kleppe, Demokratene:
Barnevernet mangler tillit
Demokratene i Norge, 30 juli 2017

"Regjering må snart skjønne at det er på tide å gjøre noe drastisk for å styrke troverdigheten til barnevernet. Norge presterer å være helt i verdenstoppen når det gjelder kostnader og omsorgsovertakelser. I mange saker burde disse midlene uten tvil heller vært brukt til å hjelpe familier som sliter – slik at barn og foreldre med den rette hjelpen i langt større grad enn i dag kan vokse opp i sine egne trygge hjem.
    Når man ender med en omsorgsovertakelse så skulle det egentlig være en selvfølge at barn da kan vokse opp hos sine besteforeldre eller andre i nær familie. Ja vi trenger et barnevern, men mye må endres til det bedre."


  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I valgkampen 2017
PostPosted: Sat Aug 05, 2017 7:12 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 5933
Location: Oslo
 

Noen politikere om angiveri


Dette innlegget er relevant også i denne tråden:
Kommentar om flyktninger og barnevernsflyktninger

Knut Arild Hareide synes altså ikke angiveri er greit når det gjelder asylsøkere / flyktninger i Norge, og han ser dydig og opprørt ut på tv, som han pleier. Denne gangen er det mot Sylvi Listhaug, i valgkampen. (Jeg ber ikke om unnskyldning for det jeg synes om KrF-folk i barneverns-sammenheng.)

Montro om Hareide i det hele tatt har møtt noen norsk barnevernsflyktning i utlandet? Brydd seg med å snakke med vedkommende?

Og hva synes han hvis nordmenn eller andre i utlandet anmelder norske barnevernsflyktninger de treffer der, til den stedlige norske kirken? Eller til den norske skolen? Eller direkte hjem til barnevernet, i håp om at familien det gjelder, fortsatt er registrert fast bosatt i Norge, og barna derfor kan tas med tvang hjem til fosterhjemstilværelse? (Norske kirker og skoler i utlandet er ganske aktive til å prøve å overstyre foreldre, helt etter mønster av slik det er i Norge, og uansett om det er saklig grunn til å bebreide foreldrene noe. Det finnes også sosialt personale knyttet til enkelte norske institusjoner i utlandet.)


NRK-artikkel om det samme:
Listhaug og Solberg ber nordmenn angi flyktninger på hjemreise
Sylvi Listhaug (Frp) vil at folk «følger med» og rapporterer til myndighetene dersom de vet om eller mistenker at flyktninger de kjenner drar på reiser til hjemlandet. Statsminister Solberg (H) sammenligner det med tjuvfiske.
nrk Norge, 3 august 2017

"KrF-leder Knut Arild Hareide har støttet regjeringens innstramminger i regelverket for flyktninger, men reagerer likevel sterkt på dette Listhaug-utspillet.
    – Det skal ikke være lov å ha den type ferier, men vi kan jo ikke oppfordre til angiveri. Det statsråden bygger opp til her skaper skepsis og mistillit, og jeg er redd innvandrere ikke tør å delta aktivt i vårt samfunn, når statsråden ønsker et angiversamfunn, sier Hareide.
    Han stempler utspillet som drøyt selv til henne å være, og mener det er tydelig at Frp-kronprinsessen er i valgkampmodus.
    – En viktig verdi i det norske samfunnet er tillit, og dette bygger tilliten ned. Det er fristende å spørre Sylvi Listhaug: Er angiveri en viktig norsk verdi?"

  
Vel, Hareide, jeg stempler KrF-folks holdninger og handlinger i barnevernssaker som drøye, nærmest skinnhellige, frie for mot og oppreist nestekjærlighet, selv til valgkamp å være.


En annen på banen er Knut Storberget:

"Tidligere justisminister og fungerende justispolitisk talsperson i Ap, Knut Storberget, mener det i hovedsak bør være opp til myndighetene selv å bringe fakta på det rene i slike saker, men skriver dette til NRK:
    – Uten å oppfordre til angiveri, bør det fortsatt være slik at når vi mener myndighetene ikke blir gitt riktig fremstilling av en sak, så er det riktig å si fra til myndighetene om dette."


Hm. Jeg fester meg mest ved formuleringen "når vi mener myndighetene ikke blir gitt riktig fremstilling av en sak". Hva når vi mener myndighetene ikke gir riktig fremstilling av en sak, Storberget? Hvis du ikke kommer på noen slike saker, så kom til barneverns-ofrene. Der fins det plenty av saker å ta av, mange av dem med lysende klart uriktige fremstillinger fra myndighetenes side.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]