It is currently Mon Jul 16, 2018 1:58 amPost new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: I valgkampen 2017
PostPosted: Tue Aug 01, 2017 12:40 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6523
Location: Oslo
  

I valgkampen 2017

Mye av det som nå skrives om barnevern av ymse politikere fra ymse partier, er preget av at det skal være stortingsvalg neste måned.

I denne tråden kan man gjerne postere innlegg som ikke passer bedre enten direkte i seksjonen
"Politikk mot barnevernsovergrep" (med undertittel som åpner for både "mot" og "med": "Hvilke politiske rettninger MINSKER barnevernsovergrep? Hvilke politiske rettninger ØKER barnevernsovergrep?"), eller i seksjonen "Politikere som vil øke antall barnevernsovergrep".

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I valgkampen 2017
PostPosted: Tue Aug 01, 2017 12:45 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6523
Location: Oslo
 

Morten Wold (FrP) tror systemet blir stadig bedre under FrP

Mye må bli bedre
pressreader, 31 juli 2017

Kommentarer nedenfor i tråden.

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I valgkampen 2017
PostPosted: Tue Aug 01, 2017 1:04 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6523
Location: Oslo
  

Vidar Kleppe, Demokratene:
Barnevernet mangler tillit
Demokratene i Norge, 30 juli 2017

"Regjering må snart skjønne at det er på tide å gjøre noe drastisk for å styrke troverdigheten til barnevernet. Norge presterer å være helt i verdenstoppen når det gjelder kostnader og omsorgsovertakelser. I mange saker burde disse midlene uten tvil heller vært brukt til å hjelpe familier som sliter – slik at barn og foreldre med den rette hjelpen i langt større grad enn i dag kan vokse opp i sine egne trygge hjem.
    Når man ender med en omsorgsovertakelse så skulle det egentlig være en selvfølge at barn da kan vokse opp hos sine besteforeldre eller andre i nær familie. Ja vi trenger et barnevern, men mye må endres til det bedre."Demokratenes program for barnevern

    

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I valgkampen 2017
PostPosted: Sat Aug 05, 2017 7:12 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6523
Location: Oslo
 

Noen politikere om angiveri


Dette innlegget er relevant også i denne tråden:
Kommentar om flyktninger og barnevernsflyktninger

Knut Arild Hareide synes altså ikke angiveri er greit når det gjelder asylsøkere / flyktninger i Norge, og han ser dydig og opprørt ut på tv, som han pleier. Denne gangen er det mot Sylvi Listhaug, i valgkampen. (Jeg ber ikke om unnskyldning for det jeg synes om KrF-folk i barneverns-sammenheng.)

Montro om Hareide i det hele tatt har møtt noen norsk barnevernsflyktning i utlandet? Brydd seg med å snakke med vedkommende?

Og hva synes han hvis nordmenn eller andre i utlandet anmelder norske barnevernsflyktninger de treffer der, til den stedlige norske kirken? Eller til den norske skolen? Eller direkte hjem til barnevernet, i håp om at familien det gjelder, fortsatt er registrert fast bosatt i Norge, og barna derfor kan tas med tvang hjem til fosterhjemstilværelse? (Norske kirker og skoler i utlandet er ganske aktive til å prøve å overstyre foreldre, helt etter mønster av slik det er i Norge, og uansett om det er saklig grunn til å bebreide foreldrene noe. Det finnes også sosialt personale knyttet til enkelte norske institusjoner i utlandet.)


NRK-artikkel om det samme:
Listhaug og Solberg ber nordmenn angi flyktninger på hjemreise
Sylvi Listhaug (Frp) vil at folk «følger med» og rapporterer til myndighetene dersom de vet om eller mistenker at flyktninger de kjenner drar på reiser til hjemlandet. Statsminister Solberg (H) sammenligner det med tjuvfiske.
nrk Norge, 3 august 2017

"KrF-leder Knut Arild Hareide har støttet regjeringens innstramminger i regelverket for flyktninger, men reagerer likevel sterkt på dette Listhaug-utspillet.
    – Det skal ikke være lov å ha den type ferier, men vi kan jo ikke oppfordre til angiveri. Det statsråden bygger opp til her skaper skepsis og mistillit, og jeg er redd innvandrere ikke tør å delta aktivt i vårt samfunn, når statsråden ønsker et angiversamfunn, sier Hareide.
    Han stempler utspillet som drøyt selv til henne å være, og mener det er tydelig at Frp-kronprinsessen er i valgkampmodus.
    – En viktig verdi i det norske samfunnet er tillit, og dette bygger tilliten ned. Det er fristende å spørre Sylvi Listhaug: Er angiveri en viktig norsk verdi?"

  
Vel, Hareide, jeg stempler KrF-folks holdninger og handlinger i barnevernssaker som drøye, nærmest skinnhellige, frie for mot og oppreist nestekjærlighet, selv til valgkamp å være.


En annen på banen er Knut Storberget:

"Tidligere justisminister og fungerende justispolitisk talsperson i Ap, Knut Storberget, mener det i hovedsak bør være opp til myndighetene selv å bringe fakta på det rene i slike saker, men skriver dette til NRK:
    – Uten å oppfordre til angiveri, bør det fortsatt være slik at når vi mener myndighetene ikke blir gitt riktig fremstilling av en sak, så er det riktig å si fra til myndighetene om dette."


Hm. Jeg fester meg mest ved formuleringen "når vi mener myndighetene ikke blir gitt riktig fremstilling av en sak". Hva når vi mener myndighetene ikke gir riktig fremstilling av en sak, Storberget? Hvis du ikke kommer på noen slike saker, så kom til barneverns-ofrene. Der fins det plenty av saker å ta av, mange av dem med lysende klart uriktige fremstillinger fra myndighetenes side.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I valgkampen 2017
PostPosted: Mon Aug 21, 2017 10:03 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6523
Location: Oslo
  

Svein Otto Nilsen i Pensjonistpartiet for Nord-Trøndelag med god forståelse av virkeligheten


Svein Otto Nilsen:
Barnevernet er ikke hva vi tror
Barnevernet fremstår ofte i media som hjelpere, men dessverre er sannheten ofte en noe annen.
Trønderbladet, 20 august 2017

"De har makt og den bruker de oftere enn mange tror. Altfor ofte er fokuset å fjerne barn fra familier selv om de forfekter noe helt annet i media.
    Det er nå på tide at man får et uavhengig ombud som kan og vil kjempe for rettsikkerheten og tryggheten for det enkelte barn. Dagens fylkesnemnd er rett og slett som bukken og havresekken og ingen uavhengighet til barnevernets maktapparat."


"Tiden er inne for å se på om også barnevernssektoren i kommunene skal ha et brukerutvalg.
    Brukerutvalget skal ha som mål å øke tilliten til barnevernet som igjen kan gi tryggere og bedre barnevern."


Jeg synes omvendt her: Brukerutvalget må sørge for å gi et tryggere barnevern som gir virkelig hjelp, så vil tilliten til barnevernet øke. (Politisk program for barnevern på lokalplan)

Med Nilsen på førsteplass på listen er Pensjonistpartiet et mulig parti å stemme på for barnevernsofre og -kritikere i Nord-Trøndelag. (I en del andre distrikter har jeg støtt på folk fra Pensjonistpartiet som dessverre kritikkløst støtter barnevernet.)

  
  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I valgkampen 2017
PostPosted: Mon Aug 21, 2017 10:05 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6523
Location: Oslo
  

Folk, organisasjoner og partier som ikke vil forstå hva Svein Otto Nilsen sier i innlegget ovenfor:

"Media har i flere år hatt en evne til å vinkle sakene på en måte som gjør at man sitter igjen med et inntrykk av at barnevernet har gjort alt de kan. Man retter kun fokuset på at det er for lite midler."

Akkurat. Media hopper med det barnevernet selv ønsker (enda mer penger og makt), f.eks uttrykt her av en leder i FO, som er barnevernernes fagforening:

Jorunn Kjerkol, fylkesleder i FO Nord-Trøndelag:
Fem grep for et bedre barnevern
Innherred, 20 august 2017

"Det er på tide med en kvalitetsreform som gir et bedre barnevern for barn, unge og deres foreldre."

Jaså? Men de tviholder jo på at alt de gjør er storartet allerede – bortsett fra enkelte FÅ "feil" som de vifter bort som ubetydelige, eller de hevder at også disse skyldes mangel på det de vil ha mere av:
"rett til hjelp
nok ansatte
kvalifiserte ansatte
rett til ettervern
mer penger"


"Et bedre barnevern koster. Vi får ikke et bedre barnevern enn det vi betaler for. Hvor lenge skal barn, foreldre og ansatte få unngjelde for politikernes ansvarsfraskrivelser?
    Ved valget 11. september kan du stemme på et regjeringsalternativ som vil prioritere en solid satsning på barnevernet."


Det er i virkeligheten utrolig at Kjerkol kan bruke en formulering som at en slik "kvalitetsreform" vil gi "et bedre barnevern for barn, unge og deres foreldre". Kvalifiserte ansatte? Enda mere innbitt "kvalifisert" i sin tro på det de gjør? Og at hun dertil prøver å gi inntrykk av at "de ansatte" i barnevernet har felles interesser med familiene de angriper på usaklig og forfeilet grunnlag.

Men det er jo gammelt kjent at barnevernsofre har null å tjene på å stemme på partiene som snakker akkurat som barnevernets folk.

*

Her har vi to fra Kristelig Folkeparti som er ivrig med på all galskap i barnevernsindustrien og allierte instanser:

Ingunn E. Ulfsten (førstekandidat for Akershus KrF til Stortinget), Astrid-Therese Theisen (Bærum, fjerdekandidat for Akershus KrF til Stortinget):
Stopp vold mot barn
Budstikka, 21 august 2017
  
"Skal vi tro statistikken, sitter det i hvert klasserom i Asker og Bærum i gjennomsnitt to til tre elever som har opplevd det utenkelige.
    Det er forferdelige tall med enorme dimensjoner. Et barn som opplever vold og overgrep, får en ødelagt barndom. Uten hjelp og bearbeiding av traumene er risikoen for et ødelagt liv stor, med både fysisk og psykisk sykdom.
    Det er en skamplett for samfunnet, og ett av våre største samfunnsproblemer."


Hvilken statistikk? Hva skal stoppes, hvordan? Med ytterligere hysterisk tvang mot foreldre? Hva slags "hjelp og bearbeiding"?
     Som Svein Otto Nilsen sier: Barnevernet er ikke det [dere] tror! Skampletten og problemet ligger helt andre steder enn disse naïve KrF-erne hevder. De trenger å lese noe ordentlig, noe etterrettelig om tidligere bølger av overgrepshysteri, om alle foreldre som ble satt uskyldig i fengsel da, om alle psykobablerne som oste på med sin "terapi".

"For å hjelpe barn som har vært utsatt for vold og overgrep, er det avgjørende viktig med kompetanseheving og forebygging på helsestasjonene og i familievernet.
    Andre viktige tiltak er Alternativ til vold (ATV), styrket barnevern, bedre behandling av offer og styrket politikapasitet."


Alternativ til Vold, som de to KrF-erne er så begeistret for? Jf Det glemte voldsperspektivet.

Avisen Budstikka, der Ulfsten og Theisens artikkel står, er forøvrig Asker og Bærum Budstikke, samme avis og samme sted hvor så mye av saken om piken som døde av anoreksi i Valdres utspilte seg. Budstikka har meget kraftig støttet Bærum kommune i saken, støttet dem mot mor og datter. Jf hva mater familias nevner den 19. august 2017:
    "Det jeg lurer på er om mor og barn kan ha blitt utsatt for ulovlig gjengjeldelse og straff for å ha varslet om kritikkverdige forhold i Bærum kommune, gjennom TV2-intervjuet i 2012.
    Forholdet til helsevesen og skole ble iallfall ikke varig forbedret etter intervjuet.
    Dette spørsmålet vil jeg nok aldri få noe svar på."


    KrF er ikke noe parti, hverken i Akershus eller andre fylker, som man kan anbefale barnevernsofre å stemme på. De er utrolig naïve overfor alle påstander om familievold, utrolig fortrøstningsfulle overfor alle som hevder de vil hjelpe barn, utrolig innbitte til å forsvare hele den enorme industrien som kristelige kretser deltar så ivrig i (Kristenfolk som tjener på barnevern, Avisen Dagen – vassen, feig og dårlig informert leder). De taler med to tunger: Dels vil de være primadonnaer som er så opptatt av "familien", dels gjør de alt for å støtte alle dem som vil gjøre biologisk familie hjelpeløse til å beskytte sine barn fra krefter utenfra som hevder egne biologiske foreldre er ubetydelige for barn.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I valgkampen 2017
PostPosted: Mon Aug 21, 2017 3:10 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6523
Location: Oslo
  

Jeg minner om at det på BarnasRett.no ligger mapper relatert til politikere og partier i et tidligere valg (2005). Selv om partiene, og også avisene, ofte har fjernet artikler fra den gang, kan en hel del som fortsatt ligger der, gi opplysninger om forstand og uforstand i barnevernsspørsmål. BarnasRett skrev også kommentarer; de ligger fortsatt der. Det hører til sjeldenhetene at partiene, eller folk som er aktive i dem, forbedrer seg. Det går mest i bla-bla uten fakta-grunnlag.

Partiene og barnevernet

Stortingsvalget høsten 2005:
Hva har politikerne og partienes programmer å si om barnevernet?


  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I valgkampen 2017
PostPosted: Mon Aug 21, 2017 3:19 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6523
Location: Oslo
  

Alf Kollsete har for Sogn og Fjordane forsøkt å klarlegge forskjellige partiers kandidaters kunnskap om og holdning til barnevernet.

Alf Kollsete:
Stortingsvalet 2017 – kandidatvurdering
Alf Kollsete – blogg, 20 august 2017

"Stortingskandidatane frå Sogn og Fjordane er tilskrevne og bedt om å svare på korleis dei vil forhalde seg til Menneskerettslovgjevinga, dersom dei blir innvald på Stortinget i september 2017.
    Dette gjeld: Ingrid Heggø og Hilmar Høl frå AP, Frida Melvær og Sven Flo frå H, Sveinung Rotevatn frå V, Liv Signe Navarsete og Steinar Ness frå SP, Vibeke Johnsen frå SV, Kåre Storehaug frå KrF og Britt Dalsbotten frå FrP.
    Alle kandidatane med unntak av Britt Dalsbotten har unnlete å svare!"
  
Min KONKLUSJON blir difor at SAMTLEGE av desse kandidatane er FULLSTENDIG USKIKKA til å ta vare på borgarane si RETTSSIKKERHEIT!"


  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I valgkampen 2017
PostPosted: Mon Aug 21, 2017 3:26 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6523
Location: Oslo
  

Erik Strand om Kystpartiet (som ser ut til å være blant de sjeldne fugler som har forbedret seg):

Kystpartiets nye program

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I valgkampen 2017
PostPosted: Tue Aug 22, 2017 9:50 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6523
Location: Oslo
  

En virkelig milepæl – et parti som viser mannsmot og sier det rett ut:
Liberalistene vil legge ned barnevernet i sin nåværende form.


Fra kapittel 7: Familiepolitikk i
Liberalistenes partiprogram

Oppsummering av 7.4 Sikkerhet for barn:
Liberalistene vil:
• At familien og det sivile samfunnet passer godt på barn og unge
• At inngrep i familien skal utføres av politiet eller spesialiserte avdelinger i rettsvesenet, og foregå etter generelle rettsstatlige prinsipper
• At staten påtar seg ansvaret for barn og unge i de tilfeller hvor det ikke finnes passende alternativer
• Legge ned Barnevernet i sin nåværende form


"Statlige myndigheter skal ikke ha anledning til å skille familiemedlemmer fra hverandre basert på vilkårlige, subjektive vurderinger, da dette er å anse som et brudd på rettssikkerheten. Staten skal imidlertid kunne gripe inn i de tilfeller hvor det beviselig foregår misbruk og/eller overgrep mot barn i familier.
    Slike inngrep bør utføres av politiet, eller eventuelt en spesialisert avdeling organisert under politiet, som har hjemmel for å kunne ta barn inn i en skånsom form for varetekt i en tidsbegrenset periode. Når etterforskningen er ferdig, avgis innstilling til ordinær domstol. Liberalistene ønsker på bakgrunn av dette å legge ned Barnevernet i sin nåværende form."


"I en domstolhøring skal det biologiske prinsipp stå sterkt. Både barnet selv og foreldre/foresatte skal høres, og andre familiemedlemmer skal ha partsrettigheter i saken for å ivareta barnets interesser best mulig. Kun ved domsavsigelse, etter generelle rettsstatlige prinsipper, kan barn permanent skilles fra foreldre eller foresatte. I slike tilfeller skal kvalifisert personell vurdere eventuelle adoptivforeldre eller andre forsørgere, for eksempel medlemmer av den utvidede familien."

Utrolig bra ut fra hva barnevernsofre vet og har opplevet! Les gjerne de andre delene av kapittel 7 i programmet også. Her finnes enkeltpunkter hvor noen vil være enige, andre uenige. Men hovedpunktet for barnevernsofre må være å få det nåværende barnevernets overgrep vekk, og systemet er så befestet og har så mange forbindelser til aktører i forskjellige etater, profesjoner og grupper som livnærer seg av systemet, at jeg ikke kan tro det er mulig å få til effektiv frigjøring av barn og familier ved å forsøke å flikke på det som er. Det nåværende må vekk, inklusive utdannelsen og alle aktørene som er innvevet i dens ideologi, så man kan starte fra grunnen og bygge opp en virkelig og effektivt fungerende ordning for barns liv.


Liberalistene, som er et relativt nytt parti, er også omtalt her:
Onar Åm: Den skjulte nyheten i Køln
Onar Aam: The hidden news from Cologne
Facebook-side med presentasjon av kandidater
Samarbeid med det tsjekkiske partiet Svobodni, besøk fra Petr Mach, og bra uttalelse i en konkret barnevernssak

 
   

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I valgkampen 2017
PostPosted: Thu Aug 24, 2017 8:39 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6523
Location: Oslo
  

Det nye partiet Helsepartiet har i sitt program spandert et helt kapittel på to sider på barnevern, men er utrolig uinformerte og naïve, og gjentar nær sagt alt som barnevernet foreslår selv. Det er kapittel 5 her:
Helsepartiets Stortingsvalgprogram for 2017 – 2021

Jeg hadde problemer med å finne programmet, men det står da en lenke til det et stykke nede på forsiden. Jeg har vanskeligheter med formatet; jeg får hverken forstørret den uklare teksten på skjermen eller får printet ut de relevante sidene. Teksten må kopieres ut for å bli brukbar. Men innholdet er likevel klart. Blant annet:

Helsepartiet vil "sikre et forsvarlig budsjett til kommunalt barnevern".
Det betyr mere penger til det systemet og de folkene som allerede driver på.

Partiet snakker om "barnevernsnemnda" og mener nok fylkesnemnda: "Vurdere å overføre barnevernssaker fra barnevernsnemnda til tingretten slik [e]t tingretten blir førsteinstans i barnevernssaker"; i et annet avsnitt sier de allikevel "... samtidig må barnet ivaretas selvstendig. Dette bør i første runde skje i fylkesnemnda, på lik linje med andre saker etter barnevernsloven."
De vil altså ikke avskaffe fylkesnevndene likevel?

"Gi barnevernet et kompetanseløft." .... "Utvikle en autorisasjonsordning for barnevernsansatte."
Altså mer av det samme. Det er/blir en videreutdannelse og en autorisering på rent formelt grunnlag: de som har den og den utdannelsen og de og de kurs i hvordan Norge skal drive barnevern, blir enda mer beskyttet. Det er jo tvert imot den nåværende opplæringen som må bort i sin helhet.

"At fosterbarn og fosterforeldre skal tilbys tett oppfølging og avlastning ved behov".
Avlastning fra hva og til hva? Innrømmes det at det å være tvunget til å bo hos fosterforeldre når man fortvilet lengter hjem, er en så svær belastning at man må ha "avlastning"? Og skal denne bestå i at man tvangsmessig skysses til et annet fostersted? Eller er det bare, som vanlig, "belastningene" på fosterforeldre man har slik vørnad for? Skal de ha avlastning for å reise på ferie uten fosterbarna, eller være kvitt dem for noen dager? (Det er vanlig at foster'foreldre' ønsker dette, og svært ofte får det, ved at det opprettes "foster-ringer" e.l. av flere fosterhjem som "avlaster" hverandre.)

"At alle fosterforeldre skal ha tilgang til krisehjelp alle dager og hele døgnet."
Det er ikke måte på hvordan fosterforeldre skal tilgodeses.

"Dersom politiet tilkalles skal også en ansatt i barnevernet være tilstede. Politiet må ikke utøve unødig tvang."
Hva er det som er nødvendig tvang, da? Det er standard at barnevernet er til stede. Det er de som tilkaller politiet, for å tvinge igjennom en omsorgsovertagelse uten selv å komme i skuddlinjen. Det hjelper absolutt ikke for den belastningen barn og familier utsettes for.

"Det er å anta at langt de fleste barn i barnevernets omsorg har behov for psykisk helsehjelp. Mange lider under alvorlige traumer. Her er tidlig innsats en nøkkel."
Jaså, antas det det. I den grad barna har det, skyldes en vesentlig del av det barnevernets maktbruk og hersing med dem og deres familier. Så snart barn er fjernet fra sine familier, utsettes de gjerne for sterk hjernevask for å ta avstand fra sin familie. Helsepartiet har altså tiltro til at traumene vil avhjelpes ved at barna utsettes for mer av det samme, fra de samme barnevernstro kretser, og så tidlig som mulig.

"Barn og ungdom på tvangsvedtak må aldri bli utsatt for unødvendig tvang. Å være på tvang er ikke det samme som å bli utsatt for tvang."
Og hva når barna og ungdommene flykter fra den tvangen det i det hele tatt er å være "plassert"? Tvangen som utøves innenfor en institusjon eller et fosterhjem er jo, som i fengsler, nær forbundet med å hindre dem fra å dra tilbake til sin familie og sin frihet. Helsepartiet kaller avsnittet faktisk "Omsorgsfull omsorgsovertagelse".

Det hjelper lite at det snakkes pent om rettigheter:
"At familieplasseringer skal være førstevalget der omsorgsovertagelse er nødvendig." ...
"Den private part i barnevernssaker skal fritt få velge advokat, må sikres forsvarlig rettshjelp og få føre de vitnene og bevisene de selv ønsker. Det er viktig at hele journalen blir hensyntatt i barnevernssaker. Helsepartiet vil sikre den private part full innsynsrett i egen sak."
Dette er rettigheter som mer eller mindre eksisterer i dag også, til liten eller ingen nytte, ettersom det stadig forsikres at det ikke kan stilles spørsmålstegn ved at barnevernet er de som handler til "barnets beste", og hevdes at "i akkurat denne saken var det ikke mulig å ...". Har Helsepartiets folk kun erfaring med en sak eller to?

"Det er særdeles viktig for fremtiden til en svært utsatt gruppe at de blir sikret forsvarlig skolegang. Retten til selvbestemmelse og medvirkning må tillegges stor vekt og respekteres."
Det er ikke mulig å "sikre forsvarlig" skolegang, så lenge barna er berøvet meningsfylt frihet hos sin egen biologiske familie. Barnevernsbarn har i alle år kommet elendig ut på statistikker for utdannelse og yrkesvirksomhet. Det skyldes stort sett to ting: (1) fosterforeldre eller personale har uansett hva de sier, ikke uegennyttig interesse for fosterbarns fremtid og har derfor langt lavere aspirasjoner for utdannelse enn egne foreldre har, og (2) fosterbarn føler seg rastløse og klarer ikke å konsentrere seg om skolearbeid, fordi det hele tiden er grunnleggende plaget av sin manglende tilhørighet.


Det virker som om partiets "grep" om virkeligheten er luftig, rotet og begrepsforvirret. De vil ha små "forbedringer" av det nåværende, som de altså tror grunnleggende er bra.

Det kan absolutt ikke anbefales for barnevernsofre å stemme på Helsepartiet. Det er skuffende at et nytt parti, som man kunne ha håpet ikke var helt innvevet i barnevernskretser eller fullstendig stivnet i den politisk korrekte propagandaen på forhånd, har et helt kapittel om barnevern, men uten å ha oppdaget den ødeleggende virksomheten som alle de veletablerte partiene har drevet barnevernet med i alle år. Hvor er Helsepartiets våkenhet for all løgnaktigheten om familier og barn som uopphørlig sprøytes ut i den offisielle propagandaen?
    Jeg spurte en representant for partiet i valgboden på Karl Johan for noen dager siden om partiet ville gjøre noe med barnevernet. Hun forsikret at de er kritiske til barnevernet og vil "gjøre mye". Med den svadaen som kommer klart frem i partiprogrammet, er det imidlertid glassklart at det ikke kommer noen bedring for barnevernsforfulgte barn og familier ved hjelp av Helsepartiet.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I valgkampen 2017
PostPosted: Thu Aug 24, 2017 10:39 am 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Wed May 05, 2010 12:41 am
Posts: 698
MH Skånland wrote:
  

Helsepartiet har altså tiltro til at traumene vil avhjelpes ved at barna utsettes for mer av det samme, fra de samme barnevernstro kretser, og så tidlig som mulig.

  


Det er stygt av meg å le av et så alvorlig tema, men, jeg greide ikke å la være.

Her er det fullt opp av selvmotsigelser.

Minner nesten om barnevernets sakspapirer ...

_________________
Never, never, never give up!
"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life." (Churchill)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I valgkampen 2017
PostPosted: Wed Aug 30, 2017 11:57 pm 
Offline
Rang: Ivrig bruker

Joined: Wed Dec 16, 2015 7:14 pm
Posts: 81
Jeg har gjort borgerplikten min her nede. Tok beina fatt for å stemme blankt for første gang. Jeg synes ikke noen av partiene på stortinget gjør en halvgod jobb en gang og at de alle er med å aktivt grave ned sannheten om det som egentlig skjer der oppe.
I stemmelokalet får jeg utlevert stemmeseddelen og jeg leser partienes navn på jakt etter hvordan stemmer man faktisk blankt :?

Ser et parti listet opp som Piratpartiet og må le høyt. Det går da faktisk ikke ann å kalle ett parti for det :lol:

Endte opp med å gi min stemme der, for tenkte at "søren heller" det kan ikke være værre enn å stemme AP eller høyre. Gi dem en stemme for god humor!

Da jeg kom hjem tittet jeg på programmet deres. De ble opprettet da politikerene klubbet igjennom dette om at alt vi foretar oss på nett skal lagres i 6 mnd. De virket til å brenne for åpent internett, ytringsfrihet og virtuell valuta.

Jeg endte opp kjempefornøyd med stemmen min i år på tross av at jeg ikke stemte blankt men blindt :-nerd_


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I valgkampen 2017
PostPosted: Fri Sep 01, 2017 8:15 am 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 841
Sliten wrote:
Ser et parti listet opp som Piratpartiet og må le høyt. Det går da faktisk ikke ann å kalle ett parti for det :lol:

Endte opp med å gi min stemme der,


Høres faktisk ut som et fornuftig valg, selv om jeg ser at der også er andre og nye/mindre partier som har fornuftige program, og som gjerne kan stemmes på.

Jeg tror likevel ikke at barnevernet kan endres gjennom et parti. Det må bli en bevisshet i de fleste partiene, dersom det skal bli endring. Men i denne sammenheng vil det hjelpe at barnevernskritiske partier stemmes frem.

For meg fortoner valgkampen i Norge seg som en forsamling mennesker som smaker vin, mens det foregår ubehagelige ting utenfor vinduet deres.

Det kan bety at jeg begynner å bli smalsporet, og ser alt i perspektiv av 15.000 barn som er tvunget til et fremmedgjort liv i offentlig omsorg, med en arbeidsplass som hjem (fosterhjem og institusjoner hvor barnet er inntekskilden til alle barnet omgir seg med), mange av dem uten at det var nødvendig. Selvsagt finnes det annet enn barnevern som er viktig, men også utover dette temaet, synes jeg ikke at valgkampen, slik jeg får den med meg herfra, har noe fokus på viktige tema.

I går var det en del nordmenn her jeg bor som reiste til ambassaden for å stemme. Det endte med at jeg ikke dro, litt fordi jeg ikke visste hva jeg skulle stemme på, litt av praktiske hensyn.

Jeg satt i et møte med både nordmenn og lokale folk fra landet vi bor i, og nordmennene fortalte om demokratiet i Norge og det å bruke stemmeretten. De spurte også de innfødte her hvor langt demokratiseringsprosessen var kommet i dette landet, og hvor reellt demokratiet egentlig var i dette landet.

Jeg klarte ikke å dy meg, men sa; "Dere skjønner, vi nordmenn tror at hele verden befinner seg på ulike stadier i en bestemt prosess - prosessen for å bli som oss. Det er vårt perspektiv".


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: I valgkampen 2017
PostPosted: Thu Sep 07, 2017 5:29 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6523
Location: Oslo
  

Partiet De Kristne

  
Partiprogrammet - handlingsprogram
Her står barnevern som kapittel 11.7. Det inneholder bra prinsipper, og er betydelig klarere og bedre enn det som partiene som i dag sitter på Stortinget presterer.

Men her er også fortsatt en del naïvitet:
    PDK tror man kan bygge mer utdannelse av barnevernere på den som er nå. Det vil alle i barnevernssystemet, og det vil uten tvil føre til enda sterkere "faglig" prestisje for det kvakksalveriet som går fra bunn til topp i den nåværende opplæringen.
    PDK har også tiltro til offentlig sertifisering og tilsyn.
    De vil dertil ha mere opplæring og støtte til fosterhjem,
    og "sikre nok ansatte" til barnevernskontorene: "I dag sliter mange barnevernsavdelinger med underbemanning og lite ressurser." Det vil Jorunn Kjerkol & co, altså barnevernet selv, også ha. (Det er ikke tilfelle at barnevernet er underbemannet. Tid og ressurser brukes derimot til helt gale og ødeleggende virksomheter, og "behovet" er derfor et bunnløst sluk.)

Løpeseddel
https://www.facebook.com/dekristne/photos/
a.511681872209930.117823.427444397300345/1594718313906275/?type=3
    Likesom handlingsprogrammet inneholder den mye bra, men går ikke langt nok. Når det f.eks sies at partiet vil "Opprette et nasjonalt kompetansesenter for barnevernsfeltet, med fullstendig oversikt over forskningslitteratur, metoder, tester og erfaringskompetanse, som også skal stimulere til forskning, evaluering, korrigering, pilotprosjekter og kurs", er dette en drøm som er ugjennomførlig med den eksisterende situasjon der tusener av aktører i det nåværende systemet halser etter å være leverandører av sin "kompetanse", og få sin makt ytterligere befestet.

Det har vært flere bra uttalelser fra folk i partiet:
Lederen for partiet "De Kristne" med klar uttalelse
Merete Nykrem, Ålesund PDK: Barnevernet - en trussel eller et vern?
Også med lenke til et intervju, som nettstedet Barnefjern.org imidlertid ser ut til å ha fjernet!: Fin artikkel av Merete Nykrem i Partiet De Kristne
Uttalelse fra nestleder Bjørg Sølvi Refvik her: Veldig vanskelig å få gehør

PDKs leder Erik Selle har engasjert seg personlig i en barnevernssak, med riktig ståsted (jf Jan Simonsen: Presset på barnevernet begynner å virke). Dette er Nadia og Caspians sak.

Lederen for partiets familiepolitiske utvalg, Lill May Vestly, deltok med appell ved demonstrasjonen i Oslo den 19 august i år, og har uttrykt til meg at hun forstår at partiet ennå ikke har nådd langt nok i sin forståelse av hva som foregår.

Fra 2013: Partiet "De kristne"
Fra 2016, i sammenheng med Bodnariu-saken: Et kristent lite parti er kanskje mer etisk våkne enn KrF?

Min konklusjon vil være at Partiet De Kristne er et bra parti å stemme på for barnevernsofre. De har vist interesse for å finne frem til fakta, og flere av dem har vist personlig mot og etisk holdning. Forhåpentlig fortsetter deres utvikling i riktig retning.

*

8 september 2017:

Vil fra barnevern til familievern
PDKs familiepolitiske talskvinne er klar: Barnevernet som vi kjenner det nå må avvikles – og erstattes med et velfungerende Familievern.
Norge IDAG, 6 september 2017

Artikkelen er sperret for lesning av andre enn abonnenter. Men ingressen som er synlig, er oppmuntrende. Det ser ut til at artikkelen kan være skrevet av Lill May Vestly, eller er et intervju med henne. "Barnevernet som vi kjenner det nå må avvikles" er så utmerket det kan få blitt!

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]