It is currently Wed Oct 17, 2018 6:19 amPost new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

Er det uvanlig at psykologisk sakkyndige kommer til diametralt motsatt konklusjon?
Nei, slettes ikke, det forekommer ofte i såkalte "barnevernssaker" 20%  20%  [ 1 ]
Ja, det er svært uvanlig, for psykologi er en presis vitenskap 0%  0%  [ 0 ]
Ja, for som oftest blir de sakkyndige enige om hva de skal mene på forhånd 20%  20%  [ 1 ]
Ja, for de sakkyndige betales av den offentlig part 40%  40%  [ 2 ]
Nei, for de sakkyndige sier bare sin psykologiske mening 20%  20%  [ 1 ]
Vet ikke 0%  0%  [ 0 ]
Total votes : 5
Author Message
 Post subject: Rettspsykiater uteblir - aktor vil be om utsettelse
PostPosted: Wed Oct 26, 2011 10:50 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 9:48 am
Posts: 3974
Location: Sosialdiktaturet Norge
Rettssaken mot mannen (37) som er tiltalt for å ha drept Camilla Samira Olsen i Oppegård i juli 2010 med over 20 knivstikk og tatt med seg parets ett år gamle barn på flukt til Polen, kan bli utsatt etter begjæring fra aktor.

Grunnen er at en rettspsykiater som aldri har møtt den tiltalte, men likevel diagnostisert ham med en psykose, ikke har anledning til å møte opp. Diagnosen tilsier at den tiltalte ikke kan straffes.

- Hun har valgt å avgi erklæring uten samtale med tiltalte, og så velger hun å utebli. Det er en forakt for retten som man aldri skulle tro at man skulle oppleve, sier forsvarer Tor Erling Staff.

Andre sakkyndige i saken, som har møtt den tiltalte, har kommet til motsatt konklusjon.

- Det er meget uvanlig, jeg kan ikke huske å ha hatt noen situasjon tidligere der de sakkyndige har kommet til stikk motsatt konklusjon, sier aktor, statsadvokat Kristian Nicolaisen.


Kommentar: Den anonymiserte "sakkyndige" kvinnelige rettspsykiateren, har valgt å skulke rettssaken etter å ha diagnostisert drapsmannen med en psykose, som tilbakevises av en annen sakkyndig. Den kvinnelige sakkyndige finner det åpenbart for krevende å forsvare sin diagnostisering av mannen i retten, hun har tross alt aldri møtt sin pasient men likevel konkludert med at han ikke er strafferettslig tilregnelig.

Aktor Tor Erling Staff er i harnisk over den psykiatrisk sakkyndiges lettvinte "diagnostisering" og nonchalente holdning til retten. Damen har trolig valgt å avholde sin ferie akkurat den uken rettssaken finner sted. Dermed unndrar hun seg Tor Erling Staffs krysseksaminering. Det kunne jo være mulig at han ville stille henne spørsmål som hun ville finne det vanskelig å besvare, især når en annen sakkyndig har kommet til stikk motsatt konklusjon.

I såkalte "barnevernssaker" er det ingen som finner det merkverdig om de fagkyndige eller sakkyndige motsier hverandre. Det er bare å påstå at den fagkyndige som er imot den tvungne "omsorgsovertagelsen", ikke har lest samtlige sakspapirer, så er han eliminert som faglig vitne. Aktor Tor Erling Staff vil trolig ikke avfinne seg med at mannen skal bli frikjent for et brutalt drap, utelukkende på grunnlag av en kvinnelig psykiaters lettvinte "diagnostisering" av en mann hun ikke en gang har møtt. Tor Erling Staff krever rettferdighet for den døde og hennes barn, som på brutalt vis er fratatt sin mor. Når kommunen krever tvungen adskillelse av barn og foreldre, er det aldri hensynet til rettferdighet som er viktig, heller ikke hensynet til barnet, som kommuneadvokaten lyver om til han tror det selv. Det er utelukkende hensynet til makten som teller: De arrogante "sakkyndige" som gleder seg til salæret de skal få for justismordene, og den forkvaklede dommeren som smiler skjelmskt til sin tidligere overordnede, kommuneskurken; bøtteknotten av en saksbehandler som tisker og hvisker med kommuneskurken mens han på gammelmanns vis glor fordekt på hennes enorme, utstående mammaler; den kvinnelige klinisk psykologisk sakkyndige med tyrenakke og hennes vesle kopparrede side-kick, som med forutrettet mine, belærer retten om alle mors angivelige dårlige egenskaper hvorav den mest utilgivelig var at mor ikke fant hans lille oppblåste ego nevneverdig attraktiv. Hvor hevnen er søt. Nå skal "mor" straffes, og straffen er ikke snau: Vi tar barnet ditt fra deg, og du skal aldri mer få det tilbake.

Og så til slutt sier dommeren med det krusede håret, som minner om kjønnshår, hun som ustanselig og upassende lar sin kåte latter ringe gjennom rettslokalet: Så skal dere få penger for jobben deres! Blir ikke det gøy?

Og alle barnehagebarna jubler, og de samles om den snille dommeren som deler ut penger fra fellesskapets kasse.

Slik foregår en parodi på en rettssak. Tor Erling Staff ønsker å forhindre at samme farse skal finne sted i saken mot mannen som knivdrepte sin partner. Forhåpentligvis klarer han å få den kvinnelige rettspsykiateren til å møte opp i retten og stå til rette for sin lettvinte "diagnostisering". Når man vet at dommen til mannen avhenger av hva de rettspsykiatriske konkluderer, så er det et minstekrav at de blir kryssforhørt. Hvis dommeren har et minstemål av vett og forstand, vil hun ikke la seg forlede av syltynne, spekulative hypoteser basert på løgnhistorier. Men hvis dommeren kun er ute etter å behage sin tidligere sjef, kommuneskurken, så vil hun la være å gjøre jobben sin og la rettferdigheten fare til fordel for svindel og bedrag. Dette er dessverre regelen i såkalte "barnevernssaker".

Det beste man kan gjøre for å unngå flere justismord, er å kaste disse rettens horer ut fra rettssalene. De såkalte psykologisk/psykiatrisk "sakkyndige" obstruerer sannheten og forårsaker et stort antall justismord. Dette gjelder selvfølgelig ikke teknisk sakkyndige, kun de psykologisk sakkyndige, som lar retten tro at psykologi er en vitenskap som med sikkerhet kan fastslå hvordan det vil gå med et barn.

Også i straffesaker er det tull og tøys at rettspsykiaterne skal ha det avgjørende ord. Juristene har overlatt rettsavgjørelsene til en haug spåkjerringer.

Anbefalt lesning: The Whores of the Court

_________________
“ Whoever may be guilty of abuse of power, be it Government, State,
Employer, Trade Union or whoever, the law must provide a speedy
remedy. Otherwise the victims will find their own remedy. There
will be anarchy.” Lord Denning (1899-1999)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]