It is currently Mon Nov 19, 2018 11:19 amPost new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Nytt fra BLD
PostPosted: Mon Jan 04, 2010 1:55 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 9:13 am
Posts: 1063
Barne - likestillings og inkluderingsdepartementet (BLD) kom like før nyttår med pressemelding vedr. sitt ansvarsområde. For oss er følgende nytt:

Quote:
Barne- og likestillingsdepartementet endrer navn til Barne - likestillings og inkluderingsdepartementet fra 1. januar 2010. Forkortelsen vil fortsatt være BLD.

Barnevernloven:

I 2009 ble det vedtatt en rekke endringer i barnevernloven. De fleste endringene trådte i kraft 1. juli 2009. Følgende endringer trer i kraft 1. januar 2010:

Det overordnede faglige ansvaret for tilsynet med barnevernet overføres fra departementet til Statens helsetilsyn. Fylkesmannen har fortsatt ansvaret for å føre det praktiske tilsynet, og Statens helsetilsyn blir overordnet myndighet for fylkesmannen hva gjelder tilsynet på barnevernområdet.

Barneverntjenesten får en lovfestet plikt til å utarbeide individuell plan for barn med behov for langvarige og koordinerte tjenester når det er nødvendig for å skape et helhetlig tilbud for barnet. Plikten er begrenset til tilfeller der barn med behov for langvarige barneverntiltak også trenger langvarige tiltak fra andre tjenester.

Det er gitt nærmere regler om sentre for foreldre og barn. Det innføres bl.a. en godkjenningsordning for sentrene, og det er vedtatt en egen lovbestemmelse om rettigheter under opphold i senter for foreldre og barn. Det er også presisert at fylkesmannen skal føre tilsyn med sentrene.

Departementet er i ferd med å utarbeide nærmere forskrifter for sentrene for foreldre og barn, herunder forskrifter om godkjenning, kvalitet og internkontroll. Disse forskriftene vil ikke være fastsatt før 1. januar 2010 og statlig regional barnevernmyndighet vil ikke rekke å godkjenne sentrene før 1. januar 2010.
Det er derfor i forskrift vedtatt at private og kommunale sentre for foreldre og barn som per 31. desember 2009 har beboere plassert i medhold av barnevernloven § 4-4 femte ledd, anses godkjent frem til søknad om godkjenning er behandlet, men ikke ut over 1. august 2010.

Kilde.

Ingen dramatiske forandringer, altså. Det gjenstår å se hva det kan bety for oss og våre saker at "det overordnede faglige ansvaret for tilsynet med barnevernet overføres fra departementet til Statens helsetilsyn". Vil det f.eks. bety at vi kan klage direkte til Helsetilsynet?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]