It is currently Wed Jan 17, 2018 8:53 pmPost new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: TROEN PÅ MILJØET GIR FARLIGE KONSEKVENSER FOR MILJØET
PostPosted: Mon Apr 18, 2016 8:44 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Feb 05, 2006 7:18 pm
Posts: 7442
Location: Mosjøen, Vefsn kommune på Helgeland.
-rom-
TROEN PÅ MILJØET GIR FARLIGE KONSEKVENSER FOR MILJØET

Tvillingforskning og annet viser at miljøet har kun ca 20% å si for den psykiske helse. Dvs 100% minus gener, egne valg, det man ikke vet, osv.

(De nøyaktige tallene er ikke poenget her, men "det store bildet".)

Barnevernet og langt på vei psykologene behandler barn og voksne som om det var miljøet som gav de problemer.

Foreldre er hovedsaken av miljøet, men de minst skadelige for barna. Det som skjer i miljøet og i familien spesielt, må man gi 5-15 dobbel negativ virkning for at psyko-babbelet skal gå opp.

I terapi vil man - i tillegg til disse tallene - gjerne legge "pasientens" subjektive opplevelse til grunn. Uten de andre partenes ("pasientens" sosiale miljø) muligheter for korrigering.

Hvor langt ender man da opp fra virkeligheten i årsaksforklaringer? Jo, faktisk ender man lengre borte fra virkeligheten enn mange konspirasjonsteorier.

Skjønner du da hvorfor det passer å kalle dette for sosio-babbel og psyko-babbel?

Sosio- og psyko-bablerne tror imidlertid fullt og fast på ideene sine slik heksejegerne trodde på heksebrenning. Det tok ca 150 å gå fra paradigmet om at jorden var sentrum til at den gikk i bane rundt solen. Så forvent ikke at det er enkelt å endre holdningene.

I paradigmet til disse menneskene er foreldrene "heksen". Siden det ikke bare er Freud som har påvirket (selv om det er nye varianter av gamle tanker) men også Marx, så rasjonaliserer bablerne bort sosialistenes ynglinger som årsak til problemer. Slik som offentlig ansatte. Negativ miljøpåvirkning fra skolen, barnevern, terapi osv må derfor forminskes.

Summen av ideene som kan klassifiseres i bås med Freud og Marx frikjenner langt på vei offentlig sektor. Likevel krever de syndebukker for miljøskadene de har 5-15-doblet.

Familien blir skyldneren. I primært familien finner man ideologiens "hekser".
Hvordan vil dette ta seg ut i barnevernet? Jo, foreldrenes handlinger vil tillegges skadevirkninger som gjerne er ti ganger større enn i virklighetens verden. Da vil disse finne det rasjonelt (på feil premisser) at de for all del må gripe inn i familiene og redde barn. De vil hevde at virkningen av foreldrenes små og større feil eller påståtte feil vil skade barna alvorlig.

Hvordan vil dette ta seg ut i terapien?

Gruppe 1
Hos barn som vokser opp i helt normale hjem, vil en del få psykiske problemer. For det meste grunnet uheldige genetiske kombinasjoner, skoleproblemer, ukjente årsaker, tilfeldigheter, egne valg, osv.

Gruppe 2
Tenk deg barn som vokser opp i hjem med problemer. Her vil man gjerne finne de problemstillingene som er i gruppe 1. Pluss de problemstillingene de ekstra miljøfaktorene påvirket statistikken med.

Når de i gruppe 2 går i terapi, så vil terapeutene peke på deres negative opplevelser og si at DET er årsaken. Men siden også gruppe 1 har tilsvarende problemer, men ikke i samme grad, så vil terapeutenes forklaringsmodell være feil i en mengde tilfeller. Sjansen for at "pasienten" ville fått samme problemene uten miljøfaktoren vil være temmelig høy (avhengig av miljøfaktorens grad og den genetiske disposisjonen).

Hva skjer med med familiemiljøet når terapeuten både i gruppe 1 og 2 mer eller mindre tilfeldig skylder på miljøet? Jo, det ødelegger relasjonene til de som blir gjort til syndebukker. De som er "heksene" i sosio- og psyko-babbel-ideologien og som gjerne er familien til de som sliter, får ødelagt mye av båndene til de som sliter.

Dermed har terapien og barnevernet ført til nye sosiale problemer som gir ny lidelse og gjerne nye psykiske problemer.

Artikkelen nedenfor kan nyanseres noe, og er blitt gjort det i annen forskning. Men det hindrer ikke at den viser at det er noe dramatisk galt i det nåværende paradigmet i psykiatrien og barnevernet.

http://forskning.no/psykologi-stub/2008 ... er-medfodt
-rom-

_________________
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
.
"Vårt" lysebrune-mørkerøde såkalte barnevern stjeler mennesker
> Radikalt forum mot familiedestruksjon: http://forum.r-b-v.net/<


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TROEN PÅ MILJØET GIR FARLIGE KONSEKVENSER FOR MILJØET
PostPosted: Fri Apr 22, 2016 5:52 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Feb 05, 2006 7:18 pm
Posts: 7442
Location: Mosjøen, Vefsn kommune på Helgeland.
Ta evnt debatt her:
forum.r-b-v.net/viewtopic.php?f=154&t=8260

_________________
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
.
"Vårt" lysebrune-mørkerøde såkalte barnevern stjeler mennesker
> Radikalt forum mot familiedestruksjon: http://forum.r-b-v.net/<


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]