It is currently Sun Nov 18, 2018 9:11 amPost new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

Trenger vi barnevernet?
Ja, det er klart vi gjør! 0%  0%  [ 0 ]
Ja, barnevernet trengs 0%  0%  [ 0 ]
Ja 0%  0%  [ 0 ]
Jada 0%  0%  [ 0 ]
Selvfølgelig trenger vi dem 0%  0%  [ 0 ]
Enig 100%  100%  [ 1 ]
Total votes : 1
Author Message
 Post subject: Hyllest til barnevernet
PostPosted: Sat Dec 03, 2016 2:10 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 9:48 am
Posts: 3979
Location: Sosialdiktaturet Norge
Jeg føler behov for å hylle barnevernet. Hvordan skal jeg få takket alle de godhjertete sjelene som daglig beskytter barna våre? Ja, for det er jo våre barn! Alle barna er felles eie! Og da er det så viktig at vi alle tar ansvar for å beskytte barna, og det gjør vi best med å sende mange bekymringsmeldinger til barnevernet.

Det er altfor få som melder livsviktig bekymring til barnevernet. 50000 meldinger i året kan synes mye, men vi kan aldri få nok bekymringsmeldinger om barn som lider nød. Det er viktig at alle melder fra. Hver gang du ser et barn som trolig ikke har det bra hos sine foreldre, meld ifra! Det er så viktig at disse barna fanges opp av systemet.

Heldigvis har vi fått barnehus over hele landet, og der jobbes det på spreng med å forhøre barna om alt det fæle de har opplevd. Det er ikke småtterier barna kan fortelle om. Daglig angripes barn av sine foreldre, og de har knusningsskader. Dessverre så er dette en realitet. En del foreldre slår sine barn til døde.

Men i barnevernet er det stor bekymring for de andre skadene som påføres barna av ufølsomme foreldre, nemlig skjevutvikling. Hvor skjevt kan ikke et barn komme ut om det opplever seg avvist av sin mor? Det er her barnevernet kommer inn med sin dype barnefaglige kompetanse.

Med sine argusøyne på barnet kan de dyktige barnevernsfaglige medarbeiderne lett se om et barn lever under utviklingsfremmende elller utviklingshemmende forhold. Det er så viktig at barn som hemmes i utviklingen, får nødvendig hjelp. Da kan barnevernet komme inn med korrigerende eller foreldrestøttende tiltak. Det er kun i de mest alvorlige tilfellene at barnevernet går til det skritt å fjerne barn fra hjemmet.

Kritikerne av barnevernet overdriver noe voldsomt når de hevder at barnevernet ikke gir forsvarlig hjelp. Ofte er fosterhjem det eneste riktige. Det å ha barn er ingen menneskerett, og barn har krav på beskyttelse mot farlige foreldre.

Derfor er det så godt at vi har barnevernet. Med små ressurser må disse dyktige kvinnene og mennene redde barn fra ufattelige tragedier som vil skade et sårbart barnesinn for alltid. Jeg var skeptisk til barnevernet før jeg så disse ildsjelene på nært hold. Med varme hjerter og kalde hoder redder de daglig forkomne barn fra å bli misbrukt og vanskjøttet.

_________________
“ Whoever may be guilty of abuse of power, be it Government, State,
Employer, Trade Union or whoever, the law must provide a speedy
remedy. Otherwise the victims will find their own remedy. There
will be anarchy.” Lord Denning (1899-1999)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hyllest til barnevernet
PostPosted: Sat Dec 03, 2016 3:12 pm 
Offline
Rang: Ivrig bruker

Joined: Sat Feb 02, 2013 11:46 pm
Posts: 76
Selvsagt skal vi ha et barnevern, og det er mange som skal hylles for å gjøre en forskjell.

"Heldigvis har vi fått barnehus over hele landet, og der jobbes det på spreng med å forhøre barna om alt det fæle de har opplevd. Det er ikke småtterier barna kan fortelle om. Daglig angripes barn av sine foreldre, og de har knusningsskader. Dessverre så er dette en realitet. En del foreldre slår sine barn til døde. "

Det er en god ting at vi har fått disse barnehusene, og at barn blir hørt. Og selvsagt er det ingen barn som skal utsettes for overgrep fra sine foreldre.

Men å hevde at "en del foreldre slår sine barn til døde" er vel en ganske drøy påstand?

Det er hevdet at det er en del saker som omhandler vold, men definisjonen på vold er meget vid i forhold til å kunne si at en del foreldre slår sine barn til døde.

for å komme med en slik påstand bør det faktisk legges fram obduksjonsrapporter som viser at barnet er dødt av slike årsaker, og at man også får en Second opinion.

Det som er årsaken til at slike holdninger finnes er Christoffersaken, og her var det heller ikke slik at det var hans foreldre som slo han til døde, men en stefar, og grunnen til at dette skjedde var også et bevis på at blant annet barnevernet sviktet. Men den saken har blitt utnyttet til å kunne ta barn fra fler foreldre under påskudd av nettopp det du skriver her. " Heldigvis har vi fått barnehus over hele landet, og der jobbes det på spreng med å forhøre barna om alt det fæle de har opplevd. Det er ikke småtterier barna kan fortelle om. Daglig angripes barn av sine foreldre, og de har knusningsskader. Dessverre så er dette en realitet. En del foreldre slår sine barn til døde."

Og beklageligvis er du ikke alene om å ha denne opplevelsen av at dette er grunnen til at barn blir tatt fra sine foreldre.

I dag er faktisk manglende blikk kontakt en like stor årsak.

Andre foreldre har ikke gjort noe som helst vondt mot sine barn, men mister dem på grunn av "fare for framtidig omsorgssvikt" eller "skjevutvikling"

Men joda, Vi kan hylle barnevernet for mye. Det jobber folk der ute som ønsker å gjøre en viktig forskjell i barns liv.

Men det er på tide man ser på skadevirkningene av alle omsorgsovertakelsene som har medført stor skade for veldig mange også, slik at man får en reell mulighet til å ta dette med som en faktor når man vurderer barnets beste.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hyllest til barnevernet
PostPosted: Sat Dec 03, 2016 6:30 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6866
Location: Oslo
  

Hm hm, victoria, jeg lurer nå på om ikke agrippa er ironisk her!

  


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hyllest til barnevernet
PostPosted: Sat Dec 03, 2016 6:51 pm 
Offline
Rang: Ivrig bruker

Joined: Sat Feb 02, 2013 11:46 pm
Posts: 76
Det er jo mulig at det var ironi, men jeg møter jo akkurat disse ordene selv når jeg er ute blant folk.

jeg har fått høre at "Det er jo godt barnevernet finnes, for ellers hadde dere jo slakta ungene deres.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Hyllest til barnevernet
PostPosted: Sun Dec 04, 2016 9:59 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 9:48 am
Posts: 3979
Location: Sosialdiktaturet Norge
victoria verdad wrote:
Det er jo mulig at det var ironi, men jeg møter jo akkurat disse ordene selv når jeg er ute blant folk.

jeg har fått høre at "Det er jo godt barnevernet finnes, for ellers hadde dere jo slakta ungene deres.


Man skulle nesten tro det var de ansatte i "barnevernet" og støttespillere som var ironiske når de i fullt alvor påstår at foreldre, som er urettmessig fratatt barna, har blitt forhindret fra å "slakte barna". Den vanligste grunnen som oppgis ved plassering av barn, er såkalt emosjonell omsorgssvikt. Det er ikke "slakting av barn".

Det paradoksale er at barna som fratas foreldrene aldri har vært utsatt for verken fysisk eller psykisk mishandling, seksuelle overgrep eller andre alvorlige forhold. Barna blir tatt fordi "barnevernet" hevder at barnets omsorgssituasjon er for dårlig.

Hva er det som kan gjøre en omsorgssituasjon for dårlig? Når "barnevernet" og de sakkyndige kommer inn i et hjem og observerer, kan de alltid finne noe å sette fingeren på. Kanskje mor ikke hilste hjertelig nok på dem da de ankom? Oj, her må det ligge noe under. Mor er utvilsomt både paranoid og mistenksom.

Det er så mange bagateller som kan blåses opp av de sakkyndige. "Skurr" er psykologenes favorittuttrykk. Det er noe som "skurrer" i samspillet mellom mor og barn. Det er vanskelig å sette fingeren på, men de erfarne kliniske psykologene hører "skurringen" like tydelig som kirkeklokker.

Skurret setter alarmen i gang hos barnevernet, som fatter akuttvedtak før mor får sagt amen. Det angivelige "skurret" presenteres for retten som alvorlig manglende omsorgsevne, som stadfester "barnevernets" begjæring om overtakelse uten å gå nærmere inn på fakta.

Noen ganger blir barn utsatt for virkelig alvorlig omsorggsvikt. Det finnes foreldre, ikke bare steforeldre, som forsettlig utsetter barna sine for totalt empatiløs atferd. Vasking i kaldt vann for å påføre spebarnet ubehag, ble praktisert av en far. Han holdt også over barnets munn og nese slik at det ikke fikk puste. I tillegg holdt han spebarnet etter bena og slapp det ned mot gulvet for så å fange det opp rett før skallen ble knust. På gulvet hadde han lagt håndklær for å dempe fallet om han ikke skulle lykkes med å gripe fatt i barnet. Flere groteske detaljer kan leses i dommen her

I dommen står det at barnet ble "utrygt" (sic) av den brutale behandlingen det ble utsatt for av sin far under stellet. Det er et uttrykk som brukes ofte av "barnevernet" for å begrunne omsorgsovertakelser, men det er sjelden overtakelsene skyldes annet enn påstått "skurr" i samspillet mellom foreldre og barn.

Et alvorlig inngrep som omsorgsovertakelse burde vært forbeholdt reelle tilfeller av grov omsorgssvikt og ikke som nå, overdrevne, oppblåste og konstruerte tilfeller.

_________________
“ Whoever may be guilty of abuse of power, be it Government, State,
Employer, Trade Union or whoever, the law must provide a speedy
remedy. Otherwise the victims will find their own remedy. There
will be anarchy.” Lord Denning (1899-1999)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]