It is currently Wed Oct 17, 2018 2:58 pmPost new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Stortingskandidat nektet adgang til barnevernsseminar
PostPosted: Wed Feb 18, 2009 11:59 am 
Offline
Rang: Storbruker
User avatar

Joined: Wed Oct 04, 2006 1:08 pm
Posts: 549
Location: Eidskog/magnor
Stortingskandidat nektet adgang til barnevernsseminar
Demokratene ville sende to deltakere på barnevernsseminar i Molde, deriblant stortingskandidaten Ellinor Nerbø. De fikk ikke komme inn selv om de var påmeldt, og markerte sin misnøye utenfor hotellet mandag formiddag. Ellinor Nerbø er kjent som en talefør og engasjert kritiker av barnevernet og forkjemper for barns rettigheter.


”Vi sendte påmelding på vanlig måte, og fikk bekreftelse på at det var registrert og godtatt. Som politisk parti er vi interessert i å få mer kunnskap om hvordan barnevernet fungerer, og hadde meldt på to lokale tillitsvalgte fra Demokratene,” sier fylkesleder Jostein Myrvang til Romsdals Budstikke: ”Seinere kom det kontrabeskjed om at vi likevel ikke fikk komme på møtet, argumentasjonen var at vi ble oppfattet som privatpersoner og derfor ikke fikk lov å møte.”

”Dette ble avvist av meg som fylkesleder i Demokratene Møre og Romsdal, og de ble enda en gang bekreftet som tillitsvalgte for Demokratene. Men det nyttet ikke. Det ble også argumentert med at vi ikke var i den målgruppa for dette seminaret. Alt dette er uholdbart. Det er politikerne som bevilger penger til barnevernet,” legger han til.

Jostein Myrvang, som også er medlem av fylkesnemnda for sosiale saker i Møre og Romsdal fylke, mener at avgjørelsen er politisk forskjellsbehandling. Han ser på avgjørelsen som et forsøk på å håndplukke deltakerne og holde kritiske røster unna.

Kommunikasjonsrådgiver Tor Havnevik i Helse Midt-Norge avviser dette, og sier at pågangen til seminaret var så stor at de måtte sette strek og prioritere hvem som får delta. ”Dette er et fagseminar rettet mot ei spesiell målgruppe. Partiet Demokratene er ikke i denne målgruppa,” påstår han overfor Romsdals Budstikke. Han understreker at seminaret er åpent for media.


Dette har jeg sakset fra Demokratenes sider. Grunnen til at jeg legger det ut her er for å vise at barne"vernet" og dets medløpere til og med utestenger politikere som er kritiske til det bv driver med. Er dette DEMOKRATI? eller DIKTATUR?, jeg mener helt klar at dette er diskriminering av oss og de som våger å tale barnevernsoffrenes sak

_________________
"Sjefen" på eidskogen


Top
 Profile  
 
 Post subject: Barnevernseminar silte vekk kritikere av barnevernet.
PostPosted: Wed Feb 25, 2009 1:15 pm 
Offline
Rang: Storbruker
User avatar

Joined: Wed Oct 04, 2006 1:08 pm
Posts: 549
Location: Eidskog/magnor
Barnevernseminar silte vekk kritikere av barnevernet.
I møterommet var det 20 tomme stoler. Utenfor møtehotellet stod to påmeldte representanter for Demokratene, deriblant stortingskandidat Ellinor Nerbø, kjent kritiker av barnevernet. Det var ikke plass til de påmeldte demokratene, hevdet arrangøren. Nå står flere barnevernkritikere frem Sunnmørsposten og mener at arrangørene forsøkte å sile vekk kritiske røster.


Demokratenes Ellinor Nerbø og flere andre personer som har skrevet eller uttalt seg kritisk om barnevernet ble forsøkt silt vekk fra offentlig seminar om barnevernet.
Arrangøren for seminaret om barnevern i Molde nylig, var Barne-, ungdoms- og familieetaten, som er organisert i fem regioner og er et direktorat under Barne- og likestillingsdepartementet.

”Vi sendte påmelding på vanlig måte, og fikk bekreftelse på at det var registrert og godtatt. Som politisk parti er vi interessert i å få mer kunnskap om hvordan barnevernet fungerer, og hadde meldt på to lokale tillitsvalgte fra Demokratene,” sa fylkesleder Jostein Myrvang til Romsdals Budstikke da saken ble kjent. ”Seinere kom det kontrabeskjed om at vi likevel ikke fikk komme på møtet, argumentasjonen var at vi ble oppfattet som privatpersoner og derfor ikke fikk lov å møte,” kunne han fortelle.

”Dette ble avvist av meg som fylkesleder i Demokratene Møre og Romsdal, og de ble enda en gang bekreftet som tillitsvalgte for Demokratene. Men det nyttet ikke. Det ble også argumentert med at vi ikke var i den målgruppa for dette seminaret. Alt dette er uholdbart. Det er politikerne som bevilger penger til barnevernet,” la han til.

Jostein Myrvang, som også er medlem av fylkesnemnda for sosiale saker i Møre og Romsdal fylke, mener at avgjørelsen er politisk forskjellsbehandling. Han ser på avgjørelsen som et forsøk på å håndplukke deltakerne og holde kritiske røster unna.

Kommunikasjonsrådgiver Tor Havnevik i Helse Midt-Norge avviste dette, og sa at pågangen til seminaret var så stor at de måtte sette strek og prioritere hvem som fikk delta. Nå viser det seg at minst 20 stoler stod tomme i seminarrommet, og at flere andre deltakere også hadde store problemer med å få delta, og selv mener at det hadde sammenheng med at de var kjent som taleføre kritikere av Barnevernet.

Barnevernsykepleier Margaret Hennum fra Brandal søkte som privatperson, men opplyste om at hun var barnesykepleier, men ble avvist. Deretter søkte hun om å få delta i egenskap av å være politisk valgt leder av en kommunal nemnd, men ble avvist igjen. Til slutt fikk hun møte med en fullmakt fra en annen politiker som var påmeldt, men måtte melde avbud.

Hun sitter med en følelse av at arrangørene ikke ønsket at spesielle personer skulle være til stede, sier hun til Sunnmørsposten. Selv har hun skrevet flere kritiske artikler i Sunnmørsposten om barnevernet. ”Det foregikk en siling av deltakerne,” sier hun.

”Rundt 20 av de 190 stolene stod tomme. Kurset var ikke på noe tidspunkt fulltegnet. Det var ikke husrom som manglet i Molde, men rom for innsyn og åpenhet i en lukket offentlig etat, en etat i alarmerende sterk vekst,” sier hun til avisen.

Også sykepleier Berit Aarset opplevde å ikke være velkommen til seminaret. Hun meldte seg på for organisasjonen ”Human Rights Alert – Norway”, og fikk beskjed om at menneskerettighetsgrupper ikke var blant målgruppene for seminaret, og at stor pågang gjorde at de måtte prioritere strengt. Hun kom seg likevel med på seminaret som journalist for Samfunnsmagasinet.

Fylkesleder Jostein Myrvang i Demokratene i Møre og Romsdal mener at uttalelsene fra disse to er med på å dokumentere at Demokratene har rett i sin kritikk av arrangørene. Demokratenes representanter ble holdt utenfor seminaret, ikke av plassmangel, men fordi de var kjente kritikere av barnevernet.


Min kommentar:
Ja, da kom det bevis for at dette seminaret ikke VILLE ha med kritiske røster. Det er meget bekymringsfullt at de som ikke deler barnevernets oppfattninger er uønsket i "debatten", ja for noen "debatt" blir det jo som kjent ikke når alle tilstedeværende er 100% enige, det blir heller ikke nen endringer. Dette er egentlig litt mistenkelig med tanke på hva som egentlig foregår og har foregått i barnevernets regi.

_________________
"Sjefen" på eidskogen


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]