It is currently Wed Nov 14, 2018 11:40 pmPost new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

Er det firkantet at "barnevernsbarn" trekkes i sosialhjelp når de har lønnet arbeid?
Nei, sosialhjelp er ment som et sikkerhetsnett når man mangler andre inntekter 25%  25%  [ 1 ]
Ja, det skal jo lønne seg å jobbe 0%  0%  [ 0 ]
Ja, det er urettferdig å trekke fra lønn for kortvarig arbeid 0%  0%  [ 0 ]
Nei, "barnevernsbarn" burde ikke motta sosialhjelp. De burde gå på skole eller studere. 75%  75%  [ 3 ]
Vet ikke 0%  0%  [ 0 ]
Total votes : 4
Author Message
 Post subject: Barnevernsbarn trekkes i lønn
PostPosted: Sun Jun 27, 2010 8:52 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 9:48 am
Posts: 3979
Location: Sosialdiktaturet Norge
Mer enn fem hundre barnevernsbarn i Norge mottar fem tusen kroner i måneden i støtte til livsopphold.

Ahmadian Arash (19) kommer opprinnelig fra Afghanistan. En hard og vanskelig oppvekst førte ham til barnevernet i Asker.

I sommer har 19-åringen jobb, men pengene han tjener får han ingen glede av.

– Når jeg får dem inn på kontoen trekker NAV 2500 kroner av støtten til livsoppholdet, sier Arash til TV 2 Nyhetene.

Kristian Bredby, som er leder for Busetkollen barneverninstitusjon, forstår lite av de firkantete reglene. – Det skal jo være sånn at det lønner seg å arbeide, sier han.

Men byråkratene i Arbeidsepartemenet har ikke til hensikt å endre reglene. – Den økonomiske sosialhjelpen skal gå bort når du tjener egne penger, sier statssekretær Gina Lund.


Kommentar: For det første, har jeg litt vanskelig for å forstå hvorfor en mann på 19 år er underlagt "barnevernet". Er en 19-åring et "barnevernsbarn"? For det annet, har jeg vanskelig for å forstå hvorfor det oppfattes som "firkantet" at sosialhjelp bortfaller når man tjener egne penger. Selvfølgelig hadde det vært fint å få både i pose og sekk, både sosialhjelp og lønn, men da ville sosialhjelpsbudsjettet sprengt alle grenser. Det er nok flere enn Arash som ville søkt om sosialhjelp dersom de kunne mottatt den i tillegg til lønnen sin.

En løsning hadde vært å døpe om sosialhjelp til borgerlønn. Slik kunne samtlige borgere velge om de vil kun leve av borgerlønn eller supplere borgerlønnen med å jobbe ved siden av. Det kunne kanskje vært en god løsning. Det er uansett veldig mange mennesker i Norge som lever av offentlige overføringer. Det ville kanskje ikke kostet så mye å utvide ordningen til å gjelde for alle. Borgerpartiet er så vidt jeg vet, tilhengere av borgerlønn.

Sosialhjelpsatsene bør ikke være så høye at det er mer lønnsomt å motta sosialhjelp enn å jobbe. Da får vi et samfunn av passive stønadsmottagere, som vil være avhengige av staten. En helt annen ting er om folk velger å la seg forsørge av en ektefelle, slik det var vanlig før i tiden. Da er man ikke avhengig av staten men av ektefellen, og man har et økonomisk incentiv til å holde familien samlet.

Jeg tror de aller fleste vil være mer fornøyd med å tjene egne penger enn å måtte gå til sosialkontoret og tigge sosialkjerringene om penger. Det skulle ikke være nødvendig å ha et enormt byråkrati til å dele ut penger. Jeg vil oppmuntre alle unge til å komme seg ut av det såkalte "barnevernet" og stå på egne ben, men da trenger vi enkle arbeidsplasser uten høy minstelønn fastsatt av LO. Istedenfor å trekke i sosialhjelp kunne man heve fritaksbeløpet for skatt. Det er et faktum at skattesatsene er altfor høye. Staten tar med den ene hånden og deler ut igjen med den andre.

Alle vi som har hatt sommerjobber i ungdommen vet hvor mye staten trekker oss i skatt. La folk få beholde egen lønn uten trekk av skatt. Da ville ikke folk vært så avhengige av sosialhjelp eller bidrag til livsopphold, som det kalles. Da kunne vi også sparke alle byråkratene i skatteetaten og på sosialkontorene. Det koster å lønne alle disse menneskene.

I Norge lever menneskene i symbiose med staten. Staten er vår partner i snart alle foretagender. Staten er vår mor, vår far, vår ektefelle. Er det virkelig slik det skal være? Staten eier oss med hud og hår. Da er det ikke rart folk synes det er greit at staten rapper ungene våre, også. Staten har altfor mye makt i Norge, og den gjør en dårlig jobb. Snart er det vel staten som skal bestemme hvem vi skal få lov til å gifte oss med. En slikt viktig spørsmål kan da ikke overlates til den enkelte. Om 50 år har vi statlige byråkrater som tvangsparrer oss med spesielt "egnede" partnere hvis vi ikke sier stopp til denne syke utviklingen.

Ungdom kommer til å bli kalt "barn" til de er 50 år. Dette er et ledd i umyndiggjøringen av befolkningen. Har noen lest israelske soldater omtalt som "barn"? Også de er i 18-19 års alderen.

Enda et eksempel på at myndige personer omtales som barn:
Jente (19) i Vesterålen funnet i god behold

_________________
“ Whoever may be guilty of abuse of power, be it Government, State,
Employer, Trade Union or whoever, the law must provide a speedy
remedy. Otherwise the victims will find their own remedy. There
will be anarchy.” Lord Denning (1899-1999)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jun 28, 2010 7:11 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Feb 05, 2006 7:18 pm
Posts: 7442
Location: Mosjøen, Vefsn kommune på Helgeland.

Turid og jeg var 18 og 19 når vi giftet oss. I våre dager er visst dette ment å være barn. For et par generasjoner siden var gjerne 15-åringene voksne. Det er et stort problem at NAV demoraliserer unge og gjør dem tafatte, initiativløse og avhengige.

_________________
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
.
"Vårt" lysebrune-mørkerøde såkalte barnevern stjeler mennesker
> Radikalt forum mot familiedestruksjon: http://forum.r-b-v.net/<


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]