It is currently Thu Mar 28, 2024 2:11 pm



Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Attenårig norsk jurist
PostPosted: Thu May 25, 2006 10:12 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Feb 05, 2006 7:18 pm
Posts: 7442
Location: Mosjøen, Vefsn kommune på Helgeland.
Attenårig norsk jurist

Kilde
Quote:
Sjur Dyrkolbotn sluttet på skolen elleve år gammel. For da fikk han hjemmeundervisning av foreldrene. De driver leirskole opp i en li, der folk tradisjonelt stemmer Venstre, KrF og kanskje Arbeiderpartiet. Vi må sitere: "Den ny-utdanna juristen vil ikkje vera med på at han er heilt spesielt glup. Hans prestasjonar har først og fremst med skulegongen å gjera, meiner han, det at han hadde heimeundervisning i viktige grunnskuleår".


Så kjære foreldre: Lær barna selvstendig arbeid gjennom skolering hjemme! Da kan de håpefulle bli virkelig håpefulle.

_________________
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
.
"Vårt" lysebrune-mørkerøde såkalte barnevern stjeler mennesker
> Radikalt forum mot familiedestruksjon: http://forum.r-b-v.net/<


Top
 Profile  
 
 Post subject: Yes !
PostPosted: Fri May 26, 2006 9:34 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6857
Location: Oslo
  
Ja, den samme Sjur var faktisk min student i et kurs da han var 16. Det var et videregående kurs som tar for seg viktige verker i språkvitenskapens historie. Han tok kurset med utmerket resultat trass i at han ikke hadde tatt noen av begynnerkursene, og trass i at han slett ikke var på alle forelesningene. Og: SAMTIDIG tok han andre kurs, i historie, i matematikk og informatikk, og juss. Et semesters normale arbeidsbyrde er definert å være på 30 studiepoeng. Han tok eksamen i 105 studiepoeng det semesteret, så vidt jeg husker.

Det skal sies at hans foreldre begge er pedagoger med arbeid i skole og høyskole, men allikevel har nok Sjur Dyrkolbotn styrt sin tid vesentlig selv fra han sluttet skolen til han tok artium som privatist 16 år gammel. De bor på et småbruk, veiløst, som Sjur eier og driver.

Sjur sier at det ville være fullt mulig for mange flere studenter å ta langt mere omfattende eksamener hvis universitetet la opp til det. Det har han nok rett i. At studenter leser og arbeider mindre effektivt enn de kunne gjøre, skyldes nok ikke bare at studentene tøyser og drikker øl, men i betydelig grad at universitetene følger kunnskapsløshets-trenden som skal skape likhet, og i navn av "kvalitetsreformen" forvandler universitetene til barnehaver, med obligatorisk fremmøte og surr, og hvor kvalitet blir fullstendig satt til side til fordel for å mølle flest mulig igjennom. Kvalitetsreformen har ført til lavere kvalitet, det er sikkert.

Altså: Tullet i barnehaver og skoler er nådd frem til universitetene. Man kan være fristet til å sitere nobelprisvinner i fysikk Ivar Gjæver (etter hukommelsen): – I Norge er man så opptatt av at alle skal i barnehave. Det koster ca 100.000 per år for et barn i barnehave. Det samme koster det å tilbringe et år ved Harvard, verdens beste universitet.

Så hvorfor ikke drive hjemmeundervisning? Mer effektiv tidsbruk og langt mere oppdragende, harmoni-skapende og realitetsorientert for barna.

Marianne
  
*

Hm, jeg har visst sagt ting i denne retning før? Skaper barnehager harmoniske barn?

*
  
  


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]