It is currently Mon Oct 15, 2018 11:40 amPost new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Organisasjon for hjemmeskole får hjelp til sak mot New York
PostPosted: Fri Nov 24, 2017 11:13 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6797
Location: Oslo
  

Organisasjon for hjemmeskole får hjelp til sak mot New York

Homeschooling group sues New York City over 'systematic mistreatment'
The Heartland Institute, 2 november 2017

"A homeschooling advocacy group is suing the government of New York City (NYC) for “systematic mistreatment of homeschoolers” because the city’s slow processing of paperwork has resulted in homeschooling families being falsely accused of crimes."
(En hjemmeskole-støttegruppe går til sak mot New York City for "systematisk dårlig behandling av hjemmeskolere", fordi byen er så sendrektig i å følge opp papirarbeidet at hjemmeskole-familier blir feilaktig anklaget for lovbrudd.)

Når man tar sine barn ut av den ordinære skolen for å undervise dem hjemme, må man ifølge lovgivningen fylle ut bestemte skjemaer, bl.a med dokumentasjon av undervisningsplaner, og sende disse inn for registrering.

Men byråkratiet i byen New York ligger så langt etter med å registrere og behandle disse innsendte papirene at barnevernet oppfatter det slik at familiene ikke har gjort det de plikter, så de dukker opp i hjemmene, etter å ha fått melding om "vanskjøtting av (barnas) utdannelse". Disse besøkene og beskyldningene er meget ubehagelige, og det kan ta mange telefoner, flere besøk fra barnevernet, og bekymring hos familien, før barnevernet trekker beskyldningene tilbake.

Nå er Homeschool Legal Defense Association / HSLDA (Hjemmeskole juridisk forsvars-forening) inne i bildet, og har anlagt sak mot byen.

Det er naturligvis meget alvorlig at barnevernet ikke av seg selv kontakter kommunen, avslutter sine undersøkelser av vedkommende familier, og går sammen med familiene i å protestere over hvordan New York by påfører foreldre og barn vanskeligheter og bekymring. Det skaulle absolutt ikke være nødvendig for familier å søke juridisk hjelp for å hanskes med barnevernet så vel som med kommunen.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]