It is currently Thu Oct 18, 2018 7:08 pmPost new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: En gutt fikk endelig flytte hjem
PostPosted: Thu Feb 18, 2016 1:41 pm 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6809
Location: Oslo
  

Denne artikkelen er to år gammel, men like aktuell:

Fikk flytte hjem igjen til mor
Bergensavisen (BA), 21 februar 2013

"Etter en over et halvt års kamp mot barnevernstjenesten fikk den 13 år gamle gutten nå fått komme hjem igjen til sin mor i forrige uke. Han har bodd i fosterhjem et annet sted i landet siden i fjor sommer.
    – Han har mistrivdes i fosterhjemmet, og gått ned mye i vekt. Han er veldig sliten, og jeg kan se at dette har tatt på, sier moren til BA."


Barnevernstjenesten: "– Plasseringen var svært konfliktfull …"
Ja, naturligvis var den det! Naturligvis er det ille for barn å bli berøvet sine egne og sendt til folk som intet forstår!

Forøvrig babler barnevernet, her Svanhild Alver, i vanlig stil:
"Guttens eget sterke og varige ønske om å få flytte hjem igjen blir vektlagt av den nye sakkyndige, og uttalelsen overbeviste ikke bare retten, men også barnevernstjenesten.
    Selv om Bergen kommune fortsatt hevder at nemndens avgjørelse var riktig, snudde de etter den nye sakkyndigvurderingen. Også de konkluderte med at gutten burde få flytte hjem igjen da saken skulle opp for retten.
    – Plasseringen var svært konfliktfull, og barnevernstjenesten klarte ikke å skjerme gutten. Etter en helhetlig vurdering av hva som var til barnets beste i denne situasjonen, var det faktisk enighet om at gutten nå flyttet tilbake til sin mor, sier barnevernsjef Svanhild Alver i Barnevernstjenesten i Bergenhus til BA.
….  13-åringens mor tror Bergen kommune til slutt snudde fordi de visste at de kom til å tape når saken skulle prøves i retten."


Så barnevernet ville "skjerme" gutten? Hva hvem? De han trengte å skjermes fra, må vel ha vært barnevernet selv.

Det er typisk barnevernet å holde fast på at "egentlig" hadde de og fylkesnevnden rett i at gutten skulle være vekk fra sin mor. Barnevernet er gjennom sin opplæring og praksis innbitt foreldre-fiendtlige, finner på alle mulige bortforklaringer for å fremstille det som fornuftig.

Alle som kommer i kontakt med barnevernssaker, især pressefolk, som vanligvis lar barnevernet få sin vilje i hva som skal komme frem og hva forties, bør legge set på sinne hva moren uttaler:
"– Det er så fort gjort å dømme oss som blir utsatt for barnevernet, og tenke at det er en grunn til at barna blir tatt fra oss. Det er det ikke alltid, og denne saken beviser det, sier hun ..."

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]