It is currently Sat Oct 20, 2018 10:28 pmPost new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Debatt-tanten: Barnevernets taushetsplikt, ødelegger
PostPosted: Thu Nov 10, 2016 8:23 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6818
Location: Oslo
    

En bra debattant om barnevernets taushetsplikt i VG-debatt


Debatt-tanten:
– Barnevernets taushetsplikt, ødelegger
VG-debatt, 18 oktober 2016 –

"Selv har jeg vært vitne til 2 omsorgsovertakelser, innen nær familie, begge at sjokkerende art, selv om bare èn av de to ville kvalifisert til store medieoppslag, alene i seg selv... Og 2 sånne bare innen familien, sier litt. Attpåtil har jeg venner og kjente, som har lignende historier å fortelle."

"Det mistenkes at de driver barnehandel. Flere barnevernsansatte har venner som fosterforeldre. Kan lukte reine bestillingsverk. I mediene kom det nylig fram at en kommune gjorde 4 omsorgsovertakelser for å dekke over et økonomisk underskudd. Dette gjør det nærliggende å tro at økonomiske motiver, står bak mye av det som skjer i BV."

I flere innlegg i en to siders debatt-tråd, kommer Debatt-tanten inn på sentrale ting: barnevernets selv-beskyttelse ved hjelp av taushetsplikt, betydningen av å få frem enkeltsaker detaljert, hvordan man må gå frem for å løse problemer, barnevernets forakt for foreldre, falske diagnoser av "skjevutvikling" hos barn, falskheten i fylkesmennenes kontroll av lovlighet.

Debatt-tanten argumenterer godt og opplysende. Naturligvis får hun snusfornuftige debattanter mot seg, men de argumenterer kun i tråd med den generelle, offentlige propagandaen, slik som å belære Debatt-tanten om at taushetsplikten gavner barna. Nei, det gjør den ikke, ikke for de tallrike barna hvis saker IKKE er sensitive for andre enn barnevernet! (Så konklusjonen må bli at folk må fortsette å publisere sakene sine, med alle de detaljer barnevernet prøver å antyde er så sårende for barna om deres foreldre.)
    Debatt-tanten tar her opp kampen mot under-tittelen til denne seksjonen på Forum RVB (kan leses på forumets forside): "I media og andre steder møter vi stadig uredelig argumentasjon mot familiene. Familien demoniseres og det blir forfalsket eller oppkonstruert et liksombehov for inngrep."

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]