It is currently Wed Sep 19, 2018 2:20 pmPost new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Regjeringen forsøker atter å kneble barnevernets ofre
PostPosted: Thu Dec 15, 2011 6:11 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Feb 05, 2006 7:18 pm
Posts: 7442
Location: Mosjøen, Vefsn kommune på Helgeland.
-rom-
Regjeringen forsøker atter å kneble barnevernets ofre

Trond-Viggo Torgersen har ledet et utvalg for regjeringen.

Utvalget foreslår blant annet at:
  • personopplysningsloven innskjerper foreldres rett til å publisere informasjon om egne barn og at lovverket gjøres kjent for foreldre
  • barn og unges synspunkter skal dokumenteres i barnevernsaker og at det lovpålagte tilsynet med barneverninstitusjoner øker
  • det ryddes opp i lovverket når det gjelder plassering av barn utenfor hjemmet og at reglene om inngrep i selvbestemmelsen under institusjonsopphold inntas i lov

Dette er jo nok for å se rødt. Foreldre skal altså nektes å informere om overgrepene mot deres familier.

Derfor skrev jeg brev til regjeringen og departementet:

Quote:
Til regjeringen og BLD
(...)

Dere later som om dere utvider demokratiet når dere minsker friheten og åpenheten.

Det er IKKE akseptabelt med innskjerping av ytringsfriheten til foreldre. Det er selvsagt også udemokratisk. Spesielt i denne tiden hvor overgrepene mot familien øker på fra et såkalt barnevern som ikke er fakta- og forskningsbasert, så er innskrenkninger i ytringsfriheten farlig. Jeg kan nesten med sikkerhet love at den trolig menneskerettighetsødeleggende loven kommer til å bli brutt av meg og andre. Det er helt uaktuelt at barnevernet skal få drive med overgrep mot familiene og at dette skal skjules gjennom innskrenkninger i den mest grunnleggende menneskerettigheten: Ytringsfrihet.

Gjennom en slik fremgangsmåte så tvinger dere igjennom hardere aksjonsformer. Dere tvinger igjennom et hardere klima mellom de som overfalles av et ikke-fungerende ideologisk basert såkalt barnevern, og myndighetene. Å legge opp til større konflikter i samfunnet gjennom ulov er selvsagt ikke fornuftig. Men det er vel oljepenger nok å ta av til å betale politiet for å delta i ugjerningene.

På den annen side så har jo ignoransen fra regjeringen overfor det vi driver, med vert nærmest total. Her gjelder det visst å tie ihjel folkeaksjonen på over 40000 personer. En folkeaksjon uten klare ledere. Hva tror regjeringen skjer den dagen dette ropet fra folkedypet får en eller flere karismatiske ledere? Det er potensiale nok til at dette kan skade regjeringspartiene mht oppslutning. Men dyktige ledere så stopper neppe dette på 100000. Er det for denne muligheten dere setter fortgang i å bremse ytringsfriheten?

Når det gjelder det å bruke Trond-Viggo Torgersen, så føyer han seg i rekken av bruk av mennesker med ideologisk slagside. Dere bruker gjerne mennesker som ikke virker til å kunne skille mellom tidsriktige idéer og reell kunnskap. Kan så godt være vilje og ikke evne dette går på. Systematisk går dette på bekostning av familienes rettsikkerhet og til fordel for å lage flere barnevernsovergrep.

Når makten utøver overgrep mot familier, så SKAL dette kunne informeres om. Ytringsfriheten er der for å beskytte alle de andre menneskerettighetene.

I det arbeidet jeg driver på nett, så møter vi stadig at ytringsfriheten til de som blir angrepet av makten forsøkes begrenses. Ukulturen har totalt tatt overhånd og folk opplever jo at anonymiserte saker og kritikk av barnevernet, systematisk brukes i saker mot foreldre. Det er denne ukulturen regjeringen nå skal lage lover for. Denne ukulturen er antidemokratisk og antiliberal, og noe alle burde ta avstand fra. Istedenfor finner vi at regjeringen leter med "lys og lykte" etter muligheter for å nekte foreldre ytringsfrihet.

Norge er gjentatt dømt for brudd på ytringsfriheten, i menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Nå legger regjeringen opp til at nye ytringsfrihetssaker skal ende i Strasbourg.

Vi er en del som skal gjøre vårt for at familier skal lære å sende saker til menneskerettighetsdomstol. Hvem vet om vi lykkes bruke flere enn den i Strasbourg?

Til slutt: Forskningen. Igjen og igjen dokumenteres det at barnevernet over hode ikke fungerer. Sist ute, i år, var danskene. Sammenlignende forskning med barnevernsbarn og en gruppe som tilsvarte disse. Jeg siterer:

RESULTATER
Resultaterne ligger på linje med andre internationale effektstudier og peger på, at tidligere anbragte børn kommer ud af anbringelsen med negative konsekvenser – omend af begrænset størrelse – både hvad angår marginalisering, helbred og kriminalitet.

Mer om det, og lenker, her:
viewtopic.php?p=31346#p31346

Kort sagt: Dere skader barna, med ikke-fungerende barnevern, og minst like mye foreldrene, og vil lage lover mot at foreldrene skal få skrive om det.

Aldri om vi kan føye slike ulover!


Med hilsen
Arild Holta.

-rom-

_________________
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
.
"Vårt" lysebrune-mørkerøde såkalte barnevern stjeler mennesker
> Radikalt forum mot familiedestruksjon: http://forum.r-b-v.net/<


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]