It is currently Mon Sep 24, 2018 9:00 pmPost new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: pressemelding fra samfunnsmagasinet
PostPosted: Mon Oct 23, 2006 9:23 pm 
Offline
Rang: Ivrig bruker

Joined: Wed Feb 08, 2006 9:22 am
Posts: 108
Location: Ullensaker
Bergen kommune saksøkes på nytt av barnehjemsofre.

To ofre krever at hele sannheten om erstatningsutvalgets arbeid og hva som skjedde både med dem selv og flere andre på Bergen Guttehjem, nå skal på bordet i domstolen en gang for alltid.Bergen – Oslo 23. oktober 2006.

Det er duket for nok et rettsoppgjør mellom Bergen kommune og to tidligere barnehjemofre i kjølevannet av barnehjemskandalen som høsten 2001 ble avslørt i Bergen av bla a NRK Hordaland. De to ofrene føler seg grovt urettferdig behandlet av det kommunale erstatningsutvalget, og reiser derfor over nyttår ny sak for Bergen Tingrett.- Kommunen har nå erklært oss full krig ved på nytt å ha avslått en omgjøringsbegjæring gjeldene et tidligere vedtak som ble fattet av et erstatningsutvalg bestående av en lagdommer, en politiker og en representant for barnevernet, sier Åge Hagevik.

Sannheten skal på bordet

De to ofrene krever at hele sannheten om både erstatningsutvalgets arbeid og hva som skjedde både med dem selv og flere andre på Bergen Guttehjem, nå skal på bordet i domstolen en gang for alltid. De er samtidig klar til å stevne inn rundt 8 tidligere Garnes-elever fra flere steder i Norge, elever som kjenner godt til de aller fleste faktaforhold. En meget opprørt men dog fullt kampklar Åge Hagevik, sier videre.

- Selv om vi også skulle tape denne saken i Bergen Tingrett, så er det bedre å tape med ren samvittighet, sannheten på bordet, æren i behold, en oppreist rygg og et løftet hode. Og heller det enn å vinne en rettssak ved hjelp av fusk, løgn og ren makt- og myndighetsmisbruk. Og akkurat det siste bør helsebyråd Trude Dravland (H), Byrådsleder Monica Mæland (H) med assistent samt det sittende Bergen Bystyre, allerede nå notere seg. Det er disse som nå har bedt om mer bråk. Og det kan jeg også love at de vil få ad helt legale veier i tiden framover.

Denne pressemelding er levert av:
Inter Media Research – Samfunnsmagasinet
Kan offentliggjøres straks

_________________
jan thore


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]