It is currently Sat Oct 20, 2018 11:17 pmPost new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Tragisk barnedødsfall i Vanvikan nov 2013
PostPosted: Sat Jan 04, 2014 9:55 pm 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Wed May 05, 2010 12:41 am
Posts: 698
Det var store medieoppslag da ett-åringen ble funnet død i november i fjor.

Adresseavisen 4. jan 2014; Helsetjenestene må svare etter barnedødsfall .

En kort oversikt over faktiske hendelser:
Quote:
Klokken 12.40 onsdag 27. november slo legen alarm etter at et barn (1) ble funnet dødt i en bolig i Vanvikan sentrum i Leksvik kommune.

Politiet rykket ut med store styrker. Barnets far ble samme dag pågrepet og siktet for å ha utøvd vold og skadet barnet. Han nekter for å ha gjort noe galt.

Barnevernet hadde besøkt familien dagen før.

Torsdag kveld ble det kjent at også barnets mor ble siktet for vold under særdels skjerpende omstendigheter. Siktelsen for både mor og far ble utvidet til å omfatte «med døden til følge».


Hvor ble det av taushetsplikten, da mor og far til det døde barnet ble utsatt for massiv heksejakt i mediene? Foreldrene er fortsatt siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Mens dødsårsaken for barnet fremdeles ikke er klarlagt.

Det eneste som er klinkende klart er at barnet ikke har vært utsatt for fysisk mishandling.

Nå har medie-pipen fått en litt annen lyd, og saken er i ferd med å ta en annen retning.

Quote:
Leksvik kommune, Fosen barneverntjeneste og St. Olavs Hospital må svare på hva som skjedde dagene før dødsfallet og hvilke tjenester som ble tidligere gitt. Det viser dokumenter Adresseavisen har fått innsyn i.

Det har blitt avdekket at barnevernet på Fosen var på besøk hos familien dagen før gutten ble funnet død i en bolig i Vanvikan. Barnevernet hadde da mottatt en henvendelse fra helsepersonell i Leksvik kommune.

Nå krever Fylkesmannen i Nord-Trøndelag og Fylkesmannen i Sør-Trøndelag svar på når barnevernet eventuelt fikk den første bekymringsmeldingen. Fosen barneverntjeneste må redegjøre hva som var bakgrunnen for hjemmebesøket og hvilke vurderinger som ble gjort. De vil også ha vite hvorfor det ble bedt om bistand fra politiet under hjemmebesøket.


Dette åpner for en hel rekke alvorlig spørsmål.

Først, om "barnevernets" "hjelp", altså hjemmebesøket der det ble "bedt om bistand fra politiet", kan ha fremprovosert så sterk frykt og skrekk hos foreldrene, at de på onsdag 27. november valgte å forlate barnet alene hjemme i ca en time, av skrekk for hva "barnevernet" ville finne på om far ikke møtte på den avtalte timen hos psykolog?

Dvs, at uten "barnevernets" "hjelp", ville ikke barnet blitt forlatt alene hjemme ..?

Hvordan kan de kommunale hjelpetjenestene, kreve at far skal møte til behandling, uten å sørge for at det er forsvarlig og praktisk gjennomførbart?

"Barnevernets" aggressive opptreden, ved først å tilkalle politiet for så å avlyse politibistand, kan man tenke seg hvordan slik unødvendig aggresjon vil påvirke mennesker som allerede er i psykisk ubalanse? Slik som far beviselig må ha vært?

Har ikke "barnevernet" ansvar for å opptre slik at de hjelper mennesker? I stedet for å skremme de fra vett og forstand?

Også Dagbladet skriver om saken i dag; Omfattende tilsynssak etter barnedødsfallet i Vanvikan.

Quote:
Fylkesmennene i Nord- og Sør-Trøndelag krever svar fra kommune, barnevern og sykehus om hvilken oppfølging familien i Vanvikan fikk før sønnen (1) døde av ukjente årsaker i november.

Det legges blant annet vekt på at det må komme fram nøyaktig når barnevernet eventuelt fikk den første bekymringsmeldingen. Fosen barneverntjeneste må også redegjøre hva som var bakgrunnen for hjemmebesøket dagen før dødsfallet, og hvilke vurderinger som ble gjort, ifølge Adresseavisa.Mer fra Adresseavis-linken:
Quote:
I Leksvik kommune må flere leger, helsestasjonen, barnehagen, Nav og fysioterapeut svare på hvilken behandling de ga barnet og redegjøre for deres kontakt med familien. Fylkesmennene krever informasjon om behandlingen fra august 2012 til barnet døde 27. november i fjor.

Hvorfor døde barnet? Kan barnet ha hatt en fysisk sykdom eller skade, som ikke har fått den medisinske oppmerksomhet og oppfølging den burde ha fått?

Vi kan ikke ha et "hjelpeapparat" som fremprovoserer helt unødvendige tragedier. Enda verre blir saken, nå når det antydes at de forskjellige delene av "hjelpeapparatet", kan ha samarbeidet om å sette foreldrene i en svært vanskelig og krevende, eller helt umulig situasjon.

I stedet for å yte den hjelp og bistand som de er pålagt å yte.

_________________
Never, never, never give up!
"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life." (Churchill)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Tragisk barnedødsfall i Vanvikan nov 2013
PostPosted: Sat Jan 04, 2014 11:17 pm 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Wed May 05, 2010 12:41 am
Posts: 698
Det aller mest opprørende med denne saken, er at politi-advokat og påtalemyndighet tilsynelatende har godtatt "barnevernets" magefølelse, les vrangforestillinger, som "bevis" på at barnet hadde blitt utsatt for mishandling.

Hvordan kan politiet ta ut en så alvorlig siktelse mot foreldrene, så lenge det ikke finnes spor etter mishandling på det døde barnet ...?

Dette er grusom behandling av foreldrene. Grusomt, umenneskelig, uvettig og fullstendig ansvarsløst.

Foreldrene ble også beskyldt for å ha forgiftet barnet. Forgiftet! Helt grunnløse beskyldninger, som ble gjengitt i alle landets aviser!

Beskyldningene kan ikke stamme fra annet hold enn "barnevernet" og "hjelpeapparatet". Taushetsplikten gjelder ikke når "hjelperne" har behov for å dekke over egne feilvurderinger. Da kan foreldrene svertes, så grovt og så fjernt fra virkeligheten, at det burde skremme vettet av oss alle!

For, kan det skje andre, kan det også skje deg eller dine!

Et samlet "hjelpeapparat" har her tilsynelatende bedrevet psykisk terror mot en allerede sårbar familie.

De kan ikke ha lært noenting av Bjugnsaken!

Vi tror det finnes en viss rettssikkerhet i Norge.

Og det gjør det faktisk, når systemet har fått jobbet seg gjennom nettverket av løgner og vrangforestillinger vevd sammen av "barnevern" og "hjelpeapparat".

Men hva med de som ikke overlever den første grusomme fasen? Og de som får en alvorlig psykisk knekk etter terroren fra "hjelpeapparatet"?

Gud hjelpe oss alle!

_________________
Never, never, never give up!
"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life." (Churchill)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Tragisk barnedødsfall i Vanvikan nov 2013
PostPosted: Sun Jan 19, 2014 10:52 am 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Wed May 05, 2010 12:41 am
Posts: 698
Denne saken gjør meg forferdelig opprørt og direkte kvalm.

Google fant denne artikkelen fra NRK Trøndelag 30. november 2013; Barnevernet: – Folk vil ha en forklaring vi ikke kan gi dem.

Barnevernleder for Fosen Therese Guddingsmo. Grøss. Får her spre sine grove insinuasjoner og vrangforestillinger. Uten å bryte "taushetsplikten". Liksom.

Det er så grovt at jeg blir rett og slett kvalm av å lese. Og jeg orker ikke sitere. Det vanlige mølet om hvor synd det er i barnevernerne, hvor vanskelig jobb de har, og at de har alt for lite makt til å "redde" barn.

Dette ble publisert bare tre dager etter at barnet døde. Må si jeg tenker på foreldrene. Som har vært, og kanskje fremdeles er, utsatt for grov terror fra "hjelpeapparatet". I tillegg til sorgen. Tapet.

Men gjentar, det er klinkende klart at barnet ikke har vært utsatt for fysisk mishandling.

Og, det er også klinkende klart at Fylkesmennene i Nord- og Sør-Trøndelag ikke godtar Therese Guddingsmos offisielle forklaring på hvorfor "barnevernet" oppsøkte familien dagen før dødsfallet, og hvorfor "barnevernet" tilkalte politi.

Altså, at fylkesmennenes granskningsutvalg ikke godtar det vanlige oppkonstruerte barnevernmølet, slik Guddingsmo får presentere det i propaganda-artikkelen fra NRK Trøndelag.

Jeg skulle virkelig ønske at granskningsutvalget tok for seg denne artikkelen. Punkt for punkt. Og krevde svar fra Therese Guddingsmo og øvrig "hjelpeapparat" som har vært involvert.

Jeg er redd dette handler om en sårbar familie, et "hjelpeapparat" som har nektet å yte lovpålagte tjenester, et "barnevern" som har opptrådt som rene terrorister ... slik at foreldrene ble psykisk utmattet og det ble fremprovosert "omsorgssvikt".

En fremprovosert tragedie. Som kostet et lite barn livet. Og som har påført foreldrene ufattelig sorg og tap.

Og så denne Therese Guddingsmo. Jeg føler hun hører hjemme i fengsel. Grøss og gru. Stakkars de mennesker som er nødt til å omgåes slike.

_________________
Never, never, never give up!
"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life." (Churchill)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Tragisk barnedødsfall i Vanvikan nov 2013
PostPosted: Thu Oct 08, 2015 6:16 pm 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Wed May 05, 2010 12:41 am
Posts: 698
http://www.fosna-folket.no/nyheter/2015 ... 662485.ece

Quote:
Foreldreparet var tidligere siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge. Saken mot dem ble henlagt i fjor.


Avisen oppsummerer saken slik:
Quote:
Det var i november 2013 at en 15 måneder gammel gutt ble funnet død i familiens hjem i Vanvikan i Leksvik kommune. Etter dødsfallet ble både mor og far siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge. Saken fikk stor omtale i både lokale-, regionale- og nasjonale medier. Verken den foreløpige eller den endelige obduksjonsrapporten klarte å fastslå årsaken til at gutten døde. Etter en ny runde med tilleggsutredninger, ble saken til slutt henlagt i november i fjor.

«Det at etterforskningen tok så lang tid er trist. Det å miste et barn er aldri enkelt. Og når du i tillegg blir siktet for å ha skyld i dødsfallet, så gir man litt opp. Vi er litt sparsomme for ord», skrev foreldreparet i en epost til Fosna-Folket etter henleggelsen i november i fjor.


Ville foreldrene blitt arrestert, ville saken blitt slått så stort opp i mediene ... om ikke barnevernet hadde vært på hjemmebesøk hos foreldrene dagen før dødsfallet?

Foreldrene er nå blitt tilkjent minsteerstatning. Avisen siterer advokatfullmektig Ingvild Boe Hornburg ved advokatfirmaet Elden:
Quote:
- Det er riktig å si at det er noen titusen. Både far og mor satt noen dager i varetekt. Når saken senere ble henlagt, har de automatisk krav på erstatning for dagene i varetekt, og det har de fått. I tillegg har de fått et skjønnsmessig beløp for påkjenningen saken har påført dem. I Norge får man ikke store beløp for dette. Vi mente det i denne saken var grunnlag for å be om mer, men det fikk vi ikke gjennomslag for, sier Hornburg.

Hun opplyser at foreldrene må saksøke staten dersom de skal ha mulighet til å få mer erstatning.

- Det har verken far eller mor økonomi til å gjøre, forklarer Hornburg.


Det ligger liksom uuttalt i dekningen av saken ... om barnevernet bare hadde hatt videre fullmakter ... kunne de ha tatt barnet ut av hjemmet dagen før dødsfallet ... og slik reddet barnets liv. Også selve erstatningsutmålingen underbygger det usmaklige pro-barnevern-propaganda-perspektivet som gjennomsyrer hele forvaltningen og pressedekningen her til lands.

Det har vært også vært skrevet at barnet var omkommet i krybbedød i løpet av natten eller morgentimene. At barnet allerede var omkommet før foreldrene forlot det alene hjemme, for å kjøre til fars psykologtime.

Om barnevernet ikke hadde vært involvert i saken ... ville foreldrene da ha blitt utsatt for heksejakt i mediene ... og varetektsfengslet ... først mistenkt for å ha mishandlet barnet til døde ... og da fysisk mishandling var blitt utelukket ... mistenkte man forgiftnings-drap?

Nei. Jeg tror ikke det.

Jeg skulle ønske at foreldrene fritt kunne få fortelle hva som skjedde og offentliggjøre sin versjon av saken. Slik at det ble skapt litt balanse her.

_________________
Never, never, never give up!
"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life." (Churchill)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]