FORUMET REDD VÅRE BARN
http://forum.r-b-v.net/

Det hardner til med straffesaker mot familiemedlemmer
http://forum.r-b-v.net/viewtopic.php?f=156&t=8837
Page 1 of 1

Author:  MH Skånland [ Mon Dec 11, 2017 7:16 am ]
Post subject:  Det hardner til med straffesaker mot familiemedlemmer

  

Det hardner til med straffesaker mot familiemedlemmer

Det er liten tvil om at myndighetene kommer til å gå stadig sterkere ut mot mennesker – både foreldre og andre – som er rammet av barnevernet og som i sin desperasjon kommer med mer eller mindre klare trusler mot de barnevernsarbeiderne som har skadet familien.

Når det gjelder at barnevernsofre fremsetter direkte trusler, må man regne med at myndighetene kommer med sanksjoner, både fengselsstraff og annet.

Det nytter knapt å henvise til ytringsfrihet i sånne tilfeller. Ytringsfriheten omfatter ikke ulovlige handlinger, trusler om slike, eller oppfordringer til det.

Bestemor tiltalt for trusler: «Fra i dag bør du passe på dine egne barn veldig godt»
Nordlys, 10 desember 2017

"Ei kvinne i 50-årene i Troms er tiltalt for trusler etter at hun i sommer la ut ei melding på facebook der hun angriper barnevernet."
*
"«Er dere ikke ferdig med løgn og atter løgn. Tenk og ødelegge. Tenk å være så forbanna sleip», lyder det i meldinga."
*
"«Fra idag bør du passe på din egne barn veldig godt. Du bør se deg veldig godt rundt hvor enn du er. Nå har ikke jeg noe og tape men du har», heter det i meldinga som kvinnen la ut på sin åpne facebook-profil.
    I meldinga blir også ei jordmor beskyldt for å være korrupt."


Forbudet mot trusler gjelder naturligvis ikke bare i barnevernsspørsmål, det er generelt. Og når truslene fremsettes mot offentlige tjenestemenn, mobiliseres det offentlige systemet for å beskytte de ansatte. At barnevernet eventuelt selv har brutt loven, for eksempel lyver, hjelper ikke for ofrene for barnevernstiltak, enda så tragiske barnevernets tiltak måtte være for familiens barn.

Det er liten tvil om at norske myndigheter kommer til å være mer og mer omhyggelig med å prøve å stoppe alvorlig opposisjon og kritikk mot barnevernet gjennom å bruke straffeloven. Det virker også som om det over tid har vært en økning i barnevernsansattes bruk av anmeldelse av familier som uttaler/skriver ting som "er egnet til å framkalle alvorlig frykt".

Jeg tror det er nødvendig at barnevernsofre tar inn over seg at konflikter med barnevernet ikke kan bedømmes som en vanlig, ufarlig uenighet mellom mennesker – mellom to velmenende parter som begge kjemper med fornuft og vennlighet for sitt syn på hva som er til beste for et barn. Barnevernet og alle deres allierte, ymse eksperter og hjelpere som er ansatt eller hyret inn av systemet, er av staten gitt en overveldende fortrinnsrett i å "definere virkeligheten". Så lenge det norske folk lar politikere og andre fortsette å forsvare og bygge videre ut det nåværende systemet, er resultatet slik som øyensynlig i denne saken.

*

Bestemor tiltalt for trusler: «Fra i dag bør du passe på dine egne barn veldig godt»
Helgeledingen, 11 desember 2017

  
  
  

Page 1 of 1 All times are UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/