It is currently Sun Nov 18, 2018 9:10 amPost new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Barnevernet er overmodig overfor sykdom / handikap
PostPosted: Mon Aug 03, 2015 8:00 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6866
Location: Oslo
  

Barnevernet er overmodig overfor sykdom / handikap

En sak til hvor barnevernet påfører en 11-årig pike og hennes familie svære belastninger, og turer frem uten redsel for hva som kan skje.

Barnevernet mener mor gjør barnet mer hjelpetrengende enn hun er, tre leger sier barnet trenger hjelp
«Merete» (11) har en medfødt hjernefeil. Barnevernet mener likevel at moren gjør jenta sykere, og vil sette barnet i fosterhjem.
Aftenposten, 2 august 2015

".. barneverntjenesten skriver i et brev til Fylkesnemnda at de «vurderer at Meretes misdannelse alene ikke nødvendigvis forklarer hennes utviklingsforsinkelse, men at det også har sammenheng med mors manglende evne til å stimulere, tilpasse og tilrettelegge på en adekvat måte»"

"Etter et samlivsbrudd i 2008 skrev moren under på et papir som gjorde det mulig å flytte Merete og storebroren i beredskapshjem. Moren sier at hun ble gitt et valg mellom å gi fra seg barna frivillig, slik at hun kunne be om å få dem igjen senere, eller å miste dem for alltid. Barnevernet benekter at dette har skjedd."

"- Før var jeg redd for å gå ute i gangene på skolen, i tilfelle barnevernet skulle komme. Men nå pleier det å være en voksen der. De spør hvem noen er hvis de skal komme og hente meg, sier Merete. Moren sitter ved siden av henne. Hun ser ned."

"Hun klarer ikke sove hvis hun ikke er sammen med moren. Storebroren sier at hun innbiller seg at hun må være på steder barnevernet ikke vet om, for å være helt trygg."

"I høst må Fylkesnemnda for barnevern og sosiale saker i Oslo og Akershus ta stilling til om Merete skal flyttes til et fosterhjem."


Saken virker temmelig grotesk, men almindelig. Det er jo ikke nytt at barnevernet er spesielt grusomme overfor syke eller handikappede barn eller foreldre, jf seksjonen "Sykdom og handikap" med eksemplene e f g og h her: Barnevernet – dessverre en skadevolder. 2: Innhold, omfang, årsaker og mekanismer i barnevernets virksomhet .

Det minner en del om påstandene om at foreldre lider av Münchhausen-ved-stedfortreder, en katastrofal kvakksalverdiagnost som antagelig ennå verserer i barneverns- og andre psykobabbel-kretser? (en kort redegjørelse pluss en del lenker her: Münchausen-diagnose i 2006?)

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Barnevernet er overmodig overfor sykdom / handikap
PostPosted: Mon Aug 03, 2015 11:33 am 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 910
Ja, dette er sånt man overraskes over før man selv har sett og opplevd hvordan barneverntjenesten arbeider.

Også i vårt tilfelle avviste barneverntjenesten medisinske opplysninger som ble dokumentert innledningsvis i saken, og som var sentrale for forståelsen av familiens problemer. Da den sakkyndige til barneverntjenestens overraskelse bekreftet de medisinske opplysningene som var gitt innledningsvis, overprøvde barneverntjenesten like godt sin egen sakkyndige i dette spørsmålet.

Når barneverntjenesten avviser det som er forutsetninger for å forstå en families vanskeligheter, kan den selvsagt heller ikke hjelpe. Slike saker er på mange måter programmert til å ende i begjæring om omsorgsovertakelse, da gjerne med begrunnelse nettopp i at ingen av tiltakene har virket.

I vår sak fant Fylkesmannen ingen grunn til å kritisere barneverntjenesten. I telefonsamtale med Fylkeslegen fikk jeg vite at det var "spesielt" at barneverntjenesten overprøvde en faglig spesialistvurdering av sin egen oppnevnte sakkyndige, men at barneverntjenesten ifølge lovverket likevel hadde full anledning til dette.

Så dette får bli mitt budskap til familien som MH Skånland refererer til i Aftenposten: Ja, det er spesielt at bvtj. overprøver medisinske vurderinger, ettersom de selv ikke innehar kompetanse på dette feltet. Men ifølge lovverket har de likevel full anledning til det.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Barnevernet er overmodig overfor sykdom / handikap
PostPosted: Tue Aug 04, 2015 8:08 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6866
Location: Oslo
  

Nå kommer Autismeforeningen i Norge og ADHD Norge ut:

"– Vi får jevnlig henvendelser fra foreldre som er fortvilet over at de ikke føler at de blir tatt på alvor, og at barnevernet konkluderer med omsorgssvikt .."

Pasientforeninger etterlyser et mer lydhørt barnevern
Oslo (NTB):Autismeforeningen og ADHD Norge mener barnevernet må bli flinkere til å hente inn kompetanse når de er usikre på om barnet er utsatt for omsorgssvikt eller om det har en sykdom.
Adresseavisen, 4 august 2015

Men heller ikke disse pasientforeningene har visst tatt inn over seg at barnevernets 'diagnoser' og 'tegn' på 'omsorgssvikt' er like feilslått som barnevernets 'hjelp' og 'tiltak'.

Diagnoser som autisme, Tourettes syndrom og ADHD kan gi symptomer som kan minne om dem man ser ved omsorgssvikt.
   – Det er kjempeviktig at barnevernet kan vurdere når barnets atferd er symptomer på en diagnose og når det er snakk om omsorgssvikt. Den kompetansen mangler de i mange tilfeller i dag, sier Glevoll.


Her finner vi en grunn til at barnevernet aldri vil gi seg. De er opplært til å tro at alt mulig er tegn på omsorgssvikt, og at omsorgssvikt gir bestemte tegn. De kan i realiteten ikke vurdere noe som helst.
   Det er tragisk hva dette fører til for så mange barns liv. Naturlige svingninger i humør, problemer som dukker opp i vanlig liv – intet får lov å være i fred for barnevernet slik at barnet får gå videre i sitt familieliv. Intet overlates til familien i sitt vanlige liv å justere og avhjelpe så godt det lar seg gjøre. Intet får gå over av seg selv.

Troen på 'tegn' florerer stadig i barnevernet, sånt som at sen språkutvikling eller dårlig motorisk ferdighet hos et barn er tegn på manglende stimulanse fra foreldrene, troen på at liten kroppsvekst hos et barn skyldes foreldrevold. De aller verste variantene av 'tegnlære' dukker opp med jevne mellomrom: troen på at aper er tegn på seksualitet, slik at det diagnostiseres at et barn som leker med en ape-dukke har vært utsatt for sexovergrep; troen på at enhver nysgjerrighet for kjønnsorganer hos et barn er 'alders-inadekvat' og derfor skyldes at det har vært utsatt for overgrep (i barnevernets tro fortrinnsvis incest fra foreldrene). Mange familier har vært sprengt på basis av slik overtro, mange foreldre er blitt satt i fengsel på basis av slike falske diagnoser.
   Det stinker klinisk-kvakksalver-psykologi av alt sammen lange veier.

Og slik vil det fortsette. Det er faktisk ekstra ille at folk i disse pasientforeningene er så troskyldige, ikke skjerper seg og går ordentlig inn i at selve grunnlaget for barnevernets virksomhet er uvitenskapelig, ufaglig, usaklig – fra bunnen, fra starten. De mer eller mindre tror på barnevernet, de som den norske befolkning forøvrig. Deres kritikk er for overfladisk. De gjør barn en bjørnetjeneste ved ikke å undersøke grunnlaget barnevernet opererer på. De har kanskje selv en for sterk tro på diagnoser og fagfolk? (Jf for eksempel ADHD - en omstridt diagnose.)


NTB-meldingen står også i
Framtid i nord
Altaposten
et par linjer i P4
Disse har kommentarfelt.

En lenger artikkel, naturligvis med intervjuer med Mari Trommald i Bufdir, fins i Aftenposten. Hun mener, som alltid, at kompetansen er god og godt på vei, og at fylkesmannen er betryggende klageinstans. – Egentlig burde det være utrolig at det norske folk lar seg pille på nesen på denne måten av Departementets barnevernere.

Hverken Adresseavisen eller Aftenposten har kommentarfelt.

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Barnevernet er overmodig overfor sykdom / handikap
PostPosted: Tue Aug 04, 2015 12:43 pm 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Wed May 05, 2010 12:41 am
Posts: 698
MH Skånland wrote:
 

En lenger artikkel, naturligvis med intervjuer med Mari Trommald i Bufdir, fins i Aftenposten. Hun mener, som alltid, at kompetansen er god og godt på vei, og at fylkesmannen er betryggende klageinstans. – Egentlig burde det være utrolig at det norske folk lar seg pille på nesen på denne måten av Departementets barnevernere.

Hverken Adresseavisen eller Aftenposten har kommentarfelt.

  


Siterer Trommald:
Quote:
– Både advokater, leger og andre som mener barneverntjenester opptrer uforsvarlig i enkeltsaker må selv vurdere om det er behov for å varsle Fylkesmannen, dette av hensyn til barna dette gjelder.


:roll:

Hvorfor pålegge alle andre å gripe inn når barnevernet opptrer uforsvarlig ?

Hvorfor ikke pålegge barnevernet å opptre forsvarlig ??!!

Trommald har tross alt arbeidsgivermyndighet her, iallfall overfor Bufetat.

:roll:

Disse menneskene er verdensmestere i å fraskrive seg ansvar. Selv har de aldri gjort noe som helst galt. Det er de andre det. Som gjør feil. Alle de andre.

_________________
Never, never, never give up!
"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life." (Churchill)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]