It is currently Mon Sep 24, 2018 8:24 pmPost new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Narsissisme og kognitivt underskudd
PostPosted: Sat Sep 02, 2006 11:34 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Feb 05, 2006 7:18 pm
Posts: 7442
Location: Mosjøen, Vefsn kommune på Helgeland.
"Velferdsstaten" sine politiske
og byråkratiske system
gir makt på sviktende grunnlag


Begrepet "narsissisme" eller "narsisme" brukes forskjellig. I denne sammenhengen bruker jeg det i først og fremst i betydningen overdreven tro på egne prestasjoner. I tillegg lignende som f.eks Rune Fardal. Han angriper den ekstreme narsissisme man finner hos en del mennesker. Jeg er i denne sammenhengen ute etter både den allmenne narsissismen som finnes hos over 90 % av alle mennesker i vår kultur, og de som søker innflytelse fordi narsissisme er en unormalt stor del av personligheten og atferden.

De siste 15 år har det vert flere vitenskapelige undersøkelse rundt den allmenne narsissisme. Illustrert Vitenskap har f.eks hatt flere reportasjer og artikler om emnet.

Hvordan virker overdreven tro på seg selv inn på evnen til å "løse" andre mennesker sine problemer?

Barnevernet intet unntak
Mennesker som tror de har mer å fare med enn andre mennesker søker som andre posisjoner hvor de kan leve seg ut. Det betyr at man finner en mengde mennesker med narsissistiske tendenser i alle mulige typer maktposisjoner. Såkalt barnevern er ikke unntak.

Artikkel om ledelse og narsissisme
Quote:
For ifølge Dagens Næringsliv kreves det stadig mer av lederne, og mange investorer ønsker bedriftstopper som tør å balansere ytterst på kniveggen for å oppnå maksimale resultater. Da er den narsissistiske lederen rette typen for han eller hun tiltrekkes av dramatikk, store forandringer og liker å ta sjanser. Derfor sitter de gjerne i sjefsstolen.

Man kunne like gjerne sagt: - Derfor sitter de i det såkalte barnevernet. Der får de dramatikk, kan ta sjanser og være forstå-seg-påere. Tro meg, jeg har 18 års erfaring med bedreviterne.

Politikken selvsagt heller ikke unntak
Politikerne er heller ikke noen unntak. De skaper et samfunn som gir dem og deres idéer makt. Troen på at dette nødvendigvis er det beste for folk er ikke bygd på objektiv og rasjonell tenkning eller logiske slutninger bygd på fakta. Det er tro - tro på at det de tenker og mener er bedre enn det andre tenker og mener. Sine "fantastiske" idéer finner de det helt selvfølgelig å prakke på andre mennesker.

For folk med like liberal sjel som meg og vissheten om at mennesker tilhører seg selv, virker politikernes maktarroganse som en sykdom. Med største selvfølge tror de de kan herske over andre, så langt grensene tillater det, og i det skjulte enda mye mer.

Kognitivt underskudd
Kognitivt underskudd er at du ser lettere dine begrunnelser enn andre sine begrunnelser. Det skyldes det enkle faktum at det er din hjerne du har kontakt med, ikke de andre sin.

Feilen er at man på grunn av dette legger til grunn at man vet bedre enn meningsmotstanderen, foreldre til et barn eller hvem som helst. Man ser jo sin egen tilsynelatende soleklare begrunnelse og ikke den andre sin. Kobler man dette med makt, som i vårt samfunn, så er overgrep unngåelig.

Kognitivt underskudd har felles med narsissisme at man overvurderer seg i forhold til den man relaterer til. Nær kjennskap opphever for normale mennesker mye av det kognitive underskuddet - man lærer å kjenne den man relaterer til.

Samfunnets sosiale løsninger er ikke bygd på kjennskap
I vårt samfunn er problemløsing ikke bygd på kjennskap. Barnevernet kjenner ikke sine klienter. De har kort tilfeldig kontakt med dem. På bakgrunn av dette synser de uten å evne å ta hensyn til foreldrenes kapasitet og sterke sider.

Narsissismen bevirker det samme. I barnevernet som ellers forsterker narsissismen og det kognitive underskuddet hverandre.

Mennesker er ganske enkelt ikke konstruert for utstrakt problemløsing hos personer man ikke har nære relasjoner til.

Dette finner man selvsagt også i de overfladiske rettssakene som domineres av psyko- og sosio-babbel.

Psykologer som etter noen timers "utredning" bare "vet" at foreldre ikke kan ta seg av barn, er ganske enkelt og nesten uten unntak, toskete. De overprøver normale menneskers årelange kjennskap. Selvsagt går normalt ikke det.

Å forske på feil data
Forsker man på statistikk bygd på barnevernets subjektive bedømmelse, blir forskningen nødvendigvis feil. Dette selv om forskeren behandler dataene rett. Forskeren blir altså et redskap til å forsterke og sementere myter skapt av narsissisme, kognitivt underskudd og en mengde andre årsaker. "Forskings"resultatene vil imidlertid stemme godt overens med barnevernets ideologi og tolkninger. Det er jo "in" og "forskeren" får stor anerkjennelse. Graden av narsissisme - overdreven tro på eget verk - og livsløgner kan ikke være så helt små hos slike "forskere" heller.

Det samme gjelder naive forskere som bygger på rettsvesenets myter om- og innbilte fortreffelighet.

Det kan passe å henvise til Jesu lignelse om sannhet: Bygg ikke huset på sand, men fjell. Da tåler det (de ideologiske) stormene og "tidens tann".

_________________
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
.
"Vårt" lysebrune-mørkerøde såkalte barnevern stjeler mennesker
> Radikalt forum mot familiedestruksjon: http://forum.r-b-v.net/<


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]