It is currently Wed Nov 21, 2018 9:24 pmPost new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: De vanlige bortforklaringene fra alle instanser
PostPosted: Mon May 30, 2016 8:55 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6869
Location: Oslo
  

De vanlige bortforklaringene fra alle instanser

Her er svært opplysende artikler om Andøy, som kommer på topp mht antall barn i fosterhjem.
    Men de myndighetspersoner som blir spurt, kommer naturligvis kun med den gamle svadaen om at alle regler følges, at samarbeidet er så godt, at det er så god kontroll, osv osv.


Andøy topper lista over barn i fosterhjem
http://www.vol.no/nyheter/andoy/2016/05/27/Andøy-topper-lista-over-barn-i-fosterhjem-12800931.ece
Kolbjørn Blix (Frp) lurer på om Andøy har et system som sender flere barn enn nødvendig i fosterhjem. Andøy topper nemlig Statistisk Sentralbyrås liste over antall barn på tiltak som havner i fosterhjem.
Vesterålen Online, 27 mai 2016


Andøy topper lista over barn på fosterhjem:
– Tallene kan like godt bety at vi er best
http://www.vol.no/nyheter/andoy/2016/05/27/–-Tallene-kan-like-godt-bety-at-vi-er-best-12800906.ece
Andøy kommune toppet i fjor lista over barn i fosterhjem i Norge. Leder i Vesterålen Barnevern, Kari Mortensen avviser at det nødvendigvis kvalifiserer til å bli beskrevet som verst i Norge. – Det kan like så gjerne bety at vi jobber best, og at eksempelvis Ski som ligger lavest har større grunn til bekymring, sier hun.
Vesterålen Online, 27 mai 2016


– Har strenge dokumentasjonskrav
http://www.vol.no/nyheter/andoy/2016/05/29/–-Har-strenge-dokumentasjonskrav-12801545.ece
Daglig leder Tor Bendos i fylkesnemnda for barnevernsaker understreker at nemnda har strenge dokumentasjonskrav fra barnevernet når de behandler saker i forhold til om barn skal havne i fosterhjem.
Vesterålen Online, 29 mai 2016


– Overivrig barnevern
http://www.vol.no/nyheter/andoy/2016/05/30/–-Overivrig-barnevern-12806946.ece
Tidligere medlem i fylkesnemnda for barnevern, sier at hans erfaring er at barnevernet i mange tilfeller er overivrige etter å sende barn på tiltak i fosterhjem.
Vesterålen Online, 30 mai 2016


John Vidar er glad for kritikk av barnevernet
Utflytta andværing John Vidar Børjesson er glad for at det nå endelig er en som har sittet i fylkesnemnda som tar bladet fra munnen og tør være kritisk til barnevernet. – I mange tilfeller slipper barnevernet for lett unna med uforsvarlig og ufullstendig saksbehandling, hevder Børjesson.
Vesterålen Online, 30 mai 2016  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: De vanlige bortforklaringene fra alle instanser
PostPosted: Mon May 30, 2016 9:20 pm 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 910
MH Skånland wrote:
  
– Har strenge dokumentasjonskrav
http://www.vol.no/nyheter/andoy/2016/05/29/–-Har-strenge-dokumentasjonskrav-12801545.ece
Daglig leder Tor Bendos i fylkesnemnda for barnevernsaker understreker at nemnda har strenge dokumentasjonskrav fra barnevernet når de behandler saker i forhold til om barn skal havne i fosterhjem.
Vesterålen Online, 29 mai 2016  


Men fylkesnemndene gjør en halv vurdering, slik som også Raundalen, Mørch, Backe-Hansen og Storø. Ingen av disse problematiserer tilstrekkelig hvilken kostnad omsorgsovertakelsen har i seg selv. I det øyeblikk barna har kommet over dørstokken og er omplassert, blir alle problemer barna har dogmatisk forklart med alt som foregikk før de passerte dørstokken.

Og jo verre barna har det, jo verre påstår man at de hadde det hjemme.

En jente med epilepsi dør fordi fosterforeldre kan ha feiltolket symptomer...En treåring blir drept av sin stebror....En tiåring blir voldtatt av beredskapsfar.

Hendelige uhell? Ja, slik fremstilles det. Men hendelsene er høyst forutsigbare i befolkningen som gruppe. Det finnes simpelthen ikke noe tryggere sted for et barn å være enn hos sine foreldre.

Jeg er kanskje ikke verdensmester i blikkontakt, og har heller ingen ambisjoner i den retning. Samspillet mitt med den minste skal visstnok være keitete. Men kniper det, vet barna hvor jeg er. Og blir de syke, finnes det ingen bedre til å fange dette opp enn mor eller far. Foreldrene skal være svært dysfunksjonelle før dette endres.

Forstår fylkesnemndene dette?

Dersom nemndene var tilstrekkelig oppegående, ville de også vite at omplassering er svært risikabelt for barna. De ville ta høyde for dette. Problemene barna får kan forutsees. Fylkesnemndene skal vite at barn som vokser opp i offentlig omsorg har statistikken og prognosene imot seg på alle måter.

Så hva går de "strenge dokumentasjonskravene" ut på? Å bevise at foreldre ikke strekker til er den letteste oppgaven i verden, spesielt for et barnevern som har alle fullmakter, og som opererer med teorier som ikke er bevist, og som mange ikke forstår. Med barnevernets kriterier vil barnevernets overvåking over noe tid avdekke såkalt omsorgssvikt i enhver familie.

Langt vanskeligere er det imidlertid å underbygge at man har bedre alternativer for barna enn det uperfekte livet hjemme hos far og mor.

Så vanskelig at man simpelthen dropper denne bevisførselen.

Godtar vi at kirurger benytter operasjonsmetoder uten dokumentert effekt? Og at kirurgen til sitt forsvar sier: Ja, men det er jo dokumentert at pasienten var syk!

Det er ikke akseptert at syke får behandling som gjør dem dårligere. Men pussig nok er det ikke et krav at barna skal få det bedre etter omsorgsovertakelsen. Barnet skal takle et enormt og livslangt traume på toppen av de problemer det eventuelt hadde fra før. Kan man hjelpe en person som har blitt slått med knyttneve, ved å slå vedkommende i hodet med en klubbe? Er det rart det går galt?

Det er vel bare uskyldige og forsvarsløse barn man kan behandle på den måten. Og når foreldrene protesterer, er de "egoistiske", de har "voksenperspektiv", de er bare opptatt av "egne behov". Mens de som plasserer barnet i det som er en fullt forutsigbar risikosituasjon, tenker på "barnets beste."

Man bør ikke undres over at protestene begynner å bli uhåndterlige, og at barnevernet nå finner det nødvendig å gå til motangrep. Foreldre kan knekkes, men mange reiser seg igjen og krever rett for seg selv og sine barn. De er vanskelige å ha med å gjøre. De kan gjøre alt for barna sine, og gir seg ikke. Derfor vil protestene heller ikke avta før systemet er avskaffet.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: De vanlige bortforklaringene fra alle instanser
PostPosted: Tue May 31, 2016 4:33 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Feb 05, 2006 7:18 pm
Posts: 7442
Location: Mosjøen, Vefsn kommune på Helgeland.
-rom-
Godt skrevet.

I tillegg er de ikke villige til å se på familier som helehet. Foreldres lidelse er ikke en del av "regnskapet", heller ikke søsken som måtte bli hjemme. Eller andre nære.

_________________
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
.
"Vårt" lysebrune-mørkerøde såkalte barnevern stjeler mennesker
> Radikalt forum mot familiedestruksjon: http://forum.r-b-v.net/<


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]