It is currently Tue Mar 19, 2019 10:23 pmPost new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Boplikt og tap av statsborgerskap
PostPosted: Fri Feb 26, 2016 11:23 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 21, 2015 9:17 pm
Posts: 10
Ja, Norge er et land som ikke fornekter seg. Det er et kobbel av særlover som ikke akkurat høster internasjonal anerkjennelse. Blant annet boplikten og tap av statsborgerskap, dette kan man også lese om på udis hjemmesider.

Lovverket rammer først og fremst barn: En del barn som flykter i eksil vil etter noen år enten motta et brev eller få en hyggelig beskjed når de skal fornye passet sitt -
Dessverre for deg så bryter vi ikke bare menneskerettene ved at du ikke kan bo i Norge, vi følger opp med å ta ifra deg statsborgerskapet ditt. Du har ikke oppfylt boplikten og derfor får du ikke fornyet passet ditt/ må levere passet du har nå.

Norge mener at du har bodd så lenge i utlendighet at du ikke lenger får være norsk. Du blir pålagt å søke ditt nye hjemlands statsborgerskap. Ikke alle vet dette og får seg en støkk.

Norge har ikke lov til å la deg bli Statsløs. Som kjent er ikke Norge spesielt "hotte" på menneskerettigheter eller noen rettigheter. Bortsett fra statens rett til å ødelegge livet ditt, da. Så ikke ta noe for gitt.


Last edited by Sparta on Fri Feb 26, 2016 11:33 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Boplikt og tap av statsborgerskap
PostPosted: Fri Feb 26, 2016 11:28 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 21, 2015 9:17 pm
Posts: 10
Det er viktig å presisere at dette også gjelder barn som bor i utlandet og som har fått norsk statsborgerskap via en norsk forelder. En del av disse barna kan ha doble statsborgerskap fordi fødelandet godtar det. MEN: Også disse barna vil oppleve det samme dersom de ikke overholder boplikten dvs at de MÅ bo i Norge i flere år før de blir voksne for å beholde statsborgerskapet.

Er dette situasjonenen din eller noen du kjenner ville det sikkert være tryggest å unngå Norge frem til barna er myndige altså 18 år så du slipper bekjentskap med galskapen også kjent som bv.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Boplikt og tap av statsborgerskap
PostPosted: Sat Feb 27, 2016 12:08 am 
Offline

Joined: Mon Dec 21, 2015 9:17 pm
Posts: 10
Nytt statsborgerskap kan gi mange gleder. Det kan være fordeler ved å aktivt jobbe for at barna bytter så fort de har rett på det. Bor man i et EU-land vil barna få flere skolemuligheter med et EU-borgerskap og jobbe i EU skulle lystene komme, noe nordmenn ikke kan. Det kan også kjennes ekstra trygt å ha minst mulig som binder deg til Norge. Norge liker heller ikke at du gir fra deg ditt norske statsborgerskap.

Mange briter som bor utenlands skaffer seg i disse dager ekstra statsborgerskap. De ser fordelen av å være EU-borgere når de bor utenlands og frykter Brexit.

Til min bekymring ser jeg at noen stadig drømmer om å returnere til Norge.
Nei, nei, nei.
Skal du på liv og død, og det siste kan fort bli bokstavlig, bosette deg i Norge igjen så vil du med et nytt statsborgerskap (og ved å levere inn ditt norske pass) ha en ny identitet. Dette er en viktig beskyttelse. Saken din som oppebevares i Norge i lang tid er knyttet til navn og personnumrene. Med nytt statsborgerskap og ikke et norskt statsborgerskap, kan du ikke like lett knyttes til saksmappen. Barna kan som kjent, uansett om de har annet satsborgerskap, tas av norske myndigheter om du så mye som tar de med og besøker Norge.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Boplikt og tap av statsborgerskap
PostPosted: Sat Feb 27, 2016 7:21 am 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 899
Reglene for tap av statsborgerskap finnes blant annet her:


Miste norsk statsborgerskap
https://www.udi.no/ord-og-begreper/a-mi ... /#link-673


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Boplikt og tap av statsborgerskap
PostPosted: Sat Feb 27, 2016 2:27 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 21, 2015 9:17 pm
Posts: 10
Takk for link. Var i ferd med å legge den inn selv da Søvnen stjal meg.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]