It is currently Sat Dec 16, 2017 5:58 pmPost new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: 13-årig barnevernsflyktning skriver brev til Erna Solberg
PostPosted: Mon Feb 20, 2017 2:47 pm 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 701
Min datter har uoppfordret skrevet brev til statsministeren. Hun har bodd i utlandet siden vi flyktet fra barnevernet i 2013. Jeg har spurt henne om jeg kan gjengi noe av det hun har skrevet anonymt på internett, og hun har sagt at det er greit. Hun sendte brevet for noen uker siden. Vår avtale var først at hun skulle skrive det og sende det uten at jeg leste det, slik at hun skulle stå helt fritt med tanke på hva hun skrev. Men hun ønsket til slutt at jeg leste det før vi sendte det. Jeg syntes det så bra ut, og ønsket ikke at hun forandret på noe.

Noen utdrag:

En gang kom de (barnevernet) når jeg hadde feber og kastet opp. Det var helt forferdelig. De spurte meg om de rare spørsmålene igjen. De mente at pappa var en ekkel mann og han fikk oss uten mamma sin tillatelse.

De mente at han gjorde ekle ting med oss. Tenk så frekt av barneværnet.

Når de snakket til meg og spurte meg om spørsmål som "ikke sant pappaen din riser deg på rumpen?" Jeg husker også at når de spurte meg om ting var jeg litt redd og prøvde å være enig med de om ting. Jeg sa alltid "ja" til spørsmålene de stilte meg.(...) De kom mye til skolen slik at jeg måtte skulke timer.Når ting foregår slik kan man jo spørre seg hvordan det står til med rettssikkerheten til både barn og voksne. Det er også klart at aldersfaktoren spiller inn her. Vår datter er nå tenåring, og ikke lenger så lett å manipulere. Derfor ville saken bli en annen om de gikk løs på oss igjen i dag. Uten at det er en sjanse jeg vil ta slik det nå ligger an med vår sak og med barnevernet generelt i Norge.

Videre:

Har du hørt om Supernanny? Det hadde vært mye bedre om det bare fantes supernannyer.

Hvis du hadde komt på besøk til meg hadde det vært som a dream come true. Da kunne jeg vist deg rundt her og snakket med deg om barneværnet sånn at du kanskje forstår bedre. Jeg har veldig lyst å treffe deg!


Foreløpig har hun ikke hørt noe fra Statsministeren.

Når våre barn nå er tvunget til å vokse opp i utlandet, så har det vært minst like positivt som negativt for dem. De har blitt trespråklige, og lærer mer enn andre barn på deres alder i Norge. De får en interessant og lærerik oppvekst. Likevel er det sårt, og spesielt for henne som husker Norge best. Derfor er det kanskje også litt rart at barnevernet på ingen som helst måte ønsker en dialog for å legge til rette for at vi skal returnere til Norge. Og ikke vil innrømme en eneste feil, selv når feilene ligger oppe i dagen og er påpekt fra autorisert hold.

Barnevernet og kommunen gjør slik vi kan få inntrykk av fra mange barnevernssaker, og som de konstant beskylder foreldre for: De tenker på seg selv, og ikke på barna.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 13-årig barnevernsflyktning skriver brev til Erna Solber
PostPosted: Thu Apr 13, 2017 7:14 am 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 701
Nettvanene til barn her i den fattige delen av verden er omtrent som i Europa. For oss som er så heldige å ha råd til det. Muligens skulle jeg hatt mer oversikt over hva barna mine bedriver på nettet. Jeg spurte i dag min datter om hun kjente til et nettsted som heter ung.no. Hun svarte bekreftende. Det er jo et sted unge kan be om råd, prøvde jeg meg forsiktig. -Hva synes du om det nettstedet?, spurte jeg. Samtalen forløp omtrent slik:

-Nei, jeg vet ikke. Hva synes du da, pappa?
- Nei nå vil jeg vite hva du synes!
- Jeg liker ikke det nettstedet, de sier bare at barnevernet bare forsøker å hjelpe og bla bla bla. Hva synes du da, pappa?
- Nei, jeg synes vel kanskje det samme som deg.
-Ja, men da er vi jo enige da, pappa!
- Ja, vi er vel det.

- Rart du kunne lure på om jeg kjente til dette nettstedet, pappa. De har jo reklamer for nettstedet forskjellige steder. Derfor visste jeg om det

Det viste seg at min datter hadde kjent til nettstedet lenge.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]