It is currently Mon Oct 16, 2017 10:58 pmPost new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Dagbladet med aksjon mot barnevernsofre og -kritikere
PostPosted: Wed Mar 01, 2017 11:10 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6073
Location: Oslo
  

Dagbladet med aksjon mot barnevernsofre og barnevernskritikere

Dagbladets redaksjon, øyensynlig i samlet tropp, har bestemt seg for å knekke ofrenes opprør mot barnevernets ødeleggelser. Avisen intervjuer barnevernsfolk over en lav sko, og foreslår å knekke ofrene. Det står i ganske påfallende kontrast til TV2's nyhetsinnslag og artikler over tid nå.

Det hele illustrerer at redaktører og journalister aldri er å stole på. Når det gjelder spesielt Dagbladet, har de i årtier hatt slagside i favør av sosial-profesjoner, jf
Sandefjord Blad om barnehjem der, 11 april 2006.
En av Dagbladets journalister som er medforfatter til noen av artiklene, John Færseth, kjenner vi til fra før:
Artikkel hos Human-Etisk Forbund - full barnevernsideologi , 2 september 2015


Hovedleder: Barnevern
Hetsen som må stoppes
Dagbladet, 28 februar 2017


Skrekkrapport fra 104 barnevernledere:
Ann-Edny (55) jobber i barnevernet: Trues med blåsyre, halshogging og voldtekt

Barnevernsansatte trues med at barna deres skal kidnappes, drepes og misbrukes seksuelt. Det viser en undersøkelse Dagbladet har gjort blant 104 barnevernledere.
Dagbladet, 26 februar 2017


Sjokkrapport fra 104 barnevernledere:
- Vi er beleiret. Jeg vet ikke hvor lenge mine ansatte kommer til å orke dette

- Hvor mye skal vi tåle? spør barnevernleder.
Dagbladet, 28 februar 2017


Debatt: Barnevernet
Anne Grønsund, leder av Barnevernspedagogene i Akademikerforbundet (BiA), Unio:
Tendensiøs framstilling av barnevernet
Det er en utfordring at kompetansen i barnevernet varierer mellom de ulike barneverntjenestene.
Dagbladet, 28 februar 2017

Grønsund vrir spørsmålene over til at det skulle dreie seg om at enkeltes kompetanse ikke er god nok. Realitet: Hele barneverns'faget' er bygget opp på inkompetanse. Jf
Fylkesmannen i Oppland refser barnevernet:
Mener barnevernet svikter på alle områder

Fylkesmannen vurderer at det er begått brudd på barnevernloven og FNs barnekonvensjon i 89 prosent av sakene de har gjennomgått i Oppland-området Land.
tv2, 1 mars 2017

Riktignok fester fylkesmannen i Oppland seg mest ved mangel på inngripen, men sier allikevel:
"Alvorlige bekymringsmeldinger om blant annet vold har blitt liggende ubehandlet over lang tid, mens barneverntjenesten har brukt tid på mindre alvorlige saker, vurderes det."

Hele galskapen skulle vel ikke ha noe med "kompetansen" å gjøre? Man får gå på undanningen. Den nåværende må bort. Vi får gjøre som Gorbatsjov:
"Barnevernet – hva må skje nå? Appell holdt på Eidsvolls plass 11 juni 2016"

    

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dagbladet med aksjon mot barnevernsofre og -kritikere
PostPosted: Mon Mar 13, 2017 7:57 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6073
Location: Oslo
  

Offentlig ansatte trues på nett:
«Vi går etter HELE nære slekten til ALLE i det norske barnevern»

Statsministerens kontor, Barne- og likestillingsdepartementet, Arbeiderpartiet og Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet involverer politiet.
Dagbladet, 19 februar 2017

*

For dårlig sikkerhet rundt barneverns­ansatte:
 - Umulig å unngå voldsbruk

Arbeidstilsynet ser likevel en forbedring.
Dagbladet, 22 februar 2017

Voldsbruk på institusjoner, ja - - Vi husker Saken Glassjenta. Men fokuset hos Dagbladet er utelukkende at de ansatte risikerer å angripes!

*

Debatt: Skole og barnevern
Mari Trommald, direktør Bufdir:
Nedslående skoleresultater for barn i barnevernet
De gjør det ofte dårligere på skolen, har lavere gjennomføringsfrekvens og kommer i mindre grad i høyere utdanning.
Dagbladet, 24 januar 2017

Falskspill fra Trommald. Dette har vi nemlig visst gjennom tidligere undersøkelser, i årtier. Trommald later som om det er en overraskende oppdagelse. Og ikke uventet vil hun ha mere "oppfølging". Det har man drevet med tidligere også - altså mere barnevern, for å reparere på det. Istedenfor å la barn være hos de eneste som er levende opptatt av deres vel, barnas egen familie.

Skoleresultater er ikke det eneste som går skeis for barnevernsbarn. Det går gjennomsnittlig svært dårlig for dem over hele linjen. Jf kulepunktene her.

*

Politiet: Kvinne rømte fra barnevernet - lot sønnen være igjen i utlandet
 – Hun har gjort det som er til barnets beste
Dagbladet, 6 mars 2017

Denne moren er fengslet. Hun er fra Nigeria, og har plassert sønnen hos sin familie der.
Jf her.

*

«Frimenn» herjer etter tvangssalget av Jørgens (48) hus:
 – Voldtektssaker blir andreprioritet. Hva slags opplegg er det?

Hvor mange menn med mobilkameraer trenger du for å lamme ei middels stor norsk bygd?
Dagbladet, 5 mars 2017

*

Barnevernet
Oddvar driver antibarnevernsgruppe på Facebook:
 – Jeg synes synd på ansatte i barnevernet, rådmenn og ordførere som snart må stå til rette for sine handlinger

Her er personene bak gruppene på Facebook der tusenvis av nordmenn hetser og kritiserer barnevernsansatte med fullt navn og bilde.
Dagbladet, 6 mars 2017

*

I opposisjon syntes ikke Horne 580 nye millioner var nok for å styrke kommunalt barnevern. I regjering har hun skaffet 120 millioner
 - Penger er ikke alt, sier Horne, og minner om at regjeringa har styrket andre deler av barnevernet.
Dagbladet, 8 mars 2017

*

Barnevern
Kaller inn til møte om trusler mot barnevernsansatte: - Vi har feilet
Barne- og likestillingsministeren reagerer kraftig på avsløringer om trusselsituasjonen mot barnevernsansatte. Hun mener kommunene har gjort en for dårlig jobb.
Dagbladet, 9 mars 2017

"- Når dette har kunnet eskalere til et slikt nivå, har vi feilet, sier barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) til Dagbladet.
   Hun reagerer kraftig på Dagbladets avsløringer om trusselsituasjonen mot norske barnevernsansatte. KS, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet og Barne- og likestillingsdepartementet inviterer nå blant annet barnevernet og politiet til et møte for å se hva som kan gjøres. Møtet er ikke berammet, men Horne sier en dato snart vil bli satt.
   - Vi har ikke hatt en god nok beredskap for å sikre hverdagen til de som jobber i barnevernet."


Typisk norsk reaksjon: Man søker rundt omkring for å plassere ansvaret. Man skjevvinkler. Man leter etter noen å preke for, noen som skal strammes opp, slik at samfunnet kan fortsette sin prektige måte å 'ordne' tingene på.
   Kommunene? Ja, de har stor skyld, som sjefene for sine lokale barnevernskontorer. De lar barnevernet handle på en slik måte mot familier at det ødelegger livet for familiene. Uten å rope opp offentlig, uten å protestere.
   Også for barna som barnevernet tar, betyr det svært mange ødelagte liv, men barna har ingen mulighet til å opponere eller forsvare seg eller unnslippe, så foreldrene er vanligvis de eneste. Foreldre som blir utsatt for den slags barne'vern', blir kanskje til slutt så fortvilet at de ikke lenger orker å opptre med prektig, fredsommelig lovlydighet? Det er en tragedie at det blir slik, men man må innse at den norske befolkning lar barne'vern' utslette disse menneskene. Slik som vi lot våre prektige samfunnsforsvarere forfølge tatere og 'verne' taterbarn. Aksjonenes grusomhet har ikke forandret seg, den norske uforstanden når resultater av mishandlingen blir alvorlige, heller ikke.

*

Debatt: Trusler i barnevernet
Mimi Kvisvik, forbundsleder i FO:
På tide å beskytte beskytterne
Vi står overfor et alvorlig samfunnsproblem dersom kompetente ansatte i barneverntjenesten skremmes fra å beskytte de mest utsatte barna våre.
Dagbladet, 11 mars 2017

"Å jobbe i barnevernet skal ikke bety at man må finne seg i trusler, sjikane, vold eller netthets. Da får vi et dårligere barnevern. Hvem skal beskytte barna våre hvis ingen orker å jobbe i barnevernet?"

Nei da, det skulle ikke bety det. Når det gjør det i dagens Norge, er tiden forlengst inne for både barnevernerne selv, deres fagforening FO, og den norske almenhet til å undersøke og tenke igjennom hvorvidt det kanskje er selvforskyldt. Hva slags barne'vern' har Norge utstyrt seg med, helt fra vergerådenes tid og opp til i dag? Hva er innholdet av barnevernernes 'kompetanse'? Med andre ord: Hva er de opplært til? Det er på tide å gå løs på og avvikle den ødeleggende utdannelsen som serveres landet rundt, ikke plusse på opplæringen med flere år av samme ulla.

Problemet med Kvisviks resonnementer ligger i at hun presenterer grunnleggende norsk folketro som selvsagt: den formodning at barnevernet er barns beskyttere, mens foreldre er en slags utskudd og en stor fare for barna. Når barnevernet i realiteten ødelegger livet for langt flere barn enn de redder, og når disse ødeleggelsene slett ikke er beklagelige enkeltfeil, ikke noe nødvendig biprodukt av reddingene, er slik folketro ganske riktig et alvorlig samfunnsproblem.

*

Barnevern
Barnevernskontoret ble angrepet, og Dag truet med at strupen hans skulle «kuttes fra øre til øre»
I flere år har barnevernsleder Dag Bratberg blitt truet på livet. Nå er han så frustrert at han vurderer å si opp.
Dagbladet, 12 mars 2017

Hvis herr Bratberg bare er "frustrert", kan han jo greit leve med det. Frustrasjoner opplever vi, alle mann, regelmessig i hverdagen.
   Derimot er begrepet "frustrasjon" sjikanøst når 'samfunnsstøttene' vanligvis bruker det om foreldre: "Vi kan forstå at de blir frustrert når barna blir tatt fra dem .... De forstår ikke ...." Nei, foreldre som opplever uberettiget inngrep fra barnevernet, til stor skade og fare for sine barn, de er ikke "frustrerte", de er desperat fortvilede og ufattelig redde.


* * *

Dagbladet har oppigjennom årene hatt det med å ville være radikale, skarpskodde forsvarere av samfunnets 'underdogs'. Avisen har av og til hatt artikler som har kastet et ganske bra lys over barnevernsmisèren. Men det er også en erfaring at hvis det kom "litt for mange" kritiske innlegg utenfra som viste at barnevernsovergrepene gikk svært dypt, og at sosialarbeidere ikke var fullt så beundringsverdige som Dagbladet mente, så stoppet man debatt og tordnet mot kritikerne.
   Nå har man helt falt ned på den myndighetstro siden, og med furiøs energi går man inn for å utradere opponentene mot den norske måten å drive barnevern på og å knekke ofrene. – Jaja, det er ganske ille mishandlede mennesker Dagbladet kaster ytterligere skitt på.

   

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dagbladet med aksjon mot barnevernsofre og -kritikere
PostPosted: Sat Apr 29, 2017 6:53 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6073
Location: Oslo
  

Dagbladet fortsetter, og tar nå for seg en del "enkeltmennesker"!

Marius Reikerås
Norges mest omdiskuterte menneskerettighetsjurist kjemper på flere fronter: - Jeg reagerte kraftig på at han ba meg om å lyve
Marius Reikerås (44) har i årevis vært et konstant uromoment for norske myndigheter. Nå er han i strid på flere fronter.
Dagbladet, 27 april 2017


Rune Fardal og barnevernet
Rune (58) har jobbet mot barnevernet i over ti år: - Det er fem til seks hovedmiljøer i Norge. Vi møtes ganske ofte
Rune Fardal (58) er en av Norges mest innflytelsesrike antibarnevernsaktivister. Nå etterforskes han for hensynsløs atferd på Facebook.
Dagbladet, 28 april 2017

  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dagbladet med aksjon mot barnevernsofre og -kritikere
PostPosted: Sat Apr 29, 2017 1:05 pm 
Offline
Rang: Storbruker

Joined: Fri May 29, 2015 2:49 pm
Posts: 676
Vinklingen er jo å fremstille barnevernskritikere som suspekte og merkelige mennesker. Avisen sørger for å bruke uttrykk som "konstant uromoment" eller "hensynsløs adferd" for å sette tonen. Kanskje sier disse reportasjene mer om Dagbladets og svært mange andre mediers ståsted.

Det interessante er jo hva barnevernskritikere som Reikerås og Fardal faktisk sier. Er det noe hold i det? Det skulle være den kritiske journalistens tilnærming. Svært mye av det de to hevder om barnevern, kvalitetssikring og menneskerettigheter har de belegg for. Og i sak har de støtte blant mange fagfolk. Det burde mane til interesse og nysgjerrighet. Istedenfor forsøker mediene seg med mistenkeliggjøring og tildels latterliggjøring.

Sist jeg forsøkte å kontakte en journalist for å korrigere noe vedkommende hadde skrevet, viste der seg at journalisten var utdannet barnevernspedagog. Mediene har en agenda. Det er det egentlige budskapet her.

Journalistfaget ser ikke ut til å klare seg godt for tiden. Det er nokså gjennomskuelig det hele.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dagbladet med aksjon mot barnevernsofre og -kritikere
PostPosted: Mon May 29, 2017 9:09 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6073
Location: Oslo
    

Dom mot Marius Reikerås opphevet
Marius Reikerås ble dømt for å jobbe ulovlig som advokat. Nå er dommen slaktet og opphevet
Vant fram i lagmannsretten.
Dagbladet, 28 mai 2017

"(Dagbladet): - Dette er et demokratisk problem og viser at påtalemyndigheten er villig til å jukse med bevis for å få en domfellelse. Snart kommer mitt søksmål mot staten som jeg har forberedt gjennom mange år, sier eks-advokat Marius Reikerås til Dagbladet."

"En enstemmig lagmannsrett skriver at det ut fra tingrettens begrunnelse ikke er mulig å se hvorfor tingretten har lagt til grunn at Reikerås ikke har rett til å yte rettshjelp etter domstolloven."

Hoho – i rettsstaten Norge kan man ikke se av en dom hvorfor man er dømt?


"Med lagmannsrettens knusende dom har påtalemyndigheten nå to valg. De kan velge å prøve saken på nytt for tingretten eller de kan velge å droppe anklagene mot Reikerås.
   - Vi ønsker ikke å kommentere avgjørelsen fra lagmannsretten, da vi holder på med å vurdere den nå, sier politiadvokat Trygve Ritland i Vest politidistrikt til Dagbladet."


27. april i år skrev Dagbladet at Marius Reikerås (44) i årevis har vært et konstant uromoment for norske myndigheter.
   Han fronter kampanjer mot barnevernet og har fått en barnevernssak mot Norge opp i menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.


Dommen som nå er opphevet, dømmer altså Reikerås uten å vise hvorfor han er dømt. Det høres ut som en dom fra visse diktaturer Norge liker å se ned på. Men om dommen ikke viser hvorfor, så VET vi likevel godt hvorfor han ble dømt. Det norske etablissementet vil bli kvitt ham. Her til lands skal alt gli byråkratisk og rolig, for vi lever jo i "verdens beste land", hvor alle er ærlige, lovlydige (ikke minst i vår forvaltning), kompetente!

Ja, å gå ut med kampanjer mot det barnevern Norge har utstyrt seg med, en etat som så langt fra verner barn, det er nok et uromoment for myndighetene. Og å få en sak opp for menneskerettighetsdomstolen, det er fælt gjort av Reikerås, det. Silkefine Norge, som stadig vil lære andre land hvordan de skal skape fred, hvordan de skal praktisere menneskerettigheter, og hvordan de skal bygge opp et barnevern etter norsk mønster (Norge gir store uhjelps-midler til land i Øst-Europa for dette) – et sånt perfekt land er det fykjom-fykjom å klage inn for krenkelse av menneskerettighetene. Og så til og med få Den Europeiske Menneskerettighetsdomstolen til å AKSEPTERE saken, da! Da får nok statssekretær Terning vondt i magen igjen!

   Den uroen som har vært de par siste årene fordi forfulgte familier finner hverandre og fatter mot til å gå offentlig ut med hvordan de er blitt behandlet av barnevernet, den uroen bekymrer myndighetene. Vi kan da legge merke til at de er sterkt opptatt av å få til en forandring, men forandringen de vil ha, er ikke at barnevernet skal legge om, den er at vi alle skal påsettes munnkurv, mens barnevernet skal fortsette som før.Uttalelse fra Reikerås selv
Marius Reikerås, på facebook, 29 mai 2017

"Jo,vi lever i en stat der ikke bare deler av forvaltningen,som politi og barnevern, men også deler av domstolene, er villig til å jukse med bevis for å oppnå sine justismord.
Hva lærte Norge av Fritz Moen saken?
Ingenting,det ble faktisk værre.
Den farligste formen for terrorisme, er statsterrorismen.
Tenk hvor mange liv denne form for terrorisme tar hvert år,men hvor det hele blir forbigått i stillhet.
Det skal bli en sånn fornøyelse å gå til kamp mot denne statsterrorismen,som ødelegger så mange liv."


  

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]