En sak som gjelder noe annet, men som likevel inneholder elementer av det samme. En familie som er sendt ut av Norge til Afghanistan har vunnet i Høyesterett, men får ikke komme tilbake til Norge. Høyesterett blir overprøvd av Staten ved UNE.
Farida får ikke komme tilbakehttps://www.nrk.no/ho/farida-far-ikke-k ... 1.14034225Når saken endelig er vunnet i Høyesterett, etter tre år i rettssystemet, kan UNE gjøre en ny vurdering. Ganske enkelt. Så rykker man tilbake til start.
Det er den samme frekkheten og arrogansen man ser i barnevernssaker. Barnevernet kan starte ny undersøkelse eller gjøre en ny vurdering dagen etter at privat part har vunnet i nemnd eller rett. Og la være å respektere et vedtak eller en rettsavgjørelse.
Så vil jeg spørre: Hvor er de som skal håndheve lov og rett? Skal ikke politiet også beskytte enkeltindivider mot overgrep fra Staten?
Når barnevernet vinner en rettssak, stiller politiet prompte opp og iverksetter dommen i et scenario av skrikende barn og dypt fortvilte foreldre. Politiet stiller faktisk opp på minste vink fra barnevernet - også før saker har vært i rettsvesenet - og gjør ingen egne vurderinger.
Når privat part har vunnet, slik som i Haugesund, forholder imidlertid politiet seg passivt. Mens de etter min mening burde ha lokalisert barnet og levert det tilbake til de biologiske foreldrene i tråd med høyesterettsdommen.
Det er totalitære trekk i dette.