It is currently Sat Jan 20, 2018 6:22 amPost new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Haugesund barnevern bøyer seg ikke for rettskraftig dom
PostPosted: Tue Jan 09, 2018 9:16 am 
Offline
Superposter
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2006 8:48 am
Posts: 6286
Location: Oslo
  

Haugesund barnevern bøyer seg ikke for rettskraftig dom

– Barnevernet i Haugesund setter seg over loven
Ti måneder etter at tingretten ikke ga medhold til barnevernet om å overta omsorgen av tre barn fra et ektepar fra Haugalandet har paret enda ikke fått alle barna tilbake. - Sjokkerende, sier parets advokater.
Hnytt, 8 januar 2018"– Som advokat har jeg aldri vært borti lignende før og jeg er sjokkert over måten barnevernet har behandlet dette paret på, sier advokat Arnhild Skretting.
    Sammen med advokat Åse Langeland representerer hun paret som nå kjemper en bitter kamp mot barnevernet i Haugesund."


"Omsorgsovertagelsen ble behandlet i Haugaland Tingrett i mars i fjor. Den feller en knusende dom over barnevernet i Haugesund sin behandling av saken. Dommen slår blant annet fast at grunnlaget for omsorgsovertagelsen av de tre barna er basert på feil grunnlag ..."

Fra dommen:
"I den aktuelle saken foreligger på flere punkter vesentlig tvil om fakta og tvilen er delvis oppstått som følge av svakheter i offentlige myndheters behandling av saken."

"Barnevernet i Haugesund anket dommen videre, men i oktober i år ble saken avvist av Høyesterett. Dermed er dommen rettskraftig.
    – I midten av november ble det fremmet ny sak mot paret. Dette til tross for at Norges høyeste domsstol har sagt at dommen fra Haugaland Tingrett er gjeldende. Dermed setter barnevernstjenesten i Haugesund seg over en lovlig fattet rettskraftig dom som er anket i alle instanser. Dette går utover rettssikkerheten til folk. For oss som advokater blir det umulig å forholde oss til, sier Skretting."


Det eneste overraskende her er at advokat Skretting skal ha sagt at hun er sjokkert og aldri har opplevet lignende. Arnhild Skretting er en meget god og erfaren advokat for barnevernsofre, og har full forståelse for sakenes realiteter – ikke den overfladiske troen på det offentlige som jurister opplæres til gjennom studiet. Hun har sett lignende galskap før.
    Det er ikke overraskende at barnevernet prøver seg med ny sak. Barnevernet har det med å trenere så godt de kan, slik at de til slutt får godtroende, ufornuftige dommere til å tro at "nå er barna knyttet til fosterforeldrene og kan ikke fjernes fra dem ..."

Når skal man begynne å reise straffesak mot kommuner, deres rådmenn og deres styende politikere, som lar barnevernet drive på på en slik måte?
      

_________________
Hjemmeside http://www.mhskanland.net


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
All times are UTC [ DST ]